Copy
AP 419
28  de maig 2021
Ajuda'ns compartint aquest butlletí amb el llistat de contactes de la teva església. Moltes gràcies!
Néixer de Nou
30 de maig
11.30h


«L’impacte de la pandèmia a la família»
Amb Josep Maria Araguàs
 
«Dones de Ministeri» a Lleida
Després de les primeres trobades per ZOOM i després de consultar la vostra disponibilitat,  ha arribat l'hora de conèixer-nos en persona.
 Apunta't des del següent formulari per rebre l'hora i la ubicació exacta de la zona que et va millor pels nostres primers contactes presencials:
Tria l'horari i la zona que t'aniria millor:
Ensenyament de la Religió Evangèlica
El secretari executiu de FEREDE va ​​defensar l'assignatura de Religió al Parlament de la Rioja.
Mariano Blázquez va comparèixer aquest divendres davant d'una comissió d'Parlament de la Rioja per informar i assessorar sobre l'assignatura de Religió.
La compareixença d'experts aliens al Parlament és una pràctica regulada i habitual durant la tramitació d'iniciatives legislatives que revesteixen certa complexitat.

Llegir l'article
Apunta’t!
Sabies que...
El nombre d’esglésies evangèliques s’ha triplicat a Girona des de l’any 2004.
El nombre d’esglésies evangèliques continua a l’alça a les comarques gironines, mentre que la xifra d’oratoris islàmics porta temps estancada.

Llegir la noticia
 
Calendari protestant per Josep-Lluís Carod-Rovira
24 de maig 1738.      
Durant una reunió dels germans moraus, a Aldersgate Street (Londres), John Wesley té una experiència de conversió i amb el seu germà Charles crearà el moviment metodista,
anomenat així pel seu rigor metòdic, inicialment dintre l’església anglicana de la qual s’acabarà separant.
El 24 de maig de 1964, David Muniesa i Audivert assumeix la direcció pastoral de l’església baptista de Girona, fins al juliol de l’any següent. Hi promou la difusió de literatura evangèlica també per Palamós i L’Escala i una emissió teatral per ràdio, “La bomba Antònia”, sempre amb missatge evangèlic inclòs.
25 de maig
1568. Felip II prohibeix, específicament per als territoris de la Corona d’Aragó, que cap súbdit pugui sortir a l’estranger a formar-se i estudiar en universitats de fora, per tal de garantir la  conservació de la fe catòlica, i es plany que, a Catalunya, els impressors editin molts llibres nous sense disposar de la llicència reial per a fer-ho.   
1712. La Inquisició, en una carta per a ser llegida a les esglésies menorquines, exhorta, sota pena d’excomunió, a denunciar els comportaments “heretges, sospitosos o difamatoris d’heretgia” davant fra Pere Ribot, monjo agustí qualificador del Sant Ofici.    

1933. El Parlament de Catalunya aprova l’Estatut Interior de Catalunya, l’article 11 del qual estableix el caràcter laic de tots els graus de l’ensenyament i el 16 que la Generalitat no té religió oficial.

1947. Prop d’un miler de protestants catalans de denominacions diferents, juntament amb les seves famílies, s’apleguen en l’excursió celebrada anualment a La Floresta
 
1902
Neix a Rubí Samuel Vila i Ventura, una de les figures més destacades de l'obra baptista als Països Catalans. Fundador de nombroses esglésies arreu del pais i de l'Estat espanyol, director de les revistes El Eco de la Verdad i El Sermón por Correo, autor i traductor de centenars d'obres, defensor de la llibertat religiosa sota el franquisme, denuncià a l'opinió pública internacional la repressió del protestantisme durant la dictadura i promogué l'editorial CLIE de literatura evangèlica.

 
 
Copyright © 2020 Consell Evangèlic de Catalunya, All rights reserve
Consell Evangèlic de Catalunya

La nostra adreça postal és
Consell Evangèlic de Catalunya
C/ de Bailèn 19, 2n 1a
08010 Barcelona


Afegiu-nos a la vostra llibreta d'adreces

Voleu canviar la manera de rebre aquests correus electrònics
Podeu
actualitzar preferències o cancel·lar la subscripció


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Consell Evangelic de Catalunya · Consell de Cent, 140 · Barcelona, B 08015 · Spain

Email Marketing Powered by Mailchimp