Copy

Eigenaarschap, veiligheid en privacy van data.

Verslag meetup Nijmegen

Twee weken geleden was er een zeer interessante Code for NL bijeenkomst over data eigenaarschap en data privacy. Op uitnodiging van Ad Gerrits vond deze plaats op het stadhuis van Nijmegen. Sprekers waren Ivonne Jansen-Dings van Waag en Sietse Ringers van stichting Privacy by Design.

Ivonne presenteerde het DECODE project (https://decodeproject.eu/), over experimenten waarbij data eigenaarschap terug wordt gelegd bij het individu.

Bekijk de presentatie van Ivonne
Sietse vertelde over hoe IRMA (https://privacybydesign.foundation/irma/) ervoor zorgt dat gebruikers op een decentrale en privacy-veilige manier kan worden ingelogd, bijvoorbeeld bij de overheid.
Bekijk de presentatie van Sietse

Meetup 19 juni: Open Badges

De maandelijkse meetup van Code for NL is deze keer in Breda te gast bij Vluchtelingenwerk!

Ben je geïnteresseerd hoe open standaarden en open source technologie vluchtelingen en migranten en ook anderen in staat stellen om hun weg naar leren en werk gemakkelijker te maken? Dan is deze meetup zeker iets voor jou!

In deze meetup duiken we in de wereld van open badges. Een open badge is een online weergave van een vaardigheid die je hebt verdiend. Open badges worden nu gebruikt door miljoenen mensen wereldwijd om zo de zichtbaarheid van hun leren, erkenning en validatie te vergroten. Vorig jaar is de koppeling van open badges met het ESCO-kader voor vaardigheden, competenties, kwalificaties en beroepen tot stand gebracht. Nu willen we de open source code van de online vaardigheden tool van de EU voor vluchtelingen en migranten koppelen aan de open badge technologie.

Daarmee krijgen opleiders, werkgevers en overheden een nog beter begrip van de vaardigheden en kwalificaties van deze doelgroep.
Schrijf je in voor de meetup!

Leestip

Het manifest ‘Tada – duidelijk over data’ biedt steden en regio’s handvatten om op een verantwoorde manier om te gaan met digitalisering. Interview met Tom Demeyer, Chief Technical Officer bij Waag Society.

Praat mee!


Kun je niet wachten op de volgende meetup of wil je nog napraten over de onderwerpen van voorgaande sessies? Heb je ideeën en wil je mee organiseren? Of heb je vragen over techniek en samenwerkingen op het gebied van overheid en open source?

Praat dan mee op slack!
Praat mee op Slack!
Copyright © 2018 Stichting Code for NL, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp