Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet - Klicka här

Ett stöd på utvecklingsresan 

För många företag, myndigheter och organisationer innebär digitalisering mer eller mindre en revolution. Den utmanar etablerade affärsmodeller, strukturer, ledarskap och beteenden. 

En ny rapport från Arena för Tillväxt sätter fokus på digital kompetens och kompetensförsörjning, eftersom vi vet att digitaliseringen kommer att ha stor påverkan på näringslivet, företagen och på arbetsmarknaden. Du får inspirerande exempel och kunskaper tillsammans med självstudiefrågor så att du och din arbetsgrupp tillsammans kan forma er utvecklingsresa.
God läsning önskas! Vi tar gärna emot synpunkter på hur ni använt den.

Läs mer

Sveriges Nya Geografi 2018 i Almedalen


Tisdagen den 3 juli kl 12.30 presenterar Arena för Tillväxt tillsammans med Sweco Sveriges Nya Geografi 2018 i Almedalen. I år är det fokus på de stora samhällsutmaningarna som kommunerna står inför. Vad innebär urbaniseringen och vilka krav ställer den pågående strukturomvandlingen på kommunernas omställningsförmåga? Får kommunerna behålla sina nya invånare som kommit till Sverige och vad innebär osäkerheten i befolkningsutvecklingen när det kommer till planering och bostadsbyggande? Senaste åren har kunskapsinnehållet i näringslivet ökat och detta påverkar både kommunernas näringslivsstruktur och utbildningsnivå. Allt fler är högutbildade, samtidigt som det finns stora skillnader mellan kommunerna och mellan kvinnor och män.  Andra områden som diskuteras i årets upplaga av Sveriges Nya Geografi är fördelningen av statliga jobb, inkomstomjämlikhet och pendlingsmönster.
Vi bjuder på lätt lunch från kl 12.15.
 
Läs mer

Uppdaterade nyckeltal


Tillväxtguiden och Tillväxtkartan har uppdaterats med färska siffror avseende utbildning, nyföretagande, nybyggande och ekonomi. Se hur det ser ut i din kommun.
Läs mer

Konferensen Växa eller krympa


Den 16-17 maj hölls konferensen Växa eller Krympa i Luleå. Norrbottens Kommuner var arrangör tillsammans med Arena för Tillväxt. Det var 160 deltagare och ett varierat innehåll: Välfärdens utmaningar och möjligheter, assymetriska lösningar, kvalitativa visioner och mycket annat.
Läs mer

Arena för Tillväxt bistår gärna i tillväxt- och utvecklingsarbete


I arton år har Arena för Tillväxt arbetat med processledning och kunskapsförmedling. Vi har under årens lopp verkat i närmare 200 kommuner och många regionala och delregionala organisationer. Vi vill påminna om att Arena för Tillväxt gärna bistår med stöd i lokalt och regionalt tillväxt- och 
utvecklingsarbete utifrån behov. Det kan exempelvis handla om föreläsningar och seminarier, processledning och rådgivning.
Hur kan vi stötta er? Välkomna att höra av er.
Läs mer

Till prenumeranter på Arenans nyhetsbrev


I och med att den nya dataskyddsförordningen GDPR träder i kraft den 25 maj vill vi informera om att du finns med i vårt kontaktregister, eftersom du är prenumerant på vårt nyhetsbrev. De uppgifter som finns hos oss är namn, organisation och e-post. Vi uppdaterar nu kontaktregistret och ber att du avregistrerar dig om du inte längre har intresse av att få inbjudningar eller nyhetsbrev från oss. För att sluta prenumerera avregistrerar du dig i sidfoten på det här nyhetsbrevet.
Information och integritetspolicy

Vill du veta mer?

Per Sandgren
Processledare Arena för Tillväxt
08-452 75 12
Kontakta oss
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från oss,var vänlig  klicka här.

Arena för Tillväxt, Hornsgatan 20, 118 82 STOCKHOLM

Copyright © 2018 Arena för Tillväxt.
All information på Arena för Tillvaxt skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa citering.