Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele
HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Folsav kedvező hatása, különösen idősebb korban

Mihez szükséges a Folsav másiknevén a B9 vitamin? Az agy működéséhez. - A vese működéséhez. - A pajzsmirigy működéséhez. - A vérlemezkék képzéséhez. Az emberi szervezetnek szüksége van a folátra a DNS szintézis és annak helyreállítása szempontjából is.

A tanulmányhoz tartozó kép A folát alacsony szintje a káros homocisztein felhalmozódásához vezet. A folsav felszívódása a mesterséges készítményekből jobb, mint a természetes forrásokból. A folsavnak a sejtekbe történő felvételéhez és raktározásához B12 vitamin szükséges. A metafolin a szervezet számára átalakítás nélkül áll rendelkezésre, ezáltal sokkal jobban hasznosítható.

Becslések szerint a magyar lakosság körében a folsavhiány előfordulása elérheti a 20 %-ot.

Hiányának tünetei vérszegénységben is megjelenhetnek – ez a vérszegénység azonban különbözik a B12-vitamin hiányából adódótól.
A folsavhiány ezen túl idegrendszeri zavarokhoz, vegetatív zavarokhoz és pszichés zavarokhoz is vezethet. amelyet felszívódási elégtelenség okoz - A vizsgálatokkal a folsav és a B12 koncentrációját mérik a vérszérumban, A legújabb kutatások azt is bizonyítják, hogy a folsav (B6 és a B12 vitaminnal) jelentős szerepet játszik az érszűkület kialakulásának a megelőzésében. A folsav, a B6 és a B12 vitamin együttesen jelentős mértékben csökkenti a vér homocisztein szintjét. A Homociszteinről részletesen leírt és 2012 évben készült dolgozatomban olvashat. Elérhetősége: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-homocisztein.php

A folátnak kettős szerepe van a rák fejlődésében: egyrészt az alacsony folát koncentráció megvéd a korai rák kialakulásával szemben míg a nagy folát bevétel elősegíti a rák kialakulását. Ezért az egészségüggyel foglalkozó ajánlásokat körültekintően kell készíteni, és ne bátorítsák az olvasókat a túl sok folát szedésére
Ulrich, CM (2007). "Folate and cancer prevention: a closer look at a complex picture". The American Journal of clinical nutrition 86 (2): 271–273.

A magas homocisztein szinttel (mely kapcsolatban áll az alacsony folsav-szinttel) rendelkező embereknél közel kétszer akkora a kockázata az Alzheimer-kór megjelenésének A megfelelő mennyiségű folsav bevitele - történjék ez akár étrenddel, akár külön pótlással - védelmet jelenthet az idősödő emberi agy számára a Parkinson-kórral és egyéb, az idegrendszert károsító betegségekkel szemben.
A folát hiánya depressziót okozhat Coppen A, Bolander-Gouaille C. (2005). "Treatment of depression: time to consider folic acid and vitamin B12". Journal of Psychopharmacology 19 (1): 59–65.

Bővebben http://nelegybeteg.hu/tanulmany-folsav.php
  http://nelegybeteg.hu/tudastar-folsav.php

 

Homoktövis az ezerarcú gyógynövény

A tanulmányhoz tartozó kép A tibeti gyógyászatban 1200 éve alkalmazzák a magokból nyert olajat. Védik a szív- és érrendszert, rákellenes és antibakteriális hatásúak, enyhítik a sugárkezelés mellékhatásait, alkalmazhatók gyomor- és nyombélfekély esetén, védik a májat, gátolják a vérrögképződést, és erősítik az immunrendszert. A homoktövis több mint 250 bioaktív összetevővel szupergyümölcsnek nevezhető. Világszerte amiért a homoktövist fogyasztják:

- Felnőtt és gyerekek immunerősítése - Nőgyógyászati problémák megelőzése - Májbetegségre - Ülő munkát végzők számára - Számítógép előtt dolgozóknak – Influenzások, gyakran megfázók részére – Prosztatabetegség ellen Ránctalanításra - Idős korúak részére- Olvashat a Homoktövis húsolajról, Homoktövis magolajról, Homoktövis mag-őrleményről.

 

Bővebben itt olvashat róla

Lelki betegség: Az érzelem hiánya

A tanulmányhoz tartozó kép Az érzelmeket nem vagyunk képesek látni, hallani vagy megfogni, ezért hajlamosak vagyunk elfelejtkezni jelentőségükről, és csak akkor szembesülünk erejükkel, ha éppen egy negatív érzelmet élünk meg, vagy egy pozitív érzelem hiányát. Az érzelmi intelligencia fejlesztésének elsődleges terepe a család, már csak azért is, mert az ember az első hat-hét életévében – vagyis az iskolakezdés előtt –

inkább érző, mint gondolkodó lény. Az érzelmi egyensúlyunk elérése érdekében tehát nem kell, és nem is szabad lemondanunk egyik érzelmünkről sem. Viszont tudatosítani kell magunkban, hogy mit érzünk, ez az érzés miből származik, mire tanít, mire hasznosítható, mi az az érzelmi energia, amire szükségünk van belőle, és mi az, amit ki kell engednünk magamból

A természetes alapon kialakult pozitív érzések általában nem tartósak. Ilyen érzések felléphetnek például a házasság kezdetén, de azután el is tűnhetnek. Mi történik akkor, ha ezek megszűnnek? A növekvő érzelmi üresség miatt krízis lép fel, melyet nehéz elviselni. Amikor barátainknak vagy családtagjainknak elmondjuk, hogy boldogok, szomorúak vagy izgatottak vagyunk, fontos információkat adunk nekik, amelyeket a cselekvéshez és döntéseikhez használhatnak. Érzelmeink sokféle célt szolgálnak. Lehetnek: átmenetiek, tartósak,

A tanulmányhoz tartozó kép erőteljesek, összetettek, sőt az életet is megváltoztathatják. Motiválhatnak bennünket arra, hogy megfelelően viselkedjünk, olyan erőforrásokat nyújthatnak, amelyekkel a szociális világunkban fejlett interakciót tudunk folytatni. Az alexitímiások az emocionálisan felfokozott helyzetben csupán a testi tüneteket képesek észlelni, és az esetükben a testi jelekről teljesen leválnak a pszichés tényezők.

Érzelmeiket, egyértelműen testi tünetekben manifesztálják; nem is tudnak érzelmekről, csupán testi szimptómákról beszámolni. Akit születésétől fogva szeretett az anyja, várt gyermek volt, nagyobb érzelmi háttérrel, pozitív töltéssel, biztonságérzettel indul az életben, mint akinek már korán meg kellett küzdenie a szeretetért, és azért, hogy elfogadják. Akik folyamatos konfliktusban élnek két és félszer nagyobb valószínűséggel betegednek meg. Vannak olyan emberek, akikből hiányzik, hogy a másik emberrel együtt érezzenek, ezért nem tudnak érte aggódni sem. Az eszével ugyan tudja, hogy mit kellene tennie, de a szíve tanácstalan.

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2020 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp