Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!

2017. szeptember
99. szám
HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Metabolikus szindróma. Diabéteszes Neuropátia - Válasz olvasómnak 70. szám

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgA metabolikus szindróma tünet együttest négy rizikófaktor okozza: az elhízás, a magas vérnyomás, a magas vérzsír szint és a 2-es típusú cukorbetegség. * Fontos a helyes derék-csípő arány elérése * Az elhízottság a metabolikus szindróma kezdete * A diabéteszes neuropátia a cukorbetegség egyik szövődménye * A cukorbetegség kezelése nem szünteti meg a diabéteszes neuropátiát * A cukorbeteg láb jellemző kezdeti tünetei * Tanácsok a láb ápolására* Vizsgálata * Gyógyszeres és műszeres kezelése * Fényképek a cukorbetegség okozta beteg lábakról.

Bővebben itt olvashat róla

Ezüstkolloid hatása az egészségre

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgAz ezüstkolloid körülbelül 600-650 kórokozóra hat. Baktériumokra, gombákra, és ami nagyon ritka a vírusokra is hat * Előnye,hogy nem alakul ki rezisztencia, vírusellenes, nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel * Dr. Pozsgay Csilla főigazgató (OGYÉI) arra kéri a lakosságot, hogy ne vásároljon a bizonytalan minőségű és összetételű termékekből * Súlyos szankcióval sújtják azokat, akik ellenőrizetlen minőségű termékeket árusítanak.* Az ezüstkolloidot tartalmazó készítményeket a hatóság (OGYÉI) nem engedélyezte gyógyszerként, nem minősülnek sem élelmiszernek, sem étrend-kiegészítőnek. Ha az OGYÉI feladatkörének egyikébe sem tartozik, akkor hogy gyakorolhat felügyeletet? * Több Ag-kolloid gyártó/forgalmazó korábban engedélyt kért és kapott is az Országos Tiszti főorvosi Hivataltól az ÁNTSZ-től, valamint rendelkezik a termék OÉTI notifikációs számmal, * A hiba ott van hogy a tiltás általánosít noha csak azokra a szervezetekre kell hogy vonatkozzon amelyek nem rendelkeznek engedéllyel. * Számos betegségre kedvező, de hatását a kolloid oldat minősége jelentős mértékben befolyásolja * Több Ag-kolloid terméket ismertetünk.

Bővebben itt olvashat róla

Szűk körű beteg tájékoztatás és/vagy a laikus beteg egyéni ismeretszerzéseiből adódó félreértések Válasz Olvasómnak 67. szám

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgA magyar emberek 67 %-a interneten keres információt ha egészségügyi problémája van. Dolgozatom a pajzsmirigy betegség példáján mutatja be, hogy a hivatalos egészségügyi rendelésen a tájékoztatás hiánya vagy hiányossága miatt a beteg részben az interneten keresztül próbál tájékozódni. A beteg által olvasott cikkek értelmezése a szakismeretük hiánya miatt sok félreértés forrása. A beteg összekeveri például a glutént és a glükánt A nelegybeteg.hu; olvasói közül egyre többen kérnek eligazítást, tájékoztatást egészségük megtartása/javítása/visszaszerzése érdekében A pajzsmirigy hormon rendszerének megértéséhez talán segítséget nyújthat a dolgozatom Vagyis tudni azt, hogy mi az a TSH, fT3, fT4, Ezren mutatók értékei mikor jeleznek betegséget, mi a szerepe a jódnak, szedhető-e vagy kerülni kell bevételét. A beteg értelmezési hiba miatt úgy találja, hogy a glutén mentes élelmiszer okozza az emésztési zavarait. Választ vár arra is, szedheti-e az étrend kiegészítő Prolint stb A dolgozatban szereplő valós példából kiderül, hogy az egészségügyi dolgozók szerepét. miért veszik át az egészség tudománnyal szimpatizálók.

Bővebben itt olvashat róla

Rhodiola segít hosszabb ideig és egézségesebben élni A Rhodiola, Schizandra nem okoz álmatlanságot Válasz Olvasómnak 65. szám

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgSzinte hihetetlen, hogy mennyi mindent tud a Rhodiola rosea az egészségünk védelmében illetve visszaállításában Mindenképen érdemes szedésének kedvező hatását kipróbálni hiszen a károsodott DNS-t is kijavítja. Stressz, fizikai/szellemi megerőltetés, szívritmus szabályozás, depresszió, daganat ellenes hatása klinikailag is igazolt. Képes megelőzni a betegségeket. Csökkenti a vércukor-szintet. Javítja a memóriát és általában az intellektuális tevékenységet. Hatásos mindkét nem szexuális működési zavarai ellen. Csak az eredeti Rhodiola rosea fajták hasznosak, amelyek kivonatban 3% rosavin és minimum 1% salidrosides található.

Bővebben itt olvashat róla

MSM krém minősége. - Hialuronsavval kombinált kapszula ízületi, izom fájdalmakra

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgMSM hatása az ízületes betegeken majdnem megegyezik a szteroidok hatásával * Az MSM hiány enzim-kimerülést, szöveti,- és szervi elégtelenségeket, fizikai és pszichés stresszt, fáradtságot okoz * A kínai/indiai gyártású MSM krémek és a Nyugati, Tengerem túli, Észak európai (Norvég) készítésű MSM közötti minőségi különbség számottevő * A kitűnő minőségű norvég MSM krém hazai beszerzésének lehetőségeiről is olvashat. * A kapszula formában szedett és hialuron savval kombinált MSM termék megbízható NOW gyártású.

Bővebben itt olvashat róla

Szív, érrendszer, vércukor, memória, Rhodiola – Szédülés és kezelése Válasz Olvasómnak 63. szám

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgRhodiola rosea /R/ többek között alkalmas szívritmus szabályozására * Csökkenti a mentális és fizikai fáradtságot, a stresszt * Adaptogén vagyis a szervezetet megfelelő energia szintre hozza a koffein (kávé) erős stimuláló hatásával ellentétben * Nem okoz függőséget, mellékhatásuk nem ismert * A szédülés sokféle okait ismertetem * A 24 órás szívműködés és vérnyomás vizsgálat célszerű. * A vércukorszint pontos ellenőrzése HbA1C vizsgálat alkalmas * A szükség esetén a véroxigén tartalmának emelése gyógyhatású termékkel lehetséges * Pajzsmirigy működés (TSH), valamint az agy vérellátottsága (CT, MR) kapcsolatban van a szédüléssel.

Bővebben itt olvashat róla

Fahéj. Nem mindegy, hogy Cassia vagy Ceyloni

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgA fahéj bizonyos összetevői miatt nagy mennyiségben mérgezőek, ugyanis az őrölt fahéjban található olajok (eugenol, kumarin) irritálhatják a száj, a gyomor és a belek nyálkahártyáját vagy vérzékenységet okozhatnak * A fahéj erős gyulladáscsökkentő tulajdonságának köszönhetően hatékonyan védi szív- és érrendszerünket a fertőzésektől, gyulladásoktól, gátolja a vérrögök kialakulását az artériákban. Másik fontos tulajdonsága, hogy csökkenti a vér rossz koleszterin szintjét (LDL-koleszterin) * A Ceyloni fahéj kumarin tartalma 0.6%. ami sokkal kedvezőbb a főleg Kínából származó Cassia fahéjnál, ezért a ceyloni fogyasztását javasolják. * Az élelmiszeriparban szinte csak Cassiát használnak, mert az jóval olcsóbb * A cassia fahéj fogyasztását a máj és vese károsító hatása miatt nem tanácsolják.

Bővebben itt olvashat róla

Reflux oka, gyógyszeres és alternativ kezelése. Laparoszkópos és korszerű metszés nélküli TIF műtéti eljárás. Válasz Olvasómnak 55. szám

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgBecslések szerint a hatvan év feletti népesség fele szenved gyomorsavhiányban. * A kevés gyomorsav és a stressz miatt a gyomor záróizmai elernyednek. * A kis mennyiségű sav is problémát okoz a nyelőcsőben,.mert a nyelőcső érzékeny nyálkahártyája nem véd a sav ellen * A nyelőcső végén a záró gyűrű izomzata elernyed és nem zár tökéletesen, emiatt a gyomor tartalom felfelé áramlik * A záróizmokat pontosan az aktiválja, ha megfelelő mennyiségű gyomorsavval rendelkezünk * Cél a záróizom helyreállítása * Az új módszer neve EsophyX TIF, amelynek segítségével a műtét szájon keresztül zajlik, így nincs szükség metszésre. Az eljárás előnyei, hogy a záróizom működését ugyanolyan hatékonyan helyreállítja, mint a laparoszkópos technika, de metszés nélkül * Az endoszkóppal kezelt betegek kevesebb érzéstelenítést igényelnek, maga a beavatkozás kevesebb komplikációval, valamint rövidebb kórházi tartózkodással jár, és gyorsabb felépülést ígér. * A szívbetegség és a reflux közös tünete * A gyomor gyűrűvel kapcsolatos kísérletek * Laparoszkópos eljárás. A műtétek kb. 60-70 %-át ma már így végzik el * Hazai szakorvosok, akik esetleg már végeznek itthon TIF műtétet * Összefoglalás tartalma: Reflux tünetek/ Reflux kezelése / Reflux elleni gyógynövények / Műtéti eljárások / Étkezési szokások megváltoztatása.

Bővebben itt olvashat róla

Érzelem, mint az életminőségünk meghatározója 1. rész

e5237dac-27b2-485f-b8e0-6d06cbc12111.jpgA pénzszerzésért, esetleg a karrierért folyó napi könyörtelen küzdelem, érdekeik védelmében folytatott kíméletlen harc ebben a dehumanizált világban, nem teszi lehetővé az elmélyültebb gondolkodást, életünk kvantumfizikai működésének megértését. Vállvonogatás, kézlegyintés helyett inkább tegyenek le az alábbi dolgozatom olvasásáról. Miről is van szó? Az alábbi kérdésekre a kedves olvasó tud-e választ adni? Ha nem, vagy tanácstalan úgy a dolgozat eligazítást próbál adni. Hogyan keletkeznek bennünk az érzelmek? Az anyagelvű tudósok hogyan magyarázzák az érzelem keletkezését? Minden érzelemnek van-e leképződési helye a testünkben és hol találhatóak? A gondolataink és az érzelmeink milyen viszonyban vannak egymással, melyik a „főnök”? Elhatározásainkat a szívünkre vagy az agyunk gondolataira hallgatva hozzuk? A szív vagy az agy elektromágneses mezője a nagyobb, és mi ennek a következménye? Melyik az alapvető két érzelem a több, mint 300 különféle érzelem közül? Érzelmeink befolyással vannak-e DNS-ünkre? A pozitív/negatív érzelmek miért és hogyan befolyásolják élethosszunkat? Miért kell meg változtatnunk az emberi test működésére vonatkozó eddigi nézeteinket? A válaszokat a dolgozatban találja:

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2017 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp