Copy
Amennyiben az e-mail nem jelenik meg hibátlanul, klikkeljen ide a webes verzióért!
Zsoldos Bence Hírlevele

Üzenet a kedves Olvasóknak

Több részemre írt levél hangvételéből az derül ki, mintha étrend kiegészítő forgalmazó vagy valamely egészségügyi szervezet tagja lennék. Szíves tájékoztatásukra közlöm, hogy semmiféle szervezetnek, vállalkozásnak nem vagyok tagja. Egy személyben, otthonomban magányosan írom dolgozataimat. Nincsenek üzleti kapcsolataim vagy web áruházam, termékek adás-vételével nem foglalkozom. Dolgozataim nem üzleti vállalkozásként jelennek meg, más szóval bárki számára ingyen hozzáférhetők és felhasználhatók. Ez irányú tevékenységem sok munkát és nem pénzbevételt jelent.

A nelegybeteg.hu web oldalain semmiféle reklámnak nincsen helye! A kupon rendszerrel támogatott termék promóció, valamint direkt reklámozás kizárt. A termékek ismertetését fontosnak és hasznosnak tartom, de nem a dolgozat tárgyalását zavaró reklámok szöveg közé beépítése útján. A terméket gyártó/forgalmazó válasszon más utat a reklámozásra. Nézetem szerint minden tudományos vagy ilyen jellegű dolgozat tartalmához és a dolgozat írójához méltatlan az effajta kufárkodás. A reklámozásnak számos lehetőségei közül választhatnak, de az egészség fenntartását/javítását/visszaszerzését ismertető dolgozatokban való megjelenése etikátlan!

Figyelem. Néhány kedves Olvasóm úgy gondolja, hogy a Hírlevélben a kép illusztrációval ismertetett összegző, rövid téma ismertető leírások, a lelki/testi egészség, életmód ismertetését jelentik. Tévednek, mert a Hírlevélben szereplő összegző tájékoztatás csak figyelem felhívó az adott témát részletesen ismertető dolgozatra, ami elérhető az összefoglaló címére, vagy a „Bővebben” szóra kattintva.

HÍRLEVELÜNK KÍNÁLATA

Tamoxifén és Indol 3-Karbinol (I3C) hatása emlőbetegség esetén

Az ellenoldali emlő daganat kialakulásának kockázata annál alacsonyabb minél tovább tartott a tamoxifen terápia: a 4 évig tartó kezelés 66%-os rizikócsökkenést eredményezett a hormonterápiát nem alkalmazó emlőrák túlélők adataihoz képest.
A Tamoxifen-kezelésben részesülő betegeknél évente kétszer kell elvégezni a nőgyógyászati vizsgálatokat, hogy az endometriális változásokat azonnal azonosítsák és megfelelően kezeljék. Figyelemmel kell lenni arra, hogy a tamoxifen ösztrogénreceptor-agonistaként is működhet.

A tartós tamoxifén kezelés mellett gyakrabban fordulnak elő a méh belsejének bizonyos rendellenességei, különösen a polipok (jóindulatú daganatok), a méhnyálkahártya túlnövekedése, és a rosszindulatú daganatok. Amennyiben a tamoxifén kezelés alatt rendellenes hüvelyi vérzést tapasztal, akkor haladéktalanul forduljon az orvosához!

A tanulmányhoz tartozó kép Megállapították, hogy a nők, akik már több mint 2 éve használnak tamoxifent, 2,3-szer nagyobb az endometriális rák kockázata, mint a nem használóknál.
Az endometrium vastagság 4-10 mm között nem igényel azonnali mintavételt, de követése 5 mm felett tanácsos. A Femara (Letrozol képlet) gyógyszer a (képlet) abbahagyó posztmenopauzás nők számára a rák kiújulásának megakadályozására.
A tanulmányhoz tartozó kép Az indol-3-karbinol (I3C) ígéretes rákellenes szer. Az I3C és a tamoxifen kombinációja hatásosabb, mint a két vegyület külön-külön Az I3C a tamoxifennel kombinálva kiküszöböli a tamoxifen kezelés néhány hátrányát, Kimutatták, hogy az I3C csökkenti mind a spontán, mind a rákkeltő emlődaganatok kialakulását A mell és nőgyógyászati rákok ellen azért is

kifejezetten hatásos az I3C, mert mint kiderült a BRCA1 és BRCA2 tumorszupresszor gének aktivitását serkenti (Fan és mtsi., 2006; Meng és mtsi., 2000). A tamoxifen és az I3C együtt 95%-ban gátolják a mellrák sejtek növekedését.

 

Bővebben itt olvashat róla

Sokak betegsége, ami nemcsak esztétikai probléma. Rosacea és pikkelysömör (psoriasis)

A tanulmányhoz tartozó kép A National Rosacea Society becslése szerint a rosacea több mint 16 millió embert érint az USA-ban. Általában 30-60 éves korban alakul ki , de bármely korban előfordulhat. A National Rosacea Society Szakértői Bizottság által végzett vizsgálat megállapította, hogy ha rosacea betegsége van, akkor nagyobb kockázatot jelenthet: magas vérnyomás, magas

koleszterinszint, neurológiai állapotok, mint például a Parkinson-kór, az Alzheimer-kór vagy a sclerosis multiplex Ezen túl a gyomor-bélrendszeri betegségek, mint például a Crohn-betegség, a fekélyes colitis vagy az irritábilis bél szindróma. A rosacea, kezelése a legújabb technológiával. Veinwave vagy TC-3000 eljárás 21. századi technikájának segítségével mellékhatás mentesen korrigálhatók. Arcon történő kezeléskor átlagosan 1-5 alkalom ad a kezelt erek vonatkozásában végleges eredményt.

A tanulmányhoz tartozó kép A psoriasis oka immunzavar, amely felgyorsítja a hámsejtek növekedését. A Red Alert K-vitaminos krém segít halványítani és eltüntetni a pirosas-lilás tágult hajszálereket (seprűvénákat). A foltos (plakkos) pikkelysömör (foto) a pikkelysömör-esetek 75-80%-a, a betegség leggyakoribb formája. A Protopic 0,1% kenőcs heti kétszeri

használatával a fellángolások visszatérése megelőzhető vagy a fellángolás-mentes időszak meghosszabbítható. A bőr immunrendszerének túlzott reakciója idézi elő a bőr gyulladását A Protopic megváltoztatja a rendellenes immunválaszt, és kedvezően befolyásolja a bőrgyulladást és a viszketést.
A biológiai terápia során olyan anyagokat juttatnak a szervezetbe, amelyek a fehérvérsejtek bajt okozó hírvivő molekuláit inaktiválják, így a bőr hámsejtjei újra normálisan tudnak működni.

 

Bővebben itt olvashat róla

A zab fogyasztása felnőtteknek, gyerekeknek minden életkorban az egészség megtartása, megóvása, visszaszerzése érdekében nagyon ajánlott

A tanulmányhoz tartozó kép Kevés olyan élelmiszer létezik, amelyik a zabnál jobban tudná szolgálni tápanyag szükségletünket. Számos előnye közül említésre méltó: nitrogén-monoxid gáz termelődésének elősegítése, ami a vérnyomás szabályozását eredményezi, vércukor szint szabályozása,gyulladás gátló tulajdonsága, részvétele a szív- és érrendszeri betegségek kezelésében, erős antioxidáns hatása. Gátolja az LDL-koleszterin oxidációját, Lúgosító táplálékként segít helyreállítani a sav-bázis egyensúlyt. Hazánk étkezési szokásait figyelembe véve érdemes lenne növelni az étrendben betöltött súlyát

 

Bővebben itt olvashat róla

A sok oldalú farmakológiai hatású Süngomba agyi és egyéb idegrendszer eredetű valamint gyulladásos betegségek, reflux előnyös kezelője

A tanulmányhoz tartozó kép A különleges megjelenésű, gyógyhatású, ehető közönséges süngomba (foto) (Hericium erinaceus) hazánkban 2005 óta védett, gyűjtése tilos. viszont termesztett változata árusítható, A Süngomba Kínában 1977 óta gyógyszernek minősül. Számos bioaktív vegyületét étrend-kiegészítőkké és alternatív gyógyszerekké alakították ki. A távol-keleti országokban sok egyéb gombafaj mellett tradíciói vannak a süngomba gyógyászatban történő felhasználásának. A süngomba termőtestében lévő poliszacharidok képesek modulálni az immunrendszert. A süngomba tartalmaz olyan alacsony molekulasúlyú összetevőket (pl. phenolokat, zsírsavakat),
A tanulmányhoz tartozó kép

A tanulmányhoz tartozó kép
amelyeknek kemoterápiás hatása van, és közvetlenül a daganatos sejtekre hatnak. A nyelőcső és vastagbélrák esetében áttét képződés gátló hatása van. Sikeresen kezelhető a gomba kivonataival a gyomorfekély és a gyulladásos bélbetegségek (Colitis és Crohn gyulladásos bélbetegségek ). Jótékony hatású vegyületeinek száma közel hetven. Japán kutatók kettős-vak klinikai vizsgálatban 4 hetes süngomba-port tartalmazó és placebo-süteményt evő betegeken (különböző depresszív tüneteket jelző) tesztekkel a depressziós és szorongásos tünetek szignifikáns csökkenését tapasztalták. Hasznos kiegészítő terápiás lehetőséget kínál az olyan idegrendszeri megbetegedések terén, mint pl. az Alzheimer-kór, Parkinson-kór vagy a szklerózis multiplex. Depresszió, idegesség, alvászavarok, stressz esetén is pozitívan hat. A gomba közvetlenül az agyban fejti ki hatását, ugyanis az agyi idegek növekedését, tehát az idegsejtek növekedési faktorát stimulálja, valamint elősegíti a perifériás idegrendszer regenerálódását és működését. A vizsgálatok eredményei arra utalnak, hogy a Yamabushitake (süngomba) hatékonyan javítja az enyhe kognitív károsodást, memória zavart. A Bio Süngomba por (60g) 100%-ban liofilizált süngomba port tartalmaz adalékanyag nélkül. Ebben a liofilizált termékben a fehérjék, vitaminok és ásványi anyagok a gombában maradnak. A Vitality Mushroom süngomba folyékony kivonat 250 ml (foto) Ez a gombakivonat, kétfázisú extrakcióval készült étrend kiegészítő. A Vita Crystal termék a ma ismert legkíméletesebb

szárítási eljárás a liofilizálás vagy más néven fagyasztva szárítás útján készül, amely biztosítja, hogy valamennyi bio gomba komponens módosulás nélkül kinyerhető. Az érdeklődők a süngomba hatóanyagairól is olvashatnak a dolgozatomban.

 

Bővebben itt olvashat róla

Ásványi anyagok fontossága és hatásuk

A tanulmányhoz tartozó kép Ma már mindenki tudja mennyire fontosak szervezetünk számára a vitaminok, azonban azt már kevesebben, hogy a vitaminok felszívódását befolyásolja a megfelelő ásványi anyag bevitel is. Egy egészséges felnőtt testtömegének nagyjából 4-5%-át teszik ki az ásványi anyagok. Ezek jó része a csontokban található. Az ásványi anyagok energiát nem adó, ám létfontosságú elemei táplálkozásunknak. A makroelemek a test tömegének kevesebb, mint 0,005%-át adják, a mikroelemek vagy más néven

nyomelemek pedig még ennél is kisebb mennyiségben vannak jelen a szervezetben. A növényekből származó, kolloid ásványi anyagok felszívódása a legmagasabb mértékű. Az ásványi anyagokat tartalmazó étrend kiegészítőről tájékozódhat egészségének védelme érdekében dolgozatomban.

 

Bővebben itt olvashat róla

Vérrög gátlási és oldási lehetőségek / Szívelégtelenség gyógyszeres és alternatív kezelése Válasz Olvasóimnak 106. szám

A tanulmányhoz tartozó kép Mód van a vérrög kialakulásának megakadályozására illetve a már kialakult vérrög feloldására is (ún. fibrinolitikus [vérrögoldó] szerekkel). A sűrű vér legalább annyira káros, mint a túl híg (kis viszkozitású). Véralvadás vizsgálata ( INR érték). A trombózis kialakulásának csökkent valószínűsége a Trombózis Központ szakértőinek segítségével.

Korszerű, új típusú vérrög gátló a NOAC. A szakirodalomban NOAC (novel oral anticoagulant) rövidítéssel jelölik az utóbbi években a thromboemboliás szövődmények megelőzésére egyre szélesebb körben alkalmazott új orális alvadásgátló vegyületeket. A Neprinol véd a vérrög képződésétől. Sajnos a hozzám forduló betegek arról panaszkodnak, hogy orvosuk nem hallgatja meg őket, nem adnak kielégítő tájékoztatást és inkább adminisztratív, mint diagnózissal kapcsolatos munkát végeznek. A dolgozat témája ezen felül a szívritmuszavarok, szívelégtelenség. A légszomj is a szívelégtelenség miatt lehet. Javasolt gyógyszerek. Nem gyógyszeres kezelés lehetőségei. A szervezet oxigén ellátásának javítása. Az itt felsorolt témákról olvashatnak részletesen a dolgozatomban. Kattintson a dolgozat fenti címére.

 

Bővebben itt olvashat róla

Mi történt a Facebook-on?

Ezt az e-mailt azért kapta mert feliratkozott hírlevelünkre a nelegybeteg.hu weboldalon. Amennyiben rendszeresen szeretné olvasni leveleinket, érdemes az e-mail címünket hozzáadnia a megbízható feladók listájához. Köszönjük a bizalmát!

leiratkozás | adatok módosítása

2019 © NELEGYBETEG.HU

Email Marketing Powered by Mailchimp