Copy
Kan du inte läsa nyhetsbrevet - Klicka här

Fakta om arbetspendling

Ulricehamn är en av de kommuner där arbetspendlingen har ökat. Att klara kompetensförsörjningen är en nyckelfråga i hela landet, och regionförstoring är en viktig pusselbit. I årets första Omvärldsfakta från Arenan finns analyser och hela listan med alla kommuner. 

Medelrestid per arbetsresa i Sverige var 31 minuter år 2016. 44 procent av alla arbetspendlare över kommungräns var kvinnor och 56 procent män. Fördelat på utbildningsnivå pendlar de med hög utbildning betydligt mer än de med lägre utbildning.

Antalet lokala arbetsmarknader har blivit färre och större som en följd av ökad arbetspendling, från 187 lokala arbetsmarknader år 1970 till 71 år 2016.

 I Ulricehamn har arbetsinpendlingen ökat med 37 procent mellan åren 2011 och 2016. Vi frågade kommunalrådet Mattias Josefsson (S) vad det beror på.

”Det har flera orsaker men framför allt är det tack vare bättre kommunikationer mellan Ulricehamn och Borås, och även Jönköping. Ulricehamn ligger strategiskt och gränsar till två kommuner med över 100 000 invånare, det ger tillgång till en stor arbetsmarknad."
Länk till hela artikeln.

Foto: Jan Töve

Läs mer i Omvärldsfakta

Vill du veta mer?

Per Sandgren
Processledare, Arena för Tillväxt
076-797 89 54
Kontakta oss
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från oss,var vänlig  klicka här.

Arena för Tillväxt, Hornsgatan 20, 118 82 STOCKHOLM

Copyright © 2018 Arena för Tillväxt.
All information på Arena för Tillvaxt skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa citering.