Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

Üzenem a kedves Olvasóimnak

Szeretném kérni, hogy azok a kedves Olvasók, akik a dolgozataim színvonalával, tartalmával, áttekinthetőségével és közérthetőségével megelégedettek, úgy családi/baráti/ismerősi körben tegyenek erről említést kérve őket arra, hogy minden kötelezettség nélkül iratkozzanak fel a Hírlevelemre, amelyre a nelegybeteg.hu; Főoldalának baloldali sávjában van lehetőség. - Azok a kedves Olvasók, akik úgy vélik, hogy nincs szükségük ilyen jellegű tájékoztatásra és/vagy nem értenek egyet a dolgozataim téma választásával, hangvételével úgy ne hezitáljanak és nyomban iratkozzanak le a Hírlevélről, hogy a további „zaklatásnak” elejét vegyék. Bár sajnálom, de döntésüket tiszteletben tartom!

Azok a kedves olvasók, akik bár nem iratkoztak fel a Hírlevélre, de számukra ennek ellenére már közel két éve megküldtem azt, ez évtől már csak a feliratkozottaknak juttatom el az egészséggel kapcsolatos és sokakat érdeklő témákról szóló írásaimat. Köszönöm, hogy kérésük nélkül eddig is fogadták a dolgozataimat. Mindez azonban nem zárja ki azt, hogy bármikor a Google-n keresztül a www.nelegybeteg.hu beírásával olvashatják a Főoldali tartalmi képes összefoglaló segítségével a számukra fontos és érdeklődésre tartó témákat. Ha személyre szólóan szeretnének írni, úgy az alábbi linken kereshetnek: zsoldos@nelegybeteg.hu; Megértésüket megköszönve tartós testi/lelki egészséget kívánok

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Alul működő pajzsmirigy

„Eletminosegemen szeretnek javitani, errendszeri, pajzsmirigy alulmukodesem van, ezen szeretnek javitani. Köszönöm a tajekoztatast Monika”

Megjegyzés a levélhez
Ez a felkérés és ehhez hasonló sok más részemre küldött levél – több szempontból kifogásolható, amiért az üzenet megválaszolása nehéz, mivel a kedves olvasó nem tesz eleget a gondolatainak szabatos, világos, egyértelmű megfogalmazásnak. A sok helyesírási hibákról nem is teszek említést.

Válasz
Mivel az életminőségét szeretné javítani ezért írtam az alábbiakat, amelyből láthatja, hogy a pajzsmirigy alul működését kell kezelni az életminőségének javítása érdekében. Ez kizárólag orvosi feladat. Mivel a háziorvosok erre nem alkalmasak, ezért ajánlom, hogy megbízható, neves szakorvos segítségét kérje. Tudnia kell, hogy a pajzsmirigy-alulműködés nem gyógyítható, de megfelelő, életen át tartó gyógyszeres kezeléssel és rendszeres kontrollal a beteg teljes mértékben tünetmentessé tehető. Ilyenkor a betegség nem befolyásolja negatívan sem az életkilátásokat, sem az életminőséget.

A Válasz az alábbiakkal részletesen foglalkozik

  • Melyek a pajzsmirigy alulműködés tünetei
  • Nagyon sokan egyedül a TSH értékét ellenőriztetik, ám sokkal pontosabb képet kaphat ön is és az orvosa is akkor, ha mellette a T3, T4 és az ATPO szintjét is megvizsgáltatja
  • A betegnek azt kellene megértenie, hogy nem a pajzsmirigyükkel van a gond, hanem azzal, hogy az immunrendszerük megtámadja a pajzsmirigyet
  • Kezelő orvostól az anti-TPO érték meghatározását isa betegnek kérnie kell, mert orvosa lehet, hogy erre nem figyel. Itt jegyzem meg egy kedves olvasóm véleményét:
    „TB alapon, csak a TSH értéket nézik a vérben és az FT3, FT4, vagy TPO vizsgálatra már el sem küldik az embereket! Tudtommal pedig ezek is fontos részei a vizsgálatnak! Miért szüntették meg ezeknek az értékeknek a vizsgálatát, mikor olyan sok ember érintett ebben a betegségben! B Tünde külker menedzser”

Tájékoztatásra közlöm a pajzsmirigyre vonatkozó vizsgálatok referencia értékeit (TSH, Free T3, Free T4, T3-trijóditornin T4-tiroxin szint)

Otthoni kezelés lehetősége
D3 vitamin, Szelén pótlása, Cink pótlás L-Tyrosine 500 mg. szedése, Barátcserje kivonat. mesterséges trijód-tironin (T-3) pajzsmirigy hormon szedése orvosi felügyelet mellett

  • Fontos: Szakértő felkeresése konzultációra és a kezelés irányítására

 

Bővebben itt olvashat róla

Kurkuma / kurkumin

Üdvözlöm Zsolt! A kérdésem az lenne, hogy régóta pajzsmirigy túlműkösésben szenvedek,endometriosisra műtöttek kétszer , most ismét kiújult,gericsérvem van és gyomor problémákkal küszködök,nemrég gyomor féklyem volt.30 éves vagyok és sajnos elég sokat stresszelek!Ki szeretném próbálni a kurkumin tablettát ,hátha segíteni,Ön melyiket ajánlaná nekem? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel K –V Ágota

Megjegyzés a levélhez
A kedves Olvasó helyesen tudja, hogy név említésével írjuk a levelet. Sajnos a név (Zsolt) helytelen, mivel a vezeték nevem Zsoldos a keresztnevem Bence. Az „endometriosisra” kifejezés helyesen: endometriozis miatt. A „küszködök” szó helyesen küszködöm, mivel ikes ige. Noha létezik a kurkuma tabletta, de többsége kapszulás kiszerelésű. A levélben említett „Kurkumin tabletta” nem létezik

Válasz a levélre
Kedves Ágota,
A termék ismertető, valamint a gyártó megbízhatósága miatt az alábbi termék javasolható:

Best kurkumin C3 komplex bioperinnel / 120 db
Amennyiben kurkuma terméket vásárol nem a kapszulázott fűszernövényt célszerű választani, hanem mint a jelen termék esetében is olyan kurkuma kivonatot ami 95%-nál több hatóanyagot tartalmaz. Így az adott kapszulában szinte kizárólag tiszta kurkuminoid, azaz a gyógynövény hatóanyaga található meg.!

WTN kurkuma spektrum 60 db
A Wise Tree Naturals termékek fejlesztése és gyártása is Magyarországon történik Aktív komponensek ismertetése.

KURKUMA SPEKTRUM (ZYFLAMEND) 60 KAPSZ
Erre a termékre vonatkozó ismertető szöveg tartalmilag azonos a fenti termékkel. Annyiban eltérő, hogy az összetételre vonatkozó mg súlyokat nem közli
Következtetés: A két termék az összetétel és az ár szempontjából azonos.
üdvözlettel

 

Bővebben itt olvashat róla

Lúgos víz fogyasztása

Tisztelt Zsoldos Bence!
Megkérdezném az Ön véleményét a lúgos vízről, mivel eddig nagyon sok hasznos dolgot olvastam a hírleveleiben.
Nagyon hálás vagyok azért a sok önzetlen segítségért, amivel az egészségügyi problémákkal küszködő, vagy helyes életmódra vágyó emberek gondjait enyhíti. Tisztelettel és szívélyes üdvözlettel Krisztina

Megjegyzés a levélhez
Ez egy világosan, érthetően megfogalmazott levél, amely eleget tesz az levél alapvető követelményinek is (megszólítás, tárgyalás, köszönet, üdvözlet, aláírás)

Kedves Krisztina,
Minden egyes emberi szerv kémhatása más és más, A szervezet állandó munkával tartja fenn a kényes egyensúlyt. Szándékosan ezt csak nagyon drasztikus eszközökkel tudnánk befolyásolni, ami már könnyen életveszélyes állapothoz vezetne. Nem lenne kívánatos, hogy kényünk-kedvünk szerint alakítsuk szerveink kémhatását, sőt: ha a vér 7,4-es pH-ja akár csak két tizeddel is változik valamely irányba, az majdnem hogy azonnali halálhoz vezet. Az úgynevezett lúgosító étrend viszont kifejezetten előnyös, sok zöldséget és gyümölcsöt tartalmaz, csak ajánlani lehet.

Az ivóvíz ideális pH-szintje 6-8,5 közötti. Az emberi test állandóan fenntartja a pH egyensúlyát, és a vízfogyasztás nem befolyásolja azt.

A WHO dokumentum szerint „ lehetetlen megállapítani az emberi egészség és az ivóvíz pH-jának közvetlen kapcsolatát”. Ez is arra mutat, hogy a lúgos víz fogyasztásának semi értelme!
Az alkalikus víz fogyasztása terápiás előnyökkel járhat a reflux betegségben szenvedő betegek számára.
Nem ismert olyan meggyőző tudományos bizonyíték, miszerint 8 pH-nál lúgosabb ételek fogyasztása vagy lúgos víz fogyasztása segít megőrizni az emberek egészségét.
A PuripHy folyékony nátrium-hidrogén-karbonát, kálium-karbonát és kálium-hidroxid kombinációja.

A normális sejtek elpusztulnak a túlzott lúgos körülmények között.
A testünket egyszerűen nem arra tervezték, hogy folyamatosan erősen lúgos vizeket fogyasszon. A lúgosság még további hátránya az is, hogy antibakteriális hatással rendelkezik, így felboríthatja a szervezet hasznos baktérium kultúrájának egyensúlyát.
A világ legegészségesebb vizei, melyek a hegyi források, ténylegesen 6,5 körüli savas pH értékűek,

 

Bővebben itt olvashat róla

Az étrend kiegészítők kapszula anyagáról

Tisztelt Zsoldos Bence
A kapszulák amiben az étrend kiegészítők vannak mennyire károsak a szervezetre? Néha előfordul hogy napi 3 kapszulát veszek be és érdekelne hogyan bontja le a szervezet illetve távozik-e a szervezetből? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Magdi

Megjegyzés a levélhez
Világos, egyértelmű kérdésfeltevés. A levél szerkezetének betartása is elismerést érdemel (megszólítás, tárgyalás, köszönet nyilvánítás, elköszönés, aláírás)

Válasz
Az étrend-kiegészítő kapszulák zselatinból vannak A zselatin 98-99%-ban fehérje. A zselatin természetes eredetű fehérje és nem egy műanyag tok, mint ahogy sokan gondolják.
A kapszula anyaga a vizelettel kiürülnek a szervezetből.
A gyógyszerekben és az étrend-kiegészítők esetében azért készül zselatinból a kapszula, hogy könnyebb legyen lenyelni azokat, a csúszós felületük miatt.
Élelmiszerekben a zselatin napi maximum beviteli mennyisége nem korlátozott és mellékhatása nincsen. A kapszula anyaga fiziológiai szempontból semleges, közömbös és könnyen emészthető A hagyományos két darabból összetett zselatin kapszulák nagyon népszerűek a kiegészítők és a gyógyszerek világában is. A legnagyobb előnyük, hogy könnyen lenyelhetők és nagyon hamar feloldódnak a gyomorban.
A kapszulák hátránya hogy nem zárnak légmentesen, így eltarthatóságuk korlátozott.
A kapszulákat sokan szétszedik, mert vagy nem szeretik, hogy a nyelvükhöz ragad, vagy nem tudják lenyelni, és ezért a port feloldva veszik be. Ez azonban rossz megoldás.
A lágy zselatinkapszula előnyei nem különböznek a kemény kapszulák előnyeitől.

A vérkeringés folyamatos, így a hatóanyagok mindenhová eljuthatnak. A szervezet egyik fő átalakító szervén, a májon is keresztüljutnak, a gyomorból vagy bélből való felszívódást követően. Ez viszonylag hamar megtörténik. A fehérjében lévő peptidkötések hasítását a gyomornedv pepszinje, és hasnyálmirigynedv (tripszinje, kimotripszinje, karboxipeptidáza) végzi el.
A hazai lakosság évente körülbelül 50 milliárd forintot költ vitaminra és étrend-kiegészítőre, ezek forgalma elsősorban a patikák, a drogériák és a legálisan működő internetes oldalak eladásai során mérhető.
Magyarországon évente 28 millió doboznyi kel el ezen termékcsoportból, míg 2012-ben csak 23 millió fogyott.

 

Bővebben itt olvashat róla

Protonpumpa (PPI) gátló és aszpirin együttes szedése

Javasolt-e folyamatos PPI napi 100mg aszpirin szedés mellett, van-e más megoldás?
köszönet

Megjegyzés a levélhez
Ez a felkérés és ehhez hasonló sok más részemre küldött levél – több szempontból kifogásolható, amiért az üzenet megválaszolása nehéz, mivel a kedves olvasó nem tesz eleget a gondolatainak szabatos, világos, egyértelmű megfogalmazásnak. Egy kulturált ember ilyen udvariatlan, levelet nem ír, mivel itt hiányzik a megszólítás, tárgyalás, elköszönés, aláírás! „Magas lóról” nem beszélünk senkivel, különösen, ha sok munkával járó ingyenes munkáról van szó.

Az utóbbi években számos tanulmány mutatott ki összefüggést a tartós PPI-kezelés és az időskori csonttörések között. PPI-kezelés és a dementia bármely formája között összefüggés van. A PPI-k önmagukban is képesek növelni a cardiovascularis kockázatot, amit számos kutatócsoport igazolt. Az acetil-szalicilsav (ASA) kis dózisainak tartós szedése kétszeresére–négyszeresére növeli a felsô gasztrointesztinális vérzés kockázatát!
Ismert, hogy a PPI-k szedése B12 vitamin hiányhoz vezet, ami ugyancsak összefüggésbe hozható az Alzheimer kórral. American Journal of Cardiovascular Drugs című szaklapban, amely áttekinti a PPI-k kardiovaszkuláris kockázatait. PPI-k megváltoztatnak olyan alapvető sejtfunkciókat is, amelyek a véralvadási képességgel függnek össze, ezáltal növelve a gyakran végzetes szívbetegségek előfordulásának kockázatát.11
Sukhovershin, R.A. & Cooke, J.P. Am J Cardiovasc Drugs (2016) 16: 153.
https://doi.org/10.1007/s40256-016-0

Az FDA nyomatékosan felhívja a figyelmet, hogy a PPI-k kizárólag rövid távú használatra javasoltak5, ma már emberek millió napi rendszerességgel szedik őket, sokszor évtizedeken keresztül. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3388523/
Javasolt, hogy a PPI szedését hagyja abba, helyette Paleo diétára térjen át.

A szervezetünk oxigén tartalmának növelése: Low Deuterium Oxy crystal étrend kiegészítővel

A véroxigén szint mérés azt mutatja meg, hogy a vörösvértestek oxigénszállító kapacitásuk mekkora hányadát használják. Minél magasabb az érték, annál jobb. Ha az érték 98, akkor azt jelenti, hogy a lehetséges oxigén szállító kapacitás 98%-a van oxigénnel lekötve.
96-100% közötti érték az egészséges, azaz normál érték, 8% vagy alacsonyabb értéknél

A tanulmányhoz tartozó kép haladéktalanul fordulj orvoshoz vagy amennyiben ismert betegség okozza, akkor a kezelőorvossal megbeszéltek szerint megkezdheted az oxigén adagolást. Szükség van a véroxigén szint rendszeres mérésére, az oxigénszállító képességnek rendszeres ellenőrzésére. Ezt biztosítja egy egyszerű készülék, a pulzoximéter (ábra).

Véroxigén szint mérése javasolt az alábbi betegségekben:

tüdőbetegség esetén: krónikus bronchitis, obstruktív tüdőbetegség (COPD), asztma (a rohamok alatt), allergia (a rohamok alatt), tüdődaganat, stb. esetén
szívbetegség esetén szívelégtelenség, kardiomiopátia, szívizom gyulladás, pitvarfibrilláció – abszolút aritmia, rohamokban jelentkező ritmuszavar, stb. esetén.
vörösvértestek betegsége esetén: vörösvértestek alacsony száma vagy működési zavara, a hemoglobin probléma (ez a molekula felelős az oxigén szállításhoz), egyes anyagok (vas, B12-vitamin, folsav) hiányában nem képződik elegendő vagy megfelelő funkciójú vörösvértest).

Aerobika OPEP készülék hatékonyan segít a COPD fellángolásainak kivédésében, akut szakaszban a tünetek enyhítésében. Tüdőbetegségről bővebben az alábbi két dolgozatomban is olvashat: http://nelegybeteg.hu/tanulmany-tudo-fibrozis.php valamint http://nelegybeteg.hu/tanulmany-copd.php
A COPD fellángolások megelőzése nagyon fontos. A COPD-ről bővebben:

A tanulmányhoz tartozó kép http://nelegybeteg.hu/tanulmany-copd.php
Orvosi tanulmányok igazolták, hogy az Aerobika készülék (ábra) használata 30%-kal csökkentette a kórházba kerülés valószínűségét és jelentősen csökkent a betegek gyógyszerszükséglete is. A készüléket használóknak kevesebb antibiotikumra és szteroidra volt szükségük, mint a kontroll csoportoknak. Ezen felül jelentős javulás volt mérhető a légzésfunkciós értékekben, a légzésben és javult a betegek közérzete

 

Bővebben itt olvashat róla

Rhodiola rosea

Több kedves olvasó érdeklődött a Rhodiola rosea étrend kiegészítőnek a szervezetre gyakorolt kedvező hatásáról. Ez indított arra, hogy felkeltsem a figyelmet a Rhodiola termékre. Több dolgozatomban is említést teszek róla, aminek az elérhetőségét az alábbi linkekre kattintva érheti el.

http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-rosea.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-szedules.php
http://nelegybeteg.hu/tanulmany-rhodiola-nem-almatlansag-okozo.php

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp