Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele
HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Reumás ízületi gyulladás izotópos kezelése

A tanulmányhoz tartozó kép Az ízületi gyulladás (reumatoid artritisz) az egyik leggyakrabban előforduló autoimmun betegség. A túlsúly csökkentésével mérsékelhető az ízületek terhelése.
A betegség kezelésére használt gyógyszerek célja, a tartós fájdalomcsillapításon és gyulladáscsökkentésen túl az ízületi károsodások megakadályozása. A kurkuma széles körben alkalmazott fűszer- és gyógynövény, gyulladáscsökkentő

hatása tudományosan is igazolt. Probléma, hogy a kurkuma hatóanyaga a gyomor-bélrendszerből csak rendkívül csekély mértékben szívódik fel.

A gyulladásos fájdalmas ízület a beteg egyik leggyakoribb jelzése a reumatológusnak vagy ortopédnak. Minden esetben, az októl függetlenül, a terápia célja az életminőség javítása a fájdalom csökkentése, a mobilitás javítása és a funkció megőrzése. Az egyik legelterjedtebb forma az autoimmun ízületi gyulladás, mikor a beteg saját immunrendszere támadja meg az ízületeket. . A felmérések szerint három-ötször több nő érintett a megbetegedésben, mint férfi A Nukleáris Orvostudománynak Radiosynoviortézist kell kínálnia, amely hatékony alternatív eljárást jelent a gyulladt ízületek kezelésére. Radiosynoviorthesis végzése indokolt minden olyan krónikus ízületi gyulladásban (synovitisben), amely 4-6 hónapnál régebben fennáll, nem reagál a szokványosan alkalmazott kezelésekre, beleértve az ízületbe korábban legalább 1 alkalommal adott, tartós hatású szteroid injekciót is.

A betegek néhány hét alatt jelentős javuláson mennek keresztül. Mivel a beavatkozás korlátlan számú ízületben elvégezhető, sőt szükség esetén ismételhető is, így ma olyan betegeken is tudnak segíteni, akik évek alatt már részlegesen elvesztették az önellátás képességüket. Olykor, hosszú ideje két bottal járó betegek bot nélkül képesek közlekedni, az évek óta gyógyíthatatlan fájdalommal küzdő betegek fájdalom nélkül tudnak élni" – mondja a reumatológus főorvos.A módszert Magyarországon dr. Szentesi Margit honosította meg, aki a budapesti orvosegyetem reuma tanszékén elsősorban a térdízületek kezelését végzi.
Mindenképpen érdemes konzultációs megbeszélésre Dr Szentesi Margit főorvosnőt felkeresni, mivel az eljárás jelentősen javíthatja az élet minőségét.
Napjainkban sokan először az interneten tájékozódnak, ennek azonban megvannak a veszélyei. A különféle forrásokból származó információk értékeléséhez kérje orvosa vagy gyógyszerésze segítségét!

 

Bővebben itt olvashat róla

Alvászavarok 2.rész Aluszékonyság, mikroalvás, narkolepszia tünetei és kezelése

Az első részről itt olvashat: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-alvaszavarok-1.php

A felnőttek 10–15%-a szenved nappali aluszékonyságban, s közülük csak kevesen fordulnak orvoshoz. . A mikro alvás rövid ideig, általában legfeljebb 1-5 másodpercig tartó mély, öntudatlan állapotot jelent. A narkolepszia a központi idegrendszer ismeretlen eredetű krónikus betegsége. Legfontosabb jellemzője a hirtelen, feltartóztatatlanul, legtöbbször rohamokban jelentkező nappali álmosság és elalvás.

A tanulmányhoz tartozó kép A narkolepszia gyógyszerei. Több pszichiátriai betegséghez kötődnek alvászavarok (pl: pánikbetegség, szorongásos kórképek, depresszió, szkizofrénia, bipoláris hangulatzavar), melyek a betegség gyógyszeres kezelésével (általában antidepresszánsok alkalmazásával) javulnak, eltűnnek

 

Bővebben itt olvashat róla

Alapvető gondolatok a házasságról 2.rész

Az első részt itt olvashatja:  http://nelegybeteg.hu/tanulmany-gondolatok-a-hazassagrol.php

A tanulmányhoz tartozó kép

A tanulmányhoz tartozó kép
A házasság igen komoly dolog. A. házasság: egy férfi és egy nő egész életre szóló, szabad akarattal vállalt szövetsége, amely a házasfelek javára, gyermekek nemzésére és nevelésére irányul. Témák, amiről a dolgozatban olvashat

Mit akar valójában a nő és mit a férfi? A párkapcsolat elősegítése. A házasság előtti együttélés megnöveli a házasság majdani felbomlásának valószínűségét. Mikor kössünk házasságot? Ha nem tesznek erőfeszítést a kapcsolat erősítésére, előbb-utóbb visszahat, és megmutatkozik a kapcsolat minőségében. Amik a kapcsolat széteséséhez, a párok eltávolodásához vezethetnek. Azok a házasságok a legtartósabbak, ahol a menyasszony és vőlegény kora nem kevesebb 25, de nem több 32 évnél.

A Párkapcsolat elősegítése => személyes ismerkedés szervezése. Házas társak spirituális beállítottsága. A párkapcsolat stabilitását a házasság biztosítja. Az „élmény-társadalom” fogalma azt fejezi ki, hogy a tárgyi fogyasztásról a hangsúly a különleges élmények megszerzésének igénye felé tolódott. A házasság vagy a család értékének helyreállítása és erősítése elsőrendű társadalmi érdek. Ma egyre több húszas évei végén és harmincas évei elején járó fiatal meghátrál attól, hogy elköteleződjön egy másik ember mellett. Rettegés a házasságtól. A KSH legújabb adatai szerint nem kell temetnünk itthon a házasság intézményét, ugyanis 2010 óta évről évre emelkedik azok száma, akik törvényesen is egybekelnek

 

Bővebben itt olvashat róla

Túlsúly és elhízás

A világ vezetői a terrorizmus elleni harcukban gyakran elfeledkeznek egy sokkal fenyegetőbb, emberek millióinak halálát okozó tényezőről: a kóros elhízásról és a többi jóléti civilizációs betegségről. A túlsúly, vagy elhízás az egyik leggyakoribb probléma, amellyel az emberek szembekerülnek manapság. Számos tényező szerepet játszik az elhízás kialakulásában. Leginkább a fizikai munkavégzés hiányára vezethető vissza.
A szakemberek többnyire a testtömeg indexszel BMI-vel (BMI =Body Mass Index) mérik az elhízás mértékét. Ezt az értéket úgy adják meg, hogy az illető testsúlyát elosztják a négyzetre emelt magassággal: ennek normál értéke 20-24,9 - nagy túlsúly: 30-40

A tanulmányhoz tartozó kép Öröklött hajlamunk van a zsír és édesség fogyasztásra. Az élelmiszergyártók ezt felismerték és ez odáig fajult, hogy az emberek zsír- és cukorfeldolgozó gépezetté váltak.
Bizonyos betegségek az elhízottaknál sokkal gyakoribbak, mint a normál súlyúaknál Pl.: porckorong és ízületi problémák, cukorbetegség, magas vérnyomás, vérkeringési betegségek.

 

Bővebben itt olvashat róla

Korábban írt és megjelent egyik Hírlevél elolvasására teszek ajánlatot, amelynek elérhetősége:

https://us16.campaign-archive.com/?u=2a0caf8fcc67673721d3215ae&id=7471f95f43

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp