Copy
Klik hier voor de webversie

Nieuwsbrief 5
Ontwikkelingen Lauwersmeergebied


Met deze nieuwsbrief willen we u informeren over de ontwikkelingen in het Lauwersmeergebied. Er gebeurt veel. Met de twee nieuwe hemelplatforms en de start van de werkzaamheden aan de recreatie in Zoutkamp is upgrading van het Rondje Lauwersmeer in volle gang. Het natuurgebied De Bochtjesplaat bij Ezumazijl is ingericht voor beschermde trek- en moerasvogels, het activiteitencentrum wordt verbouwd en achter de schermen wordt er gewerkt aan de voorbereidingen voor het jubileumjaar 50 jaar Lauwersmeer.

De Stuurgroep Lauwersmeer wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2019!

 

Nieuw Activiteitencentrum Nationaal Park vanaf 16 februari geopend

Het huidige activiteitencentrum in Nationaal Park Lauwersmeer wordt verbouwd. Het centrum is daarom gesloten tot 14 februari 2019. Tot die tijd zijn er wel activiteiten en excursies in het gebied. Kijk op de website www.np-lauwersmeer.nl voor de activiteitenkalender.  
Meer lezen

 

Overdag vogels en ‘s nachts sterren kijken

De twee nieuwe uitkijktorens die de provincie Groningen samen met Staatsbosbeheer heeft laten bouwen in het Lauwersmeergebied zijn klaar. Een staat naast de zeearend bij de Vlinderbalg, de ‘landmark’ naast de weg naar Lauwersoog. De andere in de buurt van restaurant Suyderoogh bij Lauwersoog. De torens zijn speciaal ontworpen om ‘s nachts naar de sterren te kijken. De zijwanden kunnen naar voren worden geschoven, zodat je geen stijve nek krijgt omdat je achterover kunt leunen.
Meer lezen

50 jaar Lauwersmeer

Marketing Groningen en de provincie Groningen werken op dit moment met de Stuurgroep Lauwersmeer aan het platform www.50jaarlauwersmeer.nl. Het platform is onderdeel van de campagnewebsite lauwersmeer.groningen.nl en vormt een centrale plek waar ondernemers en organisaties de activiteiten die in 2019 plaatsvinden in het Lauwersmeergebied, kunnen aanmelden. Het platform geeft straks zicht op de geplande activiteiten in het herinneringsjaar 2019.
Ook kunnen belanghebbenden gebruikmaken van een toolkit onder het thema ’50 jaar Lauwersmeer’, met onder meer een logo en beeldmateriaal. De toolkit is te downloaden vanaf de website. Heeft u tips voor plaatsing van een activiteit op deze website of heeft u suggesties voor '50 jaar Lauwersmeer', mail dan naar: lauwersmeer@provinciegroningen.nl

Natuurgebied Bochtjesplaat feestelijk opgeleverd

Op 19 november is natuurgebied Bochtjesplaat, aan de westkant van het Lauwersmeer, feestelijk opgeleverd. De gedeputeerden Johannes Kramer (Fryslân) en Henk Staghouwer (Groningen), verrichtten de openingshandeling, samen met wethouder Pieter Braaksma (Dongeradeel) en Rieks van der Wal (Staatsbosbeheer). Het gebied is geschikt gemaakt voor zeldzame riet- en moerasvogels, zoals de steltloper, de baardman en de bruine kiekendief.
Meer lezen

Naar een duurzame haven Lauwersoog

Een duurzame haven Lauwersoog, dat is het streven van de Havencoalitie die ruim een jaar geleden gestart is. Een samenwerking van ondernemers in de haven, overheden, belangenorganisaties en het havenbedrijf. Met als missie een schone haven, die zelf haar energie opwekt, waar schepen fossielvrij varen en waar de natuur van het Wad goed zichtbaar is.
Meer lezen

Dromers die het waar maken

Minke Schouten runt sinds 2009 samen met haar man Robert de Wit en hun drie kinderen ‘It Dreamlân’. Een natuurkampeerterrein met 25 ruime plekken, een paar vakantiehuizen en ecolodges op een Friese terp waar een oude zeeslenk door het land meandert, bij Kollumerpomp vlak onder het Nationaal Park Lauwersmeer. Een plek waar hun gasten én zijzelf genieten van het buitenleven.
Lees verder

Cursus Gastheerschap Nationaal Park Lauwersmeer

In het vroege voorjaar van 2019 organiseert IVN, samen met Staatsbosbeheer, een cursus Gastheer Nationaal Park Lauwersmeer voor recreatieondernemers. Met deze cursus willen we ondernemers informeren over het Nationaal Park (ontstaan, beheer, natuur en landschap) en de vele recreatieve mogelijkheden in dit prachtige gebied. Zo hopen we hen tot trotse ambassadeurs op te leiden. Zij zijn immers vaak het eerste aanspreekpunt voor gasten in het gebied.
Lees verder

Activiteiten in het Lauwersmeergebied

In Nationaal Park Lauwersmeer worden veel activiteiten en excursies georganiseerd. In elke nieuwsbrief lichten we er een paar uit. Het volledige programma staat op www.np-lauwersmeer.nl/activiteitenkalender.

Deze nieuwsbrief is een uitgave van de Stuurgroep Lauwersmeer waarin de provincies, gemeenten en Staatsbosbeheer samenwerken om de waardevolle natuur in het Lauwersmeergebied in stand te houden en er tegelijkertijd ruimte te bieden voor ondernemen en beleven.

December 2018

Je kunt hier je voorkeuren aanpassen of uitschrijven van deze lijst.


 


This email was sent to <<E-mailadres>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
NP Lauwersmeer · De Rug 1 · Lauwersoog, 9976 VT · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp