Copy
Bekijk deze email in je browser
NIEUWSBRIEF | DECEMBER 2020
KERST & NIEUWJAAR
Sinds maart praten we erover en proberen we er samen mee om te gaan. Corona. De een lukt het beter dan de ander. De een met familie of vrienden en ook een enkeling alleen. We hopen allemaal dat het vaccin ons weer meer ruimte en contacten oplevert. Zover is het nog niet. We hopen van harte dat iedereen een warme kerst ervaart met dierbaren om zich heen of op zijn minst dichtbij. Samen met Lunchlokaal Pleur hebben we het initiatief opgepakt om een kleine blijk van herkenning aan alle leden te schenken. Weet dat we je graag zien!
In 2021 gloort licht en hoop op meer mogelijkheden voor en ontmoeting met iedereen.
Voorlopig zullen we nog even samen met elkaar voorzichtig moeten blijven en binnen de mogelijkheden die er zijn elkaar steunen, helpen of ontmoeten en met elkaar huilen, lachen , opfleuren met een filmpje of bakje bijvoorbeeld in Vidi Reo omdat we daar de ruimte kunnen nemen die nodig is binnen een verenigingsactiviteit.
Donderdag 10 december is een mooie kerstwensactie in alle kernen gestart waar we actief aan mee doen. Theo Gallé “bezoekt” je in deze nieuwsbrief en gunt iedereen een “vaccinelichtje”. En nog veel meer kun je lezen in alweer de laatste nieuwsbrief van 2020

 
KERSTWENSBOOM DOE EEN WENS VOOR EEN ANDER
Afbeelding met pijlAutomatisch gegenereerde beschrijving
Stel dat je een wens voor een ander kunt laten uitkomen? Wat zou je dan wensen? En voor wie? Ken jij in Huisseling, Over d'n Dam of Ravenstein iemand die je iets liefs toewenst of die iets extra's kan gebruiken? Of het nu een grote of kleine wens is, elke hartverwarmende wens is welkom! Je kunt jouw wens indienen tot 1 januari 2021 en achterlaten in de brievenbus van VidiReo of via onze website wensboom@vidireo.nl.
Wil je jouw wens persoonlijk toelichten onder het genot van een bakje koffie, dan ben je van harte welkom op dinsdag en donderdag t/m 24 december in VidiReo tussen 10.30 en 16.30 uur.
 
Bij Den Achterhof, Onder d'n Plag en VidiReo zijn sinds 10 december wensbomen te bewonderen. Kom gerust eens kijken of je wens in de boom hangt of dat er een wens tussen staat die jij kan vervullen.
 
Na 1 januari 2021 gaan we kijken welke wensen in aanmerking komen. Natuurlijk kunnen niet alle wensen vervuld worden maar we gaan zeker ons best doen. Wordt jouw wens uitgekozen dan nemen wij persoonlijk contact met je op.
 
Deze wensbomen zijn een initiatief van den Achterhof, Onder d'n Plag en Samen Sterker, een samenwerking tussen Dorpsraad, KBO, KrulKracht, Ons Welzijn, VidiReo, de Zonnebloem en de Zorgcoöperatie Ravenstein.    
     
 
VACCINELICHTJES (1)
Op zich is de kortste dag van het jaar rond 21 december een onbelangrijk natuurkundig verschijnsel. Toch voelen veel mensen het gebrek aan licht. Het werkt door in onze stemming. Om het een beetje behaag­­lijker te maken steken we daarom graag lichtjes aan, ‘vaccinelichtjes’, zoals Willie Peters ze dit jaar noemt. Want wat duurt het lang, dat wachten op een vaccin waardoor weer ‘normaal contact’ mogelijk wordt, echte ontmoetingen. Mensen horen bij elkaar, daar draait de hele Zorgcoöperatie om. Wie had vorig jaar gedacht dat we dat ooit zouden moeten missen, dat je met meerderen bij elkaar zou kunnen zijn? En nog wel in december, dé tijd van met zijn allen in de vertrouwde kring.
 
Tegelijk was er altijd al een onopvallende groep mensen die niet delen in die ‘normale’ gezelligheid van Kerst en Oud- en Nieuw. Vanouds toont ieder kerstverhaal de spanning tussen de kring rond  de warme haard en de enkelingen buiten, die zich afzijdig houden of verstoten zijn, vergeten, alleen. In hun situatie versterkt Kerstmis niet de gezelligheid, maar juist het onderliggend gemis van verbondenheid, door mislukte of geknakte contacten of wat ook.
 
Op een bepaalde manier bezien lopen wij nu misschien wel allemaal allenig in het schemer, of voelen we ons in de kou staan, terwijl we van buiten door de ruit kijken naar die zo vanzelfsprekende decembertijd van de voorgaande jaren. Hoe voelen zich mensen wiens baan of bedrijf in gevaar is, of jonge mensen die nu ‘opgehokt’ moeten leven zonder hun vrienden of zonder vrienden te kunnen maken? Of ouderen alleen. Dan is het weinig Kerstsfeer voor je.
 
Gelukkig lijken er vaccins aan te komen. Maar tot dan – en misschien nog meer - hebben we een teken nodig van hoop, een impuls in ons hart die adem geeft, ontspanning en uitzicht. Zoals wanneer je een pasgeboren kind ziet. Immers, wanneer je alle franje van Kerstmis afpelt, sta je voor een mensje bloot, voor wie je wilt zorgen. Dat ook ík zo besta, dat jij zo bestaat, ieder met kloppend hart en levend gevoel: dat is de basis. Allemaal wezenlijk mensen om van te houden, die vrienden kunnen zijn of worden.
Van die bewogenheid is dat Kerstkind van toen een lichtbron geworden, door al die eeuwen heen. Een teken voor alle mensen van goede wil. 

 
Theo Gallé 
ALGEMENE LEDENVERGADERING (ALV)
Woensdag 7 april 2021, zet maar alvast in je agenda, organiseren we onze volgende ALV.
De uitkomst van onze schriftelijke ALV van september dit jaar is dat de coördinatoren complimenten hebben ontvangen en hun verslag hebben gedaan, de penningmeester decharge is verleend over 2019 en we de statuten kunnen wijzigen door “Demen” toe te voegen.
ONTMOETEN
Doen we al sinds 10 maart niet meer in de Voorburcht. Als alternatief ontmoeten we elkaar buiten of in Vidi Reo. Telkens ontstaan nieuwe ideeën en nieuwe initiatieven. We bespreken de komende tijd met de actieve leden en het bestuur hoe we ontmoeten samen vorm willen blijven geven ook na Corona. De huur van medio maart tot september hebben we terug ontvangen van Brabantzorg. We zijn verder ook met meerdere partijen in gesprek over mogelijkheden en wensen om ruimtes te delen, te onderhouden en gebruiken in alle kernen waar we actief zijn en graag willen samenwerken. 

    
JONG ONTMOET RIJP VOOR BAKKIE PLEUR
In de nieuwsflits van november hebben we iets verteld over de actie Jong ontmoet Rijp voor een bakkie Pleur
Bij lunchlokaal Pleur hebben Kim en haar jonge medewerkers, voordat de horeca gesloten werd, een aardige fooienpot opgebouwd. Daar zijn ze heel blij mee want daarmee moet iets gezelligs te organiseren zijn. En dat gezelligs willen ze heel graag met anderen delen. Onder het motto “Jong ontmoet Rijp  voor een bakkie Pleur” stellen zij hun fooienpot beschikbaar voor een lokaal maatschappelijk doel. 
Onze leden worden uitgenodigd, om als het straks allemaal weer mag, een gratis kop koffie te komen drinken bij het lunchlokaal. En als extraatje geeft de Zorgcoöperatie een tweede kop koffie cadeau voor de leden die alleen wonen. Nodig iemand uit en ga er samen op uit. Op 12 en 13 december zullen de medewerkers van Pleur en actieve leden van de Zorgcoöperatie de bonnen met een chocolaatje en een vaccinelichtje persoonlijk bij de 360 leden aan huis bezorgen. Dan maken ze ook even een praatje voor wie dat gezellig vindt want we vergeten jullie niet!
VACCINELICHTJES (2) 
Een waxinelichtje zou in deze kersttijd waarop we hopen op een uitkomst voor corana  best wel een vaccinelichtje genoemd kunnen worden. Willie bedacht deze aardige woordspeling die wel heel goed past. Een klein lichtpuntje, in de hoop op een goed vaccin tegen corona kan iedereen wel gebruiken. Dus ging Tineke voor alle leden op zoek naar zo’n vaccinelichtje. Tineke heeft honderden vaccinelichthoudertjes verzameld! Tassen vol, niet te geloven waar ze allemaal vandaan gehaald heeft. Een vaccinelichtje voor jullie allemaal om te laten weten dat we aan jullie denken en je er niet alleen voor staat.
DEN ACHTERHOF
Even “bij” buurten en horen of iedereen het nog goed maakt, wat nieuwtjes opdoen, of een arm om iemand heen slaan. Je zorgen of je blijdschap delen, een bekske koffie drinken. Gezellig samen meezingen op accordeonmuziek van Ine, herinneringen ophalen bij filmpjes van vroeger. Genieten van een heerlijke kerstbrunch met zijn allen aan de mooi versierde tafels, luisterend naar de kerstliederen van de koorzangers. Wat een mooie herinneringen die nemen ze ons niet meer af. We maken er vast nog meer mooie herinneringen bij. Wat zullen we veel te buurten hebben zo gauw we weer veilig kunnen ontmoeten in Den Achterhof in Huisseling!
 
Hele fijne kerstdagen toegewenst en gezond en gelukkig 2021 met veel gezellige ontmoetingen. 
Groeten van de gastvrouwen van Den Achterhof.

FILMMIDDAG | GREEN BOOK
27 DECEMBER
Op het einde van de maand december rijgen de zondagen zich aaneen. Daarom is een klein verzetje van harte welkom. Dat hebben we tenminste begrepen van meerdere leden van de Zorgcoöperatie.
Op zondag 27 december bieden wij jullie daarom weer een mooi film aan, in Vidi Reo, om 14.00 uur.
We hebben samen met vorige bezoekers een mooie deal kunnen maken. Voor 5 euro krijgen jullie twee consumpties (koffie, thee, fris) en een film.
Deze € 5,00 wordt door de Zorgcoöperatie geïnd, zodat we gedrang bij de bar kunnen voorkomen.

In deze tijden is het nog noodzakelijk om je vooraf aan te melden. Dat kan telefonisch of via Whatsapp bij het nummer 0652592994 of via de mail williepeters@ziggo.nl.

 

We vertonen Green Book. Een inspirerend, hartverwarmend en waargebeurd verhaal over de hechte vriendschap tussen een uitsmijter (Viggo Mortensen) en concertpianist (Mahershala Ali); die gedwongen worden hun verschillen opzij te zetten om de meest onvergetelijke reis van hun leven te maken. Wanneer pianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids (The Green Book) die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.
 
Green Book gaat over vooroordelen, racisme, eenzaamheid maar ook vriendschap, moed en gelijkheid. Het laat zien dat er nog veel werk aan de winkel is maar dat we ook van heel ver komen. Een prachtige film die gebaseerd is op waargebeurde feiten en je zal doen lachen, huilen en bovenal nadenken. Echt een aanrader.
Aanmelden kan dus via williepeters@ziggo.nl, bel of whatsapp 0652592994

 
is mogelijk via www.onsmoetonline.nl bij uw gastheer Gerrit Koel. Online puzzelen, naar het museum, de concertzaal, bewegen voor ouderen en inzicht in je PC, Smartphone of Tablet.
Boodschappenlijstjes wisselen we telefonisch uit, alles loopt gelukkig op rolletjes. Toch zal iedereen blij zijn als we straks weer dichterbij kunnen en mogen komen zodat we ook even lekker bij kunnen buurten. Want dat is toch wel heel belangrijk.
 

 
TUINKLUSDAG 26 SEPTEMBER | EEN TERUGBLIK
 
Op 26 september hebben we onze uitgestelde tuin-klus-dag alsnog uitgevoerd.
In samenwerking met de hoveniersbedrijven Arjan Schotman en Dirk-jan van Schadewijk hebben we er samen met iedereen weer een geslaagde dag van gemaakt.
 
Hoewel door omstandigheden niet alle klussen op die dag uit te voeren waren, was iedereen super content en is het in de weken daarna allemaal afgemaakt.
 
We hebben tezamen met onze actieve leden een 12-tal klussen gedaan waaronder onkruid wieden, heg knippen en struiken snoeien. Zoals een van de leden het zo mooi omschrijft:
 
“Ik ben er zeer tevreden mee, het is geweldig”
“Er is hier gesnoeid met aandacht voor details “

 
Deze woorden doen ons allemaal goed en is juist hetgeen waarvoor we het met z’n allen doen.
 
Ik wil dan ook iedereen bedanken die deze diensten tot een succes hebben gemaakt.
Hartelijk dank voor je inzet.
 
Wim Kuijpers
klussen@zorgcooperatieravenstein.nl

   
We hebben tot nu toe 141 ritten uitgevoerd. We merken aan alles dat onze leden het rustig aan doen en echt alleen voor het hoogst noodzakelijke vervoer vragen. Dat doen we veilig.
En mocht je dit zien en denken; "oh lijkt me wel wat om soms een ritje te doen" Bel of mail met Marcel Verwoert. (06-23740747 en vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl). Elke chauffeur is welkom.

 
GIFTEN 2020
Van de Protestantse Kerk Ravenstein ontvingen we een gift van 100 euro als steun in tijden van Corona. Daar zijn we superblij mee! Kei bedankt!
De opbrengst voor ons uit de ClubSupportpot van de RABOBank Oss Schaijk Bernheze was € 425,30. Dat is een supermooie bijdrage waarvoor we de RABOBank en alle mensen die op ons gestemd hebben hartelijk danken.
DOE JE MEE?
ACTIEVE TALENTEN GEZOCHT 

Actieve mensen uit de gemeenschap die het leuk vinden om een handje mee te helpen zijn van harte welkom in de Zorgcoöperatie! Vind je het leuk om bijvoorbeeld mee te helpen met onze nieuwsbrieven en andere uitingen? Of om andere werkzaamheden te verrichten. Heb je tijd, leuke ideeën voor de vereniging of hou je van fotograferen, verhalen schrijven of interviewen of …? Neem dan contact met ons op.
Welkom!
Bij belangstelling of vragen bel of mail
Reginald Schoofs  06 5392 5438   communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl 
WE WENSEN IEDEREEN FIJNE KERSTDAGEN EN EEN GELUKKIG NIEUWJAAR

 
ONZE MENSEN DIE VOOR IEDEREEN KLAAR STAAN
BOODSCHAPPEN
Bernadien Smit 06 26812224
Henk vd Giessen 0486 413318
boodschappen@zorgcooperatieravenstein.nl


KLUSSEN
Wim Kuijpers 0486 411135
klussen@zorgcooperatieravenstein.nl


ONTMOETEN 
Willie Peters 06 52592994
Tineke Brouwer 0486 416634
ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl


OPENINGSTIJDEN
in verband met Covid-19 aangepast programma en aangepaste openingstijden. Bij twijfel neem contact op.
Adres: De Voorburcht, Kasteelseplaats, RavensteinVERVOER
Marcel Verwoert 0486 411473 van 06 23740747
vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl


PR EN COMMUNICATIE 
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

LEDENADMINISTRATIE 
Fred Smit
ledenadministratie@zorgcooperatieravenstein.nl  


OVERIGE VRAGEN
Jeannette Dekkers  penningmeester 06 23334470
penningmeester@zorgcooperatieravenstein.nl
Reginald Schoofs    secretaris 06 53925438
secretaris@zorgcooperatieravenstein.nl
André Megens        voorzitter 06 24644755

voorzitter@zorgcooperatieravenstein.nl

Meer info is beschikbaar op de website en via onze Facebook-pagina .

 
Copyright © 2018 Zorgcoöperatie Ravenstein, All rights reserved.


Ons mailadres is:
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

Deze mail niet langer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgcoöperatie Ravenstein · Nieuwstraat 14 · Ravenstein, Nb 5371 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp