Copy
AP 418
21  de maig 2021
Ajuda'ns compartint aquest butlletí amb el llistat de contactes de la teva església. Moltes gràcies!
Agraïments per la feina feta


Ahir dijous 20 de maig el Secretari General del CEC, el Sr. Guillem Correa, en una reunió (de caire principalment protocolari i de comiat)  va fer arribar a la Consellera de Justícia, Ester Capella i al Sr. Xavier Bernadí i Gil, director
Imatge:  Consellera de Justícia, Ester Capella
general de Dret i d'Entitats Jurídiques, el seu agraïment pel suport rebut en època de pandèmia i per la defensa de la celebració cúltica com un dret fonamental.
Taller de visitació de malalts
Es tracta d’un taller obert i gratuït per a tots els interessats en aquesta temàtica o bé cuidadors formals i informals de persones dependents.
Organitzat i dirigit pel grup professional d'Infermeria Cristiana d'Espanya.
Aportant una visió humanitzadora i espiritual de la cura, tan rellevant en aquests temps de pandèmia
Hi haurà un temps de col·loqui i preguntes obertes amb la ponent al finalitzar.
Ponent:
Maria López,
Infermera en centre quirúrgic ambulatori, Hospital Sabadell, Màster en Bioètica i Màster en Educació i TIC. Autora de el llibre «vitamines de FE».
 
El GTER denuncia la discriminació i fòbia religiosa a Catalunya

S'ha presentat a Barcelona el manifest «Fòbies antireligioses: drets i límits de la llibertat d'expressió»
 
Imatge: Secretari General del Consell Evangèlic de Catalunya, Guillem Correa, durant la seva intervenció al GTER

En el marc actual de festivitats religioses, havent-se celebrat el Ramadà i la festivitat jueva Shabuot, i a les portes de la Pentecosta, el Consell Interreligiós de Catalunya —Grup de Treball Estable de Religions (GTER)— denuncia la detecció de casos de menyspreu cap a les religions, alguns subtils i altres més visibles, en forma de discriminació i fòbies religioses. A més, s'han detectat casos en què la llibertat d'expressió s'ha monopolitzat entrant en conflicte amb la llibertat religiosa.
Presentació del Manifest: «Fòbies Antirreligioses: drets i límits de la llibertat d’expressió»
 
Subvencions obres centres de culte de Barcelona
Ahir 20 de maig, es va publicar al Butlletí Oficial de la Província de Barcelona (BOPB) la convocatòria de subvencions per l’arranjament i l’adequació de locals de la ciutat de Barcelona destinats a centres de culte d’entitats religioses 2021-2022.

Aprovació de les bases: 
https://bop.diba.cat/anunci/3070345/bases-particulars-reguladores-de-la-convocatoria-de-subvencions-per-a-l-arranjament-i-adequacio-de-locals-de-la-ciutat-destinats-a-centres-de-culte-d-entitats-religioses-ajuntament-de-barcelona
Convocatòria:
https://bop.diba.cat/anunci/3041143/bases-particulars-reguladores-de-la-convocatoria-de-subvencions-per-a-l-arranjament-i-adequacio-de-locals-destinats-a-centres-de-culte-d-entitats-religioses-ajuntament-de-barcelona
El termini de presentació de sol·licituds és del 21 de maig al 18 de juny de 2021 (ambdós inclosos), i se subvencionaran les obres executades entre l’1 d’abril de 2021 i el 31 de maig de 2022 (ambdós inclosos). És d’obligatorietat la presentació telemàtica de la sol·licitud (cal disposar de certificat digital per poder-la tramitar).
Per a més informació consulteu aquest enllaç:
https://ajuntament.barcelona.cat/oficina-afers-religiosos/ca/noticia/convocatoria-de-subvencions-per-a-larranjament-i-adequacio-de-centres-de-culte-2021-2022_1070455

SESSIÓ INFORMATIVA:

Des de l’OAR s’ha organitzat una sessió informativa telemàtica sobre aquesta convocatòria.
  • Dimecres 26 de maig a les 17.00 hores
Cal inscripció prèvia a formaciooar@bcn.cat facilitant:
  • Entitat/comunitat
  • Nom i cognoms de la persona/es assistent/s
  • Adreça electrònica
El mateix dia de la sessió es facilitarà l'enllaç per poder assistir-hi. La sessió és gratuïta i es farà en directe. No es permeten enregistraments. Posteriorment es facilitarà la documentació de la sessió a les persones assistents.
 
Ensenyament de la Religió Evangèlica
L’ensenyament de la Religió Evangèlica és un dret que tenen els alumnes que cursen estudis als centres públics.
La classe de Religió Evangèlica promou l’ensenyament de valors cristians, fonamentats en la Bíblia
Apunta’t!
Sabies que...


El 20 de maig de 1784, neix a Prats de Rei (Anoia) el polític liberal Josep Melcior Prat. Traduí al català Lo Nou Testament (Londres 1832) per a la Societat Bíblica Britànica i Estrangera,  primer text bíblic en català en més de tres segles.


El 16 de maig de 1880 neix a Argelers, el colportor Josep Cortès, propagador de la fe protestant (i en català) per la plana del Rosselló. Vinculat a l’església de Cotlliure, a 7 kms del seu poble, format a Morges (Suïssa), morirà al front, el 1915, durant la I Guerra Mundial.
El 21 de maig de 1536, el Consell dels Dos-cents de Ginebra, amb el poble concentrat davant la catedral de Saint-Pierre, acorda de viure “segons la santa llei evangèlica i paraula de Déu (...) i abandonar totes les misses i altres cerimònies i abusos papals, imatges i ídols”, reiterant així
l’acord de l’any anterior i convertint-se, de fet, en una República protestant i abandonant el catolicisme. També estableix l’obligació d’enviar “els mateixos fills a l’escola” i “alimentar i ensenyar els pobres sense demanar-los diners a canvi”. El bisbe de Ginebra n’havia fugit dos anys abans, davant la progressiva hegemonia protestant.
 
Copyright © 2020 Consell Evangèlic de Catalunya, All rights reserve
Consell Evangèlic de Catalunya

La nostra adreça postal és
Consell Evangèlic de Catalunya
C/ de Bailèn 19, 2n 1a
08010 Barcelona


Afegiu-nos a la vostra llibreta d'adreces

Voleu canviar la manera de rebre aquests correus electrònics
Podeu
actualitzar preferències o cancel·lar la subscripció


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Consell Evangelic de Catalunya · Consell de Cent, 140 · Barcelona, B 08015 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp