Copy
View this email in your browser

't Gruun Boekske  -  Scouts 28 Zaoeja  -  januari-februari 2018 


Woordje van de groepsleiding

Beste

U leest het eerste Gruun Boekske van 2017.
De groepsleiding, en bij uitbreiding de hele leidingsploeg, wenst u het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Voor we u het programma van januari en februari voorstellen, blikken we nog even terug op de afgelopen twee maanden.

Op 26 november plezierden we Hoboken en omstreken met onze truffelverkoop en ook de weergoden waren ons goed gezind. De truffelslag van 2017 was een succes! Dit hebben we te danken aan onze leden die zeer hard hun best hebben gedaan tijdens de deur aan deur verkoop, maar ook thuis, bij familie en vrienden. Al bij al hebben we een aardige duit verdiend, die we ook goed kunnen gebruiken.

Op kerstavond was ook onze eigenste kerstviering weer een vaste waarde. Zij die beslisten om kerstavond in te zetten met een, iet of wat, zeldzame serieuze noot bij ons op ‘t Macadammeke hadden er zeker geen spijt van. Hoewel kerstmis een prachtig excuus is om samen te komen en te feesten, is het ook net iets meer dan dat. Aan dit feit werden we allemaal even herinnerd. Na de mis was er een hapje en een drankje om even na te praten en elkaar een prettig kerstfeest te wensen.

Weet u wanneer onze scouts opgericht werd? Als u het antwoord schuldig moet blijven, raden we u aan om toch nog even uw kennis van belangrijke en minder belangrijke weetjes op te frissen voor die andere nieuwe activiteit die we organiseren. Op 16 maart organiseren wij voor de tweede keer een eigen quiz! Indien u een geboren quizzer bent of gewoon de lolbroek van de ploeg, houd dan zeker onze informatiekanalen in het oog naar meer informatie over dit gloednieuwe evenement.

Zo dit was het alweer voor de eerste twee maanden van 2017.
Tot snel,
Winke, Arno en Tom
 

Nog een speciale vermelding voor iedereen die zijn uiterste best heeft gedaan om truffels te verkopen. Een welgemeende dikke merci! De truffelladder van 2017 vindt u hier
Coming Soon

Dropping
Op 10 maart organiseren onze materiaalmeesters naar goede gewoonte de wereldvermaarde dropping van den 28! Meer informatie volgt nog per brief en via onze site!

Quiz
Op 16 organiseren wij, reeds voor de derde keer, onze fantastische quiz. U bent alle van harte uitgenodigd om samen met uw ploegje (max. 6 personen) te strijden voor een van onze fantastische prijzen. Meer informatie volgt binnenkort per brief, het Facebookevenement en via onze site. 

Jin Te Huur

Zoals elk jaar kan je onze jins inhuren voor allerlei klusjes om ons financieël te steunen. Onze jins kunnen alles: afwassen, opruimen, kuisen, een tuin omschuppen, de haag snoeien, babysitten, tappen, opdienen, voor entertaining zorgen, …
Om deze hardwerkende jins te kunnen reserveren moeten jullie enkel een mailtje sturen naar 28zaoeja.jins@gmail.com. Je mag ook steeds de leiding contacteren om onze jins in te huren.
Takken
Kapoenen

Terugblik

De kapoenen hebben er alweer 2 fantastische maanden opzitten. Zo zijn ze gewonnen tegen de leiding in ons grote “één tegen allen” spel, hebben we een keer een echt leger-spel gespeeld, hebben jullie bewezen dat jullie kampioen zijn in gekke bekken trekken en daarbovenop bleek ook nog eens dat de Sint vond dat we allemaal kei braaf geweest zijn! Beter kunnen wij 2017 niet afsluiten toch? 
Download hier het kapoenenprogramma voor januari - februari.
Welpen

Terugblik

Met een geslaagd weekend achter de rug waren de welpen helemaal klaargestoomd voor november en december. We begonnen met een duo-vergadering waarbij niemand zijn handen en voeten van elkaar mocht lossen, dat was lachen geblazen!
Probeer maar eens voetbal te spelen als je zo vasthangt! 
Met een quiz lieten ze zich van hun slimste kant zien en sloegen erin onze moeilijke vragen op te lossen. Chapeau! 
Ook Sinterklaas kwam langs en gelukkig moest er niemand de zak in.
Geen stoute welpen, hoera! De Sint en Pieten daagden wel enkele kids uit om hun beste trucjes boven te halen en als beloning kregen ze een handvol snoep! 
Download hier het welpenprogramma voor januari - februari.
Wolven

Terugblik

We zijn november begonnen met een wieltjesvergadering waarin jullie volop jullie meest indrukwekkende kunstjes hebben getoond. Ditmaal (in tegenstelling tot vorig jaar) gelukkig zonder gewonden! Dat mocht gerust gevierd worden met een stukje overheerlijke taart! Ook bij ons is de Sint langsgekomen. We toonden daar hoe goed wij kunnen squatten op het intussen bekende bananenlied. Zelfs de jogivers en en de givers konden ons niet volgen! Maar we onthouden vooral het goede nieuws dat de Sint ons bracht: er zijn geen stoute wolven dit jaar! Felicitaties bovendien voor iedereen die de wet al helemaal van buiten kent!
Download hier het wolvenprogramma voor januari-februari.
Jogivers

Terugblik

De jogi’s hebben deze maand weer fatastisch spannende dingen meegemaakt.
Wij, de jogiverleiding, zijn hiervan wat wijzer geworden J
 
We weten wie het lekkerste kan koken op een zelfaangestoken kampvuur.
We weten nu wie de slimste jogiver is door de fameuse quiz.
We weten wie er braaf of juist heel stout was door de komst van de sint en zijn pieten.
We weten wie het verst sneeuwballen kan werpen of de beste sneeuwman kan maken.
En zo kunnen we nog even doorgaan…
 
Heel benieuwd wat de volgende maanden ons zullen leren!
Download hier het jogiverprogramma voor januari - februari.
Givers

Terugblik

Onze givers hebben in november en december een aantal fantastische dingen gedaan. We zijn naar de Sinterklaasstoet geweest in Berchem en hebben ook de Sint mogen verwelkomen op onze eigenste Macadam. We deden mee aan de flan floep, maar dit bleek geen succes te zijn zoals u hierboven in het geheel appetijtelijke filmpje kon zien (klik op de flan om het filmpje af te spelen). Voor de geïnteresseerden; klik hier om te kijken hoe het wel moet. Dat weekend hebben we dus jammer genoeg niet gewonnen. De givers en de pieten bewezen ook dat pompen niet tot hun talenten behoort. In januari en februari start er een superspannend reuzespel dat heel lang gaat duren. Meer info daarover volgt nog.
Download hier het giverprogramma voor januari - februari.
Kalender
Gelukkige verjaardag!
Contact
Is deze afbeelding niet duidelijk? Klik dan hier voor de volwaardige pdf.
Kent u nog mensen die deze nieuwsbrief zouden willen ontvangen?
Klik dan hier en vul daar hun naam en e-mail adres in.
Facebook
Instagram
Website
© SCOUTS 28 ZAOEJA
 Klaverbladdreef 1, 2610 Wilrijk

U bent ingeschreven met het emailadres <<e-mail adres>>
klik hier om u uit te schrijven.This email was sent to <<e-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scouts 28 Zaoeja · Klaverbladdreef 1 · Wilrijk 2610 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp