Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Karácsonytól Vízkeresztig

A tanulmányhoz tartozó kép

Karácsony 2017. Ünnepi emlékezés Jézus születésére

Miről olvashat a dolgozatban? A karácsony egy tradicionális, a világ 2,5 milliárd keresztényének ünnepe, de kb. 500 millió nem-keresztény ember ünnepli világszerte a Karácsonyt a szeretet ünnepeként. A karácsony nem vonható össze a Hanuka ünneppel. Az utóbbi tizenöt-húsz évben egyre több olyan zsidó család van, akik nem karácsonyoznak, hanem inkább hanukáznak. A fenyőfa állításnak nincs semmi köze Jézus születésének megünnepléséhez.

Jézus születésének történelmi előzményei. Mária és József élete. A betlehemi csillag jelenkori csillagászati magyarázata. Augustus császár népszámlálási rendelete miatt a szent család 130 km-es vándorútja Názáretből Betlehembe. Tudományos polémiák Jézus születésének idejéről. Szállás keresés Betlehemben. Szüzesség és anyaság egyszerre? A pásztorok és a Napkeleti bölcsek látogatása az újszülöttnél és a hozott ajándékaiknak ismertetése. De kik is voltak a napkeleti bölcsek? akik mártírhalált haltak. Ereklyéjüket a kölni dómban őrzik. Az 1700 éves Születés temploma Betlehemben. Rövid összefoglaló a mai kereszténység elleni támadásokról, karácsony ellenes intézkedésekről a világ különböző részein
Nem kellene megbolondulni karácsony előtt a vásárlások miatt, a zsúfolt áruházakban azért, mert karácsony van. 2016-ban egy család átlagosan mintegy 132 ezer forintot költött az ünnepekre. 2017-ben 100 milliárdot költöttünk ajándékokra, 3-4%-kal többet a tavalyinál, Az ünnepi asztalra szánt élelmiszerekre szintén körülbelül 100 milliárd forintot fordítanak a vásárlók. Ha Jézus ma visszatérne a földre, mi lenne a véleménye a karácsonykor fellángoló üzleti szellemről?

 

Bővebben itt olvashat róla

Vízkereszt 2018 január 6

Január hatodika, vízkereszt napja több szempontból is nevezetes. Kérdezhetné a kedves Olvasó, hogy mit is ünneplünk ezen a napon? A vízkereszt evangéliumi történetei az alábbiak:

1. A nyugati kereszténység a II. Vatikáni Zsinat rendelkezései értelmében január 6-án elsősorban a napkeleti bölcsekre emlékezik, akik az újszülött Jézusnak hódoltak. Ezért ezen a napon van a névnapja mindhárom bölcsnek, vagyis Gáspárnak, Menyhértnek és Boldizsárnak. A magyar vízkereszt kifejezés a víz megszenteléséből, megkereszteléséből ered.
A víz és a tömjén megszenteléséből alakult ki a házszentelés hagyománya is, amely révén elterjedt az a szokás, hogy a házakra a három napkeleti bölcs kezdőbetűjét vésték fel, így: G + M + B. Ez a 15. századi eredetű szokás egy népies tévedésen alapul: a házszentelés során ugyanis a felírt C + M + B tulajdonképpen „Krisztus áldja meg a hajlékot” latin nyelvű kifejezésnek azaz a - Christus mansionem benedicat - kezdő betűi

2. A vízkereszt második evangéliumi története szerint Jézus, amikor harmincéves lett, elment a Jordán folyóhoz, ahol Keresztelő Szent János megkeresztelte, majd tanítani kezdett. Ennek emlékére vízkereszt az ünnepi keresztelések napja volt.
A katolikus templomokban vizet szentelnek, melyből a hívek vihetnek haza az otthonaikba.

3. A harmadik biblikus esemény Jézus első csodája a kánai menyegzőn, ahol anyja,Mária kérésére az elfogyott bor pótlására a vizet borrá változtatta. Ugyanakkor egészen a negyedik századig ezen a napon ünnepelték Krisztus születését és az év kezdetét is.

Hiába a gazdag hagyományok, víz- és házszentelés, a három királyok, a legtöbb embernek manapság hagyományosan a karácsonyfa leszedésének napja. Itt emlékeztetek arra, hogy a magyar karácsonyfa állítás hagyományai egészen a XIX. század elejéig nyúlnak vissza: báró Podmaniczky Frigyes emlékirataiban szerepel, hogy egyik osztrák nagynénje volt az, aki 1825-ben először karácsonyfát állított Magyarországon. Vízkereszt a karácsonyi ünnepkor zárónapja, és ezzel kezdődik a farsangi szezon.
Vízkereszt napjától a nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerdáig tart a farsang, a karneválok ünnepi időszaka. Ez már a közelgő tavasz ünnepe.

Vízkereszt a karácsonyi ünnepsor zárónapja, és ezzel kezdődik a farsangi szezon.

A tanulmányhoz tartozó kép A farsang két egyházi ünnep a vízkereszt és a húsvéti nagyböjt közé ékelődik és azokhoz szorosan kötődik. Nevezetesen ennek megfelelően a kezdete mindig ugyanakkor, vízkeresztkor, január 6-án van. Ezzel szemben a zárónapja annak függvényében alakul, hogy a húsvéti nagyböjt kezdetét jelentő hamvazószerda éppen milyen napra esik. Legkorábbi lehetséges zárónapja február 4-e, a legkésőbbi pedig március 10-e.
A pontos nap meghatározása az adott évi húsvét dátumából, visszafelé számítva történik, a húsvét előtti 40. nap. 2018-ban a farsang lezárását jelző hamvazószerda például február 14-re esik, de az előző évben március 1. volt.

Január 6. Vízkereszthez kötődő időjóslás:

 • Ha ezen a napon az eresz csurog (olvad a hó, vagy a jég), akkor hosszú lesz a tél.
 • Ha a hó esik, akkor korán kitavaszodik.
 • Ha ilyenkor fagy, hosszú lesz a tél.
 • Ha nincs ezen a napon csapadék: zivataros lesz a nyár.
 • Ha eső esik: csapadékos lesz a tavasz is.
 • Ha fúj a szél: jó termőidő, szerencsés év jön.


A tömjén az egészségben, a lelki/testi betegségben segítőnk és jó barátunk - Válasz olvasómnak 84. szám

A tanulmányhoz tartozó kép A Tömjénfa (Boswellia) kérgéből kivont gyantát, az emberiség 5 ezer év óta használja. Kezdetben az aromás illata miatt ismerte meg. majd gyógyító szerként is, külsőleg és belsőleg is. Erősíti az immunrendszert, fertőzéseket kezeltek vele majd a rákbetegség természetes kezelőjévé vált. A tömjén kivonat a daganat sejtek DNS-ét átírja a normál sejtek mintájára.

Hivatalos orvosi kutatások kimutatták, hogy a tömjén kivonat (nem a tömjén őrlemény) használata sokat segíthet a petefészek rák, a hólyagrák és a tüdőrák legyőzésében. Kutatások sora számol be a béldaganatokkal és méhnyak rákkal kapcsolatos eredményekről.

A tanulmányhoz tartozó kép A Boswellia Sacra fa Oman, Yemen, and Somalia területén található. Egy Boswellia sacra fa átlagban 1 kg tömjént ad évente. Négy fő fajtát különböztetünk meg ezek a Boswellia Sacra, Boswellia Frereana, Boswellia Papyifera és a Boswellia Serrata. A különböző fajták eltérő minőségű gyantát termelnek. Béta-boswellia-sav, keto-béta-boswellia-sav és acetil-keto-béta boswellia-sav (AKBA) rákos betegeknél történő felhasználása jó eredményeket hozott, különösen az agydaganat, leukémia és vastagbél rák esetén.

 

Bővebben itt olvashat róla

Érzelem, mint az életminőségünk meghatározója 2. rész. Testünket és az Univerzumot átfogó elektromágneses mező.

„Lehetetlen meggyőzni az embereket bármilyen újdonságról. Csak egyet tehetünk: hagyjunk időt nekik, hogy meghaljanak. Majd a fiatal nemzedék öleli magához az új igazságokat.” Max Planck

A tanulmányhoz tartozó kép Ha a kedves Olvasó az alábbi kérdésekre szeretne rövid választ kapni, úgy kénytelen a dolgozatomba bele olvasni, még akkor is, ha a mindennapok gyötrő harca a megélhetésért, karrierért, a tárgyi javak megszerzéséért - figyelmét eltereli a jelenlegi dehumanizálódott társadalomban. Nos, melyek ezek a kérdések?
 • Mi irányítjuk érzelmeinket vagy az érzelem irányítja gondolatainkat
 • Mérhető-e az érzelem
 • A bennünk keletkező érzés (szeretet, hit, félelem, gyűlölet stb.) helye a testünkben
 • Kapcsolatunk a földünket körülvevő mágneses mezővel
 • a kölcsönös szimpátia kialakulásának feltételei
 • gondolataink hullámrezgései hatással vannak testünkre/lelkünkre, élet minőségünkre
 • a lélek miért éli túl a test halálát
 • Mivel magyarázható madarak V alakban repülése, a madarak és halak vándorlása, a hangyák, méhek szerveződése, távoli történések megérzése emberek, egyes állatok között stb.
 • Tudomány mivel igazolta, hogy a gondolataink nem az agy terméke

Miért nem igaz, hogy a szűk látókörű materialista felfogás szerint minden, ami létezik anyagból áll. (Anyagelvű nézet kizárólagosságának végnapjai fejezet). „Az életet nem puszta időtöltésként kaptuk. Magasztos célja volt a teremtésünknek, az életnek” Max Plank
A materializmus végnapjairól szólótudományos jellegű dolgozataim elérhetősége:

A szív mágneses mezeje 5000-szer, elektromos mezője 50-szer erősebb, mint az agyé. Ennek figyelembe vételével vajon mi lehet a kívülről jövő információk áramlásának útja

 • az eddigi felfogással szemben a szívnek magasabb rendű irányító szerepe van az agyhoz képest
 • Igaznak tartja-e, hogy az anyagelvű tudósok szerint a szerelmet a testünkben keletkező kémiai vegyületek okozzák Fenil-etil-amin, Oxytocin, Endorfin, Dopamin

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2018 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp