Copy

Open Badges: de toekomst van leren en samenwerken

Open Badges Meetup in Breda

Deze maand waren we op uitnodiging van Gerard Pruim (Stichting Exe-leren) te gast bij Vluchtelingenwerk Breda, voor een meetup over Open Badges.

Exe-leren werkt op dit moment in opdracht van de gemeente Breda aan ComPas (Competentie Paspoort), waarmee vroegtijdige schoolverlaters beter aan een passende baan kunnen komen.

Na een korte introductie presenteerde de innovatieafdeling van SURF - de ICT samenwerkingsorganisatie van het hoger onderwijs - de recente ontwikkelingen en experimenten met Open Badges in het hoger onderwijs (EduBadges) en EduChain (een blockchain voor onderwijsinstellingen).

Whitepaper van SURF
Hierna nam Bert Jehoul van Open Knowledge Belgium het stokje over, om te vertellen over verschillende experimenten met Open Badges 2.0, en de Open Summer of Code 2018, waar Belgische studenten aan de slag gaan om een aantal experimentele applicaties uit te werken en te testen.
Presentatie van Bert

Overheidsbreed Design System

Op 30 mei organiseerde Code for NL in samenwerking met Gebruiker Centraal, het Ministerie van Algemene Zaken en de Belastingdienst, een bijeenkomst over hoe we tussen overheden meer en beter samen kunnen werken op het gebied van bruikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van applicaties.

(Lees hier waarom dat een goed idee is.)

Gezien de grote opkomst, positieve reacties en bereidwilligheid om samen verder te gaan, organiseren we 23 juli een vervolg, waarin we dieper ingaan op de verschillende bibliotheken die op dit moment gemaakt worden, en hoe die kunnen worden hergebruikt.

Kijk op de meetup voor meer informatie en aanmelding: https://www.meetup.com/Code-For-NL/events/251946536/

Aanstaande meetups

(Kijk voor het overzicht van alle meetups op: https://www.meetup.com/Code-For-NL/.)

De Nieuwe Omgevingswet
Op 19 juli zal onze maandelijkse meetup plaatsvinden bij de Gemeente Rotterdam. We zullen het hebben over de nieuwe omgevingswet, en de juridische, operationele en technische aspecten daarvan.
Schrijf je in voor deze meetup!

Leestip

De nieuwe Medium pagina van Code for All is live! Hierop vind je interviews, achtergronden, projecten en meer uit ons internationale netwerk van civic tech organisaties: https://medium.com/code-for-all
 

Praat mee!


Heb je ideeën over Open Badges, of zou je ze graag gebruiken, maar weet je niet hoe te beginnen? Ben je benieuwd naar de componenten-bibliotheek, of heb je andere vragen of ideeën?

Schuif dan aan op ons digitale platform!
Praat mee op Slack!
Copyright © 2018 Stichting Code for NL, All rights reserved.


Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

Email Marketing Powered by Mailchimp