Copy
Bekijk deze email in je browser
 

NIEUWSBRIEF ZOMER 2021  

 

Ondanks de vervelende oprisping van een nieuwe Covid-variant, Delta, die ons toch tot voorzichtigheid maant en ook nog eens een hoge waterstand van de Maas de afgelopen week is de zomer voor de coöperatie tot nog toe zo slecht nog niet. Het leven begint (nu veel mensen gevaccineerd zijn) voorzichtig weer 'normaler' te worden met ontmoetingen die mondjesmaat weer kunnen doorgaan, ritjes gereden en kluswerk en boodschappen gedaan.  

Verderop lees je meer over de Algemene Leden Vergadering die we graag zondagmiddag 12 september willen organiseren. Over de verhuizing naar VideReo, nieuws vanuit onze clusters over ontmoeten en boodschappen.

En wist je dat Marcel en zijn chauffeurs momenteel ondanks of dankzij Corona alweer op 87 ritjes uitkomen binnen ons cluster Vervoer? En dat Wim en zijn klussers gewoon door werken en wij jullie natuurlijke een mooie zomer wensen?


We wensen iedereen een fijne zomer en tot snel!
 

VAN VOORBURCHT DEFINITIEF NAAR VIDIREO 

Per 1 augustus

Vanaf 1 juli hebben we onze huurovereenkomst van de Voorburcht met Brabantzorg opgezegd. De ruimte in de Voorburcht was voor onze ontmoetingsactiviteiten te klein als we ons aan de Corona regels willen houden. En dat doen we natuurlijk. In de afgelopen maanden draaiden we, als het kon, proef in VidiReo. Dat is beiden goed bevallen zowel VidiReo als onze mensen van Ontmoeten. We hebben op basis van onze ervaring goede afspraken kunnen maken met VidiReo. Zo blijft voor bezoekers van onze activiteiten koffie, thee en water gratis. Zoals we dat gewoon waren te doen in de Voorburcht. Gastvrijheid hoort bij onze vereniging. Samen zien we uit naar een mooie samenwerking die verder gaat dan het organiseren van onze ontmoetingsactiviteiten. Op de ALV en in de volgende nieuwsbrief praten we je uitgebreid bij.

 

 

TOT ZIENS IN VIDI REO!

 

ALGEMENE LEDENVERGADERING
Zondag 12 september 14.00 -17.00 uur

Kempke Ravenstein
 

Het zal toch niet waar zijn dat we dit jaar weer geen jaarvergadering kunnen houden? We willen jullie graag laten zien wat we als vereniging, leden, coördinatoren en bestuur zoal gedaan hebben en hoe we ervoor staan. En niet te vergeten, en dat is het allerbelangrijkste, elkaar te ontmoeten, bij te praten en te horen hoe het jullie afgelopen jaar vergaan is. We hopen op het beste en gaan er samen vanuit dat we op zondagmiddag 12 september een jaarvergadering voor iedereen kunnen organiseren.
Deze keer zijn we van plan de bijeenkomst te organiseren binnen én buiten bij het Kempke, van 14.00 tot 17.00 uur. Een aantal van onze leden hebben bij het Kempke een flinke klus geklaard en het gebouw ligt er prachtig bij. We zijn regelmatig in gesprek met het bestuur van de scouting. Zo is gaandeweg het idee ontstaan om samen met leden van de scouting de jaarvergadering zoveel mogelijk buiten op het terras bij het Kempke te organiseren. Laten we hopen dat we het niet af hoeven te blazen en we jullie met een uitnodiging in de volgende nieuwsflits meer kunnen vertellen.

 

PLEUR

Wat een mooie kerstactie was dat samen met lunchlokaal Pleur. Eigenaresse Kim laat ons weten dat er tot nu toe al aardig wat bonnen zijn ingeleverd. Er wordt gezellig bijgepraat bij de koffie en dat levert leuke gesprekken op.

Kim vraagt ons jullie erop te attenderen de bonnen te komen inwisselen.
Neem iemand mee of kom alleen, jullie zijn van harte welkom voor een praatje bij een gratis kop koffie of thee! En weet je wat ook zo fijn is? Bij mooi weer is het keigezellig op het terras. 


BOODSCHAPPEN

Ons kun je om een boodschap sturen

Juist tijdens de coronatijd in de tweede lock down ging het boodschappen doen onvermoeibaar door. Samen in de auto met een mondkapje op naar de supermarkt of de drogist. Een paar pakken melk, brood en wat beleg, toiletpapier en veel handzeep. Zoveel mogelijk alleen naar binnen maar toch samen als het nodig is. Sommigen van ons moesten in quarantaine en zaten toch even omhoog want je mag eigenlijk niet naar buiten. Wat moet je dan doen? Toch maar naar de supermarkt al mag het niet? Of beter even bellen met de Zorgcoöperatie. Gelukkig hielden de meesten van ons zich keurig aan de regels en na een beetje aarzelen belden ze ons. Steeds was er wel iemand van de actieve leden bereid om op pad te gaan.

Regelmatig hoorden we; Wat fijn dat jullie dat doen want ik had anders niet geweten hoe ik dat op had moeten lossen. Online boodschappen doen is nog niet voor iedereen weggelegd. Mooi dat we dit voor elkaar kunnen doen! Immers samen voor mekaar!

 ONTMOETINGSACTIVITEITEN KOMEN OOK IN RAVENSTEIN WEER TOT LEVEN


Sinds enkele weken zijn er weer ontmoetingen in VidiReo op dinsdagochtend en vrijdagmiddag. En dat bevalt goed. Sommige mensen krijgen nog vraagtekens in hun ogen wanneer ze horen dat we hartstikke gezellig koffie kunnen drinken in VidiReo. Op de vraag of ze dan wel eens zijn wezen kijken, is het antwoord dan meestal: “nee”. Ons advies en van iedereen die er al wel eens was aan de thuisblijvers: “kom eens een keer kijken dan zie je hoe we erbij kunnen zitten. Binnen én buiten!”

Vanaf 1 augustus hopen we ook om op zondagmiddag open te gaan. In het overleg met VidiReo is afgesproken dat minstens één gastvrouw of gastheer aanwezig moet zijn. Eind augustus gaan we dat definitief regelen, als iedereen van vakantie terug is.

Gastvrouwen en -heren gezocht
Op dinsdag en vrijdag is het meestal niet moeilijk om gastvrouwen of -heren vinden, maar op zondag zal dat naar verwachting wat moeilijker zijn. Daarom zouden we het fijn vinden wanneer zich voor de maand augustus een aantal gastvrouwen of gastheren wil melden. Dan kunnen we ook op zondag aan de slag met ontmoetingen in VideReo.
Doe mee & laat het ons weten.

 

ONTMOETINGEN IN D'N ACHTERHOF IN HUISSELING

Het is me wat. Net toen we er allemaal zo´n schik in begonnen te krijgen kwam die vervelende corona. Niks koffiedrinken en niks gezellig bij buurten. En als we dan iemand tegenkwamen op straat riepen we vanaf de overkant dat alles goed ging. Al was dat niet bij al onze bezoekers het geval. Enkelen van ons zijn goed ziek geweest en zelfs op de IC belandt. Gelukkig zijn ze allemaal weer goed te pas. En daar zijn we kei blij mee. Jo Elemans is in die tijd zelfs 100 jaar geworden. We hebben haar verrast met een mooi boeket want Jo houdt wel van een blümke. Op 26 juli hebben de gastvrouwen afgesproken om het ontmoeten in d’n Achterhof weer verantwoord op te pakken op woensdag 1 september van 10 tot 12 uur! Want laten we eerlijk zijn het wordt hoog tijd voor gezellige klets samen met een kumpke koffie!


Want laten we eerlijk zijn het wordt hoog tijd voor gezellige klets samen met een kumpke koffie!


GASTVROUWEN & GASTHEREN BIJEENKOMST RAVENSTEIN

25 augustus 19.00 uur VidiReo

Ook in Ravenstein komen we bij elkaar met alle actieve leden die weer voor het komend jaar willen optreden als gastvrouw en gastheer bij VidiReo. We nodigen iedereen uit die bij ons op de lijst staat maar ook nieuwkomers, leden die voor het eerst als gastvrouw of gastheer willen gaan optreden.
Dus mocht je dit lezen belangstelling hebben? Kom vrijblijvend langs om met elkaar wensen, mogelijkheden en uitdagingen voor de ontmoetingsactiviteiten in VidiReo te bespreken.
We maken er vanzelfsprekend samen ook een gezellige avond van, we hebben elkaar immers al zolang niet meer gezien.

Tot woensdag 25 augustus 19.00 uur in VidiReo.
 

 


DUOFIETS - BEGELEIDING

 

We kunnen en mogen weer meer en aan de corona-thuis-zit-periode lijkt zo langzamerhand een einde te komen. We willen weer naar buiten, maar het gemak waarmee dat kan, is niet iedereen gegeven. Daarom zoeken we begeleiders die met iemand op de duo-fiets er eens op uit willen gaan.
Heb je tijd en lijkt het je leuk? Neem dan contact met ons op. Met een lijstje namen zullen we proberen vraag en aanbod aan elkaar te koppelen. Stuur je naam en gegevens van bereikbaarheid op via WhatsApp (0652592994) of willliepeters@ziggo.nl of ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl 

 


GASTVRIJ RAVENSTEIN & TAALCOACHES 

Ravenstein en omstreken probeert zich gastvrij op te stellen voor statushouders die in ons woongebied komen wonen. Over het algemeen gaat dat ook prima.
Vanuit een oproep van de Zorgcoöperatie van enkele jaren geleden is nu nog steeds een aantal taalcoaches actief om mannen en vrouwen te begeleiden naar hun inburgeringsexamen. Maar meestal blijft het daar niet bij en worden allerlei vragen voorgelegd aan de taalcoaches. Wij proberen dan te helpen bij het zoeken naar antwoorden en oplossingen.
In ons land blijft het moeilijk om mails en brieven van instellingen en instanties goed te doorgronden. We hebben daarom wat mensen nodig die hiermee zouden kunnen en willen helpen.
Heb je zin, tijd en wil je taalcoach worden? Om te helpen brieven te verduidelijken, mails uit te leggen of antwoorden te formuleren op bepaalde vragen.

Geef je (vrijblijvende) belangstelling door aan Willie Peters. willliepeters@ziggo.nl of ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl 


FILM OP KOMST
26 september, voor in de agenda 

We draaiden op de laatste zondag van juni nog een film. Hoewel de zaal deze keer niet afgeladen vol zat gaan we in het nieuwe seizoen gewoon door.  De belangstelling is er volop. We adviseren je om alvast de volgende filmmiddag te noteren in je agenda: de laatste zondag van september, 26 september, om 14.00 uur. In de volgende nieuwsbrief meer over de inhoud.

 
Wij hebben er zin in en jullie?

 

ONZE MENSEN DIE VOOR IEDEREEN KLAAR STAAN! 

CONTACT EN INFORMATIE

BOODSCHAPPEN
Bernadien Smit 06 26812224
boodschappen@zorgcooperatieravenstein.nl


KLUSSEN
Wim Kuijpers 0486 411135
klussen@zorgcooperatieravenstein.nl


ONTMOETEN 
Willie Peters 06 52592994
Tineke Brouwer 0486 416634

ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl

VERVOER
Marcel Verwoert 0486 411473 en 06 23740747
vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl


PR EN COMMUNICATIE 
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

LEDENADMINISTRATIE 
Fred Smit
ledenadministratie@zorgcooperatieravenstein.nl  


OVERIGE VRAGEN
Jeannette Dekkers  penningmeester 06 23334470
penningmeester@zorgcooperatieravenstein.nl
Reginald Schoofs    secretaris 06 53925438
secretaris@zorgcooperatieravenstein.nl
André Megens        voorzitter 06 24644755

voorzitter@zorgcooperatieravenstein.nl

Wij zijn voortdurend op zoek naar actieve leden voor onze activiteiten en bestuurswerkzaamheden. Interesse?
Bel een van ons:
Bernadien, Jeanette, Marcel, Tineke, Reginald, Wim, Willie of André. 


Meer info is beschikbaar op de website en via onze Facebook-pagina 
Ons IBAN Banknummer: NL16RABO 0306 3931 82
Copyright © 2021 Zorgcoöperatie Ravenstein, All rights reserved.


Ons mailadres is:
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl en info@zorgcooperatieravenstein.nl


Deze mail niet langer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgcoöperatie Ravenstein · Nieuwstraat 14 · Ravenstein, Nb 5371 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp