Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

"Az ember fiatal korában feláldozza az egészségét, hogy vagyonos legyen. Idősebb korban viszont feláldozná a vagyonát, hogy egészséges legyen!"

Üzenet a kedves Olvasóknak

Legolvasottabb dolgozatom 2019. februárban

1. helyen 822 fő olvasta:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-derekfajas-gerincbetegsegek-valasz-olvasomnak5.php

2. helyen 663 fő olvasta:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-carotis-szukulet.php

Étrend kiegészítők utáni érdeklődés

A tanulmányhoz tartozó kép A felnőtt lakosság 53%-a valamilyen módon aktív formában érdeklődik az egészség hírei iránt.
Nemek tekintetében a hölgyek érdeklődőbbek, életkor alapján a 36-55 év közöttiek emelhetőek ki - közülük is főként azok, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek.
A képzettség emelkedésével a tájékozódási hajlandóság

is nő. A felsőfokú képzettséggel rendelkezők 14%-a érdeklődik aktívan az új információk iránt.
A lakosság 90%-a gondolja úgy, hogy az egészségmegőrzés alapja a széles körű tájékozottság. A lakosság mindössze 3%-a tagadja ezen állítás igazságtartalmát.
A fiatalabb korosztály érdeklődik az interneten az egészségügy hírei iránt. Az életkor ebből a szempontból sokkal inkább döntő, mint a krónikus betegség ténye.

 • Az egészségügyi hatóságnak nincs jogszabályi lehetősége arra, hogy külföldi honlapokról megrendelhető termékekkel kapcsolatban eljárjon. Saját egészségünk védelme érdekében azonban kerülni kell az olyan étrend-kiegészítőket, amelyek bizonytalan forrásból származnak, nevezetesen
  • ha az internetes oldalon hirdetett készítmény előállítóját, illetve magyarországi forgalmazóját, bejelentőjét nem lehet nyomon követni,
  • ha a hirdető neve, székhelye, a kapcsolattartásra, elérhetőségre vonatkozó adatok (pl. e-mail cím) egyértelműen nem azonosíthatók
  • Csak biztosan azonosítható forrásból származó, magyar nyelvű címkével ellátott terméket vásároljanak.

  Orvosi ellátás visszáságai

  Ma már nem fogadható el a gyógyszeres terápia kizárólagossága. A multinacionális gyógyszeripar üzenete, hogy pusztán a helyes gyógyszerszedéssel a lelki bajok is maradéktalanul és a konzumkultúrának megfelelően - szinte azonnal megszüntethetők. Sem a gyógyszer, sem a lelki út nem lehet egyedül üdvözítő. De sajnos más bajok is vannak. Ezek közül néhányat említek az irodalmi megállapítások alapján

  • a medicina szakmai protokollok (szabványok) rendszerén alapul Itt az ember szinte mellékessé válik a kezelési folyamatban
  • a kezelési rendszerek teljesítmény elvűek. Ebben a rendszerben az orvos is gépezetként vesz részt
  • az egyetemen az orvos-beteg kapcsolat oktatása hiányos.
   Nincs idő a betegre, mert a legfőbb érték az idő a pénz maga. Ma egy pszichiátriai konzultációra például átlagosan 3 percnyi idő jut (Bitter 2010).
  • Az emberi kapcsolatokhoz viszont idő kell, ami viszont nincs. A lélek gondozása ezért kikerül a protokollból. A lelki kezelések legfontosabb gyógytényezője az empátiás beszélgetés. Ezt a metaanalizisek eredményei egyértelműen igazolják (Tringer 2010)
  • Az USA-ban orvosi műhibákba, gyógyszer mellékhatásokba, kórházi fertőzésekbe, egyszóval az orvosi kezelésbe évente többen halnak meg, mint a retteget rákban, vagy szív és érrendszeri betegségekben. Hasonló elemzések láttak napvilágot Angliában és más országokban is. Teljesen nyilvánvaló, hogy a sokkal fejletlenebb magyar egészségügyben a helyzet legalább olyan sötét, ha nem sötétebb, mint a fejlett egészségüggyel rendelkező országokban.
  • Amerikában a harmadik vezető halál ok a gyógyszerek mellékhatásai.
  • Sokszor szükséges a gyógyszeres kezelés, mert életet menthet meg, de a gyógyszereknek komoly és káros mellékhatásai lehetnek Az Európai Unióban évente 200.000 ember hal meg a különféle gyógyszerek mellékhatásai miatt.
  • Az Eu. Bizottság 2008-as tanulmányából kiderül, az ötödik leggyakoribb halálok a gyógyszerek mellékhatásának tudható be Figyeljük meg, hogy a betegtájékoztatók milyen hosszasan sorolják a "természetes" mellékhatásokat
  • A gyógyszerek sok esetben nem a betegség valódi okát kezelik
  • A gyógyszergyáraknak nem biztos, hogy elsődleges törekvésük, az Ön gyógyulása
  • Ha nem változtat, élete végéig szedni fogja a gyógyszereit. Magyarországon például az összes végállapotú vesebetegség 20%-a hypertonia következtében alakul ki.
  • A gyógyszerek elősegíthetik más betegségek kialakulását. Sajnos a gyógyszerek sok esetben csak szinten tartják a betegséget, de nem gyógyítják meg az alap bajt.
  • A természetes hit gyógyító erejének fejlesztése minden embernek érdeke. A hit nem tudománytalan, hanem más síkon mozog, mint a tudomány.

  Néhány dolgozatom célja e tárgyban, hogy ösztönözze az olvasót a természetes gyógyító hit kifejlesztésére, gyakorlására és megerősítésére. Ahhoz, hogy a gyógyító hit kifejlesztésére és alkalmazására képesek legyünk, újfajta tudásra, újfajta ismeretekre van szükség. A pszichoszomatikus orvostudomány a hit aktiválásának módszereire épít. A mai szétzilálódott értékrendek korszakában az egyensúlyát vesztett embert arra kell ösztönözni, hogy belső erőit kézbe vegye, fejlessze és a hitet önmagában megtalálja. (Dr Debreceni L.)

Eljött az ideje annak, hogy tudatosítsuk magunkban: nem feltétlenül és nem minden esetben a gyógyszertől lehet gyógyulni. Itt az idő, hogy nyissunk más megoldások, más szemléletek felé.

Miért szedünk vitamin és étrend-kiegészítő készítményeket?
Egy CDC (az USA Egészségügyi Minisztériuma alá tartozó ún. Betegség Ellenőrző Központ) vizsgálat adatai szerint az Egyesült Államokban a felnőtt lakosság több mint 50%-a rendszeresen fogyaszt étrend-kiegészítő készítményeket. Sőt, a 60 év felettiek közel 80%-a.

A tanulmányhoz tartozó kép Ma már tudjuk, hogy e készítmények “népszerűsége” annak köszönhető, hogy hiányt pótolnak. A hyper- és szupermarketekben ma kapható élelmiszerek zöme – a “modern”-nek mondott mezőgazdasági és élelmiszeripari eljárások miatt – nem rendelkezik olyan beltartalmi értékű húsfélékkel, zöldség- és

gyümölcsfélékkel, mint pl. 40-60 évvel ezelőtt. Számos vizsgálat adatai bizonyítják, hogy az iparosodott világ majd minden polgára ún. B-típusú hiánytáplálkozástól szenved, ami annyit jelent, hogy a hagyományos úton, azaz az élelmiszerekkel, már nem jutunk megfelelő mennyiségű vitaminhoz, ásványi anyaghoz és más hasznos élettani hatással bíró növényi eredetű vegyülethez, mint amilyenek pl. a különböző flavonoidok, vagy éppen a víz oldékony rostok. Hogy csak egy példát említsünk: a nyugati társadalmakban élőknél általános a K2 vitamin hiánya.
A napi vitaminszükséglet függ a kortól, egészségügyi állapottól és a végzett munka jellegétől. A vitaminok segíthetnek megelőzni a szív-és érrendszeri betegségeket, csökkenthetik a rák kialakulásának esélyeit, javíthatnak a memórián, míg hiányuk hajhulláshoz, csontritkuláshoz, bőrgyulladáshoz, emésztőrendszeri megbetegedésekhez is vezethet.

A tanulmányhoz tartozó kép Ezúton köszönöm, hogy az elmúlt évben figyelemmel kísérték a www.nelegybeteg.hu oldalakon megjelent tudományos jellegű dolgozataimat
Nagy örömmel és némi meghatottsággal olvastam azt a sok levelet, amelyben a munkámmal kapcsolatos dicsérő és további

írásra biztató kedves üzeneteiket küldték.Ez ad erőt, lelkesedést és kitartást a további térítésmentes munkámhoz!
Köszönöm, hogy feliratkoztak a Hírlevélre, mert ez azt jelzi, hogy érdeklődve várják a lelki/testi egészséggel kapcsolatos legfrissebb hírekről a tájékoztatást

Célkitűzés

 • Az egészség megőrzése, javítása, visszaszerzése érdekében tett erőfeszítéseihez szeretnénk segítséget nyújtani. Munkánk abban segítenek, hogy Önnek nem kell naponta órákig böngésznie, az interneten ahhoz, hogy egészségügyi kérdéseire választ kapjon.
  A tanulmányhoz tartozó kép Dolgozatainkban életmóddal, egészségünk ártalmaival, több gyártó/forgalmazó által ismertetett és azonos célra készült étrend kiegészítők közlésével, életviteli ajánlatokkal kívánunk a választási döntésükhöz segítséget adni. Nem reklámozunk, nem véleményezünk, nincs web-áruházunk, ezért szabadon és kvázi objektíven a megjelent publikációk és tudományos
  eredmények alapján adunk át ismereteket. Az értékelés és döntés ezek elfogadásáról vagy életvitelének módosításáról az Ön feladata. A közérthetően írt dolgozatainkhoz esetenként „Tudástárat” csatoltunk azok számára, akik az adott témában szélesebb körű áttekintést és/vagy mélyebb magyarázatot igényelnek, vagy eddigi ismereteiket szeretnék gyarapítani.
 • A tanulmányok hazai és nemzetközi szakirodalmi forrás felhasználásával készülnek. Gyakran több gyártó/forgalmazó étrend kiegészítőire hívjuk fel a figyelmet. Erre az ad számunkra lehetőséget, hogy nincs web-áruházunk, nem árulunk semmit, „csak” ismereteket, tájékoztatást adunk ingyen. Közléseinket nem befolyásolja az a kényszer, hogy a termékek forgalmának növelése érdekében vonzó ismertetőket tegyünk közzé. A dolgozatainkban közölt különböző egészségügyi álláspontok elfogadása és esetenként egyes termékek közötti választás felelőssége befolyásolásunk nélkül, az Ön feladata. Kapcsolatos esetleges érdeklődésére azonban készséggel válaszolunk.
 • Szeretném tájékoztatásul közölni, hogy sok olyan email levelet kapok, amelyben valamilyen lelki/testi egészségügyi problémáikra vonatkozóan tanácsot, eligazítást kérnek. Válaszleveleimben nem csak a legmegbízhatóbb gyártóktól/forgalmazóktól származó és a hazai forgalomban is kapható engedélyezett étrend kiegészítőkre teszek javaslatot, hanem szükség esetén, rendszerint több magán szakorvosi, -klinikai kezelés elérhetőségét is ismertetem, amelyek közül választhatnak.
 • Szeretném kérni a kedves Olvasót, hogy problémáinak megoldására először az eddig megírt és elérhető dolgozataimat tekintse át és csak akkor forduljon levélben hozzám, ha a dolgozatokban nem talált választ egészségi problémáinak megoldására.

Fel- és leiratkozás a Hírlevélre

Azok a kedves Olvasók, akik a dolgozataim színvonalával, tartalmával, áttekinthetőségével és közérthetőségével megelégedettek, úgy családi/baráti/ismerősi körben tegyenek erről említést kérve őket arra, hogy minden kötelezettség nélkül iratkozzanak fel a Hírlevelemre,

A tanulmányhoz tartozó kép amelyre a www.nelegybeteg.hu; Főoldalának baloldali sávjában van lehetőség oly módon, hogy a „Feliratkozás” szóra kell kattintania. A bejövő új oldalon csak az email címét kell beírnia, majd az „Elfogadom az Adatkezelési Szabályzatot” valamint a „Kérem az újdonságokat és minden hasznos információt

e-mailben” kifejezésekhez tartozó üres négyzetre kell klikkelnie.

A jelentkezése beérkezése után harmadik féllel szemben az Ön adatait biztonságosan őrizzük. A feliratkozáshoz a megadott e-mail címre automatikusan kiküldésre kerül egy megerősítő link. Ezzel elkerülhető, hogy valaki - akár jó, akár rossz szándékkal - más nevében iratkozzon fel a hírlevélre. Ha az e-mail fiók tulajdonosa a megerősítő linkre rákattint, az e-mail címeket tartalmazó adatbázisban rögzítésre kerül az e-mail cím.
A hírlevélre feliratkozáshoz az Ön vezeték- és keresztneve, valamint az e-mail címe szükséges. A feliratkozás ingyenes, semmilyen kötelezettséggel nem jár, s bármikor leiratkozhat.
E-mail címét titkosan kezeljük, más személynek vagy cégnek semmilyen célból nem adjuk át.
A megadott név és e-mail cím egy privát csatornán a MailChimp marketing automatizálási alkalmazás adatbázisába kerül. Ezt az adatbázist egyedül Zsoldos Bence láthatja és kezeli.
A felület jelszóval védett és dupla azonosítással érhető csak el. Az adatbázis a MailChimp által üzemeltetett szervereken van tárolva.

 • Viszont azok a kedves Olvasók, akik úgy vélik, hogy nincs szükségük ilyen jellegű tájékoztatásra és/vagy nem értenek egyet a dolgozataim téma választásával, hangvételével úgy ne hezitáljanak és nyomban iratkozzanak le a Hírlevélről, hogy a további „zaklatásnak” elejét vegyék. Bár sajnálom, de döntésüket tiszteletben tartom!
 • A Leiratkozás módja, hogy a http://nelegybeteg.hu Főoldal baloldali sávjában a „Hírlevél feliratkozás” címszó alatt a „Leiratkozás” szóra kattintsanak. Az így bejött oldalon az email címét kell beírnia és a „Leiratkozás” szóra kattintania. Beérkezés után az Ön eddig biztonságosan őrzött adatait töröljük.

Azok a kedves olvasók, akik bár nem iratkoztak fel a Hírlevélre, de részükre ennek ellenére korábban megküldtem azt, ez évtől már csak a feliratkozottaknak juttatom el az egészséggel kapcsolatos és sokakat érdeklő témákról szóló írásaimat. Mindez azonban nem zárja ki azt, hogy bármikor a Google-n keresztül a www.nelegybeteg.hu beírásával olvashatják a Főoldali tartalmi képes összefoglaló segítségével, a számukra fontos és érdeklődésre számot tartó témákat. Ha személyre szólóan szeretnének írni, úgy az alábbi linken kereshetnek: zsoldos@nelegybeteg.hu;
Kérem, hogy írja be a Google keresőbe a nelegybeteg.hu címet. A megjelenő oldal felső sávjában látja a „Kapcsolat” szót. Kattintson rá, Az így megjelent oldalon a neve és email címének beírásával az „Üzenet” táblába írja be kérdését.

Lelki/testi egészséggel foglalkozó dolgozatokról
A dolgozataim közötti válogatásának lehetőségei az alábbiak, ahol a számok az eddig elkészült tanulmányok darab számát jelentik:

 • Egészségünk ártalmai 140
 • Étrend kiegészítők 58
 • Lelki, szellemi működés 71
 • Növények, gyümölcsök, magok 10
 • Táplálkozás 8
 • Vitaminok 6
 • Életmód 5
 • Nyomelemek 4

Ha még itt sem találja meg az érdeklődésének megfelelő témát, akkor keresse fel a „nelegybeteg.hu” Főoldalát, a baloldali sávban a Hírlevél Archívumot, amire kattintva az itt közölt és a dolgozataimban nem szereplő témákat csak itt olvashatja.

Amennyiben továbbra is hasznosnak tartják tudományos jellegű, de a gyakorlatban jól hasznosítható /orvosi eljárások, klinikák, kórházak, szakorvosok elérhetőségét is tartalmazó/ dolgozataimat, úgy arra kérem Önöket, hogy családi/baráti/ismerősi körben adjanak ennek hangot és minden kötelezettség nélkül iratkozzanak fel Hírlevelemre. Ezzel ugyanis az olvasói tábor létszáma növekszik, és ily módon egyrészt értékesebbé, másrészt mások által is könnyebben elérhetővé válik a web oldal, nevezetesen a www.nelegybeteg.hu

A tanulmányhoz tartozó kép Hogy találom meg az érdeklődésemnek megfelelő dolgozatot?
Szeretném felhívni szíves figyelmüket arra, hogy az egészséggel kapcsolatos dolgozataim közül olvasásra a legkönnyebben úgy jutnak hozzá, hogy beírják a böngészőbe (Google, Google

Chrome) a www.nelegybeteg.hu; címet. Ekkor megjelenik a nelegybeteg.hu web Főoldala, ahol valamennyi eddig megírt dolgozatom, képekkel illusztrált rövid kivonata olvasható. Ha valamelyik ezek közül érdekli, úgy az oldalon látható dolgozat címére vagy a rövid összefoglaló végén a „Bővebben…” szóra kell kattintani és ekkor a dolgozat teljes anyaga megjelenik az Ön képernyőjén. Ezt a kis útbaigazítást azért írom, mert többen fordultak hozzám azt kérdezve, hogyan találhatják meg az érdeklődésük szerinti betegségre vonatkozó étrend kiegészítő leírását. Sikeres keresést és tanulmány olvasást kívánok.

Arra kérem mindannyiukat, hogy ne csak a rövid összefoglalót tekintsék át, hanem a teljes dolgozatot figyelmesen olvassák el, mert csak így lehet hasznukra egészségük megtartása/javítása/visszaszerzése érdekében. Ha elégedettek a dolgozataim tartalmi/formai/szerkesztési megjelenésével, úgy ajánlják szeretteiknek, barátaiknak, ismerőseiknek, hogy ezáltal szükség esetén az altruista, térítésmentes munkámmal másoknak is segítségére lehessek.

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

A húgyhólyag krónikus, fájdalommal járó gyulladása és kezelése

Döntően a hölgyek szíves figyelmébe ajánlva

A tanulmányhoz tartozó kép A hólyagfájdalom szindróma (BPS) egy sajnos még nem eléggé ismert, ezért gyakran csak igen sokára, vagy egyáltalán nem felismert hólyagbetegség. Magyarországon számuk 20.000-re becsülhető. A betegség véglegesen nem gyógyítható meg, de megfelelő kezeléssel a súlyos panaszok jelentősen csökkenthetők. Kezelés nélkül a hólyagfal tartósan fennálló gyulladásos folyamata hegesedéshez vezet, s a hólyag elveszti rugalmasságát, csökken a befogadóképessége, kapacitása.

Évek múltán akár zsugorhólyag is kialakulhat. Az igen gyakori vizelési ingerek, és kínzó hólyagtáji, húgycső vagy hüvelyfájdalmak hátterében a hólyag felszínét bevonó, védő nyákréteg sérülése áll (ábra: vérző hólyag), lehetővé téve ezáltal, hogy a vizeletben lévő maró anyagok ingereljék a hólyagfal idegvégződéseit. A leggyakoribb tünetei a gyakori, néha állandó vizelési inger, egyre csökkenő vizeletporciók, hólyagtáji és húgycsőfájdalmak, hirtelen, parancsoló vizelési inger, kis mennyiségű vér a vizeletben. A panaszok nehezítik az éjszakai pihenést, korlátozza a munkaképességet, nehezítik vagy lehetetlenné teszik a házaséletet. A diagnosztizálása sokszor évekig is eltarthat, a segítség hiánya pedig frusztrációhoz, akár depresszióhoz vezethet. A hólyag fájdalom kezelése. A Cystistat segít helyreállítani a sérült hólyag védőréteget, nyálkahártyát. Cystistat-ot a leghatékonyabbnak találták a húgyhólyag gyulladásos betegségeinek kezelésében. A szájon át szedett Contramal retard filmtabletta alkalmazása testi és lelki függőséghez vezethet. A Cimetidine általi 3 hónapos kezelés csökkentheti a fájdalmakat, az éjszakai vizelések számát. A Ranitidin filmtabletta a gyomorsav által kiváltott gyomorégés, nyelőcsőgyulladás, és fájdalommal járó gyomorsav túltengéses emésztési panaszok kezelésére szolgál és ezzel védi a sebes hólyagot.
Az SP54 gyógyszer a húgyhólyag fájdalmának enyhítésére és az interstitialis (szövetek közötti) cystitishez társuló kellemetlenségre használják. A hólyagkezelések hatékonyságának fokozása céljából, a hólyagba adott gyógyszereknek a nyálkahártya mélyebb rétegeibe jutásának elősegítése az új, nagy nyomású intravesicalis gyógyszerbevitelt alkalmazzák.

 

Bővebben itt olvashat róla

Fiataloknak és korosabbaknak egyaránt: Nem elég vágyni a boldogságra, tenni kell érte! A kék madár nem sült galamb! 3.rész

A tanulmányhoz tartozó kép Miért érdemes ezt a dolgozatomat is elolvasni? Azért, mert
1./ igen kívánatos, ha a szülők a gyermekeiket, a nagyszülők az unokáikat a leírtakról tájékoztatják elsősorban a család fiatal leányait
2./ a szülők/nagyszülők, ha valamilyen sajnálatos ok miatt egyedül élnek, még mindig teremthetnek szeretet teljes

párkapcsolatot, hiszen az embert társas életre és boldogságra teremtette az Úr.
3./ Mindkét esetben ugyanazon erkölcsi/lélektani/tiszteletbeli, szeretetet adó, empátiát érző, felelősséget vállaló tulajdonságok az irányadóak, aminek betartása egy kulturált, művelt, jellemes, megbocsátást gyakorló, helyes célok eléréséért tevékenykedő civilizált fiatal és korosabb személy számára elengedhetetlen. Ezen tényezők gyakorlására, az életünkbe való beépítésére szeretném a figyelmet felkelteni. Ezen témákkal foglalkozó első és második részt itt olvashatják:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-boldogsag-eletcel.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-boldogsag-eletcel-2.php

Ezek után tisztelettel felkérem Önöket ezen 3. rész áttekintésére.

A tanulmányhoz tartozó kép Ebben a dolgozatban szó van a következőkről: A nők kelendősége 18 éves koruk után folyamatosan csökken. A kapcsolaton dolgozni kell ahhoz, hogy fejlődjön – ha pedig nem fejlődik, előbb-utóbb meghal. A régi normák maradványa, hogy a szülők gyakran tudni akarnak a randevúkról, hogy mi történt az együttlét során.

A nő arra panaszkodik, hogy már az ismerkedés első lépéseként elhangzik az ominózus – „nálam vagy nálad” - kérdés, főként a szórakozóhelyeken. Nem csak a megfelelő társ megtalálása, de a megfelelő társaság megtalálása is gondot jelent. Sok nő dönt úgy,

A tanulmányhoz tartozó kép neki más dolgok a fontosak, amibe már nem fér bele egy gyerek nevelése. A következő témákról olvashat még: Baráti kapcsolatok lazulása, majd megszűnése * Barátságok beszéd témái * Intimitás a barátságban * A nők érzelmi támogatást főleg nőtársaiktól remélhetnek * Házas életforma * Szülők magatartásának hatása a felnőtté vált gyermekük

párválasztására. Mit várunk el egy párkapcsolattól? * Coolidge-hatás * Vágy * A párválasztásban a legnagyobb erő a hasonlóság: iskolázottságban, azonosság a rasszban, vallásban, világnézeti kérdésekben, lelki/szellemi/fizikai vonzerőben.

 

Bővebben itt olvashat róla

Arthrozis

Kedves Olvasó írja
Kedves Zsoldos Bence Sok érdekes és hasznos dolgot olvastam a „nelegybeteg” honlapján. Sokra értékelem óriási tudását. Nem vagyok gyógyszer szedő, azonban a koromból adódóan, sajnos decemberben elkezdett fájni a lábam, alig bírtam járni. Több heti fekvés és kenegetés hatására ma már ismét tudok járni, de sajnos nagyon fájnak a térdeim.
Az orvos a röntgen felvételek alapján Arthrosis-t állapított meg.
A térdeim ki vannak kopva, a csontjaim pedig meszesek.
Az Ön tudása és tapasztalata alapján mit javasol??
Köszönöm a segítségét! További jó egészséget kívánok sok szeretettel
S Ferencné Magdi

Válasz
Tisztelt S Ferencné Asszony
Az arthrosis világszerte a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés, amely leginkább a térd, a csípő és a kéz kis ízületeit érinti
Az alábbi őssejt terápiás eljárást javasolhatom. Érdemesnek tartanám Szabó professzor úrral egy orvosi konzultációt, amelyen más modern és hatásos eljárásra is fény derülhet. Örömömre szolgálna, ha minden kötelezettség nélkül feliratkozna Hírlevelemre, aminek lehetősége a nelegybeteg.hu Főoldalának baloldali sávjában van.

1./ Lipogems kezelés
Oszteo-arthrózis, porc és ínszalag-sérülések, fájdalomcsökkentés. A szabadalmaztatott LIPOGEMS® eljárással, kinyerik az erőteljes gyógyító hatással rendelkező autológ(csak saját eredetű sejteket tartalmazó) szövetet a regeneratív hatás eléréséhez szükséges teljes természetes szövetkörnyezet megtartásával. A folyamat mindössze 10-40 percet vesz igénybe, az adott beavatkozáshoz szükséges szövetmennyiség függvényében. A szövet-szelekció eredménye – aranysárga színű, könnyen injektálható folyadék – ezután, az adott kezelésnek megfelelő technikával, egyszerűen bejuttatható a regenerálandó területre. A LIPOGEMS® kezelés teljes időtartama kb. 45-120 perc, melynek döntő részét az érzéstelenítés és a szövetszelekció teszi ki.
Még egyszer az eljárás menete: A non-invazív és kevésbé traumatikus eljárás során egy vékony tűvel vesszük le a szükséges mennyiségű zsírszövetet a pácienstől, melyből a gyors átalakítás során milliónyi őssejt állítható elő, amit a regenerációs terápiákhoz használunk fel. Összehasonlításképp: 100 zsírsejtből 1 tartalmaz őssejtet, míg a csontvelőnél 100 000 csontvelő-sejt tartalmaz 1 őssejtet. Az eljárás gyors és minimális beavatkozással jár. Enzimek és más adalékanyagok, valamint időigényes laboratóriumi procedúrák nélkül zajlik a folyamat. Elég mindössze helyi vagy intravénás érzéstelenítést alkalmazni, nem szükséges altatni. A kórházban tartózkodás ideje így jelentősen lecsökken.
Olasz, amerikai és lengyel tapasztalatok alapján az első kezelés után kb.1.5 – 2 évig tarthat a hatás. A Lipogems beavatkozás azután megfelelő indikáció esetén ismételhető és az ismétlés után is hasonló ideig vagy akár tovább is hatásos lehet.
Elérhető többek között Dr Szabó István praxisában.
Az orvosi konzultáció díja: 25 ezer Ft.

A tanulmányhoz tartozó kép Prof. Dr. Szabó István (foto)
ortopéd sebész, osztályvezető főorvos, egyetemi magántanár
Gyógyító tevékenységét Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzi.
Elérhetőség: www.drszaboistvan.hu
Mobil: +36 20 429 0845

Email: lipogems@medropolitan.hu
Web: www.lipogems.hu
Magánrendelés Cím: Budapest, Újházy u. 12, 1119
Telefonszám: (70) 339 0110

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

2./ Bobital eljárás
A BOBITAL Módszer olyan egyedülálló, személyre szabott műtét nélküli eljárás az ízületi porckopásban - arthrózisban - szenvedőknek, amely eredményesen támogatja az elkopott ízületi porcrétegek visszavastagodási folyamatát, regenerációját. OGYÉI nyilvántartási szám: 19093/2017.
A BOBITAL módszert mindössze három hónapig kell alkalmazni, a kívánt hatás eléréséhez. A műtét nélküli BOBITAL Módszer alkalmazásával a fájdalom megszűnhet,vagy minimálisra csökkenhet és így elkerülhetővé válhat a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtét.
A BOBITAL Módszerre eredményességi garanciát vállalunk.
Mikor ajánljuk Önnek elsősorban a BOBITAL módszert?

1. Ha közepes, vagy súlyos porckopása - arthrózisa - van és mindenképpen szeretné elkerülni a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtétet
2. Ha tartós, hosszú távú műtét nélküli megoldást keres

 • A szakorvosi vizsgálatok alapján még a BOBITAL Módszer alkalmazása előtt megállapítható, hogy eredményes lesz-e ez a műtét nélküli módszer az Ön esetében, vagy sem.
 • A BOBITAL Módszer otthon alkalmazható és nem szükséges hozzá orvosi felügyelet.

Ingyenes tájékoztatás itt igényelhető: https://www.porcdoktor.hu/?gclid=Cj0KCQiAn4PkBRCDARIsAGHmH3e6GoTgAhaiXRacxTW1
Megjegyzés: Én az első módszert támogatnám, azonban igen költséges kb. 500 ezer Ft az őssejt átültetési kezelés. Ha ez nem okoz gondot, akkor minden képen az elsőt válassza!

 

Tovább a nelegybeteg.hu weboldalára

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp