Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Lelki egészségünk. Szempontok a párválasztáshoz 2. rész

A szülők gyermekei, a nagyszülők unokái, de a középkorúak is érdekeltek abban, hogy boldog, kiegyensúlyozott, lélekben és testben egyaránt örömteli párkapcsolatban éljenek. Ennek a gondolatnak a megvalósulásához szeretnék hozzájárulni dolgozataimmal. Az első részt itt olvashatják, ha az alábbi címre kattint:
Lelki egészségünk. Párkapcsolati problémák. Nárcizmus. 1. rész

A tanulmányhoz tartozó kép A jelenlegi 2. rész az alábbiakkal foglalkozik: Az Alapismeretek fejezetben felsoroljuk azokat a legfontosabb tényezőket, amelyeknek a megléte illetve fejlesztése szükséges ahhoz, hogy a kapcsolat kiegyensúlyozott, mind két fél számára békés, örömteli és hosszan tartó legyen. A pár választás szempontjait is érdemes áttekinteni, mert sokat segíthet a választás sikerében. Ha nem tudatosan, figyelemmel a belső és külső értékekre csak úgy „kapásból” választunk partnert (nem párt), akkor ne csodálkozzunk hogy ezek rövid életűek lesznek, amire azt találod mondani, hogy „itt sincs szerencsém!” A nőknek a legfontosabb párkapcsolati

szempont az EGYÉNISÉG. Röviden ennek magyarázatát is adom. Végül a dolgozatban leírásra került a számmisztikai becsléssel megállapítható férfitulajdonságok. Ennek ismerete ugyanis segítheti a női igénynek megfelelő pár kiválasztását.

 

Bővebben itt olvashat róla

Lelki egészségünk. Párkapcsolati problémák. Nárcizmus. 1. rész

A tanulmányhoz tartozó kép Honnan ismered meg a nárcistát? Hölgyek, figyelem: A nárcista személyiség zavarban élők 96%-a férfi! Először is egy nagyon erős feljogosítottság érzés jellemzi őket: azzal a belső meggyőződéssel élnek, hogy nekik gyakorlatilag bármit szabad megtenniük, őket nem kötik a szabályok, a törvények. Másoktól nagyfokú csodálatot és tiszteletet várnak el, és ha úgy érzik, hogy ezt nem kapják meg, akkor általában dühvel, sértődöttséggel, esetleg agresszióval reagálnak. A narcisztikus személyek rendkívül irigyek tudnak lenni: amikor azt látják, hogy mások elismerést, figyelmet kapnak, akkor úgy érzik, hogy ezzel őket rövidítik meg.

Ugyancsak fontos jellegzetességük az empátiahiány, ezek a személyek ugyanis igen nehezen tudnak együtt érezni másokkal, szeretetet kifejezni a többi ember iránt.” Azt sem könnyen veszik észre, ha mások szeretetet, empátiát fejeznek ki feléjük. A tiszteletet és a csodálatot felismerik, az őszinte szeretet jeleit nem. A nárcisztikussal való kapcsolat tökéletesen indul. A férfi elbűvölő, kedves, segítőkész, figyelmes. A kapcsolat elején kedves, nagylelkű, figyelmes emberből legtöbbször hideg, zárkózott, falakkal teli valaki lesz. Mit tesz ilyenkor egy empatikus nő? Figyelmes, kedves, segítőkész, és még több áldozatra képes. Mi a gond ezzel? Hogy a nárcisztikus férfi sajnos képtelen ezt elfogadni úgy, ahogy a kapcsolat elején tette. És itt kezdődik az érzelmek harca, az adok-kapok egy keserves játéka. A nárcisztikus ugyanis minél többet kap, annál jobban tol el magától.

 

Bővebben itt olvashat róla

A 3500 éves és a görög, római, héber-keresztény történelmi múltú Európa, komoly veszélyben van

A tanulmányhoz tartozó kép A migránsok által behurcolt betegségek és a felforgató tevékenységük miatt, a megváltozott lakossági életkörülmények testi/lelki sérülést, betegségeket okoznak. Ezért is foglalkozik a www.nelegybeteg.hu a bevándorlás hatásaival. A lakosság körében elterjed a jogos félelem. A biztonság érzése meggyengült, ami feszültséget, stresszt ez pedig testi lelki megbetegedést okoz. Nem azt kell korlátozni, aki a félelemről beszél, hanem azt kell elítélni, aki megpróbálja bagatellizálni a veszélyt. Az életmódot a társadalmi helyzet nagymértékben meghatározza, ezért a befogadó országok lakosságának életmódja a bevándorlás miatt rossz irányban változott. A befogadó országokban az

életellenes bűnesetek száma jelentősen megnőtt. A migráns bűnözők a lakosság bűnözőivel együttműködnek. Néhány példát olvashat a jelenlegi migráns helyzet jellemzésére Európában. Jellemző magatartás, hogy szerte a világban, így Európában is a migránsok a keresztényeket bántalmazzák. Ennek oka, hogy az iszlám saját felsőbbrendűségét hirdeti. Tudnunk kell, hogy az iszlám egy erőteljes politikai rendszer, amelynek jogrendszere a saría. A szalafizmusnak két iránya van: szelíd, amely a régi Korán előírásait szó szerint betartja és oktat az iszlám hitre, míg a másik irányzata ugyanazt a célt követi, mint a térítők, ám radikális módon. Nyíltan hirdeti a gyűlöletet valamennyi hitetlen ellen. 10.800 szalafista él jelenleg Németországban.

 

Bővebben itt olvashat róla

Előzzük meg a fogromlást, ha kell kezeltessük, de ne gyomláltassuk ki fogainkat a szánkból

A tanulmányhoz tartozó kép Ha már egyszer van fogunk, akkor érdemes vigyáznunk rá. Meg kell szüntetni azt a gyakorlatot, hogy ha valamilyen bajunk van fogainkkal, akkor azt a gyors, egyszerű, különösebb orvosi munkát nem igénylő megoldást válasszuk, hogy a fogorvossal kihúzassuk! Az én ezzel kapcsolatos alapelvem: „kezelni és nem kihúzatni!” Őseinknek erős és egészséges foguk volt pedig nem jártak lézeres fogíny kezelésre. A mai idősebb generáció károsodás nélkül nem haraphat almába.

Vajon miért? Megismerkedünk a fog szerkezetével. Miért mozog idősebb korban a fogunk és ez hogyan kezelhető. A fogkő rendkívül káros hatása. Hogyan szabadulhatunk meg tőle fájdalom nélkül? Ismerkedjünk meg a fogágy betegségeivel és a gyógyítás módjaival. Fogínysorvadás miatt kihullhat a fogunk.

A tanulmányhoz tartozó kép Fogszakorvoshoz legalább évenként kell/ene mennünk vizsgálatra és akkor nyugodtan, fog károsodás nélkül beleharaphatunk az almába, mint ahogyan Ádám és Éva tette a Paradicsomban. Hoffmann Axthelm fogorvos történész megállapítja, hogy az ókori zsidó nép Bibliájában „alig van utalás az orvosi és egyáltalában semmi a fogorvosi beavatkozásokra”. Ez valós megállapítás, de a foggal kapcsolatos bibliai idézetek száma azt bizonyítja, hogy értékelhető figyelem irányult a fogak felé. Az idézetek némelyike utal a fogak panaszt okozó elváltozásaira is.

Az a negatívum, hogy ezeknek gyógyítására nincs adat, még nem bizonyítja a Bibliában szerepelő népek fogászatának teljes hiányát. Ezt a feltevést alátámasztja, hogy a Talmud, egyes nem teológiai témáknak is figyelmet szentelt, behatóan foglalkozik orvoslással és ezen belül a fogászattal is.

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2018 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp