Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele
HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Értisztítás / Vérhígító és kurkuma egyidejű szedése / Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra - Válasz Olvasóimnak 109. szám

Értisztítás
Ha valamelyik koszorúér elzáródik, az általa vérrel ellátott szívizom rostok elhalnak. A szívelégtelenség egyik oka a szív koszorúereinek "elmeszesedése", A kollagén, az elasztin és a véredény-kötőszövet erősítő komponensei biztosítják az érfal szerkezetét, stabilitását és megfelelő működését. A lizin és a prolin hiánya képes előidézni az érfalak gyengülését és instabilitását. Az artériák falának optimális szerkezetéhez, rugalmasságához és stabilitásához, és a további lerakódások megelőzéséhez szükségesek: C-vitamin, lizin, prolin, réz, mangán, N-Acetyl Glucosamine, Chondroitine Sulfate. Az érelmeszesedés gátlását esetleg csökkenését a dolgozatban említett vegyületek egyidejű szedésével érdemes kipróbálni

Vérhígító és kurkuma
Vérrög gátló gyógyszerek rendszeres alkalmazása esetén nem javasolt a kurkuma fogyasztása. A kurkumin kiváltására a dolgozatban felsorolt étrend kiegészítők javasolhatók.

Alkáli só kúra + tömjén Erős kúra
Idős életkorban nem javasolnak sem kemoterápiát, sem műtétet. Mivel lehet próbálkozni? Az étend kiegészítő forgalmazójának tanácsadói szolgálata is van, közelebbit ők tudnak mondani
Bővebben...

Alvászavarok 1. rész
Stressz, TV, számítógépi monitor, tablet, okos telefont, egyéb kütyük hatása. Melatonin pótlása erős altató gyógyszer szedése helyett. Hiába vagyunk fáradtak, nem tudunk elaludni és ilyenkor mit érdemes tenni? A felületes alvás semmiképp sem pihentető, de mit tegyünk ellene? Mit csináljak, ha nem tudok aludni? Altatók elhagyása. Délutáni alvás, késői felkelés. Dohányzás és alkohol hatása. Mit tegyünk, hogy hamar elaludjunk?
Bővebben...

Antidepresszánsok és az 5-HTP
7,5 millió darab, összesen 105 ezer doboz, vény nélkül kapható antidepresszánst értékesítettek 156 millió forintért Magyarországon 2018 szeptembere és 2109 augusztusa között. Ez értékben 48%-kal mennyiségben 26%-kal haladja meg az egy évvel korábbit Tanulmányok kimutatták, hogy ezeknek a szereknek a következő hatásai lehetnek:

 • álmatlanság
 • ingerlékenység
 • idegesség és aggódás
 • erőszakos gondolatok és tettek
 • nyugtalanság
 • öngyilkos gondolatok
 • remegés
 • ellenségesség
 • izzadás
 • szabálytalan szívdobogás
 • agresszió
 • bűnözői viselkedés
 • zavarodottság, összefüggéstelen gondolatok
 • paranoia
 • hallucináció
 • elmebetegség
 • akatízia (kóros nyugtalanság; fájdalmas belső
 • izgalmi állapot, amelyben a személy képtelen nyugodtan ülni)

Amerikában 65%-kal emelkedett az antidepresszánsokat szedők száma 15 év alatt, de a depresszió nem lett ritkább. A depresszióhoz hozzájárul az is, hogy az emberek 87%-a nem szereti azt, amit csinál napjai jelentős részében. Felmérések sora mutatták ki, hogy minél inkább materialista valaki, minél inkább anyagi, és pozícióbeli dolgok alapján értékeli magát, annál nagyobb valószínűséggel lesz depressziós.

A tanulmányhoz tartozó kép Egy tanulmány szerint az antidepresszánst szedő fiatalok
14%-a agresszívvá, sőt erőszakossá válik. Az antidepresszánsok elvonási tünetei között szerepelnek az öngyilkos gondolatok, az agresszió, a szorongás, a depresszió, a sírógörcsök, az álmatlanság, a szédülés, a hányás, a fejfájás, a reszketés, a „szikrázó” érzés az agyban.

https://www.mondjnemetadrogokra.hu/course/lesson/the-truth-about-prescription-drugs/antidepressants.html

Depresszió és a hirtelen szívhalál és szívbetegség kockázata nőknél (Nurses' Health Study eredményei). Erről is olvashat a dolgozatban.
Az utóbbi években egyre több vizsgálat lát napvilágot, amely az antidepresszánsok szívre gyakorolt negatív hatását mutatják ki. A hirtelen szívhalál valószínűsége nem függött össze a depresszió mértékével, csupán az antidepresszáns szedéssel. Valójában korábban más vizsgálat is magasabbnak találta a halálozás arányát szívelégtelenségben szenvedő betegek körében, ha azok antidepresszánst szedtek. A vizsgálat végkövetkeztetése, hogy bár az egyéni kockázatnövekedés kicsi, népesség szinten az antidepresszánsok szívritmuszavart okozó hatása és a hirtelen szívhalál megnövekedett kockázata komoly tényező lehet. E lehetséges kockázatot különösen azért kell átértékelni, írják a szerzők, mert az antidepresszánsokról mostanában az derült ki, hogy nem olyan hatásosak depresszió kezelésében, mint korábban gondolták
https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszans-es-hirtelen-szivhalal

Az antidepresszánsok szedése súlyos szív és érrendszeri kockázattal járhat
Mint Gary Null és munkatársai megírták a Halálos orvoslás tanulmányukban, az Egyesült Államokban évente legalább 106.000 ember egyszerűen a gyógyszer mellékhatásokba hal bele. Átszámítva magyar populációra, ez évente minimum 3500 értelmetlen halált jelent. Ez becsült adat, a valóság valószínűleg sokkal rosszabb.
https://antidepresszans.tenyek-tevhitek.hu/antidepresszansok-es-szivbetegseg.htm

Súlyos válságba jutott a fejlett világ mentális egészsége, egyre komolyabb probléma a krónikus szorongás. De mi van, ha ez nem rendellenesség, hanem természetes reakció a világra, amiben élünk? Erről szól Johann Hari az utóbbi idők egyik legtöbb vitát kiváltó könyve.
Johann Hari (2018). Elveszett kapcsolatok: A depresszió valódi okainak és a váratlan megoldások feltárása. Bloomsbury. ISBN 978-1-632868305
Érdemes áttekinteni az 5-HTP étrend kiegészítőről szóló irodalmi összeállítást. Az 5-HTP akadálytalanul jut át a vér-agy gáton, és gyorsan dekarboxilálódik szerotoninná, így hatékony lehet a depresszió kezelésére. Nyugodtan szedhető, mert a 2x50 mg alacsony mennyiség. Jótékony hatása vélhetően csak egy hónap elteltével figyelhető meg. A folyamatos szedése csak egy évig ajánlható. A továbbiakat ezt követően lehet eldönteni.
http://stressz.mediatop.hu/depresszio-ellen-5htp-el-kezelese
Bővebben...

 

Bővebben itt olvashat róla

Triptofan, 5-htp, Szerotonin

A triptofán a nyolc esszenciális aminosav egyike. Szükség van rá a niacin (B3 vitamin) termelődéséhez. A triptofán esszenciális. Ez azt jelenti, hogy az emberi szervezet nem képes előállítani. Így ételeinkkel kell biztosítani a szükséges mennyiséget. A triptofánt nem ritkán antidepresszánsként, természetes altatóként, és súlycsökkentőként alkalmazzák. Képes az agy szerotonin- és melatoninszintjét növelni. A triptofán ígéretes antidepresszánsnak tűnik, valamint antidepresszáns gyógyszerek hatásait is felerősítheti. Mindazonáltal az ilyen irányú klinikai kísérletek megbízhatósága megkérdőjelezhető.

Az 5-HTP a májban szerotoninná alakul, jelentős a kockázata a szívbillentyű megbetegedéseknek – ez a szerotonin szívre gyakorolt hatása miatt van. Épp ezért, Európában az 5-HTP-t mindig cardidopa kíséretében írják fel – ez akadályozza meg az 5-HTP átalakulását szerotoninná még az agy elérése előtt. A szerotonin csökkenti a félelmeket, és gondoskodik róla, hogy nyugodtan, lazán reagáljunk a külvilági ingerekre.
Hatására kiegyensúlyozottakká válunk, benső béke és elégedettség tölt el bennünket, ezért köznapi szóhasználattal boldogsághormonként is emlegetik.
Erősen hangulatjavító, lazító, alvást elősegítő, depresszióellenes, fájdalomcsillapító, motiváló hatású, ugyanakkor a szénhidrátéhséget is tompítja. Testünk a szükséges mennyiséget a triptofán nevű aminosavból állítja elő, B6-vitamin segítségével. A szerotonin agyunkban számos vezérlő, irányító funkciót lát el. Hatására csökken a szorongás, a félelemérzet, nyugodtan, kiegyensúlyozottan reagálunk, elégedettek vagyunk, benső nyugalom tölt el bennünket.

A tanulmányhoz tartozó kép A szájon át bevitt szerotonin (képlet) nem fejt ki közvetlen hatást a központi idegrendszerre, mivel nem képes átlépni az érfalon. A szerotoninhiány – különösen a téli, fényhiányos, hideg évszakban – szénhidrátok iránti farkaséhség formájában nyilvánulhat meg Ez különösen a fényhiányos depresszióra hajlamos embereknél jelentkezik erőteljesen. A szerotonin

mennyisége a referenciaértéknek ebben a tartományban kell maradnia: férfi: 0,2 - 2,8, nő: 0,4 - 3,5 µmol/l

 

Bővebben itt olvashat róla

Lábfej deformáció korrigálása. Válasz az Olvasónak 112. szám

Kedves S Éva Asszony,
Az Ön részére összeállítottam a lábfej deformációjának korrigálására és a fájdalmainak csökkentésére/megszüntetésére készítendő korszerű talpbetét készítésének lehetőségeit. Megoldásnak én ezt javaslom és a talpbetéttel vélhetően elkerülhető a költséges egyedi ortopéd cipő készítése, vásárlása. Az egyes résztémák részletes leírását a közölt link használatával megtalálja. Ha további kérdése lenne ezek után a kérdése lényegi megfogalmazását követően készséggel állok szíves rendelkezésére. Továbbá javaslom a 400 tudományos dolgozatom közül a Lábfej gyógyászattal foglalkozó írásomat, amelynek elérhetősége itt: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-labfej-gyogyaszat.php
Ezek után beszéljünk a talpbetétes megoldásról, íme:

A tanulmányhoz tartozó kép Talpbetét alkalmazásával történő terápiához a megfelelő talpbetét kiválasztása, lábminta vétele, elkészítése, a betét használhatóságához javasolható cipőtípusok meghatározása e szakterület ellátásához engedéllyel rendelkező ortopédiai cipész, és szakműhely feladata.

A láb harántrészét alkotó csontok (metatarsus) Easyinsole lúdtalpbetéttel, megfelelő formájú és méretű harántemelővel történő megemelésével és "alápárnázásával" jól korrigálható és a lesüllyedt boltozat és a fájdalom néhány nap alatt megszüntethető. https://www.easyinsole.com/hu/labbetegsegek/fajdalom-a-labujjak-alatt-harantsullyedes/23/
   
A tanulmányhoz tartozó kép Számítógépes láb vizsgálat
http://www.betet-kft.hu/szamitogepes-labvizsgalat-3d-lezer-scannerrel/
A mérés során számítógépre kapcsolt podoszkópon a páciens mezítelen talpáról az SPM rendszer egy nyomástérképet készít, melyen a terhelési pontok különböző színképpel jelennek meg. A talp nyomáseloszlásának mérésére kidolgozott, optikai eljárás nagy

felbontású, digitális képet ad a talpról, lehetővé téve a lábbetegségek lenyomatának rögzítését. A nyomáskülönbségek látványos színtérkép formájában jelennek meg a képernyőn, ami igen informatív a talp diagnosztika számára.

A nyomásponti képen tanulmányozzuk a statikai rendellenességek következtében kialakult kóros nyomásponti alakzatokat. Meghatározzuk a súlyvonal lefutásának irányát (nyomvonal) a fő nyomáspontok összekötésével, majd összehasonlítjuk a normálisnak tekintett iránnyal.

Ezek mintáját alapul véve ortopédiai műszerészeink készítik el a moduláris elemekből összeálló, egyedi talpbetétet, antiallergén és irritációmentes puha bőrből, illetve polifomból.
www.gyogyeszkoz.hu/catalog/talpbetetek/pedikom-talpbetetek

Kinek ajánlják?

 • Ízületi bántalmak; derék, térd, boka fájdalmak esetén
 • A talp boltozati süllyedés kialakulásának megelőzésére
 • Rendszeres állómunkát végzők számára
 • Cukorbetegeknek
 • Eredményesen használható a bőrkeményedések, a sarokcsontkinövés, az öregbütyök, a kalapácsujj kezelésében és megelőzésében

Alcantara® 30–50%-kal könnyebb, mint egy azonos vastagságú bőr és rugalmasabb, jobb légáteresztő képességű is a bőrnél, többek között ezért használják bőr helyett is. A légáteresztő képesség javítására esetenként perforációval is ellátják.

A tanulmányhoz tartozó kép Egyedi számítógépes lábdiagnosztika és talpbetét készítés Itt nem csak budapesti hanem az ország különböző helyein található üzleteket sorolják fel, ahol a számítógépes vizsgálattal az egyedi betét készítése megrendelhető. http://www.ortoprofil.hu/hu/uzleteink

A számítógépes talpvizsgálat alapján teljesen egyedileg, az egyén talpára készül a talpbetét. A talpbetét korrigálja a statikai elváltozásokat. A talpvizsgálat során készült képből megállapítható a boltozatok állapota, a bokasüllyedés, valamint a boka különböző irányú dőlései, melyek megszüntetését, korrekcióját mind figyelembe vesszük a tervezéskor.

http://www.ortoprofil.hu/hu/szolgaltatasaink/spm-talpdiagnosztikai-rendszer/spm-talpdiagnosztikai-rendszer

 

További dolgozatok listája

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2020 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp