Copy
Beste lezer, fijn je te ontmoeten. Bekijk hier onze nieuwsbrief van november.  |  Toon webversie

BORGER — 14 november 2019

 

Ambachtmakelaar timmert flink aan de weg


Steeds meer ambachtlieden sluiten zich aan bij ons project Ambachtmakelaar.  Inmiddels zijn het er al 35; een enthousiaste groep mensen die met elkaar bezig zijn Het Ambacht nog meer op de kaart te zetten.
Er wordt flink gebrainstormd en er zijn volop ideeën: zoals het gezamenlijk ontwikkelen van producten voor de kerstpakkettenmarkt, het geven van opleidingen en workshops, arrangementen met bezoeken aan de ambachtlieden, de week van het Ambacht en ga zo maar door. We gaan er veel van horen de komende tijd.

Maak hier  kennis met onze ambachtlieden
 

 

 

De Nabershof onderweg naar expeditiepoort


Het dak is geplaatst, de ramen zitten er in. Het schiet mooi op met de metamorfose van de Nabershof! Deze oudste boerderij van Emmen ontwikkelen we tot expeditiepoort van het geopark, voor de verhaallijn Boeren op De Hondsrug. Dat dak en die ramen zitten op en in de aanbouw die de boerderij krijgt: we bouwen een expositieruimte voor een nieuwe expositie. Die gaat het boeiende verhaal vertellen van de boeren in ons gebied, vanaf de prehistorie tot nu. Verder worden het theehuis en de museumboerderij gerenoveerd en opnieuw ingericht.De bouw ligt op schema. Het pand is praktisch wind- en waterdicht, zodat de aannemers en vrijwilligers van ’t Volk van Grada ook bij slechtere weersomstandigheden door kunnen werken. De aansluiting met het Theehuis is gemaakt en in het Theehuis is een voorlopige scheidingswand geplaatst. De installateurs zijn begonnen met hun werkzaamheden en de schilders (vrijwilligers van ’t Volk van Grada) gaan binnenkort aan de slag. Voor de totale inrichting maken we in deze weken de keuzes voor materialen en kleuren.

Het gaat nu heel snel. De planning is dat de aannemers begin december klaar zijn. Daarna kunnen de inrichters volledig aan de slag. Begin februari 2020 is de metamorfose helemaal af.
 


Geopark werkt samen met MAX


Vanaf maandag 30 december zendt MAX het nieuwe programma Op weg: Hunebed Highway uit. Carrie ten Napel volgt in vier afleveringen de Hunebed Highway N34. Ook bezoekt ze de naastgelegen hunebedden, historische dorpen en natuurgebieden: De  Hondsrug UNESCO Global Geopark.  Wij hebben met veel plezier, samen met geoparkpartners,  meegewerkt aan het programma.

Extra bijzonder; in elke aflevering gaat Carrie ook met haar vader Evert op stap. Samen gaan ze naar de plekken in Drenthe die voor Evert belangrijk zijn (geweest).
Op weg: Hunebed Highway is van maandag 30 december tot en met vrijdag 3 januari (m.u.v. woensdag 1 januari) om 18.45 uur te zien bij MAX op NPO 2.


Tiende aardkundig monument onthuld


De ‘uitblazingskom Duunsche Landen’ in het Hunzedal bij Annen is het tiende aardkundig monument in Drenthe. Het monument werd op donderdag 17 oktober onthuld door leerlingen van OBS De Eshoek uit Annen en OBS De Kameleon uit Eexterveen.De ‘uitblazingskom Duunsche Landen’ is, met een doorsnede van ruim één kilometer, de grootste van Drenthe. De kom is met name ontstaan door windwerking tijdens de laatste ijstijd. Daarna is de kom opgevuld met veen, dat vervolgens verdwenen is door ontginning en ontwatering. Met het blote oog is de kom moeilijk te zien, maar de opgewaaide rug aan de oostzijde is wel goed zichtbaar. De uitblazingskom ligt in het Hunzedal en is een van de vijfentachtig hotspots in De Hondsrug UNESCO Global Geopark. Het gebied eromheen is een boeiend natuurlijk landschap waar diverse dier- en plantensoorten te vinden zijn, zoals dassen, bevers, grasklokjes en muizenoor.
De WMD wint drinkwater in het gebied en zorgt samen met Het Drentse Landschap voor het beheer.
 

 

6e seizoen Geopark-crosscircuit van start

Niet eerder waren er zoveel deelnemers bij een loop van het Geopark Crosscircuit, dat op 26 oktober jl. van start ging in Rolde. Ruim 300 lopers melden zich aan de start.
Het startsein werd dit keer gegeven door twee hunebedbouwers van De Hondsrug UNESCO Global Geopark.
De volgende loop is op 24 november: De Boomkroonpad cross.
Kijk hier voor alle informatie, uitslagen en foto's.
 

Copyright © 2019 De Hondsrug UNESCO Geopark

De Hondsrug UNESCO Geopark Hunebedstraat 4a Borger, Drenthe 9531JV Netherlands

 

info@dehondsrug.nl

Twitter
Facebook
YouTube

UNESCO

Het geologische en historische belang van het Hondsruggebied is door UNESCO erkend als geopark.

De Hondsrug UNESCO Global Geopark maakt onderdeel uit van 147 vergelijkbare geoparken, verspreid over de hele wereld.


 

Dit is een nieuwsbrief van De Hondsrug UNESCO Global Geopark en is verzonden naar <<Email Address>>
Klik hier als je de webversie van deze nieuwsbrief wilt bekijken.
Wil je deze nieuwsbrief niet ontvangen, meld je dan hier af.


Copyright © 2019.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
De Hondsrug UNESCO Geopark · Hunebedstraat 4a · Borger, Drenthe 9531JV · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp