Copy
Terugblikgblik op 2 zeer geslaagde HDKS-jubileum activiteiten.
Door Henk Boeve.

Zeer recent vroeg Arend Stegeman mij of ik een stukje wilde schrijven voor onze Nieuwsbrief nummer 3 of ik namens de jubileumcommissie terug wilde kijken op de 2 zeer geslaagde evenementen en vooruitkijkend op de feestavond. En dat wil ik doen.
Als ik dit schrijf is het dinsdag 9 april. Vers in mijn geheugen ligt dan nog de MTB tocht van zondag 7 april. De dag dat leden van Houdt de Ketting Strak genoten hebben van een prachtige uitgepijlde route over een gedeelte van de Utrechtse Heuvelrug. Wat een schitterende omgeving. Altijd gedacht dat waar wij wonen het mooiste gebied van Nederland zou zijn, maar de Utrechtse Heuvelrug mag er ook zijn. Gezamenlijk vertrokken we rond 09.00 uur vanaf de carpoolplaats in Vaassen. Een uurtje later arriveerden we bij één van de startlocaties, namelijk Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum. Prachtige locatie.

Fietsen van de auto´s af en rond 10.15 uur kon men vertrekken. Gelijk de bossen in. Jaap Fleming en mijn persoontje bleven achter bij Ginkelduin voor eventuele calamiteiten. Heerlijk in de zon op het terras gezeten onder het genot van een kop koffie. Wat een mooie locatie. Rond 12.00 uur komen de eerste renners terug. Unaniem was men van mening dat het een uitstekende keuze van de jubileumcommissie is geweest om hier te gaan fietsen. En dan nog genieten van een lunchbuffet in de zon aan de vijvers. Ik ben niet alleen een paar kilootjes aangekomen van het buffet, maar zeer zeker ook van de complimenten. Erik Beekman kende deze locatie. Hij heeft een extra compliment verdiend.

En dan de Henri Nijboer Gisola Clinic van zaterdag 23 maart bij Omnisport Apeldoorn. Het eerste evenement. Een mooier opening van een jubileumjaar kun je als jubileumcommissie niet wensen. Veel deelnemers, 34 renners met als speciale gastrenners Riza en Gieze Nijboer. Maar ook veel publiek. Voor velen was dit de eerste keer dat ze op deze prachtige wielerbaan stonden. Eerst wat onwennig, maar dat duurde niet lang. Het was ons gelukt om oud ploegleider Henk Keller van Sauna Diana, waar Henri Nijboer destijds gefietst heeft, naar Apeldoorn te krijgen. Dit maakte het compleet. We willen als jubileumcommissie Gisola bij deze nogmaals bedanken voor de sponsoring van de huur van de baan. Weet zeker dat Henri hier trots op geweest zou zijn.

Zaterdag 18 mei a.s. Feestavond voor alle leden met partners in de Hezebrink vanaf 20.00 uur tot 01.00 uur. Livemuziek, springen, dansen. Gratis drinken, hapjes. Veel verrassingen staat men te wachten. Wordt een feestavond om nooit te vergeten. Voor mij persoonlijk was de feestavond in verband met het 25-jarig bestaan van HDKS op zaterdag 15 mei 2004 al een dag die ik nooit zal vergeten, want toen kreeg ik van burgemeester Eland een Koninklijke onderscheiding en werd ik benoemd tot “Lid in de Orde van Oranje-Nassau”. Maar 18 mei zal de boeken ook ingaan als de feestavond van het jaar. Inmiddels hebben zich al veel leden opgegeven, maar nog lang niet iedereen. Ik zeg “DOEN”. Kan nog. Opgeven per mail bij Bert Albers. Zijn mailadres is: albersg3@gmail.com
 
De jubileumcommissie:
Natascha Doornebosch
Bert Keizer
Erik Beekman
Erik Koetsier
Henk Boeve

Foto's MTB-rit.
Foto's baanclinic.
 

24 maart: "The Battle"
Door Sander Pannekoek

De dag na de geslaagde baanclinic stond de laatste zondagse MTB rit op de kalender en dat is traditiegetrouw ‘the Battle’. 14 fietsers stonden er slechts aan de start met de brede bandjes, een aantal had geen zin in het zand of kon blijkbaar niet wachten op het voorjaar en stond al met de smalle bandjesfiets klaar. De oud voorzitter kwam nog enkele mensen de loftrompet toe spelen i.v.m. de deelname aan de baanclinic.

Samen ging het naar de boshuisweg voor de start van the Battle, nog even was er discussie over wel of niet samen rijden maar de snelle groep 1 mannen waren met z’n vieren al snel uit het oog verdwenen. Dus met negen mannen en één vrouw hielden we de groep mooi bij elkaar en werd er af en toe lekker doorgetrapt. Bij het ‘muggetietje’ was er een gebroken spaak voor Aart maar hij kon wel weer verder. Het klimwerk in de buurt van Wiesel hakte er wel effe in en bij het ‘hutje van Vennema’ werd er een korte pauze gehouden. In een snelle afdaling iets verder reed Gertie lek en moest er een bandje worden gewisseld. Het laatste deel speelde de vermoeidheid wat op maar hebben we de route uitgereden en deden we de Musketiers aan voor een bakkie en een welverdiend appeltaartje. Groep 1 bleek al lang weer vertrokken te zijn, zij bleken dan ook iets minder lang onderweg geweest te zijn. Al met al weer een geslaagde afsluiter van het 
bosseizoen.

Foto's

Zondag 21 april: Paasrit
Zondag 28 april: Gisolatijdrit
Zondag 12 mei: Klimtijdrit
Zaterdag 18 mei: Jubileumfeest

12 maart: Ledenvergadering
Door Henk Boeve.

Vorige maand was bij de Emsterie in Emst de Algemene Ledenvergadering van wielerclub “Houdt de Ketting Strak” uit Emst.
En wat een opkomst. Menige vereniging met veel meer leden zou hier jaloers op zijn. Op dit moment heeft “Houdt de Ketting Strak” 140 leden en nieuwe leden zijn nog steeds van harte welkom.
Uit de vergadering bleek ook wel dat “Houdt de Ketting Strak”, opgericht op 27 januari 1979, op alle fronten een gezonde vereniging is.Menige vereniging heeft problemen om financieel het hoofd boven water te houden, maar “Houdt de Ketting Strak” is ook op dat gebied kerngezond. De bestuursleden Bas Huis in ´t Veld en Harrie Gorkink waren aftredend en herkiesbaar. Er waren geen tegenkandidaten dus beiden werden onder applaus herkozen.

Ook wat activiteiten betreft in 2019 staat er veel op de agenda.
Dat heeft mede te maken met het 40-jarig bestaan. Het jubileumjaar wordt zaterdag 23 maart gestart met de “Henri Nijboer Gisola Baanclinic” bij Omnisport in Apeldoorn. Zondag 7 april vertrekken de leden richting Leersum om daar de uitgepijlde MTB-route te rijden. Renners kunnen kiezen uit een drietal afstanden door een prachtig gebied, namelijk de Utrechtse Heuvelrug. Zaterdag 18 mei wordt het jubileumjaar min of meer afgesloten met een groot feest in de Hezebrink in Emst. Pr-man Henk Boeve maakte tijden de ledenvergadering bekend dat er genoten kan worden van de band 4Music en dat er op deze avond nog een aantal verrassingen te wachten staan.

Traditioneel is er op 1e Paasdag de “Paasrit”. De renners vertrekken dan om half tien vanaf het Willie van Essen plein aan de Hoofdweg in Emst om tegen half twaalf de finish te bereiken bij de “Loarkit” in Vaassen. Daar wordt gezamenlijk met de partners en eventueel hun kinderen genoten van een “Paasbrood” maaltijd met onbeperkt eieren eten.  

Het wielerseizoen wordt ook in 2019 afgesloten met de “Boerenkoolrit”. Dan kunnen de leden met hun partners genieten van onbeperkt boerenkool eten.

Dan zijn nog de diverse onderlinge wedstrijden, zoals de “Gisola tijdrit”, Klimtijdrit, de “Zilveren Sigaret” en de “Sportsbalm Cross”. Ook ontbreken de “Cialfo” rit en de “Bart Kamphuis” rit niet op de agenda.

Het hoogtepunt van alle activiteiten zal ongetwijfeld de “Gisola Emster Veldtoertocht” zijn, die verreden gaat worden op zaterdag 19 oktober. Iedere deelnemer ontvangt dan weer een gratis voucher van Thermen Bussloo ter waarde van € 36,50.

De stand van zaken in maart 2019:

Aantal leden: 138
Gemiddelde leeftijd: 53,2 jaar
 
Vrouw:      14 (11%)
Man:       124 ( 89%) 
 
Leeftijd:      < 35 jaar: 17   (12%)
              35 - 45 jaar:  12    (9%)
              45 - 55 jaar:  44   (32%)
              55 - 65 jaar:  29   (21%)
                  > 65 jaar:  36   (26%)

Copyright © 2017 HDKS, All rights reserved.

www.hdks.nl

Wil je iets veranderen aan de instellingen van de mail van HDKS?
Je kunt je instellingen updaten of je verwijderen van de lijst 
 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
HDKS · Boxhofstede · Vaassen, Ge 8171KB · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp