Copy
View this email in your browser

't Gruun Boekske  -  Scouts 28 Zaoeja  -  november-december 2017 


Woordje van de groepsleiding

Ziehier het tweede Gruun Boekske van dit jaar!
 
Zoals altijd is ook dit boekje weer gevuld met 2 maanden spel en plezier voor uw kleine spruit. Maar voor u vol spanning doorscrolt, blikken we kort terug op de eerste twee maanden van het scoutsjaar.
 
Onze jaarlijkse overgang mogen we een succes noemen. Onze mis lokte behoorlijk wat volk dat samen de start van het scoutsjaar wat serieuzer wou inzetten. Aansluitend bereikten we bijna de 300 spaghetti-eters. Dank aan alle eters! Ook de inschrijvingen van nieuwe leden was dit jaar een enorm succes. Welkom aan alle nieuwe leden!
 
Met 700 aanwezigen was onze jaarlijkse fuif Studio 28 eveneens een groot succes. Bedankt aan iedereen die de VIP of de dansvloer mee onveilig maakte. Wij zien jullie graag volgend jaar terug! Foto's van Studio 28 zijn te vinden op onze Facebookpagina.
 
Uiteraard zullen november en december even plezant zijn.
De bevolking van Hoboken en omstreken heeft er een jaar op moeten wachten maar 26 november is het weer zo ver; onze truffelslag. Den 28 maakt dan de straten onveilig met onze stratenverkoop. Zelf kunt u ook uw steentje bijdragen door overheerlijke truffels te verkopen aan uw familie, vrienden en collega’s. Truffelstrookjes kan u binnenbrengen tot 26 november. U kan uw bestelling ook doorgeven aan ons door te surfen naar www.28zaoeja.be/truffels. De bestelde truffels zelf kan u komen afhalen op 10 december.
 
Op 24 december houden wij naar goede gewoonten een kerstviering op ’t
Macadammeke om 18u. Nadien kunt u gezellig bijpraten aan een houtvuur met een jenevertje, Glühwein of warme chocomelk in de hand. De ideale manier om kerstavond in te zetten als u het ons vraagt!
 
Zo dit was het alweer. Scroll zeker even door voor meer details over voorgenoemde activiteiten! Verder in het boekje vindt u ook nog een jaarplanning van al onze activiteiten. Belangrijk hierbij te vermelden is dat het groepsweekend doorgaat van 13 tot en met 15 april. De kampen gaan door van 21 tot 31 juli. Helemaal onderaan deze nieuwsbrief, vindt u een uitgebreidere kalender van onze activiteiten.

U heeft het misschien al gemerkt, maar onze site steekt in een nieuw jasje! Wat ons betreft mag het resultaat er zeker zijn, maar oordeelt u vooral zelf door onze site eens te bezoeken. Concreet hebben wij gekozen om alle informatie voor u nog duidelijker te ordenen. Daarnaast kunnen wij zeggen dat ook de technische problemen met Instagram en onze fotoalmbums nu definitief tot het verleden behoren. U kan als van oudsher opnieuw door onze albums snuisteren. Uiteraard staan wij altijd open voor verdere feedback van jullie kant uit. 
 
Prettige feestdagen,
Winke, Arno & Tom
 
Vriendelijke reminder: indien het lidgeld van uw zoon of dochter nog niet gestort is, gelieve dit zo snel mogelijk in orde te brengen. De brief staat op de website (www.28zaoeja.be). 
 

Coming Soon

Kerstviering
Op 24 december zetten wij naar goede gewoonte samen kerstavond in op een gezellige manier met onze eigen kerstviering. U bent van harte uitgenodigd om 18u in onze zaal. Nadien bieden we u nog hapje en een drankje aan. 

Jincafé
Op vrijdag 10 november houden we ons eerste jincafe. BIER HIER! Een cafe met een heel diverse keuze aan verschillende bieren, natuurlijk zal er ook wijn en andere dranken te verkrijgen zijn. Een happy hour en hapjes zijn ook gegarandeerd tijdens de avond. Mis dit zeker niet want wij rekenen op jullie aanwezigheid, tot 10 november!
Meer info vindt u op ons Facebook event.
 

Jin Te Huur

Zoals elk jaar kan je onze jins inhuren voor allerlei klusjes om ons financieël te steunen. Onze jins kunnen alles: afwassen, opruimen, kuisen, een tuin omschuppen, de haag snoeien, babysitten, tappen, opdienen, voor entertaining zorgen, …
Om deze hardwerkende jins te kunnen reserveren moeten jullie enkel een mailtje sturen naar 28zaoeja.jins@gmail.com. Je mag ook steeds de leiding contacteren om onze jins in te huren.
Takken
Kapoenen

Terugblik

De eerste twee maanden waren voor alle kindjes & leiding megaspannend. Heel veel nieuwe namen en nieuwe gezichtjes. We hebben al superveel leuke vergaderingen gehad en zijn een megagrote vriendengroep aan het worden. Wij kijken alvast uit naar de rest van het jaar, maar vooral eerst nog naar een bangelijk weekend dat er aankomt!
Download hier het kapoenenprogramma voor november - december.
Welpen

Terugblik

Ook voor de welpen zit de eerste maand erop.
Zoals jullie hier kunnen zien hebben we allerlei leuke dingen gedaan om elkaar te leren kennen: een één-tegen-allen, een meelballengevecht, een bosspel,…
De welpen zijn ingewijd in het nieuwe scoutsjaar en helemaal klaar voor de volgende maanden!
Download hier het welpenprogramma voor november - december.
Wolven

Terugblik

Wij zijn het jaar gestart met een kennismakingsvergadering (die eigenlijk een beetje overbodig is omdat we elkaar allemaal al zo goed kennen). Niet veel later speelden we echte Highland Games waaruit bleek dat Ferre het beste als een aap aan broekriemen kon slingeren (Wat een talent!). Op ons, nu al wereldbekende, groeten- en fruitweekend bleek dan weer dat 20 letterkoekjes in de mond steken voor Lukas geen probleem is! De dag erna zaten sommigen nog vol met letterkoekjes, maar de leiding is bikkelhard; voor het ontbijt trakteerden we jullie op een heuse ochtendgymnastiek. Kunnen jullie trouwens nog raden welke wolf hierboven als bosmummie verkleed is? 
Download hier het wolvenprogramma voor september-oktober.
Jogivers

Terugblik

De eerste twee maanden zijn al voorbij gevlogen. Er zijn geen nieuwe jogivers bij gekomen maar de groep is nog hechter geworden door de eerste teambuildingvergadering, nog beter geworden in het sjorren door de eerste techniekenvergadering en nog sportiever door de sportvergadering. Hierboven vindt u enkele plaatjes van de voorbij twee maanden!
Download hier het jogiverprogramma voor november - december.
Givers

Terugblik

De givers hebben in Oktober een productieve techniekenvergadering waar duidelijk werd dat er nog wel wat werk was. In November pakken we dit probleem aan. Een andere vergadering die er bovenuitstak was ongetwijfeld de trump VS. Kim Jong Un vergadering. Een bosspel met als uiteindelijke doel iemand zo goed mogelijk te verkleden als hun respectievelijke leider/dictator. Aan de foto's hieronder is goed te zien dat dit vrij goed is gelukt.
Download hier het giverprogramma voor november - december.
Jins

Terugblik

Op de overgang in september zijn we met onze 19 jins in een uitzonderlijk avontuur gestapt. Scouting maar dan anders, de voorbereiding op leiding. Om niet bij de pakken te blijven zitten zijn we eind september meteen op planningsweekend gegaan. Op dit weekend hebben we besproken wat we gedurende het scoutsjaar gaan doen van activiteiten en groepsbevorderende momenten. Voor een uniek thema zijn we dit jaar op JINdows 2000 gekomen. Het geboortejaar van onze jins is 2000, vandaar dit passend thema. Dit jaar hebben onze jins gekozen om naar Macedonië op kamp te gaan. Om dit kamp financieël haalbaar te maken zullen we gedurende het scoutsjaar verschillende activiteiten doen om geld in te zamelen voor deze unieke reis.
Komende maanden zal er nog een verdere planning worden opgemaakt worden voor de activieteiten die we gaan organiseren. Hou zeker de nieuwsbrief en de facebook in de gaten. Tot op een van onze activiteiten!
Kalender
Gelukkige verjaardag!
Contact
Is deze afbeelding niet duidelijk? Klik dan hier voor de volwaardige pdf.
Kent u nog mensen die deze nieuwsbrief zouden willen ontvangen?
Klik dan hier en vul daar hun naam en e-mail adres in.
Facebook
Instagram
Website
© SCOUTS 28 ZAOEJA
 Klaverbladdreef 1, 2610 Wilrijk

U bent ingeschreven met het emailadres <<e-mail adres>>
klik hier om u uit te schrijven.This email was sent to <<e-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scouts 28 Zaoeja · Klaverbladdreef 1 · Wilrijk 2610 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp