Copy

Macpatric nyhetsbrev nummer fyra

I den fjärde upplagan av vårt nyhetsbrev kan du läsa om Mac-året som gick. Funderar du på varför Apple heter just Apple samt förändringarna av företagets logotype som har skett finns det trevlig läsning för dig.
Angående att uppgradera datorn till High Sierra så tycker vi i och med att Apple har släppt macOS 10.13.3 att man kan göra det. Om du nu väljer att själv uppgradera se till att ha backup av din dator! Om du har en dator med mekanisk hårddisk tycker vi att du inte skall uppgradera med den i. Passa på att lämna in datorn för byte till SSD vid uppgraderingen i så fall. Vi på Macpatric hjälper dig gärna att både säkerhetskopiera och uppgradera datorn. Vi förbereder genom att kontrollera så att system och hårddisk är i gott skick innan vi gör den stora uppgraderingen till High Sierra. Boka tid hos Macpatric för uppgradering samt optimering av din dator.
Vårt supportnummer är 08-615 50 00. Det går också bra att e-posta på mac@macpatric.com

Långläsning: Macpatric summerar Mac-året 2017

Med kvartalsrapporten från Apple står det klart hur Mac-försäljningen blev under hela kalenderåret 2017. Macpatric passar därmed på att summera hela Mac-året 2017 och inte bara siffrorna från kvartalsrapporterna. Häng med!

Allt du behöver veta om Mac-året som gick

Vill du snabba upp din iMac?

Vi plockar ut den gamla mekaniska hårddisken och monterar en snabb SSD i din iMac samt klonar över innehållet från den gamla disken till den nya. Efter det har du en dator som funkar bra ytterligare några år och dessutom sparar du både pengar och miljö jämfört med att köpa nytt. Passar du samtidigt på att uppgradera arbetsminnet så blir resultatet ännu bättre. Uppgradera din Mac så sparar du pengar. Bra för dig och miljön!

Macpatric iMac- & displayservice

Macintosh-konsultation och support

Den största utmaningen kring företags och organisationers IT-verksamhet är fortfarande att för mycket tid går åt till brandsläckning. Med en bra IT-strategi och IT-plan kan det undvikas. Vi vet att alla lösningar måste tillgodose användarnas behov och passa in i verksamhetens långsiktiga planer. Hos oss kan ni få vår berömda expresservice och en personlig tekniker så ni kan fokusera på er verksamhet. Vi har en bredd av många kompetensområden som troligen ingen av kollegorna i branschen matcher. Macpatric levererar IT-stöd och drift av ert företags datorer, servrar, brandväggar och kringutrustning. Kontakta Macpatrics tekniker direkt på nedan nummer och mailadresser:

Niklas Leijer
E-post n
iklas(at)macpatric.com
Telefon 070-415 75 71

Björn Magnuson
E-post 
bjorn(snabel-a)macpatric.com
Telefon 073-956 80 46

Karhu Alatalo
E-post k
arhu(kissanhäntä)macpatric.com
Telefon 076-677 12 21

Patrik Hallberg
E-post 
patric(alfakrøll)macpatric.com
Telefon 073-313 00 88
Jag vill ha konsulthjälp

Apples loggor genom åren & varför heter Apple just "Apple"?

Två av de mest intressanta sakerna med företaget Apple som Steve Jobs var med och grundade är företagsnamnet och deras företagslogotype som har blivit en av de mest välkända i världen. Macpatric tänkte att det kan vara uppskattat med en genomgång där allt detta klargörs:
1) Varför heter Apple just Apple och inte något annat?
2) Hur har logotypen för företaget sett ut genom åren?
Missa inte denna trevliga läsning vi har satt ihop. Klicka på länken nedan

Läs mer om Apple hos Macpatric

Vad är Thunderbolt? Macpatric reder ut.


Thunderbolt gjorde kommersiell debut i persondatorer den 24 februari 2011 när Apple lanserade nya bärbara Macbook Pro-modeller, där Mini DisplayPort-porten från tidigare modeller blev ersatt av en Mini DisplayPort-kompatibel Thunderbolt-port. Nu finns det inte längre bara en thunderbolt version utan tre. Verkar det rörigt? Kontakta oss på Macpatric så hjälper vi dig. Det går också läsa på mer genom att klicka på länken nedan.
 
Thunderbolt vill jag veta mer om
När vi på Macpatric är ute på fältet hos kunder stöter vi på att kunder har olika behov av anslutningar till sin nya MacBook Pro med Thunderbolt 3. Två eller fyra portar beroende på modell. Ett önskemål kan vara att ha dubbla skärmar samt att man helst ansluter via Ethernet, samtidigt som Thunderbolt och 5K inte är av intresse. Vi vill nu meddela att det dykt upp en unik produkt utvecklad i Schweiz. Den baserar sig inte på Thunderbolt 3 utan med dubbla USB-C för att lösa uppgiften. Den har grymt många möjligheter att ansluta skärmar. Dockan kan även extraknäcka som en 55 watt batteriladdare (extern strömadapter krävs – ingår ej, men går bra att använda MacBook Pros egen). Efterfrågas USB 3.0 eller analogt ljud-ut får du det på köpet!
Fler portar till man nya Macbook Pro
Ellen Feiss Switch
Ni som varit med länge minns Apples switch-kampanj 2002 med Ellen Feiss?
Hon som sa: "I was writing paper, on a pc, that was like beep beep beep beept, like half of my paper was gone.."
Ellens popularitet populäritet vart så stor att hon blev inbjuden att delta i både David Lettermans och Jay Lenos tv-program, vilket hon tackade i båda fallen. I september 2006 debuterade Feiss i franska kortfilmen Bed and Breakfast. Regissörerna Martin Beilby och Loïc Moreau hade sett Feiss i reklamen och erbjöd henne rollen. Vad Ellen gör idag finner vi ingen information om. Någon som vet?

Satechi Type-C Pass Through USB Hub – 3-i-1 hub

Nu endast 300 kr (240 kr exklusive moms) med rabatt.
Det vill säga 179 kr (143,20 kr exkl. moms) i rabatt till dig som prenumererar.
Använd rabattkod: nyhetsbrev-nr4-satechi
i kassan. Begränsat antal. Endast till nyhetsbrevläsare.
Jag vill köpa Satechi Type-C Pass
Med vänlig hälsning // Med vennlig hilsen // Ystävällisin terveisin // Med venlig hilsen // Með kveðju // Kind regards // Mit freundliche Grüsse
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Macpatric
E-post
Copyright © 2018 Macpatric, Alla rättigheter förbehålls.


Om du inte vill få erbjudanden per e-post från Macpatric, eller om du har bytt e-postadress, kan du hantera det här. Du kan uppdatera eller avsluta utskick här.

Email Marketing Powered by Mailchimp