Copy
Bekijk deze email in je browser
NIEUWSBRIEF | FEBRUARI 2021
Foto arena lokaal
 
In 2021 komt alles weer op gang, Corona houdt zich niet aan een boekjaar en wij ook niet. De eerste van onze leden zijn in januari al geënt in Wijchen of verder weg. Er is sneeuw op komst wat voor mooie plaatjes zal zorgen en hopelijk niet teveel ongemak.

Bedankt
We hebben leuke en hartverwarmende reacties gehad op de december acties samen met Pleur en Stadsherberg de Keurvorst. Beide lokale ondernemers hebben het momenteel zwaar te halen samen met hun medewerkers. We hopen echt dat ze spoedig weer open kunnen. Van Pleur weten we dat afhaalmaaltijden in het weekend mogelijk zijn. De Keurvorst is helaas volledig gesloten. We wensen beiden heel veel sterkte.

Ledenvergadering
Coördinatoren en bestuur hebben samen via “teams” gebeeldbeld. Dat rare woord bestaat vermoedelijk niet maar iedereen begrijpt dan wel wat we gedaan hebben. We hebben het jaar alvast doorgenomen en maar direct besloten om de Algemene Leden Vergadering van april te verzetten naar op zijn vroegst (medio) september. We zitten boordevol ideeën hoe hier een leuke activiteit van te maken, bij voorkeur in de buitenlucht. Als dat in het najaar toch nog niet veilig kan, doen we het nog één keer met de post huis aan huis. Natuurlijk hebben we het ook gehad over wanneer we weer verantwoord “los” kunnen om activiteiten buiten of in Vidi Reo, Achterhof of elders te organiseren en hoe we nu aandacht houden voor mensen om ons heen, helpen waar mogelijk en signaleren waar nodig. Niemand hoeft er alleen voor te staan!

Afscheid en meer
In deze nieuwsbrief nemen we afscheid van een van onze coördinatoren. Onze penningmeester kondigt de jaarlijkse contributie incasso aan, Willie heeft puzzels in de aanbieding en heeft samen met Bernadien een leuk verhaal “opgehaald”, Wim vertelt iets over klussen en “t Kempke” en we sluiten af met priklocaties en vervoer.
 
BIJ HENK KAN JE OM EEN BOODSCHAP KOMEN | BEDANKT
Na vijf jaar inzet voor onze vereniging, neemt Henk van de Giessen afscheid als coördinator Boodschappen. In februari 2015 kwamen ruim 350 mensen bij elkaar in Vidi-Reo, om mee te denken hoe de Zorgcoöperatie vorm te geven. Wat kunnen we voor elkaar betekenen en hoe organiseren we dit alles zodat we zolang mogelijk in onze eigen omgeving kunnen blijven wonen. In de grote zaal was iedereen onder leiding van Wim van Ernich druk bezig met gele en roze papiertjes. Er werd druk gepraat, geschreven en geïnventariseerd. Elkaar helpen om de boodschappen en medicijnen in huis te krijgen was een van de wensen die op de gele papiertjes te lezen viel. Er werden tafels en stoelen bij elkaar geschoven zodat iedereen die zich in wilde zetten om boodschappen te doen met elkaar kon bespreken hoe dit te organiseren. Enthousiasme alom en ideeën genoeg. Nu nog iemand vinden die deze activiteiten wilde coördineren. Henk stond samen met Rini Arts op en zo werden ze samen de coördinatoren van de boodschappendienst. Er werden lijsten gemaakt, praktische zaken werden op papier gezet en er werd nagedacht over de privacy. Binnen de kortste keren was alles goed geregeld.

Henk deed dit alles op een betrokken manier met wijsheid, begrip en humor. Nu hij het wat rustiger aan gaat doen wil hij zich toch nog graag als actief lid blijven inzetten voor de boodschappendienst. En dat is mooi want “op een houtje bijten” hoeft niemand volgens Henk.
Henk hartelijk dank (!) voor de fijne samenwerking en we wensen je samen met Corry veel woonplezier in de Valkenburcht!

ALGEMENE LEDENVERGADERING (ALV)
Vanwege Corona kunnen we de ALV niet op 7 april organiseren maar hopelijk in september 2021. 

INCASSO CONTRIBUTIE 2021

Eind februari willen wij de jaarlijkse contributie van € 24,00 weer incasseren. Bij degene die hiervoor een machtigingsformulier hebben ingevuld, wordt de contributie automatisch geïncasseerd. Mocht u het onverhoopt niet eens zijn met de automatische incasso, dan kunt u die direct storneren bij uw bank.

De overige leden ontvangen een contributienota. Deze nota zal zoveel mogelijk per mail verzonden worden ter besparing van mail- en portokosten.

Voor overige vragen of opmerkingen over de contributie, bel of stuur een mail naar Jeannette Dekkers,  penningmeester@zorgcooperatieravenstein.nl

 

PUZZELTJE, PUZZELTJE AAN DE WAND WIE IS...

Willie heeft van een van onze leden een puzzelerfenis ontvangen met de vraag of hij er iemand mee kan verblijden.
Wanneer je graag puzzelt, net door jouw puzzels heen bent en in deze tijd niet in staat bent nieuwe te kopen of gewoon eens aan een nieuwe puzzel toe bent of eens een nieuwe activiteit wilt starten om deze vervelende tijd door te komen, neem dan even contact met Willie op. Hij zorgt ervoor dat er een puzzel jouw kant op komt. Natuurlijk mag dat ook zijn voor iemand die je kent en misschien dit bericht niet leest.
Bel Willie gerust:  06 52592994. 

Namens de Zorgcoöperatie wensen we je aangename uurtjes toe


LEUKE ERVARINGEN | EFFE HELPEN?

Afgelopen maandag werd het oud papier opgehaald. Bij ons is het in de hoek van de schuur waar karton en papier verzameld wordt de laatste tijd een behoorlijke bende. Sinds we steeds meer online bestellen stapelen de dozen zich op. Soms komt het ervan de dozen in elkaar te drukken en keurig platgedrukt op te stapelen, maar meestal wordt het een toren van lege dozen die steeds weer omvalt. Vervolgens ontstaat er grote ergernis wanneer alles naar buiten gesjouwd moet worden.

Terwijl ik voor het huis probeerde om van die bende een toonbare keurige hoop te maken kwam er een jongetje langs gefietst, hij zal een jaar of acht geweest zijn. Hij gooide zijn fiets op de grond en keek me van over zijn brilletje aan en zei: “Dat is best veel werk kun jij dat allemaal wel?”. “Ik denk het wel” zei ik lachend. “Zal ik anders effe helpen”?

Tegen zo’n behulpzame krullenbol kun je toch geen nee zeggen. Dus stapte hij in een stevig tempo over de inrit de schuur in. Daarna sjouwde hij met zijn bril scheef gezakt over zijn neus de laatste grote dozen naar buiten. In een mum van tijd maakte hij als een heuse “legomaster” een kaarsrecht bouwwerk van dozen en papier. Hij keek er eens naar, raapte zijn fiets op en ging er met een grote boog even snel vandoor als hij gekomen was. Vanaf de overkant van de straat riep hij me al fietsend toe: “houdoe ik kom de volgende keer weer helpen”.

Kijk daar word je nou vrolijk van. Geweldig toch.

Heb je in deze lock-down ook iets meegemaakt waar je vrolijk van werd? Een onverwachte gebeurtenis misschien een toegestoken hand of een mooi gebaar? Een goed gesprek of een beste grap? Laat het ons weten dan verzamelen wij al deze bijzondere verhalen en wie weet komt er een mooi stuk uit voor de volgende nieuwsbrief.

Bel Willie of Bernadien of schrijf ons communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

SAMENWERKING MET 't KEMPE 
 
We hebben gemiddeld nog wel 2 klussen per week zegt Wim Kuijpers. Ook zijn we dinsdag 2 februari met twee mensen gestart met het sauzen van de keuken van ‘t Kempke. Al enige tijd werken we namelijk samen met ‘t Kempke om het gebouw van de scouting Ravenstein weer in goede staat te krijgen. In 2020 schoof actief lid Harrie van Dijk aan op verzoek van Cor Geurts uit Huisseling, om te kijken welke bijdrage mogelijk was. Van het een kwam het ander. Er is weliswaar nog een lange weg te gaan toch denken we dat het samen met heel veel anderen gaat lukken. De scouting is zelf ook actief met het verwerven van middelen, bouwmaterialen en “handjes”.
Voor vragen of hulp mail Wim Kuijpers klussen@zorgcooperatieravenstein.nl   


VACCINATIE: PRIKLOCATIES

Soms is iets wat dichtbij lijkt toch ver weg. Alle vaccinatieampullen van Nederland liggen in diepvriezers hier hemelsbreed nog geen 10 kilometer vandaan. Als je nu aan de beurt bent voor een beschermende prik dan kun je hopelijk naar Wijchen aan de Havenweg. Anders waarschijnlijk Veghel.
 
Heb je hulp nodig bij vervoer, probeer het dan via onze coördinator vervoer Marcel Verwoert. Misschien kunnen we je helpen.vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl

De locatie krijg je overigens na een telefoontje aangereikt via de GGD. Hele aardige en behulpzame medewerkers proberen je zo dicht mogelijk bij huis en zo snel mogelijk in te plannen. Zo zijn drie leden van ons uit Huisseling in Wijchen ingeënt.
 
Er bestaan vier soorten priklocaties. De minste vaccins worden gezet bij een S-locatie: een capaciteit van 400 vaccins per dag. De XL-locatie heeft de grootste capaciteit met 2400 dagelijkse prikken. De vaccinatielocaties in Tilburg en Den Bosch zijn een M/L-locatie, wat betekent dat ze tussen de 800 en 1600 prikken per dag kunnen verzorgen. In Oss, Waalwijk, Uden en Boxmeer worden de priklocaties ingericht op 400 tot 800 vaccinaties per dag.
 Wanneer Oss open gaat weten we momenteel nog niet. Hopelijk snel.
 
 
 

We wensen je een goede gezondheid toe, hou je haaks en tot de volgende keer

ACTIEVE TALENTEN GEZOCHT
Doe je mee?

Actieve mensen (ook buiten de coöperatie) die het leuk vinden om een handje mee te helpen zijn van harte welkom in de Zorgcoöperatie! Vind je het leuk om bijvoorbeeld mee te helpen met onze nieuwsbrieven en andere uitingen? Of om andere werkzaamheden te verrichten. Heb je tijd, leuke ideeën voor de vereniging of hou je van fotograferen, verhalen schrijven of interviewen of …? Neem dan contact met ons op.
Welkom!

Bij belangstelling of vragen bel of mail Reginald Schoofs  06 5392 5438   communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl 
 
ONZE MENSEN DIE VOOR IEDEREEN KLAAR STAAN
 
BOODSCHAPPEN
Bernadien Smit 06 26812224
boodschappen@zorgcooperatieravenstein.nl


KLUSSEN
Wim Kuijpers 0486 411135
klussen@zorgcooperatieravenstein.nl


ONTMOETEN 
Willie Peters 06 52592994
Tineke Brouwer 0486 416634
ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl


OPENINGSTIJDEN
in verband met Covid-19 aangepast programma en aangepaste openingstijden. Bij twijfel neem contact op.
Adres: De Voorburcht, Kasteelseplaats, Ravenstein


VERVOER
Marcel Verwoert 0486 411473 van 06 23740747
vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl


PR EN COMMUNICATIE 
Reginald Schoofs        06 53 92 54 38
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

LEDENADMINISTRATIE 
Fred Smit
ledenadministratie@zorgcooperatieravenstein.nl  


OVERIGE VRAGEN
Jeannette Dekkers  penningmeester 06 23334470
penningmeester@zorgcooperatieravenstein.nl
Reginald Schoofs    secretaris 06 53925438
secretaris@zorgcooperatieravenstein.nl
André Megens        voorzitter 06 24644755

voorzitter@zorgcooperatieravenstein.nl

Meer info is beschikbaar op de website en via onze Facebook-pagina 
 
Vragen, tips of opmerkingen communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl
 
Ons IBAN Banknummer: NL16RABO 0306 3931 82
 
 
 
Copyright © 2021 Zorgcoöperatie Ravenstein, All rights reserved.


Ons mailadres is:
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

Deze mail niet langer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgcoöperatie Ravenstein · Nieuwstraat 14 · Ravenstein, Nb 5371 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp