Copy
Nyt fra KD

Tiden kalder på ansvar og fællesskab

For mange af os er der ved at gå en lille smule hverdag i denne nye situation. Vi kan heldigvis som mennesker indstille os på mange forskellige ting og har heldigvis for vane at få det hele til at lykkes. Det er godt at mærke den solidaritet, som blomstrer i Danmark for tiden.

VIS HENSYN

Det er også en svær tid for mange. Jeg vil derfor opfordre alle til at vise hensyn, blive hjemme og droppe sociale arrangementer. Ikke altid for vores egen skyld, men for vores ældres, udsattes og offentligt ansattes skyld. Jeg vil i den forbindelse give et konkret eksempel – min mor.

EN UVANT SITUATION
Min mor arbejder som bioanalytiker på Odense Universitets Hospital. Det har hun gjort i mange år og har en stor erfaring og faglighed. I dag så jeg, at hun på sit profilbillede på Facebook har sat teksten #coronafighters. Det er vigtigt, at vi husker mennesker som hende. På trods af mange års erfaring og stor faglighed står hun og hendes kolleger i disse dage i en helt uvant situation.

Det er uklart, hvor mange patienter, som kommer i de næste dage og uger. Der findes ikke en klar kur eller vaccine mod corona, og der er meget, man stadig ikke ved om sygdommen. Patienterne er utrygge og bange. Hun skal som ansat kunne både støtte patienterne og berolige dem – og samtidig er der mange svar, som hun heller ikke har.

Da jeg snakkede med hende i telefonen forleden, fortalte hun, at hun fra nu af skulle tage alle adgangskort med hjem hver dag. Normalt kan de ligge i omklædningen. Men fordi der ikke må komme pårørende ind på hospitalet, skal hun nu låse sig ind i bygningen udefra. Det er hårdt for patienterne, at de ikke må få besøg – medmindre man skal besøge en terminal patient eller er far til et nyfødt barn.

DE NÆRE RELATIONER
Det fik mig til at tænke. Selv i en krisetid som denne, hvor min mor og mange andre ansatte i vores samfund knokler med lange vagter, stor usikkerhed og manglende udstyr, så er det alligevel relationerne, familierne og fællesskabet, som min mor først ser må lide. Det viser os, hvad der er vigtigst her i livet. Selv nu. Selv i en krise som denne, hvor sundhedssektoren og økonomien går en uvis fremtid i møde. Selv nu er vores venner og familie det allervigtigste, vi har, og det sidste, vi vil undvære.

Det satte lidt tanker igang hos mig. Måske tiden er til at se på prioriteringerne i sit liv. Måske.

Del på facebook
Del på twitter
Del pr. email
Isabella Arendt
Landsformand for KD
KristenDemokraternes Landskontor
Vermlandsgade 51, 2. | 2300 København S
Tlf. 33 27 78 10 (kl. 10-15) | Email: kd@kd.dk
Bankkonto: 5470-2037886

Opdatér dine kontaktoplysninger | Forlad KD's mailingliste

Email Marketing Powered by Mailchimp