Copy
   
Eindhoven Maker Faire: het programma is bekend!

Op zaterdag 25 en zondag 26 september vindt de 8ste editie de Eindhoven Maker Faire plaats op de nieuwe locatie: het Beursgebouw.
We geven de ruimte aan een grote groep enthousiaste makers die het stof van zich afschudden en vol trots hun nieuwe producten, concepten, installaties en workshops laten zien. Wat is er in de geïsoleerde situatie allemaal bedacht en gemaakt? We zijn razend nieuwsgierig!


Thema
Het thema - De Makers van de hybride wereld - is een antwoord op de uitdagingen die zijn ontstaan door de enorme versnelling van digitalisering en online communicatie. De mensheid is bijna collectief in de volgende fase van het internet tijdperk terecht gekomen. De Makers zijn pioniers in deze wereld van computers, elektronica, programmeren en digitale media, maar ook voorlopers op circulaire economie en duurzaamheid.

Programma

Dit jaar vind je naast de vele nieuwe makers ook deelnemers van voorgaande edities die hun laatste ontwikkelingen presenteren. Hieronder een aantal highlights van het programma. Bekijk het volledige programma van de Eindhoven Maker Faire 2021 hier.

Kunstige installaties zoals AnimatronieK
Met AnimatronieK maakt Tristan Kruithof een gelaagde audio-visuele, interactieve installatie die radiografisch wordt aangestuurd met als basis drie eenvoudige houten 3D puzzels. In deze vorm smelten robotica, mechanica en elektronica samen tot dit aaibare wezen dat de interactie met publiek opzoekt.
Startups, uitvinders en innovators
De Maker Faire biedt bij uitstek plek aan startups, uitvinders en innovators zoals Edward Hage.
Hij is een ontwikkelaar van robots voor de industrie. Op de Maker Faire toont hij het prototype van een 6-wielige rover. Het ontwerp van de rover is geïnspireerd op de ExoMars rover die in 2022 op missie naar mars wordt gestuurd. Tijdens de Maker Faire lanceert hij een crowdfunding campagne zodat hij het prototype verder kan ontwikkelen tot een ontwerp dat geschikt is voor andere Makers om zelf te bouwen.
Nieuw werk door kunstenaar Olaf Mooij
In het werk van Olaf Mooij speelt het gebruik van reeds bestaande vormen en objecten een belangrijke rol. Deze bestaande vormen en objecten inspireren en sturen hem in een bepaalde richting. Olaf Mooij ziet de auto als een rijke bron voor de verbeelding, zo beschouwt hij de auto als een levend wezen die een levenscyclus, van geboorte tot de terugkeer tot stof, doormaakt. Begrijpelijk is het dan dat het hoofdbestanddeel van deze vormen auto-onderdelen zowel in ware grootte of als speelgoedmaat zijn. (op de foto beeld van een bestaand werk)

 
Platkit Elastiekengeweren
Nick maakt onder de naam Platkit verbluffend innovatieve geweren om elastiekjes mee af te schieten. Van kleine handpistooltjes tot volautomatische machinegeweren. Kom met elastieken schieten of bouw zelf een elastiekengeweer met een Platkit bouwpakket!⁠
Afstudeerprojecten van jonge makers
Gijs Schalkx die met zijn 'Uitsloot' een voertuig maakte dat voortbeweegt op brandstof die rechtstreeks uit je lokale sloot of buurtvijver is gewonnen.
Drone zone
Nieuw dit jaar tijdens de Maker Faire is een heuse Drone zone! Met demonstraties, informatie over deze vliegmachientjes en een kooi waar je zelf achter het stuur mag en een testritje kunt maken met een van de drones.

Workshop specials
Naast alle workshops waar je ter plekke aan kunt deelnemen tijdens de Maker Faire, organiseren we ook workshop specials. Tijdens deze uitgebreide workshops ga je aan de slag met bijvoorbeeld 2D Animatie, het maken van een Draismannetje of bouw en bestuur een eigen mini hovercraft. De workshops vinden plaats in De Heuvel, op loopafstand van de hoofd locatie van de Eindhoven Maker Faire. Vind hier een overzicht van alle workshops.

Hybrid Future Challenge
Speciaal voor de makers is er de Hybrid Future Challenge; als special op de Eindhoven Maker Faire. Deze challenge bestaat uit een selectie van innovatieve en creatieve makers die zich ontwikkelen als startup in de “nieuwe wereld” van 2021 en verder. Het is een showcase van de makers van de hybride wereld van morgen, waarbij een professionele jury prijzen toekent aan de meest innovatieve en veelbelovende makers en producten.

Voorzorgsmaatregelen
Om ook dit jaar een veilige Eindhoven Maker Faire te kunnen organiseren werken we met entree momenten en zijn tickets enkel online te bestellen. Op zowel zaterdag 25 als zondag 26 september werken we met de volgende entree momenten: 10.00 / 11.30 / 13.00 / 14.30 u. Vanaf dit gekozen moment heb je toegang tot de Maker Faire. Er zit geen eindtijd verbonden aan het ticket. We adviseren voor bezoek de meest recente covid-19 maatregelen door te lezen.

Noot voor de redactie, niet voor publicatie:

Meer informatie over dit persbericht of wil je met een van de Makers in gesprek voor een publicatie neem contact op met Manon Willems via communication@eindhovenmakerfaire.nl 

Data en tijden
Zaterdag 25 september | 10.00 - 18.00 u
Zondag 26 september | 10.00 - 18.00 u

Locatie 
Beursgebouw, Centrum Eindhoven
(Lardinoisstraat 10, 5611 ZZ Eindhoven)

Beelden 2020
Foto's van Eindhoven Maker Faire 2020 vind je via Flickr.
www.eindhovenmakerfaire.nl

Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © 2021 Eindhoven Maker Faire, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can
update your preferences or unsubscribe from this list

Email Marketing Powered by Mailchimp