Copy
Beste lezer, fijn je te ontmoeten. Bekijk hier onze nieuwtjes en laatste acties.  |  Toon webversie

BORGER — 13 september 2018

 

Global Geoparks Conferentie

De Hondsrug UNESCO Global Geopark maakt deel uit van het internationale netwerk, het Global Geoparks Network. Van 8 tot en met 14 september vindt de jaarlijkse internationale conferentie plaats in UNESCO Geopark Adamello Brenta in Italië.

Onderwerp van bespreking is de verdere ontwikkeling van het Global Network. De geoparken zijn een middel om de duurzame ontwikkeling wereldwijd stimuleren.
 
'De Brenta' is een bergketen in de Dolomieten

BORGER — 12 september 2018

 

Subsidie voor Ambachtsmakelaar

In Zuidoost-Drenthe gaat een Ambachtsmakelaar aan de slag. Oude en nieuwe ambachten bij elkaar brengen, met de ambachtelijke ondernemers nieuwe markten en afzetkansen verkennen en creëren en een mooie match van vraag en aanbod neerzetten. Het samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) heeft besloten De Hondsrug UNESCO Global Geopark een subsidie van € 140.000,-- te verlenen uit het LEADER programma Zuidoost- Drenthe.

Het initiatief ‘De Ambachtsmakelaar’ zet in op het versterken van de bedrijfsvoering van betrokken ambachtslieden in food en non-food, individueel en als collectief. En op behoud van ambachten/vakkennis onder meer door het naar arbeidsmarkt en ondernemerschap toe leiden van ‘gezellen’.  Bij het vergroten van afzetmogelijkheden valt onder meer te denken aan het creëren van toeristische arrangementen, het stimuleren van krachtig ondernemerschap en het organiseren van samenwerking.

Het Geopark werkt samen met een breed scala aan (ondernemende) partijen in Zuidoost-Drenthe: ambachtsorganisaties, gemeenten, provincie, CMO STAMM en natuurlijk individuele ondernemers. Een groep van 40 ondernemers kwam al sinds mei 2017 bij elkaar. Het initiatief De Ambachtsmakelaar werd in hun midden geboren.
Het project gaat van start in oktober en loopt  door tot de zomer van 2021.
 
 

BORGER — 12 september 2018
 

Ambassadeurscursus start 30 oktober

De Hondsrug UNESCO Global Geopark  organiseert vanaf 30 oktober voor Recreatie en Toerisme Ondernemers in Zuidoost-Drenthe opnieuw een Ambassadeurscursus.

Door het volgen van de cursus kunnen de ondernemers hun gasten meer vertellen over het Hondsruggebied. Daarnaast komen  ook de onderwerpen gastvrijheid, trends en  streekproducten aan de orde. De gast die naar het Hondsruggebied komt wordt beter van informatie voorzien en nog gastvrijer ontvangen. Met als gevolg dat de bezoeker met een enthousiast verhaal naar huis gaat en de kans op een herhaalbezoek groot is.

Sinds de start in november 2016,  wordt de cursus voor de vijfde maal georganiseerd in Zuidoost-Drenthe. Inmiddels zijn 65 ondernemers gecertificeerd en hopen we binnenkort de 100e Ambassadeur te kunnen verwelkomen!


Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

Trotse ambassadeurs van De Hondsrug UNESCO Gobal Geopark

Copyright © 2018 De Hondsrug UNESCO Geopark

De Hondsrug UNESCO Geopark Hunebedstraat 4a Borger, Drenthe 9531JV Netherlands

 

info@dehondsrug.nl

Twitter
Facebook
YouTube

UNESCO

Het geologische en historische belang van het Hondsruggebied is door UNESCO erkend als geopark.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark maakt onderdeel uit van 140 vergelijkbare geoparken, verspreid over de hele wereld.


 

Dit is een nieuwsbrief van De Hondsrug UNESCO Global Geopark en is verzonden naar <<Email Address>>
Klik hier als je de webversie van deze nieuwsbrief wilt bekijken.
Wil je deze nieuwsbrief niet ontvangen, meld je dan hier af.


Copyright © 2018.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Hondsrug UNESCO Geopark · Hunebedstraat 4a · Borger, Drenthe 9531JV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp