Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

Az orvos kezel, a természet gyógyít. "Medicus curat, natura sanat."

Üzenet a kedves Olvasóknak

Legolvasottabb dolgozatom 2019. márciusban

1. helyen 990 fő olvasta: Lábfej gyógyászat:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-labfej-gyogyaszat.php

2. helyen 945 fő olvasta: Derékfájás, gerinc betegségek:
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-derekfajas-gerincbetegsegek-valasz-olvasomnak5.php

Ha úgy gondolja, hogy egészsége érdekében előnyös, ha kapcsolatot tart fenn a www.nelegybeteg.hu web rendszerrel, akkor minden kötelezettség nélkül, adatainak védelme érdekében is fel kell iratkoznia a Hírlevelemre. Ennek módja, hogy ezen említett web Főoldalának baloldali sávjában kell egy-két kattintást tennie. Mindez érdemes az Ön számára, valamint családi/baráti/ismerősei körében is, ha említést tesz térítés mentes munkámról, és kívánságaikkal email üzenetben megkeresnek. Zsoldos Bence

Levélváltás kedves Olvasóimmal

Csecsemő, kisgyermek ultrahang vizsgálata

Érdeklődöm, hogy lehet felvenni a személyes kapcsolatot Dr. Csépányi Attila Úrral? Több oldalra már rákerestem de nem tudom elérni. Nagyon fontos ügyben szeretnék vele beszélni. Segítségét megköszönve, Üdvözlettel: O Imre

Rextra Medical Magánorvosi Központ
Dr. Csépányi Attila
csecsemő ultrahang szakorvos, radiológus
1111 Budapest, Budafoki út 59.
Bejelentkezés: +36 1 365 1122

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

Ultrahang diagnosztikai magánrendelés:
Dr. Csépányi Attila radiológus szakorvos, gyermek ultrahang specialista
REAL-MED Kft. 2821 Gyermely Tatai utca 50/b.
Rendelési idő: szerda 16-19 óra

Bejelentkezés, időpont egyeztetés, információ: 06-30/573-81-80 (H-P: 8-20 óráig)

Csecsemő és gyermek ultrahang vizsgálatok díjai:

 • Koponya ultrahang vizsgálata: 6.000 Ft
 • Hasi ultrahang vizsgálata: 6.000 Ft
 • Csípők ultrahang vizsgálata: 6.000 Ft
 • Komplex csecsemő szűrés (mindhárom vizsgálat együtt): 12.000 Ft (18.000 Ft helyett!)

Arthrozis (ízületi gyulladás) kezelése

… Az orvos a röntgen felvételek alapján Arthrosis t állapított meg. A térdeim ki vannak kopva, a csontjaim pedig meszesek…

Az arthrosis világszerte a leggyakoribb mozgásszervi megbetegedés, amely leginkább a térd, a csípő és a kéz kis ízületeit érinti. A folyamat az ízület egészének betegsége, az ízület valamennyi alkotóelemének folyamatosan előrehaladó (progrediáló) károsodása, aminek végeredménye a fájdalom és mozgászavar Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/mozgasszervi_betegseg/6766/arthrosis-rehabilitacioja

1./ Lipogems kezelés
Oszteo-arthrózis, porc és ínszalag-sérülések, fájdalomcsökkentés. A szabadalmaztatott LIPOGEMS® eljárással, kinyerik az erőteljes gyógyító hatással rendelkező autológ(csak saját eredetű sejteket tartalmazó) szövetet a regeneratív hatás eléréséhez szükséges teljes természetes szövetkörnyezet megtartásával. A folyamat mindössze 10-40 percet vesz igénybe, az adott beavatkozáshoz szükséges szövetmennyiség függvényében. A szövet-szelekció eredménye – aranysárga színű, könnyen injektálható folyadék – ezután, az adott kezelésnek megfelelő technikával, egyszerűen bejuttatható a regenerálandó területre. A LIPOGEMS® kezelés teljes időtartama kb. 45-120 perc, melynek döntő részét az érzéstelenítés és a szövetszelekció teszi ki.
Még egyszer az eljárás menete: A non-invazív és kevésbé traumatikus eljárás során egy vékony tűvel vesszük le a szükséges mennyiségű zsírszövetet a pácienstől, melyből a gyors átalakítás során milliónyi őssejt állítható elő, amit a regenerációs terápiákhoz használunk fel. Összehasonlításképp: 100 zsírsejtből 1 tartalmaz őssejtet, míg a csontvelőnél 100 000 csontvelő-sejt tartalmaz 1 őssejtet. Az eljárás gyors és minimális beavatkozással jár. Enzimek és más adalékanyagok, valamint időigényes laboratóriumi procedúrák nélkül zajlik a folyamat. Elég mindössze helyi vagy intravénás érzéstelenítést alkalmazni, nem szükséges altatni. A kórházban tartózkodás ideje így jelentősen lecsökken.
Külföldi, olasz, amerikai es lengyel tapasztalatok alapján az első kezelés után kb.1.5 – 2 évig tarthat a hatás. A Lipogems beavatkozás azután megfelelő indikáció esetén ismételhető és az ismétlés után is hasonló ideig vagy akár tovább is hatásos lehet.

Elérhető többek között Dr Szabó István praxisában.
Az orvosi konzultáció díja: 25 ezer Ft.

Prof. Dr. Szabó István
ortopéd sebész, osztályvezető főorvos, egyetemi magántanár
Gyógyító tevékenységét Kaposváron, Budapesten és Pécsett végzi.
Elérhetőség: www.drszaboistvan.hu
Mobil: +36 20 429 0845
Email: lipogems@medropolitan.hu
Web: www.lipogems.hu
Magánrendelés Cím : Budapest, Újházy u. 12, 1119
Telefonszám : (70) 339 0110
A tanulmányhoz tartozó kép

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

2./ Bobital eljárás
A BOBITAL Módszer olyan egyedülálló, személyre szabott műtét nélküli eljárás az ízületi porckopásban - artrózisban - szenvedőknek, amely eredményesen támogatja az elkopott ízületi porcrétegek visszavastagodási folyamatát, regenerációját. OGYÉI nyilvántartási szám: 19093/2017.
A BOBITAL Módszert mindössze három hónapig kell alkalmazni, a kívánt hatás eléréséhez. A műtét nélküli BOBITAL Módszer alkalmazásával a fájdalom megszűnhet,vagy minimálisra csökkenhet és így elkerülhetővé válhat a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtét.

A BOBITAL Módszerre eredményességi garanciát vállalunk.
Mikor ajánljuk Önnek elsősorban a BOBITAL Módszert?

Egyszerre több helyen lévő porckopásra is alkalmazható:

1. Ha közepes, vagy súlyos porckopása - artrózisa - van és mindenképpen szeretné elkerülni a térdprotézis, vagy a csípőprotézis beépítő műtétet
2. Ha tartós, hosszú távú műtét nélküli megoldást keres

 • A szakorvosi vizsgálatok alapján még a BOBITAL Módszer alkalmazása előtt megállapítható, hogy eredményes lesz -e ez a műtét nélküli módszer az Ön esetében, vagy sem.
 • A BOBITAL Módszer otthon alkalmazható és nem szükséges hozzá orvosi felügyelet.

Ingyenes tájékoztatás itt igényelhető:
https://www.porcdoktor.hu/?gclid=Cj0KCQiAn4PkBRCDARIsAGHmH3e6GoTgAhaiXRacxTW1
Megjegyzés: Én az első módszert támogatnám, azonban igen költséges kb 500 ezer Ft a őssejt átültetési kezelés. Ha ez nem okoz gondot, akkor minden képen az első lehetőséget válassza!


Nyaki ér (carotis) elzáródása

„Az édesanyámnak 2017-ben nyaki ér elzáródást diagnosztizáltak, akkor 70%os volt az egyik elzáródást és a másik 95% nem javasolták a műtétet. van e esetleg bármilyen módszer hogy újra elegendő vért kapjon az agya és ne vakuljon meg teljesen”.

Tisztelt D. L Asszony,
Nem vagyok orvos pláne nem angiológus, ezért csak kórházi segítség igénybevételét javasolom. Az agyi vérkeringés javítása akkor lehet eredményes, ha az agy vérellátottsága nem olyan súlyos mértékű, mint az Ön Édesanyjáé. A vérrendszer tisztítása révén segíthet a vér áramlásán a fokhagyma. Ajánlható az Allicin kapszula rendszeres szedése, de a klinikai konzultáción ezt említse meg a szakorvosának.
Az ajánlott fokhagyma kivonatos termékről tájékoztatót itt olvashat:
https://www.omega3wellness.hu/hu/allimax-fokhagyma-keszitmenyek

-.-.-.-.-.-.-.-.-

A Budai Egészségközpont Budapest meghatározó magán egészségügyi intézménye, mely teljes körű, személyre szabott szolgáltatásait megbízható, hiteles partnerként nyújtja ügyfelei számára.
Prof Dr Dzsinich Csaba,
Amennyiben szeretne bejelentkezni kollégánkhoz érsebész magánrendelésre, hívja a +36-1-489-5200 telefonszámot, ahol diszpécserszolgálatunk minden hétköznap 8.00 és 20.00 óra között fogadja hívását!
Központi telefonszámunk: +36 1 489 5200

https://bhc.hu/betegsegek/agyi-erkatasztrofak/
Telefon: (+36) 1 489-5200 Fax: (+36) 1 489-5210
E-mail: info@bhc.hu

Városmajori SOTE klinika (elérhetősége lentebb)
A szélütés elkerülésére műtéti vagy katéteres beavatkozást kell végezni. Az érműtét (endarterektómia) során a sebész metszést ejt a beszűkült nyaki éren és eltávolítja onnan a plakkokat. A másik lehetőség, hogy katétert vezetnek a szűkület helyére, egy ballon felfújásával kitágítják ezt az érszakaszt, és a visszaszűkülés megakadályozására fém hálót (sztentet) helyeznek el benne. Mindkét beavatkozás jelentősen csökkenti a szélütés veszélyét és halálozását.
A műtét közben az agy vérátáramlásának súlyos zavara jöhet létre (tünetei például bénulások, beszédzavar), melyet a vér oxigéntartalmának folyamatos ellenőrzésével rendszerint el tudunk kerülni. • Az érvarraton keresztül vér szivároghat ki, melyet egy újabb beavatkozással meg kell szüntetni.
A szélütés (sztók) kísérő jelensége: karja erőtlenné válik, vagy érzészavar lép fel; • beszédképtelenné válik; • elveszti látását (főleg csak az egyik szemen); ez azonban a szakirodalom szerint átmeneti. • egyik szájzuga megbénul!

Érsebészet
Városmajori érgyógyászati klinika
Cím: 1122 Budapest, XII. Városmajor u. 68.
Telefon: +36-1-458-6700
E-mail: info@kardio.sote.hu
Ambuláns bejelentkezés itt: http://vszek.semmelweis.hu/ambulans-bejelentkezes

Kérem a klinikával vegye fel mielőbb a kapcsolatot, mert súlyos betegségről van szó! Másrészről idős a beteg és egyéb társbetegségei lehetnek (vannak?), amelyek komplikációt okozhatnak.
Mielőbbi intézkedését fontosnak tartom és ha nem terhelem, nagyon szeretném, ha egy-két mondatban konzultáció eredményéről tájékoztatna.
Reményt, türelmet és a gyógyulásba vetet hitet kívánva szeretettel üdvözlöm Édesanyját. Mindent meg kell tenni érte, mert Anya csak egy van! Tisztelettel

Neprinol enzim beszerzése

Kérdésem, hogy a NEPRINOL kapszula beszerzésére saját részemre, van- e mód Önöktől? Esetleges javaslataikat a beszerzés lehetőségéről várom.

Tisztelt V Zoltán úr,
1./ Ne vegye rossz néven megjegyzésemet, de jó szívvel ajánlom, hogy minden esetben, bármiféle témáról is legyen szó, tanácsos tájékozódni, hogy milyen szervezetet/személyt kér fel javaslat tételre, tanács adásra. Leveléből ugyanis kiderül, hogy ezzel a lehetőséggel nem élt.

2./ Ha a Google keresőbe beírja a következőt: www.nelegybeteg.hu akkor megjelenik a web oldal Főoldala, ahol a „Bemutatkozás” valamint a „Beköszöntő a tanulmányokról” címre kattintva megtudhatja, hogy ez nem egy szervezet, nem foglalkozik üzleteléssel, nincs és nem is lesz web-áruháza, nem célja az anyagi haszonszerzés, csak tudományos dolgozatokat ír a nemzetközi és a hazai tudományos szakirodalom alapján az egészség megtartása/javítása/a betegségek alternatív/komplementer kezelése tárgykörben.

3./ Egy személyben, otthonomban, nyugdíjas vegyészmérnökként írt több, mint 350 dolgozatból tájékozódhat. Több mint 1200 rendszeres és alkalom szerű olvasóm van és nagy számban fordulnak hozzám javaslatokért sokszor az életükért küzdő beteg emberek. Altruista indíttatásból gyakorlati útmutatásaim, részükre írt dolgozataim tehát ingyenesek.

4./ A kapcsolatunk fenntartása érdekében fel kell iratkoznia a Hírlevelemre Ennek módja, hogy ezen web említett Főoldalának baloldali sávjában kell egy-két kattintást tennie. Ennek pótlását kérem és tisztelettel várom. Mindez érdemes az Ön számára valamint családi/baráti/ismerősei körében is, ha említést tesz térítés mentes munkámról, és kívánságaikkal megkeresnek.

Kérésére az alábbi választ adhatom

 • mint fentebb említettem semmiféle üzleti/kereskedelmi tevékenységet nem folytatok, nem üzletelek, termékek vétele/eladása nem tartozik rám, ezért nálam semmiféle étrend kiegészítőt beszereznie nincsen lehetősége
 • a Neprinol beszerzési lehetőségét itt megadom
 • mivel nem árulta el, hogy milyen egészségügyi problémára kívánja a Neprinolt szedni, ezért csak a dolgozataim tájékoztatására hagyatkozhat
 • Amennyiben kérdése/kérése/megjegyzése van úgy ne hezitáljon és írjon emailt részemre.
 • Neprinollal kapcsolatban korábbi dolgozataim áttekintését javasolom, amelyeket ezen az URL címeken kereshet fel:

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-neprinol.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-arginin-neprinol-verzsir.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-enzimes-es-gyogyszeres-kezeles-sztrokra.html

 • Ha más egészségi problémája van akár Önnek vagy családtagjainak/barátainak/ismerőseinek itt tájékozódhat

http://www.nelegybeteg.hu/archivum.php

A Neprinol beszerzés céljából küldjön emailt 'info@enzymus.hu' címen.

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Az emberi rassz eredete, kialakulása biológiai és környezeti hatásokra

A tanulmányhoz tartozó kép Kedves Olvasóimat szülőket és nagyszülőket arra szeretném kérni, hogy gyermekeiket és unokáikat figyelmeztessék arra, hogy különösen az utóbbi időben szinte „divatossá” vált rasszista megbélyegzést csak akkor használják, ha tudják, tényszerűen ismerik a rasszizmus történetét, lényegét, definícióját és ismerik azokat a körülményeket, amelyekre ez a bélyeg valakire pontosan ráillik. Különösen a

30 alatti fiatalok körében „trendi”, ha valaki nem ért egyet az újkori népvándorlás Európát érintő hatásával, azt rasszistának bélyegzik, kiegészítve, a fasiszta, homofób, bőrük színe miatti gyűlöletet keltő jelzők alkalmazásával.

Segítés képen a dolgozatomban felsorolt néhány publikáció áttekintését ajánlom. A helytelenül pejoratív értelemben használt „Te rasszista vagy” kifejezést, ha már képtelenek magukban tartani csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha tudják, hogy a rasszok bőr színe senkit sem érdekel, de a jelentősen eltérő kultúra is csak akkor zavaró, ha a befogadó ország törvényeit, az itt élők tradícióhoz fűződő szokásait, hagyományait nem tartják tiszteletben és a saját szokásaikat, törvényeiket a másik rasszra (europidra) akarják erőltetni. Dolgozatomban néhány hazai és külföldi publikációt ismertetek, aminek áttekintését azért ajánlom, mert nem a vélemény, hanem a tények lehetnek csak mérvadók ebben a témában is.

 

Bővebben itt olvashat róla

Alulműködő pajzsmirigy oka, vizsgálata, kezelése. Főleg a nők betegsége

A tanulmányhoz tartozó kép Az emelkedett koleszterint szintet kezelik, pedig ennek hátterében többnyire a pajzsmirigy csökkent hormontermelése áll. Az érintettek közt többségben vannak a nők. A betegség jellemzően fiatalabb korban, 20-40 éves kor között alakul ki. Közrejátszik a genetikai adottság, de növelik a rizikót a környezeti ártalmak is. Alulműködésnél magas a TSH érték. Diagnózist csak endokrinológus tud kérni, háziorvos nem. Ennek során az úgynevezett anti-TPO és anti-TG szintjét is nézik A jelenlegi módszerek sajnos nem a TSH aktivitását, hanem mennyiségét mérik. A magas TSH szint oka egy autoimmun betegség. Ezt kellene kezelni, de jelenleg gyógyítani nem tudják, azért sem,

mert keletkezésének okát nem ismerik. A magas TSH szintet okozhatja a pajzsmirigy akut vagy krónikus gyulladása.
Fontos: Kérje orvosától a TSH-n kívül a T4, T3, fT4, fT3, valamint az anti TPO mérését. Ennek fő oka, hogy számos egészségügyi problémája lehet a kedves olvasónak, amit az alul működő pajzsmirigy okoz, vagyis ezt kell kezelni, nem a megjelenő számos tünetet pl.: fáradékonyságot, aluszékonyságot, a bőr szárazságát és hámlását, elhízást, székrekedést, fázékonyságot, az arc és a szemhéjak vizenyősségét, a körmök töredezettségét, a szívritmus zavart, testszőrzet csökkenését, szív körüli folyadék felhalmozódást, a koleszterinszint megemelkedését, az emlékezet romlását, a depresszióra való hajlamot stb. Más szóval nem ezeket kell kezelni, hanem a kiváltó okot: a pajzsmirigy működését

 

Bővebben itt olvashat róla

Fiataloknak és korosabbaknak egyaránt: Nem elég vágyni a boldogságra, tenni kell érte! A kék madár nem sült galamb! 3.rész

A tanulmányhoz tartozó kép

A tanulmányhoz tartozó kép
A férfiak népszerűsége egészen 50 éves korukig növekszik, viszont a nők kelendősége 18 éves koruk után folyamatosan csökken. A kapcsolaton dolgozni kell ahhoz, hogy fejlődjön – ha pedig nem fejlődik, előbb-utóbb meghal.
Magyarországon évente 20 ezer körüli válás van, amelyeket az esetek többségében a nők kezdeményezik.

A férfiakat az a fajta kommunikáció nem arra sarkallja, hogy minél több időt együtt töltsenek, ha feleség/élettársuk imigyen szól a párjához:

 • „nem igaz, hogy nem tudod betenni a szennyesbe a zoknidat”,
 • „már megint nem foglalkoztál a gyerekekkel, amíg nem voltam itthon, csak a tévét bámultad!”.
 • „én nem a cseléded vagyok!!”
A tanulmányhoz tartozó kép A régi normák maradványa, hogy a szülők gyakran tudni akarnak a randevúkról, legalább elmondásból ismerni akarják a partnert, és igénylik a tájékoztatást arról, hogy mi történt az együttlét során. A nő arra panaszkodik, hogy már az ismerkedés első lépéseként elhangzik az ominózus – „nálam vagy nálad” - kérdés, főként a

szórakozóhelyeken. Nem csak a megfelelő társ megtalálása, de a megfelelő társaság megtalálása is gondot jelent. Sok nő dönt úgy, neki más dolgok a fontosak, amibe már nem fér bele egy gyerek nevelése. A következő témákról olvashat még: Baráti kapcsolatok lazulása, majd megszűnése * Barátságok beszéd témái * Intimitás a barátságban * A nők érzelmi támogatást főleg nőtársaiktól remélhetnek * Házas életforma * Szülők magatartásának hatása a felnőtté vált gyermekük párválasztására * Mit várunk el egy párkapcsolattól? * Coolidge-hatás * Vágy * A csoda-nőkről * Vegyes etnikumú párkapcsolatok * A párválasztásban a legnagyobb erő a hasonlóság: iskolázottságban, rasszban, vallásban és fizikai vonzerőben.

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp