Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

Visszhang
Idézetek a nelegybeteg.hu weboldal olvasóinak leveleiből

Kedves Bence!
Szép jó napot kívánok! Nagyon köszönöm a kedvességét, megvettem ma az oxigén cseppet. Az előző levelemben véletlen el írtam a nevét, bocsánatot kérek érte. Köszönöm a szíves közreműködését. Nem vettem Calivita tagkártyát, az Ön nevére hivatkoztam.
Kellemes napot kívánok üdvözlettel Zsuzsanna


Tisztelt Zsoldos Bence Úr!
Most találtam rá erre a weboldalra, nagyon hasznosnak találom. A lányom számára szeretnék tanácsot kérni egészsége érdekében. Megpróbálom röviden leírni problémáit.Volt háziorvosnál, de csak annyi volt a válasz, vagy gyógyszer vagy hozzá kell szokni .Mit tudna tanácsolni, mit tegyünk? Nagyon várom válaszát, előre is köszönöm!
Tisztelettel Aggódó Édesanya.


Kedves Zsoldos Bence!
Ebben az évben még nem kaptam Öntől "hírt". Talán elrontottam valamit? Nagy örömmel és hálával olvastam eddig a körleveleit és személyre szóló üzeneteit. Amennyiben lehetséges, kérem, válaszoljon. Most egy konkrét kérdésem is van…..


Szervusz Benő!
Áldott Húsvétot! Gratulálok a több, mint 350 tanulmányhoz, szép és hasznos teljesítmény. Szeretném a többi HIRLEVELET is olvasni!!!! (köztük esetleg a Silva féle agykontroll-ról is).
üdv: Dr. R Attila


Egy magyar kivándorlás margójára c. dokumentumhoz írt megjegyzés

Kedves Bence,
Írásod meghatott. Belegondoltam magam egy ilyen helyzetbe, a könnyem is kicsordult. Köszönöm, hogy velem is megosztottad gondolataidat. Engedelmeddel gyermekeimmel és nagyobb unokáimmal is elolvastatom.
Ölel öreg barátod K Jóska


Megtaláltam az oldalát, és remek részletes tanulmányokkal segíti az embereket! Kérdésem az lenne….


Az európai bevándorlás fokozódó mértékű árnyoldalai c. dolgozatról

Nagyon jó írás, remek összefoglaló


Szülőföldünk Magyarország. Haza szeretet c. dokumentumra írt válasz

Tisztelt Doktor Úr!
Mélységesen egyet értek Önnel, nem csak a fizikális „ szabályrendszerben „ szükséges eligazodnunk ( pl. egészség, gazdaság, politikai intézményrendszer stb. ) , hanem életünk spirituális dimenziónak végig gondolására is.
Örülök és tiszteletemet fejezem ki azért, mert Ön ezt is felvállalja. Ismeretlenül is gratulálok és sok erőt kívánok „ felvilágosító munkájához „ amit az emberek érdekében és segítésére végez.
B Adél


Szülőföldünk Magyarország. Haza szeretet c. dokumentumra írt válasz

Tisztelt Zsoldos úr!
Igaz, hogy én külföldön élek, de minden mondatával egyet értek. Figyeljük az Európai helyzetet, de mindenek előtt a Magyarországi hireket. Nagyon aggódok Magyarországért, az otthon maradt szeretteimért is, mindennapi imáimba foglalom őket és az országot is.
Itt Kanadában is tapasztaljuk a migránsok ész nélküli betelepitésének hátrányait….
Nagyon tisztelem azt az önzetlen segítséget, amit Ön a betegeknek nyújt a tudásával, és külön megköszönöm, hogy ingyen tájékoztat bennünket, minden elérhető, étrend kiegészítő, stb. hatásairól, tanulmányokról.
Isten Áldja meg Önt és a családját is!
Tisztelettel: Kné K Julianna


Szülőföldünk Magyarország. Haza szeretet c. dolgozathoz

….Ezt olvassák nálam külföldön élő gyerekeim, unokáim és barátaik is és nagyon tetszik nekik. Hátha haza jönnek. Én már átestem sztrókon, 2,5 éve meningioma (agyhártya daganat) műtéten, amtiől vak lettem sajnos és egyedül élek. köszönöm


Igen Tisztelt Doktor úr!
24 éves lányomnak kisebb agyműtétje volt. A 2. kamrában volt neki szűkülete, amely nehezítette az agyvíz elfolyását, s emiatt állandó, hatalmas fejfájása volt…..
Taurint, lizint, arginint, prolint, aceton l karnitint próbálunk most neki. Az adagokat a dobozon lévő felírat alapján szedi. Nem tudom, hogy 5 fajtát össze lehet-e keverni, s elég-e neki a kis adagolókanállal a mennyiség? Ez ügyben szeretném kérni Doktor úr segítségét tisztelettel és alázattal. Köszönöm szépen.


„Szülőföldünk Magyarország. Hazaszeretet” c. dolgozathoz

Köszönöm a hírlevelet, nagyon tartalmas es igaz.


„Szülőföldünk Magyarország. Hazaszeretet” c. dolgozathoz

Kedves Bence!
Teljes mértékben egyetértek a leveledben közöltekkel és csak sajnálom azokat akik le akarnak iratkozni a lapodról. Azt hiszem, a vasárnapi választás is megmutatta, hogy mennyi hazáját szerető magyar ember él e csodálatos hazában Csak így tovább, várunk a május 23-i gyémánt diploma átadási ünnepségen. Addig is minden jót kívánok Neked és őszinte, hazafiúi öleléssel kívánok további sikeres munkálkodást egészségünk megóvása tárgykörödben:
prof Dr. L Elemér


„Szülőföldünk Magyarország. Hazaszeretet” c. dolgozathoz

Kedves Tanár úr,
Elolvastam a haza szeretetről irt gondolataidat. Sok kérdés merült fel bennem, mert szerintem a “haza szeretet” egy nagyon sokrétű témakör. Hol van az ember hazája? Ahol született? Nagymamám Szlovákiában született. Amilyen nyelvet beszél? Sok gyerek nő fel kettő vagy több anyanyelvvel. Ahol él? Ma már nagyon sokat élnek nagyon sok városban, országban és kontinensen – többször költöznek akár gyermekkoruk alatt.
Vagy a haza szeretete azt jelenti, hogy Szeretem-e Magyarországot? Melyik dimenzióját? Budapestet? A légkört? A politikát? Az embereket? A kultúrát? A szokásokat? A tájat? A konyhát? Mindegyik kérdésre más lenne a válaszom.
A két komponensű kategorizálás elválasztja az embereket nem összehozza. Te fehér, én fekete. Te magyar én román. Erősíteni ezeket a kategóriákat ellentétbe állít. Kinek jó az? Nekem ott van az otthonom, ahol otthon érzem magam. Ahol elfogadnak és ahol szabadon magam lehetek. Mint liberális feminista én nem érzem magam kényelmesen egy elnyomó, bíráskodó és konzervatív közegben. B Nóra United Kingdom
Megjegyzés: Az otthon az a hely, ahonnan, ha elmész, hiányozni fog.
Érdemes sokkal figyelmesebben olvasni a dolgozataimat, hiszen egy kedves idézetet is közöltem arról, hogy mi a haza. Ez némi választ adhat, aki nem tudná, mi a haza és annak szeretete. Újra írom:

„Édesanya, édesapa, mondjátok csak mi haza? Tán e ház, amiben vagyunk, amelyben mindnyájan lakunk? Ez a haza? Nem gyermekem ez csak a házunk, de amit mi körül látunk, merre földjeink terülnek, merre kertjeink feküsznek, Ez a haza! Minden, amit a szem belát itt e föld, mely kenyeret ád. E folyók tele halakkal, e szőlő hegyek falvakkal Ez a haza! Hol egykor őseink laktak, itt csatáztak itt mulattak, ahol a határt ők szabták, s örökségül reánk hagyták. Ez a haza! Ahol csontjaink porladnak, s mindig a földben maradnak, ahová bennünket tesznek, midőn egyszer eltemetnek. Ez a haza! Ez a föld, mely drága nekünk, melyet legjobban szeretünk. Ahová bármerre járunk mindig vissza, visszavágyunk. Ez a haza! ”


Tisztelt Zsoldos Úr!
Kérem szíves táplálkozási tanácsát, mert férjemnél rosszindulatú végbéldaganatot állapítottak meg szövettani vizsgálatot követően….Tudna-e ajánlani olyan étrend kiegészítőket, amelyeket már most szedhetne, hogy ne gyengüljön le a műtétre.
Köszönettel és tisztelettel: D Józsefné


Az európai bevándorlás fokozódó mértékű árnyoldalai c. dolgozathoz

Élek az ajánlásoddal, és most ezt a tanulmányt nem olvasom el, töröltem!
Szeretettel, barátsággal G Tamás


Kedves Zsoldos Úr, Ön nagyon kedves és felkészült! Sokat segített, köszönöm szépen. Üdvözlet és Áldás, F Mária


Kedves Bence!
Sok szeretettel gratulálunk. Hálásak vagyunk amiért ennyi munícióval látsz el bennünket testi (és lelki) érőségünk megőrzése érdekében.


„Szülőföldünk Magyarország. Hazaszeretet” c. dolgozathoz

Szervusz Bence!
Köszönöm, nagyon részletes és átfogó a tanulmányod a világnézetről. Érdemes időnként újraolvasni a dolgokat, mert én már elfeledkeztem róla, pedig biztosan olvastam korábban is. A gyerekeimnek erről Pap Miklós előadása alapján beszéltem (Kelj fel és járj sorozat), közösen végignéztük, megbeszéltük ezeket a témákat hétvégenként reggeli után, mert nagyon jónak találtam, és ők ennyit tudtak befogadni...a Facebook poszt szövege is erre emlékeztetett, csak ezért reagáltam...nem kiegészítés vagy hiánypótlás akart lenni.
B Tímea


Az európai bevándorlás fokozódó mértékű árnyoldalai c. dolgozathoz

Tisztelt Zsoldos Tanár Úr!
Nagy figyelemmel olvastam fejtegetését annak tárgyában, hogy Magyarország nemzetállamként vagy az EU tagjaként létezzen tovább. Kedves Tanár Úr! Ön egy szuper-művelt és rendkívül tapasztalt ember, ezért megkockáztatom a feltételezést arra nézvést, hogy Ön tudja a helyes választ a fenti kérdésre, ám úgy tesz válasza megfogalmazásánál, mintha Ön nem emlékezne néhány fontos dologra, amikor Európa népei összefogásának szükségességét megkérdőjelezi, kvázi feleslegesnek véli.
Kedves Zsoldos Tanár Úr! Önt egy nagy-formátumú tudós embernek tartom, ezért tisztelettel kérem, hogy egyre szélesebb olvasó-tábora számára a következő dolgozatában szíveskedjék nagyobb, távolabbi kitekintéssel is megközelíteni és feldolgozni ezt az igen fontos témát és ezzel hozzá járulni ahhoz, hogy egyre több ember tudja reálisan megítélni a kérdés lényegét. Maradok változatlan tisztelője: Sz Béla
Megjegyzés: „El kell érni azt, hogy az újabb európai parlamenti ciklusban (2019- 2024-ig) az európai polgárok többségének valódi akarata nyilvánuljon meg az Európai Unió politikájában”


Tisztelt Zsoldos Úr!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő, sokrétű válaszát. A betegségemről én is sokat olvastam, sokféle természetes módszerről tudok, amik az életminőséget javíthatják.
Ezért szeretném az NADH-t használni, talán segíteni fog, hogy energikusabb lehessek.
Köszönettel K Ildikó


Tisztelt Mérnök úr,
Nagyon bántónak találom, amit mostanában írsz. Szeretet, megértés és támogatástól mentes vádolás, amit nem igazán értek miért érdemeltünk meg. Én az embereket, főleg a családomat, mindig is fizikai helyek föle helyeztem, attól nem válunk más emberekké, mert nem egy városban élünk. Hozzá kell tennem, hogy a külföldön éles nem egy egyszerű dolog, nagyon keményen meg kell dolgozni azért, hogy valaki beintegrálódjon és élvezhesse a más kultúra által adott előnyöket és megismerje a világot.
A mai napig életem legjobb döntésének tartom, hogy külföldre költöztem, a személyiségem, tudásom, és empátiám mérhetetlen mennyiséget fejlődött. Életem végéig hálás leszek anyukámnak, hogy megadta nekünk ezt a lehetőséget!
Én éppen a te generációdtól várnám, hogy ezt megértik. A személy szabadságáért harcoltatok 56-ban, tehát nem értem miért csak addig fontos a szabadság amíg mindenki azt teszi amit a kormány és a ‘haza’ megkíván tőlük. Az nem szabadság. Egy életem van és eszméletlen szerencsésnek mondhatom magam, hogy úgy élhetem, ahogy én azt jónak latom és a szüleim elhalmoznak szeretettel és támogatással.

Magyarország a szülőhelyem, de jelenleg nem az otthonom. Ettől meg ugyanazt a tiszteletet és megértést várom el másoktól, amit en nyújtok feléjük.

Úgyhogy kérve kérlek, ne bánts! Ne éreztesd velünk, hogy bűnt követünk el, mert keressük a boldogságunkat. Egyszer szeretnék veled leülni es elbeszélgetni erről. B Zita Deutschland

Megjegyzés: „Az ember a szíve mélyén örökké oda való, ahol született” Tamási Áron
„A boldogság keresésében a részmegoldásoknak nincs helyük.” prof Dr Csikszentmihályi


T. Zsoldos Úr!
Olvastam sorait az érszűkületi problémákról, konkrétan a lizin, prolin termékekről.100%-os C-vitamint szedek 2 hónapja. Tudom kevés. Súlyos érszűkületem van régóta, annyira hogy 2 éve jobb nyaki carotissal műtöttek /90%-os volt. Arra kérném Önt, ha tud szíveskedjen segíteni, amit előre is nagyon szépen köszönök. tisztelettel M Károly (63). 40 év után most ezért abbahagytam dohányzást


Kedves Zsoldos Bence!
Nagyon régen nem kaptam üzenetet, hírlevelet Öntől. Remélem Jó egészségben továbbra is sokunk segítségére lesz, és csak valami tévedés okán szűnt meg a kapcsolatunk. Jelenleg lenne kérdésem az oxigén belégzéses terápiáról….

….kérdésem, hogy létezik-e ujjhegyen mérve 75%-os érték? (véroxigénről van szó ZsB) Szerintem ilyen értékkel nem lehet életben maradni, tehát ez az érték vagy tévedés, vagy hibás mérés. Válaszát várva jó egészséget kívánok.
Köszönettel Krisztina


Tisztelt Professzor Úr!
1 éve nagy borderlain petefészek ciszta műtétem volt. Most 1 cm-es máj adenomát és 1 cm-es vese pml. Alkálisó kúrát javasoltak. Ön szerint van értelme az igen drága kúrára pénz kiadnom?
Üdvözlettel: G. Orsolya


Kedves Zsoldos Bence!
Nagyon köszönöm a gyors és részletes válaszát. Röviden leírom a saját tapasztalatomat…..Köszönöm, hogy elolvassa a leveleimet, és, ha másoknak hasznos lehet a tapasztalatom, megpróbálom viszonozni az Ön figyelmességeit.
Szeretettel üdvözli Krisztina


Tisztelt Zsoldos Bence!
Nagyon szépen köszönöm kedves, részletes válaszát…Ha lenne szíves még üzenetet küldeni nekem, hogy kisebb jóindulatú elváltozások esetén (pl. nálam a májban és a vesében) is érdemes-e (azok méretének csökkentésére v. eltüntetésére) szedni az Alkálisó kúrát vagy csak diagnosztizált rák esetében?
Tisztelettel és sok köszönettel: G Orsolya


Kedves Zsoldos Bence,
Köszönöm szépen az információkat, amelyeket továbbított. Minden jót kívánok, üdvözlettel, H. Hajnalka


Nemrégiben tüdőtágulást állapítottak meg nálam, és olvastam, hogy az MSM készítmény segíthet a betegség lassításában. Erről szeretnék információhoz jutni kedves segítségükkel. Üdvözlettel: K Béla


Nagyon köszönöm szíves tájékoztatását, mely nagyon hasznos volt. Időközben kórházban voltam .2 hetes fájdalom mentesítés kezelés. Talán kiírnak egy McKenzie tornát. Gyógyszer ellenes vagyok. Melyik gyógyvíz lenne nekem jó?? Agárd nem gyógyvíz!! Ágyéki gerinccsatorna szűkületem van és 67 éves koromból adódóan csőrös meszesedéssel. A gyógyfürdőt szeretem, de pl. a Hajdúszoboszló erősen emeli a vérnyomásom Még egyszer nagyon köszönöm: Tisztelettel S Jenőné


Tisztelt Címzett
Csontsűrűség mérésem eredménye L1 T-score -2,8 L2 " -2,3 L3 " -1,5 L4 " -1,7 L1-L4 -2,0 Nyak T-score -2,3 Teljes " -2,5 FRAX : 10,4% 3,7% Segítséget szeretnék kérni az eredményem értelmezéséhez és az esetleges további teendőkkel kapcsolatosan.
Köszönettel N Tamásné


Tisztelt Cím!
Elolvastam a kurkumáról szóló írást és szeretném megkérdezni,hogy Önök a lap alján felsorolt termékek közül (minőség szerint) melyiket ajánlanák? Üdvözlettel, N Imre


2018, május 20. Pünkösd ünnepe c. dolgozathoz

Drága Bence!
Nagyon köszönöm, hogy küldöd ezeket a magyarázatokat, amit ha tudtunk is mar elfelejtettük de a mostani világban egyre jobban szükségünk van Istennel való történelmi és lelki vonatkozásokra. Köszönöm a részletes beszámolódat sokat jelent nekem! Sok szeretettel gondolok Rátok!
S Ildi USA


„Szülőföldünk Magyarország. Hazaszeretet” c. dolgozathoz

A külföldre távozás nem gyávaság, hanem bátorság! A hazaszeretet pedig egy nagy büdös lózung, amivel az embereket manipulálták és háborúkba küldték évezredeken át.
Egy ilyen országból, amelyben az emberek nagy része egy velejéig romlott, korrupt, őrült diktátort támogat extatikus rajongással, ahol az országot saját polgárai döntik romlásba, el kell menekülni. Az egyik legfontosabb feladat az életben, hogy el tudjuk fogadni magunkat olyannak, annak, akik vagyunk, és ne engedjük, hogy bárki is megkérdőjelezze a lényünk, létezésünk jogosságát, helyességét. Elismerem, hogy az ideális helyzet az lenne, ha itthon ez lehetséges lenne, de nem az, és van rá esély, hogy még sokáig nem is lesz az.
A fölényes kioktatás, a hazaszeretetre való emlékeztetés ebben a helyzetben nem segít.
M István


Kedves Zsoldos Bence!
Köszönettel (már régebben is) megkaptam a válaszát, és most már tudom, hogy hol találom a hírleveleit. Továbbítottam a COPD-ben szenvedő barátnőmnek is, aki hordozható "táska" oxigénfejlesztőre vadászik, hogy ne legyen a négy fal közé zárva.
Én még várok az oxigéncseppekkel, mert jelenleg egy négy hónapos ZINZINO halolaj (Balance Oil) kúrába kezdtem, amit a lakókörzetemben élő kedves ismerősöm révén tudtam megrendelni Svédországból. Eddig a HERBALIFE omega3-t fogyasztottam, de ez mivel kanalas, nem kapszulás, jobb hatásfokkal és valamivel olcsóbban szerezhető be. Kb. 2 hónap után várok egészségi javulást, és ekkor már kiegészíthetem az oxigén cseppekkel is. (Nem akarom rögtön mindkettőt fogyasztani, mert akkor nem tudom, hogy a jó eredményhez melyik út vezet.). Köszönöm a lehetőséget és a jó tanácsokat.
Krisztina


Sajnálom minden leiratkozó olvasóm elvesztését, amit vélhetően a

című dolgozataim válthattak ki, de aki nem a telefonján, a metró kocsiban, vagy villamoson/autóbuszon felületesen olvassa ezeket az összeállításokat - az észrevehette, hogy ezek a dolgozatok nem véleményen, hanem több európai ország állami felső vezetői, hatóságok, védelmi rendszerek, terror elhárítási szervezetek, biztonsági és rendőrségi közlemények, neves politológusok, országos statisztikai adatok, felmérések eredményei valamint megtörtént események alapján születtek. Megértem, hogy ezekkel nagyon rossz szembesülni, de tényekről van szó, amelyek bizonyíthatóan léteznek vagy léteztek. Ami létezett, arról egyben, mint történetről számoltam be.
Többek számára a másik neuralgikus pont az olyan elképzelés, hogy „2025-re fel kell építeni az Európai Egyesült Államokat” (M. Schultz). Napjainkban az Európai Unió szuverén államok társulása, annak érdekében, hogy elősegítse a közös célok elérését
Az unió azonban nagy mértékben csökkenteni akarja a tagállamok önrendelkezését. A Project 28 felmérés tanúsága szerint azonban a magyarok 61%-a nem ért egyet azzal, hogy Brüsszel a nemzetállami jogkörök rovására több hatalmat szerezzen.

A dolgozatomhoz kapcsolt korábbi Hírlevelemből idézek:
„Rá kellett döbbennünk arra, hogy a nemzetek feletti politika a nagy és erős nemzetek érdekeit képviseli. A népakarat, a demokratikus döntéshozatal megvalósulása pedig csak nemzetállami keretek között történhet meg maradéktalanul….. Ehhez a nemzet nagyságában hívő karizmatikus demokratákra van szükség, mint amilyen
Charles de Gaulle, Margaret Thatcher vagy Konrad Adenauer voltak. ….. Schumannak nem az volt a célja, hogy az európai államokat összevegyítse, hogy nemzetállamok feletti szuperállamot hozzon létre. Semmiképpen sem szerepelt tervei között a nemzetállamok uniformizálása, egy szintre hozása. Sajnos a nemes érzések lassan kivesznek és az egykori szelíd magánérdekek eltorzulnak, hedonisztikus élvezetek mocsarába hullnak. Ubi bene ibi patria Ott a haza, ahol a haszon. …… Nemzetállamot vagy egyesült államokat akarsz? Választásod felfedi politikai hovatartozásod. Mindegyik nemzet büszke saját kultúrtörténetére és esze ágában sincs, hogy ezt más nemzetekével keverje össze”

A hazai népesség döntő többsége egyetért azzal, hogy Magyarország az európai tagállamok szövetségében szuverén nemzetállam maradjon.

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Gerincbetegségek és Fibromyalgia okozta fájdalmak kezelése. NADH (Q1 vitamin) nem csak Parkinson betegségre. Vérképző szervek daganatos betegségének (myeloma) kezelése. Válasz Olvasóimnak 90. szám

A tanulmányhoz tartozó kép Nyak, váll, hát, derék fájdalom az élet minőségének megrontója. Nem kell, és nem is szabad a fájdalommal együtt élni. Vannak kezelések, módszerek, sőt étrend kiegészítők, amelyek sokat segítenek a fájdalom csökkentésében, megszüntetésében és hozzájárulhatnak az adott betegségjavulásához. A stabilizált NADH például a sejteknek többlet energiát adva nemcsak lassítja egy-egy betegség továbbfejlődését,

de csökkenti és néha vissza is fordítja a kór tüneteit, valamint csökkenti az ezzel járó, sokszor nehezen elviselhető fájdalmakat.

 

Bővebben itt olvashat róla

Lelki egészségünk. Narcisztikus, (önimádó) magatartás káros hatása a családi és társadalmi kapcsolatokra 2. rész

A tanulmányhoz tartozó kép Számos közép, ill. felső vezető beosztású férfi/hölgy sajnos érintett a dolgozatomban részletesen ismertetett személyiség zavar tekintetében. Ma a nárcisztikus személyiségzavarban szenvedők az európai populáció közel 3%-át teszi ki, azonban a statisztikák azt mutatják, hogy nagyjából 20 évente megkétszereződik a számuk. A művészvilág, a politika és bizony a vállalatok felsővezetése is tele van nárcisztikus emberekkel!

A narcisztikus emberek bizonyos személyiségvonásai kiválóan alkalmassá teszik őket arra, hogy vezetővé nevezzék ki, vagy válasszák meg őket. Erősen hisznek saját fontosságukban; dominanciára törekednek; megingathatatlanul hisznek saját elképzeléseikben, álmaikban; úgy érzik, és azt közvetítik, hogy nekik több jár, mint másoknak; a kritikát lesöprik és empátia nélkül gázolnak át az őket megakasztó tényezőkön, legyenek azok tények vagy emberek. Ezek a jellemzők a külső megítélőben, legyen az a felső vezetés vagy a választópolgár azt az érzetet kelti, hogy határozottak, rátermettek, és karizmatikusak. Így aztán megválasztják őket.

A tanulmányhoz tartozó kép Elnökök narcisztikus személyiségjegyekkel: Lyndon B. Johnson, Slobodan Milosevic és Donald Trump (foto)
A tanulmányhoz tartozó kép Az önmagába szerelmes, narcisztikus magyar „értelmiségi” még ma sem érti, hogy az elmúlt 25 év gazdasági és kulturális hanyatlásáért felelősséggel tartozik
http://fenteslent.blog.hu/2014/11/19/krausz_kuncze_nem_erti

A tanulmányhoz tartozó kép …”a nyilvános szereplésért bármire hajlandó nárcisztikus idióták. A politikus jelöltek között, láthatjuk nap mint nap, hogy ilyenek is vannak szép számmal”
Demszky Gábor

A tanulmányhoz tartozó kép Gyurcsány szerepelni akar, tolja magát előre és minden megmozdulásából üres hatalomvágy süt. Amikor kormányzott, ugyanez ment: minden második hónapban bejelentett valami világmegváltó programot, aminek a fele se valósult meg. Gyurcsány amúgy jó politikus is lehetne, ha lenne képessége az önmérsékletre és az önkritikára.

http://b1.blog.hu/2017/03/05/osszecsap_a_narcizmus_ures_botka-gyurcsany_parharcca_silanyult_az_ellenzeki_osszefogosdi

A tanulmányhoz tartozó kép „Én nem fogom a középszerhez viszonyítani a saját teljesítményemet. A nyafogósokhoz sem. Tessék jobbnak lenni, mint Gyurcsány Ferenc, és a Demokratikus Koalíció, és csókoltatok mindenkit. Akiknek hat év után még csak a gyurcsányolás jut az eszébe, azok én szerintem középszerű emberek, magát nem beleértve, a többséget silánynak is gondolom.

Hogyha ártani akar, az lehetséges, csak le fogom leplezni. Nagy munkával megpróbálok összerakni egy olyan gondolatsort nagyjából húsz oldalban, amit évek óta nem csinál meg senki a mi oldalunkon, és maga nem arról beszélget én velem, hogy én hogyan látom Magyarországot, hanem ki vagyok én. Demokratikus Koalíció elnöke volt az egyetlen, aki ezt képes volt megcsinálni. Egyáltalán nem érdekelnek! Sem a pártok politikai vezetői, sem a nárcisztikus elemzők és újságírók. Én foglalkozom a világ sodrásával képességeim szerint, és mindenki másnak pedig jó szórakozást” Bolgár György készített interjút, a Klubrádió Megbeszéljük címmel.
http://dinamo.blog.hu/2015/10/24/gyurcsany_szerint_silany_a_magyarok_egy_resze

Visszatérve a nárcizmusra hajló vállalati vezetőkre. Hosszabb távon az egész szervezet hatékonyságán sokat rontanak ezek a vezetők, akik nem tűrik a kritikát, nem hallgatják meg az ellenvéleményeket, és versengést szítanak ott is, ahol együttműködni kellene. A jobb emberek szép lassan elmennek a cégtől, egyre többen vesznek ki betegszabadságot, romlik a kommunikáció, bizalmatlan és ellenséges légkör alakul ki.

Önző. Szeszélyes, impulzív, gyakran szélsőséges. Szüksége van az elismerésre, a folyamatos figyelemre, a csodálatra. Saját teljesítményét, tehetségét eltúlozza, önmagát mindenki másnál értékesebbnek tartja. Mindeközben a mi érzéseinkkel nem törődik, nem számítanak neki a szükségleteink, vágyaink: simán kihasznál, kontrollál, manipulál. Ezek jellemzik leginkább a narcisztikus embereket

Ezen túl a családtagoknál, baráti ismerősi körökben is találkozhatunk narcisztikus személyekkel. Nehezen elviselhető magatartásuk okát nem könnyű felismerni, minthogy ennek oka az esetek többségében, a gyerekkori hibás szülői nevelés. A probléma esetleges megoldását az nehezíti, hogy nem ismeri el deviáns magatartását, viselkedését. Mérgezi a környezetében az állandósult vagy csak ideiglenes személyi kapcsolatot. Lelki betegségének nincs tudatában és ezért nem veszi igénybe a pszichológiai/pszichiátriai kezelést, ami egyébként ritkán jár eredménnyel. Dolgozatomban a narcista jellemzőket felsoroltam Ha ezek közül minimum négyet a maga számára elismer, úgy kimondható, hogy nárcista személyről van szó.

A tanulmányhoz tartozó kép A narcisztikus személy annyira beképzelt, hogy saját magát okosabbnak, fontosabbnak és helyesebbnek, szebbnek gondolja a társaihoz képest A kedves Olvasó biztosan találkozott ilyen személlyel akár családon belül, vagy az ismerősi körben,

munkahelyen. Még az is lehet, hogy a saját személyében is fellelhetők a narcizmus egyes jellemzői. Hogy melyek ezek azt a dolgozatomban olvashatja. A narcisztikus személyiségzavar gyermekkorban alakul ki. Leírtam, hogy milyen módon, milyen feltételek mellett. Arról is szó van, hogy mi az önbecsülés és nem keverhető össze a narcista vonásokkal.

A tanulmányhoz tartozó kép Ne tévesszük össze az önbecsülést a narcisztikával. Felhívom a figyelmet, hogy az önbecsülésünk nem eredményeinkben gyökerezik. Hát akkor miben? Mik a narcisztikus nevelés tipikus jelei, és melyek a narcisztikus család jellemzői?

Fontos ez azért, mert ez a felnőttkori személyiség zavar a helytelen családi légkör/nevelés eredménye. Nőknél háromszor gyakoribb a Borderline személyiségzavar. Erről is tájékozódhat a dolgozatomban. A narcisztikus viselkedés a Facebookon abban nyilvánul meg, hogy az illető gyakran ír állapotfrissítéseket, gyakran posztol képeket – főleg saját magáról (szelfi!)." A Facebook káros hatása ma már tudományosan is igazolt. De ez miben nyilvánul meg? A nárcizmus gyógyíthatatlan. Mások szerint azonban a narcizmus ma már eredményesen kezelhető. A Yale Egyetemen végzett kísérletekből kiderül, hogy az internet eltávolítja az embereket a társadalmi elköteleződéstől. Az együtt töltött időnk alatt is egyedül vagyunk (alone together). A narcistákkal való szerelmekben, barátságokban pedig érzelmileg mindig egyedül leszel. Sajnos nem örömteli, de megemlítem: milyen a nárcista a párkapcsolatban.

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2018 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp