Copy
                        Bekijk deze mail in je webbrowser.

't Gruun Boekske  -  Scouts 28 Zaoeja  -  mei-juni 2018 


Woordje van de groepsleiding

Vrienden van den 28,
De kampen komen steeds dichterbij en wij kijken er al vol spanning naar uit. Maar voor we ons verspreiden over de meest exotische uithoeken van het land, heeft de leiding nog twee fantastische maanden vol spel en plezier in elkaar gestoken.
Traditioneel blikken we eerst nog eens terug naar wat maart en april ons bracht.
Van maart onthouden we vooral de dropping en onze quiz. De dropping was opnieuw een succes. De opkomst lag hoog en er is goed gestapt. Proficiat aan alle deelnemers!
Ook van de quiz zijn we tevreden. Met 30 ingeschreven ploegen, lokte onze quiz een record aantal deelnemers. Heel wat mensen gingen opnieuw naar huis met een leuke prijs! Bedankt aan alle deelnemers!
Het hoogtepunt van april was uiteraard het groepsweekend, dat bij iedereen nog vers in het geheugen ligt. De foto’s van het groepsweekend vindt u op onze site.
Tijdens deze laatste 2 maanden wordt uiteraard ook een eerste aanzet gegeven naar de kampen eind juli. Op vrijdagavond 25 mei vindt onze kampavond plaats in onze lokalen. Dit is zonder meer dé moment om uw kinderen in te schrijven voor het kamp. Die avond krijgt u ook het kampthema en alle andere praktische details te horen. De leidingsploeg is alvast volop bezig om deze kampen een fantastische 6, 11 –of 13daagse te maken voor onze leden. Verdere informatie vindt u verder in het boekje.
Maar voor het zover is, organiseren we nog een activiteit die meestal goed gesmaakt wordt: de Vlaamse kermis! Deze gaat meteen na de vergadering door op zondag 6 Mei, en we bieden u een gezonde mix van volksspelen, croque-monsieurs en pannenkoeken aan. Nodig gerust mensen uit die niet bij ons in de scouts zitten om eventueel een kijkje te komen nemen. Vanaf dit jaar nemen de givers de organisatie en begeleiding van de Vlaamse kermis over van de leidingsploeg, zo hebben zij een extra zakcentje ten voordele van hun kamp.

Diegenen die  het "attest inzake uitgaven voor de opvang van kinderen van minder dan 12 jaar" willen laten handtekenen vinden dit hier terug of op onze site onder "Brieven".  Om dit allemaal wat vlotter te laten verlopen vragen we om de attesten op voorhand zelf af te drukken en in te vullen. U kan ze dan altijd na de vergadering laten handtekenen door iemand van de groepsleiding.

Stevige linker van de groepsleiding
Winke, Arno & Tom

Voor de boekjes, informatie over de leidingsploeg, het uniform, en de kalender, maar ook voor de verhuur van de zaal, of om foto’s terug te vinden: maar 1 adres: www.28zaoeja.be
De foto's van het groepsweekend vindt u hier!
Coming Soon

Vlaamse Kermis

Beste vrienden van den 28, buurtbewoners en passanten,

Op zondag 6 mei van 12:00u tot 17:00u organiseren de givers van den 28 de volgende editie van onze fantastische Vlaamse kermis. Ook dit jaar kunen jullie bij ons terect voor een heerlijke pannenkoek, goudgele frietjes, een verfrissend drankje en nog veel meer lekkers aan zeer democratische prijzen. Voor de kinderen (en de jeugdige volwassenen) zijn er tal van geweldige volksspelen en een prachtig sprinkasteel aanwezig.

Kampavond
Beste ouders,
We kijken er reikhalzend naar uit, maar over enkele maanden is het eindelijk zo ver. Dan vertrekken we allemaal op het langverwachte kamp. Dit jaar kan u uw zoon/dochter inschrijven op de kampavond van 25 mei.
Net zoals vorig jaar, kiezen we er ook dit jaar voor om het kampboekje pas uit te delen op de kampavond zelf om het allemaal nog wat spannend te houden.

Wat mag u verwachten van de kampavond?
- Een (leuke) introductie van het kampthema
- Exclusieve Foto’s van de kamplocatie
- Algemene kampinformatie
- Een voorstelling van wie er allemaal meegaat
- Aansluitend kan u rustig napraten in ons eigenste scoutscafé; het ideale moment om nog wat na te praten met andere ouders of vragen te stellen aan de leiding.
- …

Voor ouders van kapoenen en jogivers begint de kampavond om 19u30. De kampavond van de welpen, wolven en givers gaat van start om 20u. Afsluiten doen we met de jins die hun kamp graag voorstellen om 20u30. De kampavonden gaan door in de lokalen.

Wat dient u mee te brengen?
- Twee klevertjes van het ziekenfonds
- Een met zorg ingevulde medische fiche (zie verder in het boekje)

Hoe moet ik betalen?
Om praktische redenen, vragen wij vriendelijk om het kampgeld niet meer cash mee te nemen maar afhankelijk van de tak volgend bedrag te storten tegen uiterlijk 5 juni:
- Kapoenen: €85 op rekeningnummer BE31 7895 2999 2355
- Welpen: €125 op rekeningnummer BE75 7775 9140 6551
- Wolven €125 op rekeningnummer BE32 0689 0808 2402
- Jogivers: €125 op rekeningnummer BE42 7895 2999 2254
- Givers: €135 op rekeningnummer BE64 7895 2999 2052
- Jins: €250 op rekeningnummer BE41 0688 9821 8310
Leiding betaalt hetzelfde bedrag als de tak waaraan hij/zij leiding geeft.

Tot dan!
Vele scoutsgroeten,
De groepsleiding, leidingsploeg en foeriers

BBQ
Naar jaarlijkse gewoonte willen
we ook dit scoutsjaar samen
afsluiten. Iedereen is welkom om
mee te genieten van de zon,
drankjes en een overheerlijke bbq
op 24 juni vanaf 17u! Meer informatie volgt binnenkort via de site en onze Facebookpagina!

✓ Hou jij ook zoveel van cocktails?
✓ Kijk jij ook zoveel uit naar de zomer?
✓ Hou jij ook zoveel van democratische prijzen?
✓ Behoort een zonnebril tot jouw standaarduitrusting?

Kom dan zeker naar de cocktailbar van Jindows 2000! 
Op 11 mei wordt 't Macadammeke helemaal omgetoverd tot een echte Hawaiïaanse cocktailbar. Hier zullen naast de standaardbieren, cava en wijn ook overheerlijke cocktails te verkrijgen zijn.
Daarbovenop is het ook nog eens je laatste kans om ons buitenlands kamp naar Macedonië te steunen. Geen reden om niet te komen dus!
Meer info vind u op het facebook evenement.

Kortom wij verwachten jou voor een heerlijke cocktail!

Takken
Kapoenen

Terugblik

Deze twee maanden werden goed ingezet met een sportvergadering. Maar het was niet zomaar een sportvergadering, de sporten moesten uitgevoerd werden terwijl we aan elkaar vasthingen, niet gemakkelijk hoor! Daarnaast hebben we nog onze succesvolle snoepjesverkoop gehad dankzij jullie. Het hoogtepunt was toch ons groepsweekend, op weekend met 32 stoere, kei flinke kapoenen bomma’s en bompa’s, en daarnaast nog heel veel andere leden, vonden wij fantastisch! We gaan nog alles geven voor de laatste twee maanden en ons kamp wordt een knaller van formaat!
Download hier het kapoenenprogramma voor mei - juni.
Welpen

Terugblik

Tijd om terug te blikken op maart en april! Voor de start van deze maanden, smeerden de welpen hun benen in voor een sportieve vergadering. Tijdens een andere vergadering moesten ze dan weer slim en tactisch uit de hoek komen, om zo veel mogelijk geld te verdienen bij het casinospel. Een tocht naar een boerderij stond ook op het programma. Daar konden we genieten van een glaasje lekkere verse melk. Ook zijn we met z’n allen gaan zwemmen, dolle pret in het water!
In april gingen we met de hele groep op weekend en hebben we ons goed geamuseerd en konden we genieten van het warme weer.
Voor de laatste maanden van het scoutsjaar hebben we nog leuke dingen in petto, lees maar snel verder in ons boekje!
Download hier het welpenprogramma voor mei - juni.
Wolven

Terugblik

We hebben er weer twee leuke maanden op zitten. De techniekenvergadering waar we een tent en een shelter hebben opgezet was een hele uitdaging. Het werd ook duidelijk dat nog een klein beetje oefenen geen kwaad kan. Hier zullen we dan ook in de komende twee maanden nog een beetje aandacht aan besteden. 

Onze daguitstap naar de Blauwe Hoeve was een schot in de roos. Er waren er die even op hun tanden moesten bijten om de 10km te voltooien. 

Vorige weet hebben we met veel enthousiasme gesupporterd voor de marathonlopers en de vergadering afgesloten met een goede petanque sessie. 

De twee komende maanden worden zeker zo leuk! 

Download hier het wolvenprogramma voor mei - juni.
Jogivers

Terugblik

Al waren het twee korte maanden, toch zijn we er weer in geslaagd om onze jogivers genoeg uitdaging te geven en ze nieuwe domeinen te laten ontdekken, zelfs Smelleken haar huis ☺
De lange vergadering was een echte topper. 
Opdrachtjes doen in Hoboken city, verdwalen in de polder en als kers op de taart heerlijke pizzaatjes bakken! 
We sluiten deze twee maanden af met nog een bloemetjesverkoop en dan zijn we klaar voor alweer de twee laatste maanden van het jaar…

Download hier het jogiverprogramma voor mei - juni.
Givers

Terugblik

De givers waren op weekend met negen maar ze hebben bewezen dat ze zich met weinig net zo goed kunnen amuseren. Nog nooit is er zo hard gesupporterd voor lopers als toen we de moedige mannen en vrouwen van de Antwerp Marathon een hart onder de riem gingen steken...
Download hier het giverprogramma voor mei - juni.
Kalender
Gelukkige verjaardag!
Contact
Is deze afbeelding niet duidelijk? Klik dan hier voor de volwaardige pdf.
Kent u nog mensen die deze nieuwsbrief zouden willen ontvangen?
Klik dan hier en vul daar hun naam en e-mail adres in.
Facebook
Instagram
Website
© SCOUTS 28 ZAOEJA
 Klaverbladdreef 1, 2610 Wilrijk

U bent ingeschreven met het emailadres <<e-mail adres>>
klik hier om u uit te schrijven.This email was sent to <<e-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scouts 28 Zaoeja · Klaverbladdreef 1 · Wilrijk 2610 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp