Copy
Open in je browser
Ook in de zomer werken we verder aan provincies.incijfers.be. In september sturen we een uitgebreide nieuwsbrief rond met details, maar we wilden je alvast deze nieuwtjes meegeven:

Cijfers over de huurmarkt

Voor het eerst sinds 2011 zijn er nieuwe cijfers over de grootte van de huurmarkt tot op zeer lokaal niveau. Klik op deze link, klik met je rechtermuisknop op je gemeente en splits ze uit naar deelgemeente, wijk of statistische sector.
Om dit mogelijk te maken combineerden we data van het Kadaster met het Rijksregister.

Wijken

Voor gemeenten die een wijkindeling hebben aangereikt die gebaseerd is op statistische sectoren, is deze nu beschikbaar op provincies.incijfers.be. Voor gemeenten waar we hier nog niet over beschikken hebben we voorlopig een eigen indeling gemaakt. Meer info over deze indeling en hoe er aan bij te dragen via onze Github pagina.

Bewoning in overstromingsgebieden

Dankzij de Watertoets kan iedereen opzoeken hoeveel risico een woning loopt op overstroming. Maar wat betekent dit voor je gemeente? Waar in je gemeente woont de risicogroep? Op basis van de kaart van de risicogebieden, maakten we cijfers over hoeveel mensen en huishoudens risico lopen. Je kan dus eenvoudig voor een gemeente laten zien waar de overstromingsgebieden liggen en hoeveel gezinnen potentieel getroffen worden.

Update emissie-cijfers

Ons rapport Klimaat is voor een groot stuk gebouwd op de data die via het portaal van het Burgemeestersconvenant wordt gepubliceerd. Begin juli werd een nieuwe dataset met verbruik en CO2-emissie gepubliceerd. Hierin werden enkele kleine inhoudelijke wijzigingen doorgevoerd. De data is nu aangevuld in het rapport en hier en daar werd extra duiding voorzien.
Twitter
Website
Provincies in Cijfers,

Pas je instellingen aan of schrijf je uit.

Email Marketing Powered by Mailchimp