Copy
Bekijk deze e-mail in uw browser

In deze nieuwsbrief leest u welke kunstenaars schetsontwerpen mogen maken voor een kunstwerk aan de A12, we vertellen u meer over bruiklenen en schenkingen uit bedrijfscollecties beheerd door QKunst en u krijgt agendatips voor nieuw werk van kunstenaars van de Noord/Zuidlijn. Voor dagelijks nieuws en inspiratie kunt u ons altijd volgen op sociale media. 

For our English-speaking readers: please visit the news page on our website.

Zoro Feigl, Hansje van Halem en het duo Gijs Van Vaerenbergh. Deze gevierde makers werken de komende maanden aan schetsontwerpen voor een kunstwerk aan de A12. Het werk, dat ter hoogte van Laagraven moet verrijzen, zal een gebied markeren waarvan de geschiedenis nu nog in het landschap besloten ligt, die van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. QKunst begeleidt het project.
Wie regelmatig met de metro reist in Amsterdam zal inmiddels ongetwijfeld het werk van kunstenaar David Claerbout kennen. In zijn ‘Weather Engine’, een monumentaal digitaal werk bovenin de metrohal, wordt dagelijks het weerbericht van de volgende dag verbeeld. Op zaterdag 24 november van 14.00 tot 15.30 uur geeft Claerbout in EYE Filmmuseum een lezing over zijn oeuvre, in het kader van het Amsterdam Art Weekend. 
Bruiklenen en schenkingen zijn voor bedrijven en organisaties mooie manieren om voor collectiemobiliteit te zorgen. Werken worden dan niet alleen binnen een organisatie genoten, maar ook daarbuiten. Eind dit jaar opent in Singer Laren een tentoonstelling samengesteld met bruiklenen uit bedrijfscollecties. Hierin zijn ook werken te zien uit bedrijfscollecties die QKunst beheert.
Kunstenaarsduo Broersen & Lukács maakte voor Station Noorderpark van de Noord/Zuidlijn het werk ‘De Poorten van Noord’. Op donderdag 22 november vanaf 17.30 uur opent de eerste grote museale solotentoonstelling van het duo in Foam, in het kader van de tentoonstellingenreeks ‘Next Level. Het museum vormt het decor voor nieuwe installaties. Deze zijn voor het eerst te zien, naast bestaand werk. 
Deel
Tweet
Deel
+1
Stuur door
Copyright © 2018 QKunst, Alle rechten voorbehouden.

Ons post- en bezoekadres is:
Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat we u graag op de hoogte brengen van onze activiteiten. Deze verschijnt onregelmatig, niet meer dan vier keer per jaar. Heeft u geen belangstelling om volgende nieuwsbrieven te ontvangen, meld u af via de link hieronder. Weet u anderen die mogelijk geïnteresseerd zijn, stuur deze mail gerust door.
Werk uw instellingen bij of meld u af.

Email Marketing Powered by Mailchimp