Copy
View this email in your browser

't Gruun Boekske  -  Scouts 28 Zaoeja  -  september-oktober 2017 


Woordje van de groepsleiding

Beste ouders

Ook wij moeten mee met onze tijd. Net als vele scoutsgroepen die ons zijn voorgegaan, hebben wij beslist om ons programma digitaal de wereld in te sturen. We nemen dus afscheid van ons klassieke ‘Zaoeaatje’ en verwelkomen ’t Gruun Boekske. Deze omschakeling houdt ook in dat we vanaf nu ons programma in kleur kunnen presenteren. Bekijkt u dus vanaf nu zeker ook de foto’s die ’t Gruun Boekske zullen opluisteren.

En daar stopt de vernieuwing niet! Ook onze site is aan een opknapbeurt toe. U zult misschien al gemerkt hebben dat bepaalde functies al een tijdje niet meer werken (foto’s, Instagram…). We hopen dan ook een gloednieuwe site voor te kunnen stellen in de loop van september. Het vertrouwde adres blijft uiteraard www.28zaoeja.be.

Tot slotte geven wij ook graag mee dat gezien onze ledengroei van de laatste jaren, wij beslist hebben om opnieuw een wolventak op te richten. De derdejaarswelpen en eerstejaarsjogivers zullen nu een nieuwe tak vormen; de wolven. Dit om het aantal leden (én leiding) per tak leefbaar te houden. Zo zouden de welpen zonder wolventak met om en bij de 60 kinderen zijn. De wolven zullen het beste van twee werelden met elkaar combineren. Zij zullen nog steeds een zaal, keuken en sanitaire blok ter beschikking hebben op weekends en kampen, maar zullen zij net als de jogivers in tenten slapen en onder shelters eten. De betrokken leden krijgen uiteraard meer informatie op de huisbezoeken die zullen starten na de afscheidsvergadering.

Verder hopen we dat jullie kinderen zijn teruggekomen van de kampen met straffe scouteske verhalen. Het deed ons trouwens veel plezier om via verschillende wegen positieve feedback te krijgen van leden en (groot)ouders. Ook via onze Facebookpagina werden verschillende toffe commentaren achtergelaten, iets wat wij enorm appreciëren.

Voor sommige leiding was dit echter het laatste kamp als leiding. Na vele jaren dienst moeten we met pijn in onze hart afscheid nemen van Eva, Michiel, Thomas, Max, Charlotte en Annelies. Zij worden tijdens ons viering voor de overgang nog verder in de bloemmetjes gezet. Maar toch al een dikke merci voor jullie inzet van de afgelopen jaren!

Natuurlijk staat de nieuwe garde al paraat. We verwelkomen Maxime, Dieter, Kasper, Evelyne, Hanne, Margot en Saartje. Zij gaan het ongetwijfeld even goed doen.

Bij de groepsleiding nemen we afscheid van Simon. Tom en Arno krijgen versterking van Winke. Indien jullie vragen hebben, kunnen jullie zoals steeds contact met hen opnemen door een mailtje te sturen naar groepsleiding.28zaoeja@gmail.com of door hen gewoon eens aan te spreken.

Wie afscheid wil nemen van de stoppende leiding of de nieuwe wil verwelkomen moet zeker naar onze scoutsmis (11u) en overgang komen op 11 september. Voor wie zijn zoon of dochter wil zien overgaan met een gevulde maag, inschrijven voor de spaghetti kan nog t.e.m. 6 september! Inschrijven doet u via http://www.28zaoeja.be/overgang. Alvast bedankt!

Met het nieuwe jaar in zicht, zijn er ook nieuwe T-shirts besteld. De maten die tot dan toe uitverkocht waren, zal u binnenkort opnieuw kunnen aankopen.

We willen van het moment gebruik maken om dan ook nog eens reclame te maken voor zowel onze facebookpagina, Instagrampagina als onze website www.28zaoeja.be, waar u steeds terecht kunt voor de laatste nieuwtjes, foto’s, algemene informatie, de weekends, kampen…
Zo dit was het dan alweer voor de eerste twee maanden!
De groepsleiding,
Winke, Arno en Tom
 

Coming Soon
Spaghetti

Iedereen is welkom om op 10 september gezellig mee spaghetti te komen eten (12u30-14u00). U heeft de keuze tussen de klassieke spaghetti bolognaise (€7) of tussen spaghetti primavera (Vegi voor €7). Inschrijven doet u ten laatste op 6 september via http://www.28zaoeja.be/overgang. Hopelijk tot dan!

Studio 28

U bent allen welkom op het beste feestje van Hoboken en omstreken op 14 oktober vanaf 21u om u eens goed uit te leven. Vergeet zeker uw goed humeur en dansbenen niet! Meer info over de VIP volgt nog.

Takken
Kapoenen

Terugblik

Na een supertof kamp kunnen we weer aan een nieuw jaar beginnen vol enthousiasme. We moeten jammer genoeg afscheid nemen van onze 2e jaars die welp worden, maar er zullen ongetwijfeld veel nieuwe gezichten bij komen. Wij kijken er alvast naar uit! In de tussentijd hier nog een paar foto's van het kamp om terug in de scoutssfeer te komen. 
Download hier het kapoenenprogramma voor september - oktober.
Welpen

Terugblik

Wist je dat...?
  • We echt Afrikaans eten hebben gegeten mét onze handen? Maar shht, niks tegen onze ouders zeggen!
  • Wist je dat Nona op kamp 'ontvoerd' werd, maar dat de welpen door hun heldhaftigheid ze hebben kunnen bevrijden?
  • Wist je dat onze welpen Afrikaans spreken? Vraag ze maar wat dodomo, dodomi of hygiëna wil zeggen!
  • Wist je dat de welpen het eten van onze foeriers superlekker vonden? Ja, beste mama's & papa's, wij lusten groenten waar we ervoor zelfs nog nooit van gehoord hadden. 
  • Wist je dat onze welpen kampioen zijn in het maken van snoeptaarten, maar ze het erna bijzonder moeilijk hebben als ze er niet van mogen eten.
Download hier het welpenprogramma voor september-oktober.
Wolven
Download hier het wolvenprogramma voor september-oktober.
Jogivers

Terugblik

Het was een grijze ochtend op 1 augustus in het Waalse stadje Graide, maar daar kwam zeer snel verandering in toen de jogi’s het terrein van monsieur Compère betraden. Klaar om het daar de volgende 2 weken eens goed onveilig te maken! Het bouwen van piramides was een iets te grote uitdaging maar de rest van het terrein werd al snel omgevormd tot een echt kampterrein. Het Egyptische avontuur kon beginnen. Dagen vol spelplezier, kookopdrachten, kampvuurtjes met vele liederen vlogen voorbij.. EN na 10 bangelijke dagen vertrokken we goedgezind en al wandelend op de tonen van Jax Jones terug naar Antwerpen. Want wij zijn van de Jogi’s van de Jogi’s Na Na He…
Download hier het jogiverprogramma voor september-oktober.
Givers
Download hier het giverprogramma voor september-oktober.
Jins

Terugblik

Op 18 dagen zijn we met de trein van Antwerpen tot het zuiden van Kroatië geweest en terug. Een fantastische reis met fantastische mensen! Onze jins zijn nu volledig klaar om zich te smijten in het leiding geven!
Meer info over het komende jinjaar volgt na het jinplanningsweekend!
Kalender
Meer data worden nog toegevoegd aan onze kalender na het planningsweekend eind september. Voor meer informatie kan u altijd iemand van de (groeps-)leiding aanspreken.
Datumwatuur
09/09/2017 Opbouw overgang (Enkel jogivers en givers) 10u - 17u
10/09/2017 Misviering, overgang + spaghetti 11u - 17u
24/09/2017 Geen vergadering 10u - 17u
14/10/2017 Studio 28 21u - ...
27/10/2017 - 29/10/2017 Weekend 19u - 17u
24/12/2017 Kerstviering 18u - 19u
13/04/1018 - 15/04/2018 Groepsweekend 19u - 17u
18/05/2018 Kampavond 19u - ...
19/07/2018 - 31/07/2018 Giverkamp n.t.b.
21/07/2018 - 31/07/2018 Welpen-, wolven- en jogiverkamp n.t.b.
26/07/2018 - 31/07-2018 Kapoenenkamp n.t.b.

Contact

Is deze afbeelding niet duidelijk? Klik dan hier voor de volwaardige pdf.
Kent u nog mensen die deze nieuwsbrief zouden willen ontvangen?
Klik dan hier en vul daar hun naam en e-mail adres in.
Facebook
Instagram
Website
© SCOUTS 28 ZAOEJA
 Klaverbladdreef 1, 2610 Wilrijk

U bent ingeschreven met het emailadres <<e-mail adres>>
klik hier om u uit te schrijven.This email was sent to <<e-mail adres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Scouts 28 Zaoeja · Klaverbladdreef 1 · Wilrijk 2610 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp