Copy

Macpatric nyhetsbrev nummer tre i modern tid

Macpatric hade ett uppskattat nyhetsbrev förr i tiden. Nu är det tillbaka igen som ni har märkt. Vi kommer tipsa om aktuella Apple-relaterade nyheter samt väl utvalda produkter. Det kommer även information om Macpatrics produkter och tjänster. Tipsa gärna oss om vad ni vill läsa mer om. Följ oss på Instagram, Twitter och Facebook.  Den här upplagan tipsar vi bland annat om hur ni skyddar er mot de omtalade säkerhetshålen Meltdown och Spectre, samt hur ni får datorn att sluta tjata om uppgradering till High Sierra. Angående High Sierra tycker vi fortfarande att du skall avvakta med den uppgraderingen. Om du ändå väljer att uppgradera, se till att ha backup av din dator!


Macpatric reder ut Meltdown & Spectre

Den absolut största snackisen inom datasäkerhet sedan strax efter nyår har varit de två säkerhetshålen Meltdown och Spectre som hela IT-branschen drabbats av och försöker att lansera säkerhetslösningar till. Mac-plattformen är också drabbad och det finns många som vill veta mer om säkerhetshålen då dessa uppmärksammats. Hur stort är problemet? Hur orolig behöver man vara? Hur skyddar man sig? Macpatric reder ut efter att ha genomfört en rejäl research.

Innan vi börjar genomgången så vill vi på Macpatric understryka att Mac-användare inte behöver känna sig tvingade att uppgradera från Mac OS 10.11 eller 10.12 till senaste 10.13.2 för att ta del av lösningar. Det finns nämligen lösningar till gamla 10.11 ("El Capitan") och 10.12 ("Sierra"). Men även visst skydd till Mac OS X 10.9–10.10. Mer om det längre ner i denna genomgång.

Läs mer om Meltdown & Spectre - Bakgrund & läget just nu

Batteribyte på Macbook Pro Retina

Har du en äldre Macbook Pro Retina är batteriet säkert ganska dåligt. Lämna datorn till oss så byter vi batteriet. Vi byter till nytt kvalitetsbatteri från LMP och testar batterifunktionen. Vi rengör även fläktarna så datorn får bättre kylning igen. LMP är ett företag från Schweiz som är vår nya leverantör av batteri till Retina. 

Mitt batteri är kasst

Macintosh konsultation och support.

Den största utmaningen kring företags och organisationers IT-verksamhet är fortfarande att för mycket tid går åt till brandsläckning. Med en bra IT-strategi och IT-plan kan det undvikas. Vi vet att alla lösningar måste tillgodose användarnas behov och passa in i verksamhetens långsiktiga planer. Hos oss kan ni få vår berömda expresservice och en personlig tekniker så ni kan fokusera på er verksamhet. Vi har en bredd av många kompetensområden som troligen ingen av kollegorna i branschen matcher. Macpatric levererar IT-stöd och drift av ert företags datorer, servrar, brandväggar och kringutrustning.
Jag vill ha konsulthjälp

Akta dig för molnkrängare!

Samla dina molnlösningar hos Macpatric och få en månadsfaktura på alla tjänster. Vi tillhandahåller: Dropbox, Adobe Creative Cloud, Google, Office 365 samt fjärrbackup. Vi drivs inte av att sälja molnprenumerationer till kunder. Vi är på Macpatric är alla tekniker som bara är intresserade av att ge bästa lösningen för kunden. Vi har inga dedikerade molnsäljare (Cloud advisor) som kränger mot provision! Vi lovar inte strålande sol och klarblå himmel alla dagar om man flyttar till molnet! Anlita Macpatric för analys av vad som är bäst för ert företag.
Jag vill veta mer om molnet

Strömadapter till Macbook

Söker du efter extra strömadapter till din Macbook? Eller är det så att din har gått sönder? Det har blivit mycket att välja på. Det finns 3 huvudtyper som fortfarande är högst aktuella. Lägg där till att samtliga finns typer finns med olika watt. Det är viktigt att inte använda adapter med för lite effekt. Då skadar du batteriet. I och med MacBook 12" gick Apple över till USB-C-port som kräver en USB-C-laddningskabel. Den nya USB-C saknar tyvärr den smarta magnetfunktionen som Magsafe och Magsafe 2 hade. Men med Apples strävan att göra datorerna tunnare och följa kommande branschstandard så fick den älskade magnifika Magsafe försvinna på de nya modellerna som kom 2015 och 2016. Saknar du magnetfunktionen när du har USB-C-strömadapter? Ta en till på : LMP Magnetic Safety cable 1.8 m
Information om strömadapter finner du här

Hindra macOS ältande om High Sierra 

Macpatric går här igenom olika metoder för att hindra macOS ältande om High Sierra 

Apple kan envisas med att försöka få Macen uppdaterad till den senaste versionen av macOS. Det finns skäl till att du kanske vill vänta med att göra en stor uppgradering. Sedan hösten 2017 vill Apple att du uppdaterar till macOS 10.13 (High Sierra). Kanske är du inte säker på att macOS High Sierra kommer att erbjuda någon förbättring över Sierra (10.12) eller El Capitan (10.11). Du har säkert hört talas om något problem som du skulle vilja undvika (det har Macpatric). Kanske vill du inte att din Mac hämtar ett 5,21 GB installationsprogram utan din vetskap. Du kanske vill hinna göra säkerhetskopia innan High Sierra installeras? Skälen kan vara många att vilja avvakta med att uppgradera.

Sluta babbla om High Sierra
Apple Macintosh original ad remastered 1984 '20th Anniversary' (2004)
Vi har tänkt att varje gång avsluta vårt nyhetsbrev med ett litet filmklipp. Då måste man starta med Apples klassiska “1984”. Den reklamfilmen visades EN gång i amerikansk TV. Det var på SuperBowl den 22 januari 1984. Resten är historia som det brukar heta. 
Med vänlig hälsning // Med vennlig hilsen // Ystävällisin terveisin // Med venlig hilsen // Með kveðju // Kind regards // Mit freundliche Grüsse
Facebook
Twitter
Instagram
Pinterest
Macpatric
E-post
Copyright © 2018 Macpatric, Alla rättigheter förbehålls.


Om du inte vill få erbjudanden per e-post från Macpatric, eller om du har bytt e-postadress, kan du hantera det här. Du kan uppdatera eller avsluta utskick här.

Email Marketing Powered by Mailchimp