Copy
Nyt fra KD

Folkeskolereformen igen til debat

Folkeskolereformen har fyldt mange overskrifter i løbet af ugen. Med god grund.

TÅLMODIGHEDEN ER BRUGT OP

Konflikten er den samme som i 2013, hvor vi havde debatten første gang. Alle fagfolk fra lærere til forældre siger, at reformen ikke har virket. Børnene får ikke højere trivsel, børn med særlige behov bliver ikke inkluderet bedre i klasserne og vores elevers faglige niveau er ikke steget. På den anden side af debatten står de socialdemokratiske politikere, som indførte reformen i sin tid. De mener stadig, den er det eneste rigtige og beder alle os kritikere om at vise tålmodighed.

Tålmodighed?! Hvordan skal jeg og andre kritikere af reformen kunne være tålmodige, når det skriger til himlen, at der er noget galt? Vores børn får angst og stress som aldrig før. Selvskade eksploderer. Vores børn trives ikke. Vores unge trives ikke. Der er for lidt voksenkontakt og alt for lidt omsorg for den enkelte.

GIV FAGPERSONERNE FRIHED TIL AT UNDERVISE
Det er bestemt ikke noget, hvor jeg vil være tålmodig! Nej, vi skal råbe op – højt og længe. Vi skal have en helt anden folkeskole end i dag. Lærerne og pædagogerne skal have friheden tilbage. Det er dem, som ved, hvordan man driver en god skole. Det er dem, der har den faglige kompetence til at undervise. Som politikere må vi vise dem tillid og fjerne alle unødvendige regler for planer, dokumentation, forberedelsestid, bevægelsestimer og inklusion.

REFORMEN HAR FEJLET
Skolerne har den nødvendige faglighed til selv at drive skole. Det, som de har allermest brug for, er, at politikerne vil give dem friheden til at gøre det, som de brænder for og er uddannet til! Desværre mener regeringen ikke, at lærerne fortjener den tillid. De holder dem i et jerngreb og beder dem være tålmodige. Som om en fejl-reform bliver bedre af at bedrive ulykker i længere tid.

KD SIGER FRA
Vi sagde fra i 2013, da reformen blev forhandlet. Vi sagde fra i 2014, da reformen blev implementeret. Vi siger fra i dag i 2020, hvor reformen i seks år har ødelagt trivsel og indlæring for vores børn og arbejdsglæden for vores ansatte. Uanset, om regeringen og de røde partier vil lytte, så bliver vi ved med at være kritiske og råbe op. Om vi så skal gøre det fra i dag og hele vejen ind i forhandlingslokalerne efter næste valg!

Del på facebook
Del på twitter
Del pr. email
Isabella Arendt
Landsformand for KD
KristenDemokraternes Landskontor
Vermlandsgade 51, 2. | 2300 København S
Tlf. 33 27 78 10 (kl. 10-15) | Email: kd@kd.dk
Bankkonto: 5470-2037886

Opdatér dine kontaktoplysninger | Forlad KD's mailingliste

Email Marketing Powered by Mailchimp