Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

„Így irtok Ti”
Tallózás Olvasóim válasz leveleiből

Tisztelt Zsoldos Bence Úr!
Hálásan köszönöm gyors és kimerítő tájékoztatását. Levelében megfogalmazott kéréseinek természetesen maximálisan eleget teszek.
Rendszeres olvasója vagyok az oldalnak és most már a hírlevelére is feliratkoztam.
Üdvözlettel, K Tamás
2017. augusztus 19


Kedves Zsoldos Bence, kedves uram!
Mindenekelőtt köszönöm a gyors és lelkiismeretesen kidolgozott tájékoztatóját, javaslatát. Átnéztem a termékeket és ugy gondoltam, hogy kipróbálom azokat. Láttam az üzlet elérhetőségét is, hamarosan felveszem a kapcsolatot. A hit és a remény sokat segíthet nekem. Ezen kívül egy lelkiismeretes, jó szándékú, nagy tudású ember, mint Ön is, megkönnyíti a napjaimat a szakmai hozzáértésével, javaslataival, annak ellenére, hogy nem orvosi diplomája van. Ha jól tudom, az orvosi egyetemen nem foglalkoznak olyan intenzitással a szerves kémiával, gyógyszer képzéssel, mint Ön az egyetemen.
Talán ez motivált abban, hogy elsősorban Öntől kértem a segítséget.
Üdvözlettel M Márta
2017. szeptember 6.


Nagyon köszönöm, folyamatosan olvasom, értelmezem. Nagyon jó egészséget kívánok, még sok ilyen hasznos munkához!
Sz Ildikó
2017. szeptember 7.


Tisztelt Zsoldos Bence!
Nagyon izgatott vagyok, hogy rátaláltam az Ön Weboldalára, nagyon sok érdekes téma van, ami érdekel engem. Ėrdeklődve olvastam a csontrákról írt összefoglaló tanulmányát. Sajnos érintve vagyunk, az első, 8 éves unokám betegedett meg ewing sarcomában (……) Olvastam a fejtegetését, hogy minden összefügg mindennel, és mindenkivel. (…..) Ha van ideje, kérem válaszoljon. Előre is köszönöm!
Tisztelettel Mné Zsuzsa
2017. szeptember 25.


Tisztelt Uram!
Nagy örömmel olvasgatom tanulmányait. Nekem, mint egészségügyi dolgozónak is, kifejezetten lebilincselő olvasmányok. Átfogó szemlélettel, rendkívüli ismeretanyaggal bíró szerzőt sejtetnek a háttérben. Éppen ezért merek Önhöz fordulni. Kifejtené álláspontját a növényi alapú étrenddel kapcsolatban? Munkám során /védőnő vagyok/ több vegetáriánus, vegán családdal foglalkozom. A csecsemő és kisgyermekek táplálásával kapcsolatban a jelenlegi protokoll szerint nem megengedett a hús mellőzése 6 hónapos kor után. Mi a véleménye erről? Mit javasolna vas és fehérjepótlásra ennek a korosztálynak?
Köszönöm válaszát: Szné Anita
2017. szeptember 25.


Már több ízben is gratuláltam Önnek, de választ egyszer sem kaptam! Mind ezek ellenére továbbra is fantasztikusan élvezem és értékelem írásait, melyek maximálisan bátrak, ugyanakkor nem sértőek, sem laikusokkal, sem a hivatalos felfogást-gyakorlatot követőkkel szemben! Végezetül az Ön hallatlanul nagy mentális és fizikális kapacitását látva, szeretném azt kihasználni! Foglalkozna talán egy keveset az U-vitaminnal is?
Maradok tisztelettel és ámuló elismeréssel; Sz László
2017. szeptember 26.


Tisztelt Zsoldos Bence!
Köszönöm reagálását, együttérzését.
Férjemet tegnap vették fel a kecskeméti onkológiai osztályra. Kezelő orvosa szerint nem jöhet szóba a kemoterápia sem, olyan gyorsan romlott az állapota. Jelenleg a munkahelyem és a kórház között ingázok, a munkahelyemen néztem bele az emailekbe.
Tud olyan orvost, akit fel tudnánk keresni?
Tisztelettel: Lné T Tünde
2017. október 26.


Tisztelt Zsoldos Bence!
Az Ön weboldalát nemrég fedeztem fel, és rengeteg információt találok rajta. Mivel kulcsszavas keresést nem látok az oldalon ezért a segítségét szeretném kérni. Édesanyámnál liposzarkómát állapítottak meg, egy részét kiműtötték (…..) Szeretném segítségét kérni abban, melyik cikkeit ajánlaná figyelmembe édesanyám betegsége kapcsán. Nyilván sok írása érintheti e témakört, de kérem, hogy a rengeteg információ szűrésében ily módon legyen segítségemre. Ennyi hivatkozással és információval rendelkező oldalt eddig még nem tapasztaltam. Köszönöm, hogy létrehozta.
Segítségét előre is köszönöm, K Ildikó
2017. november 22.

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

COPD tüdő betegség gyógyszeres kezelése és kapcsolata a szívbetegséggel

Olvasó írja
Üzenet: Szeretném megtudni, hogy nem szelektív BB mellett a Bufomix vagy a Bretaris a javallt inkább? BB=Visken(pindolol) (A Nebilet- Bufomix kombinációtól súlyos szívritmus zavart kaptam) Betegségek: mitralis prolapsus, COPD, autoimmun, erős allergia főleg gyógyszerekre.+peubalzsam, thiomersal, fakátrány, formaldehid. (anafilaxia volt) Az orvosok véleménye egymástól eltérők. Kissé tanácstalan vagyok. Köszönöm.

Válasz
Tisztelt V Ildikó Asszony

 • Mivel nem vagyok orvos, sem kardiológus vagy tüdőgyógyász ezért az általam leírtakat ennek figyelembevételével értékelje. Levelében leírtak azt sejtetik, hogy egy komplexen gondolkodó, értelmes és nem biztos, hogy a protokollhoz mereven ragaszkodó széles látókörű, logikusan gondolkodó orvosra van szüksége.
 • Tájékoztatásra megpróbáltam a COPD és a szívbillentyű miatti betegségét egymással összefüggésbe hozni. Amit javaslok:
  • CRP vizsgálat végzése és eredményének folyamatos figyelemmel kisérése,
  • a szív UH vizsgálata,
  • a thiomersal vegyületet tartalmazó anyagok elkerülése,
  • inkább a Bretaris Genuair használata,
  • a szívbillentyű hibája miatti vér visszaáramlás mértékének meghatározása.
  • Ha magas vérnyomásra panaszkodik akkor kérjen háziorvosától 24 órás Holter vizsgálatot, ha eddig ezt nem tette.
  • A Nebilet (Nebivolol) egy Béta blokkoló gyógyszer, ami hörgő szűkítő tulajdonságú, ezért ennek szedése a COPD betegsége miatt véleményem szerint nem tanácsolt. Kérem, hogy ezt is egyeztesse kezelő orvosával.

Nem érthető, hogy miért szedi a Visken gyógyszert, amikor az béta blokkoló és nem ajánlják, ha

 • idült tüdőbetegségből (COPD) eredő jobb-szívfél megnagyobbodása van;
 • -tüdőasztmában, ill. más idült hörgőszűkülettel járó betegségben szenved;
 • -szív ingerületvezetési zavarban (szívbillentyű)

Ellentmondás van
Hörgő tágító a Bretaris Genuair de ezzel szemben a Nebilet de a Visken is hörgő szűkítő. Ez a két eljárás egymásnak ellentmond! Kérdezze meg orvosát, aki természetesen valamiféle magyarázatot fog adni, ami nem biztos, hogy elfogadható. Mivel szerintem egy orvos nem orvos, ezért indokolt lenne egy másik neves orvos véleményét ebben az elég zavaros helyzetben kikérni!

A részleteket itt olvashatja:

 • A mitralis prolapsus miatt zárási rendellenesség idején kevesebb vagy több vér visszafolyása lehetséges. Ez kifejezetten szívbillentyű, tehát kardiológiai probléma. Igen ám, de minden COPD beteg veszélyeztetett szívbetegségekre, és körülbelül 30%-uk szív-és érrendszeri megbetegedésben hal meg. Önnél különösen fontos erre figyelni, mivel a szívbillentyű betegsége a COPD-től ugyan független, viszont a COPD súlyosbítja az eredeti szív problémáját. Ezt is szakorvossal (kardiológussal) kell megbeszélnie, ha ezt eddig nem tette.
 • Bretaris Genuair hatóanyaga az aklidinium-bromid, amely a hörgőtágító gyógyszerek csoportjába tartozik és a COPD betegségre írja fel a tüdőgyógyász. Klinikai vizsgálatok szerint a Bretaris Genuair hatásosabb volt a placebónál a COPD-ben szenvedő betegek tüdőműködésének javításában. Hat hónapos kezelés után a 200 mikrogramm Bretaris Genuair-t kapó betegeknél a FEV1 a placebóval összevetve átlagosan 99 milliliterrel, a 400 mikrogrammos adag mellett pedig 128 milliliterrel növekedett. Nem alkalmazható azonban olyan személyeknél, akik túlérzékenyek (allergiásak) az aklidinium-bromidra, az atropinnal, illetve más hasonló antikolinerg hörgőtágító gyógyszerekre , vagy a készítmény bármely más összetevőjével szemben.
  Bretaris Genuair hatásosan enyhíti a COPD tüneteit, és jótékony hatását akár egy éven át is megőrzi. A CHMP megállapította továbbá, hogy nem merültek fel lényeges biztonságossági aggályok a Bretaris Genuair-rel kapcsolatosan, mivel a gyógyszer mellékhatásai visszafordíthatóak és hasonlóak az egyéb antikolinerg hörgőtágító gyógyszerekéhez. A CHMP megállapította, hogy a Bretaris Genuair alkalmazásának előnyei meghaladják a kockázatokat, ezért javasolta a gyógyszerre vonatkozó forgalomba hozatali engedély kiadását. A Bretaris Genuair ajánlott adagja egy belélegzés naponta kétszer.
  • Magyarázat: Az emberi felhasználásra szánt gyógyszerek bizottsága (CHMP)
 • Bretaris Genuair alkalmazása a szakirodalmi leírások szerint kedvezőbbnek tűnik. Beszélje meg ezt is orvosával.
 • Megállapították, hogy azoknál a COPD betegeknél, akiknek magas a C-reaktív protein szintjük (egy fehérje a vérben, mely mennyisége gyulladás hatására nő), majdnem kétszer nagyobb a szív-és érrendszeri betegségekben, vagy rákban való elhalálozás kockázata, mint az alacsony C-reaktív proteinnel rendelkező betegeknél. Közös kockázati tényező a COPD és a szívbetegségek esetén a dohányzás. Egy másik valószínű oka a krónikus gyulladásnak az erek károsodása. Az itt közöltek miatt fontosnak tartom a CRP mutató ellenőrzését. A vizsgálatot a vérszérumból végzik, Normálértéke: 8 mg/l alatt
 • A szívelégtelenség előfordulása gyakoribb azon COPD-s betegekben, akiknél emelkedett fibrinogén-, IL-6- és IL-8-szinteket mértek Amennyiben a COPD-s betegnél emelkedett CRP akkor a szívinfarktus kockázata 2,3-szorosára, míg a szívelégtelenségé 2,63-szorosára emelkedett.

  A bétablokkolóval kezelt COPD-s betegeknek nemcsak az össztúlélése és a fizikai terhelhetősége javult számottevően Amennyiben a szívelégtelen COPD-betegeknél mégis abszolút kontraindikált a bétablokkolók alkalmazása, akkor angiotenzinkonvertáz-gátló (ACEI) vagy ARB-kezelést javasolnak, melyek szintén csökkentik a betegek halálozási kockázatát. Különösen fontos a COPD fenntartó kezelésben részesülő szívelégtelen betegek rendszeres kardiológiai gondozása, Az ACE gátló vérnyomáscsökkentő előnytelen lehet, mivel hörgőszűkítő hatású, mely száraz, kínzó köhögést okoz, ez az ACE-gátlóknak olyan mellékhatása, ami miatt sokszor abba kell hagyni szedésüket, és más terápiára kell áttérni. Asztmásoknak és krónikus hörgőszűkületben szenvedőknek ezért nem ajánlott szedésük.
  http://medicalonline.hu/tudogyogyaszat/cikk/mitol_fullad_a_copd_s_beteg

  A Bufomix Easyhaler 4,5 mikrogramm/160 mikrogramm /belégzés, inhalációs por
  Mellékhatásai: Gyakori – Szívdobogásérzés, remegés vagy reszketés. Ezek a mellékhatások általában enyhék és a Bufomix Easyhaler 4,5/160 kezelés során megszűnnek. Szapora szívverés vagy szívritmuszavarok kezelésére használt gyógyszerek (például a kinidin). - Digoxin vagy más, a szívelégtelenség kezelésére használt gyógyszerek.
  „Nebilet- Bufomix kombinációtól súlyos szívritmus zavart kaptam”
  Krónikus szívelégtelenségben szenvedő betegeken végzett klinikai vizsgálatban a szív enyhe fokú ingerületvezetési zavarát tapasztalták , amely befolyásolja a szívritmust (első fokú pitvar-kamrai blokk). Ezt tapasztalhatta Ön is. ennek figyelembevételével a a Nebilet szedését fel kellene függeszteni. Nem ismert, hogy a Nebilet gyógyszert mire szedi. Magas a vérnyomása? – minthogy ez elsősorban ennek kezelésére való! Ezt is szükséges kezelő orvosával egyeztetni.

A thimerosal, amit magyarul tiomerzálnak is neveznek, egy higanytartalmú szerves vegyület, ami a szervezetben etilhigannyá és tioszaliciláttá bomlik. 1930 óta használják tartósítószerként oltásokban és gyógyszerekben, a baktériumok és a gombák elszaporodása ellen. Több oka is van, hogy alkalmazását függessze fel!

A több irányú bajai miatt együtt érzek Önnel és ha valamiben ezen túl segíteni tudok, úgy keressen meg levelével

 

Tovább a nelegybeteg.hu weboldalára

A fibromyalgia egy gyakori és igen fájdalmas izmokat érintő betegség

Olvasó írja
Üzenet: 3 és fél éve izomlázszerű fájdalmakkal küzdök, azaz fibromyalgia, amire orvosok antidepresszánst javasoltak, közben 1 éve derült ki autoimmun pajzsmirigy alulműködés, ezzel egy időben a magas vérnyomás, a prediabétesz valamint idült arcüreg gyulladás. Véletlen hallottam meg a Tafedim tea jótékony hatásáról, 5. napja iszom. Csak a hormontablettát szedem, minden más gyógyszer szedését felfüggesztette. Még nem tértek vissza az izomlázszerű fájdalmak, pedig az Apranax szedésének elhagyása után ilyenkor már fájni szokott mindenem.

Válasz
Tisztelt Cs Ilona Asszony,
Köszönöm MEGTISZTELŐ BESZÁMOLÓJÁT. Remélem javulni fog az állapota. Mivel részemre kérdést egészségügyi problémáival kapcsolatban nem tett fel, ezért csak tudomásul veszem beszámolóját azzal, hogy sikeres további küzdelmet kívánjak orvosának vezetésével.

Megjegyzés:

 • A Tafedim tea képes különböző eredetű gyomor- és bélrendszeri gyulladások enyhítésére. A reflux diéta betartása mellett a Tafedim tea igen hasznos. Az Euphorbia hirta kiváló immunerősítő, különösen azon időszakok alatt érdemes fogyasztani, amikor a belekben fertőző kórokozók terjednek el. Gyulladáscsökkentő hatása az egész légúti rendszerben érvényesül, bronchitis, torokfájás, krónikus köhögés, de még asztma esetén is javulhat az állapot.
 • Az Apranax elhagyása a sokrétű és gyakran veszélyes mellékhatások miatt előnyös lehet. Gyakori mellékhatásai: szédülés, fejfájás, feledékenység, emésztési zavar, hányinger, gyomorégés, hasi fájdalom
 • Izomfájdalmaknál azt gondolhatná, hogy kímélnie kell magát, pedig a tétlenség csak fokozza a panaszait. A fibromyalgia egyik legjobb orvossága a rendszeres mozgás. Ha szakember útmutatásával végzi a megfelelő fizioterápiás gyakorlatokat, akkor biztos lehet abban is, hogy hatásos lesz, és káros mellékhatások nélküli.

A fibromyalgia szindróma a kutatók tapasztalata szerint elsősorban a központi idegrendszer problémája. Zavarok alakulnak ki a fájdalom érzékelésében és feldolgozásában. Azonban azt nem lehet pontosan tudni, hogy mi okozza ezt a zavart.

A nehezen diagnosztizálható fibromyalgiát a szakemberek négy nagyobb altípusba sorolják. Ezek mindegyikének más és más kezelésre van szüksége.

 • Extrém fájdalomérzékenység, pszichológiai tünetek nélkül.
 • A fibromyalgiát a fájdalommal összefüggő depresszió is kíséri.
 • Az elsődleges depresszióhoz kapcsolódnak a fibromyalgiás tünetek.
 • Valamilyen lelki betegség váltja ki a fibromyalgia tüneteit.

Antidepresszánsok szedése javasolt. Ezek a készítmények javítják az agy ingerületátvivő folyamatait. Másrészt a természetgyógyászati módszerek, a kineziológia, a Theta Healing ®, különféle relaxációs gyakorlatok, masszázs, és fürdők elősegíthetik a gyógyulást.

 

Tovább a nelegybeteg.hu weboldalára

Számos betegségre kedvezően ható új fejlesztésű kurkuma

Olvasó írja
Tisztelt Zsoldos úr! Valóban nagy megelégedéssel olvastam a Kurkuminról szóló tanulmányát. Korábban is hallottam már ezt-azt a hatóanyagról. Sajnos, most azonban szükség is lett a hatékony alkalmazására, mert édesapámnál a múlt héten vastagbél rákot állapítottak meg. Ő bízik a műtétben is, amire hamarosan sor is kerül, de hajlik rá, hogy emellett természetes kiegészítő szereket is szedjen. A kurkuma szedésének pontos mennyiségét próbáltam kideríteni, amikor rábukkantam az Ön cikkére, amiben azt írja, hogy betegsége esetén a hatékony mennyiség napi 3-szor 4-600 mg kurkumin (ha jól emlékszem, mert most nincs előttem a cikk), ugyanakkor az egészségre még nem káros mennyiség 210 mg, akkor hogyan kellene szednie édesapámnak? Illetve szedheti-e bio porként is (nem feltétlenül kapszulás készítményben), mivel a bél érintett? Válaszát előre is nagyon köszönöm.

Válasz
Kurkuma/kurkumin alapismeretek
A Kurkuma/kurkumin étrend kiegészítők tulajdonságainak ismertetése * A fűszerként árusított kurkumát terápiás célra nem javasolt fogyasztani * Mivel rosszul illetve nem szívódik fel a béltraktusból, ezért az étrend kiegészítők egy részében egyéb kiegészítő összetevőket (feketebors, aswaganda, gyömbér kivonat stb.) alkalmaznak, ami jelentősen megnöveli az árát, de hatékonnyá teszi a terméket.. * Kukumin terápiás hatása a humán szervezetre, amelyek közül kiemelkedő a daganat gátló hatása. * A rákellenes gyógyszerek általában gyengítik viszont a kurkumin erősíti az immunrendszert * A kurkumin növelte a kemoterápia hatásosságát és csökkentette a kemora rezisztenssé váló ráksejtek számát. * Az Alzheimer betegség esetében a kurkumin nem oldja ugyan az amiloid fehérje plakkokat, de felgyorsította az új idegszálak képződését * D-vitamin és a kurkuma segít megelőzni az Alzheimer-kórt * A dolgozatban számos kurkumin tartalmú étrend kiegészítőt ismertetek, amelyek közül kiemelkedő a jól felszívódónak hirdetett Bio Curcumin Forte és a Hidvégi-féle Kurkuma-AW.

 

Bővebben itt olvashat róla

A hatékonyabb kurkumin étrend kiegészítő

A tanulmányhoz tartozó kép

A tanulmányhoz tartozó kép
A növény régóta ismert Európában, a híres svéd botanikus, Linné 1753-ban fedezte fel és nevezte el Curcuma longának. (foto). KURKUMA GYÖKÉR használatos étrend kiegészítőnek (foto alul)
A kurkumin szájon át történő adagolása során kis mennyiségben mutatható ki a vérben mivel rosszul szívódik fel a béltraktusból. Az OETI állásfoglalása szerint napi 210 mg kurkumin/70 kg ember a javasolt maximális dózis. Ahhoz, hogy a napi 210 mg kurkumin biztosíva legyen 7000 mg (7 gramm) kurkumát kellene fogyasztani ha netán élelmiszer üzletben vásárolná valaki. Nem a kurkuma, hanem a hatóanyag vagyis a kurkumin a lényeges. A vastagbélrák kezdődő fázisa a

vastagbélben kialakuló polipok, amelyek később elrákosodhatnak. Bél probléma esetén nem szükséges, hogy a hatóanyag, a kurkumin , a véráramba jusson, elég, ha a bél szöveteihez eljut. A felszívódását jelentősen fokozza a piperin (feketebors kivonat). A Magyarországon és Európában kapható legtöbb kurkuma-készítmény csak magát a kurkuma-port tartalmazza kapszulázva vagy tablettázva. Bio-Kurkumin BCM-95® egy szabadalmaztatott speciális kurkuma kivonat, amelynek véráramba történő felszívódása jelentősen nagyobb, mint a hagyományos kurkuma kivonatoké. A kurkuma egy másik hatóanyaga, a turmeronok szintén fokozzák a kurkuminoidok fölszívódását és szövetekbe jutását. 1db Bio-CurcuminŽ+ Forte kapszula hatása fölér minimum 2450mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonattal.
Humán-klinikai vizsgálatokkal már igazolt hatások: Ízületi problémák csökkentése, megszűntetése, Depresszió enyhítése, Alzheimer-kór kezelése, erőteljesen csökkenti a szervezet szintű gyulladást, CRP-t, triglicerid- és koleszterin-szintet, fájdalomérzetet.
Hatását rheumatoid és osteoarthritises betegeknél is igazolták. Kedvező hatása van a rákos emlő daganatra. A kurkumin hatással van a humán papillomavírus (HPV) aktivitására.
A kurkuma minden gyulladásos rendellenesség és autoimmun állapot esetén hasznos. Szerepet játszhat az Alzheimer- kór megelőzésében és kezelésében. Több mint 500 mg-os adagolással a Curcumin Full Spectrum 46X erős öregedés gátló és szív- és érrendszeri tulajdonságokkal rendelkezik.
A Bio-CurcuminŽ+ és Bio-CurcuminŽ+ Forte ténylegesen fölszívódik és a kurkuma gyökér minden hatását érvényesíteni tudja. 1db Bio-CurcuminŽ+ Forte kapszula hatása fölér minimum 2450mg 95% kurkuminra standardizált kurkuma-kivonattal.

 

Bővebben itt olvashat róla

Fiataloknak és korosabbaknak egyaránt: Nem elég vágyni a boldogságra, tenni is kell érte! De mit és Hogyan?

A tanulmányhoz tartozó kép

A tanulmányhoz tartozó kép
Magyarország a 69. helyet foglalja el a 156 országot rangsoroló listán. A 2018. évi felmérés kiterjedt az élettel való elégedettség, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és spirituális jóllét és a mentális egészség szintjének a megállapítására is. Megerősítette, hogy a nők minden régióban és minden korcsoportban boldogabbnak vallják magukat. Az ENSZ Közgyűlése 2012 júniusában nyilvánította a boldogság nemzetközi napjává március 20-át. A Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja. Szókratész szerint a boldogság nem oka, hanem következménye az emberi kiválóságnak és erénynek. Szent Ágoston arra figyelmeztet, hogy a boldogság alanya kizárólag a lélek és azon belül is annak legmagasabb rendű része a szellem. Az öröm a hedonisztikus dolgokhoz kapcsolódik. A boldogság nem a rajtunk kívül álló és sokszor tőlünk független körülményeken múlik. Tényezők, amelyek

meghatározzák a boldogságot. A legtöbbünk szeretne boldog lenni és ehhez nem ártana tudni, mi a boldogság. A baj az, hogy nem tudunk örülni más boldogságának. Elfogadom, ha boldog és együtt tudok vele örülni. Nem is hinné az ember, de sokszor nehezebb őszintén átélni más boldogságát, elfogadni más sikerét, mint a „rossz” tulajdonságait. Az alázatosság nem a gyávaság jele. Az alázatosság nem jelent hamis szerénységet. "Erős akarsz lenni? Maradj nyugodt, figyelmes és alázatos." - Márai Sándor Napjainkban a hangsúly javarészt a bal agyféltekés nevelés irányába tolódik el, ezért a gyerekek egyre inkább érzelmi fogyatékosként nőnek fel! A boldogság nem a cél, hanem az út.

-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-

A soron következő dolgozatomban az alábbi témák kerülnek tárgyalásra Életünk a konzum kultúrában * A pénz nem boldogít * Életcél * A boldogság növelésének tízparancsolata * A megbocsátás képessége * Mitől függ a boldogság? * Jóllét és vallásosság * Vágy és a boldogság kapcsolata A boldogság akadályai * A Hegyi beszéd keretében elmondott „nyolc boldogság törvény”

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp