Copy
Bekijk deze email in je browser
NIEUWSFLITS 5 SEPTEMBER 2021  

 

ALGEMENE LEDEN VERGADERING

NIET OP 12 SEPTEMBER

WEL LATER DIT NAJAAR

 

Zoals in de zomer nieuwsbrief is aangekondigd zou onze Algemene Leden Vergadering op zondag 12 september in en om het Kempke zijn. Nu de Corona regels langzaamaan versoepelen lijkt het wel of alle evenementen opeens tegelijk plaatsvinden. Er is dat weekend wel erg veel te doen in Ravenstein. OBK geeft aan de gracht een concert en voor wie van een ander genre muziek houdt, is in het stadje Rock op de keien. Om het feest compleet te maken is het ook nog de landelijke open monumentendag. We hebben dan ook gedacht dat we onze jaarvergadering beter kunnen verzetten zodat we niet hoeven te kiezen welke activiteit we zullen bezoeken. Zodra de datum, plaats en tijd duidelijk zijn, ontvangen jullie hierover bericht. Maar dat er dit jaar een ALV komt, staat als een paal boven water.
 
ONTMOETEN

   
Het is weer zover. In de voorbije week hebben we met gastheren en gastvrouwen bij elkaar gezeten tijdens een vruchtbare en gezellige avond in VidiReo.
Na bijna twee jaar geen bijeenkomst meer te hebben gehad met een gastheer of gastvrouw, hebben we ons voorgenomen om volgende week weer te zorgen dat telkens een gastvrouw of gastheer aanwezig is. Tineke en Bets zijn het rooster aan het samenstellen.
Op dinsdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur en op vrijdagmiddag en zondagmiddag van 14.00 tot 16.00 uur. 
Je bent dus weer van harte welkom en wij serveren netjes gratis koffie of thee.
Ook worden weer spelletjes gespeeld en liggen puzzels klaar om in elkaar te leggen.
We horen dat er mannen en vrouwen zijn in Ravenstein die niet zo gemakkelijk naar VidiReo kunnen komen. Geen reden om weg te blijven, want wanneer je Marcel of Willie even belt, komt er een auto naar je toe.

 
 
FILMMIDDAG  | 26 SEPTEMBER | 14.00 UUR


 
En dan, zoals aangekondigd, gaan we ook weer film draaien. We doen dat traditioneel op de laatste zondag van de maand, deze maand is dat 26 september.

… Amerika 1926: De Nederlandse 24 jarige Antonia Brico (Christanne de Bruijn) is als kind met haar ouders (Annet Malherbe en Raymond Thiry) geëmigreerd naar Amerika. Ze droomt ervan om dirigent te worden, maar die ambitie wordt door niemand serieus genomen. Haar pianoleraar adviseert haar om geen toelating te doen voor het conservatorium. Omdat ze weinig meer te verliezen heeft, keert ze terug naar haar geboorteland waar ze de beroemde dirigent Mengelberg (Gijs Scholten van Aschat) smeekt om dirigeerlessen. Mengelberg ziet dat helemaal niet zitten en stuurt haar door naar Berlijn, waar ze tegen alle verwachting in als vrouw meer kans blijkt te maken. Na haar tweejarige studie aan de Rijksacademie voor Muziek zal ze daar als eerste vrouw het beroemde Berlijns Philharmonisch Orkest dirigeren. De spanning wordt haar bijna te groot, als de liefde van haar leven haar voor het blok zet. Wat zal Antonia kiezen?...
 
De film De Dirigent is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de uit Nederland afkomstige Antonia Brico. Eind jaren '20 was zij de eerste vrouwelijke dirigent ter wereld die succesvol grote symfonieorkesten dirigeerde. Tot voor kort lukte het vrouwen nauwelijks om aan de top van de wereldranglijst van belangrijkste dirigenten te komen. Dit jaar benoemde het Radio Filharmonisch Orkest voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis een vrouwelijke chefdirigent: Karina Canellakis.
 
De film begint om 14.00 uur. Zorg dat je op tijd bent om nog een gratis kop koffie of thee te verkrijgen. In de pauze is dat natuurlijk ook eer mogelijk. Mocht je iets anders willen drinken, dan is dat niet gratis.
De film duurt ruim twee uur. We gaan er heerlijk van genieten.
De film is verder helemaal gratis. We zetten alleen een kleine spaarpot achter in de zaal om af en toe nieuwe films te kunnen kopen.
Heb je nog wensen of ideeën voor een film: kom er mee op de proppen en we gaan zien of we het samen kunnen realiseren.
 

GEZELLIG SAMENKOMEN MET KOFFIE & THEE 

DUS Elke dinsdag morgen van 10 tot 12 uur en vrijdag middag van 14 tot 16 uur koffie/thee drinken. In VidiReo. Daar kunnen we ook praten over van alles en nog wat.

Vind je het leuk om te komen, maar is het te ver? Bel dan gerust naar Marcel 0623740747 of Willie 0652592994. Dan zorgen wij voor vervoer.

 
HARTELIJKE GROETEN EN TOT ZIENS IN VIDI REO!
 

VERVOER NODIG? BEL MARCEL!

IETS TE KLUSSEN? BEL WIM!

EEN BOODSCHAP? BEL BERNADIEN!

 

 

ONZE MENSEN DIE VOOR IEDEREEN KLAAR STAAN! 

CONTACT EN INFORMATIE

BOODSCHAPPEN
Bernadien Smit 06 26812224
boodschappen@zorgcooperatieravenstein.nl


KLUSSEN
Wim Kuijpers 0486 411135
klussen@zorgcooperatieravenstein.nl


ONTMOETEN 
Willie Peters 06 52592994
Tineke Brouwer 0486 416634

ontmoeten@zorgcooperatieravenstein.nl

VERVOER
Marcel Verwoert 0486 411473 en 06 23740747
vervoer@zorgcooperatieravenstein.nl


PR EN COMMUNICATIE 
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl

LEDENADMINISTRATIE 
Fred Smit
ledenadministratie@zorgcooperatieravenstein.nl  


OVERIGE VRAGEN
Jeannette Dekkers  penningmeester 06 23334470
penningmeester@zorgcooperatieravenstein.nl
Reginald Schoofs    secretaris 06 53925438
secretaris@zorgcooperatieravenstein.nl
André Megens        voorzitter 06 24644755

voorzitter@zorgcooperatieravenstein.nl

Meer info is beschikbaar op de website en via onze Facebook-pagina 
 
Ons IBAN Banknummer: NL16RABO 0306 3931 82
Copyright © 2021 Zorgcoöperatie Ravenstein, All rights reserved.


Ons mailadres is:
communicatie@zorgcooperatieravenstein.nl en info@zorgcooperatieravenstein.nl


Deze mail niet langer ontvangen?
 unsubscribe from this list.

 
Twitter
Facebook
Website


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Zorgcoöperatie Ravenstein · Nieuwstraat 14 · Ravenstein, Nb 5371 AJ · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp