Copy

- Aanpassingen tarievenlijst tav VHL testen
- Extentie  paspoorttermijn veulens

TUSSENTIJDSE VERHOGING / WIJZIGINGEN VHL TESTEN
Na recent routine overleg tussen het AVS bestuur en het van Haeringen Laboratorium in Wageningen is gebleken dat alle tarieven van VHL per 1 januari 2020 met 5% zijn verhoogd en aangepast, zonder dat daar expliciet een melding van te maken. 

Het AVS maakt in het belang van de leden regelmatig heldere afspraken als vaste klant van VHL, die alle stalen van AVS paarden voor het AVS in bewaring heeft.  Alle testen die via het stamboek worden aangevraagd, worden derhalve gedaan op AVS erkende stalen waarop ook de identiteit van het paard is vastgesteld, mits er voldoende testmateriaal beschikbaar is.  Deze service is exclusief voor stamboeken omwille van erkenning van de uitslagen.  Door een interne wijziging kan het AVS vanaf heden slechts de volledige vachtkleurtest aanbieden, voor AVS leden tegen 15% korting t.o.v. het standaardtarief van VHL.

Helaas is het bestuur genoodzaakt (en statutair gerechtigd) de eerdergenoemde tariefsverhoging en wijzigingen per direct te implementeren.
Deze wijzigingen zullen op de eerstvolgende ledenvergadering voor definitieve vaststelling worden voorgelegd, in navolging van de statuten van de vereniging. De nieuwe tarievenlijst kunt u terug vinden op de AVS website onder Tarievenlijst  

TIJDELIJKE VERLENGING TERMIJN AFGIFTE VEULENPASPOORT

Normaal gesproken eist de Nederlandse wet dat ieder veulen binnen 6 maanden een paspoort heeft. Lukt dit niet binnen de 6 maandelijkse termijn, dan wordt het veulen automatisch ongeschikt verklaard voor humane consumptie. 

Op speciaal verzoek vanuit de paardensector is er een (tijdelijke) wijziging aangebracht in het desbetreffende wetsartikel. Dit naar aanleiding van de problemen die er dit voorjaar zijn met het chippen van paardachtigen in verband met de Corona richtlijnen.
Gisteren is de wijziging gepubliceerd in de Staatscourant. De termijn is hiermee, vanaf vandaag tot nader bericht, aangepast naar 9 maanden. 

AVS bestuur
AVS Facebook
AVS Website
Copyright © AVS
 
Indien u deze berichtgeving niet meer wenst te ontvangen kunt u zich uitschrijven van de mailinglijst via het leden gedeelte of contact opnemen met het AVS.


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Studbook / Association · De Beek 125 · Ermelo, Gld 3852PL · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp