Copy

 – PERSBERICHT – 

Zevenhonderd deelnemers aan opvallend fotoproject
Muren vol verbondenheid


Een verbluffend visueel project. Zo mag je het 'ingepakte' Museum of Humanity wel noemen. Het is een statement voor meer verbondenheid.

Een statement voor meer verbondenheid. Dat is wat we vooraf als doel hadden, waarbij we vooral dachten aan de portretten die schouder aan schouder op de gevel zouden prijken. Toch kreeg die wens voor meer verbondenheid, terwijl het weekend vorderde, zoveel meer diepte. Wat er zich op het terrein afspeelde, maakte diepe indruk. Zoals een bezoeker het na afloop verwoordde: “Ik weet niet precies wat er gebeurde toen ik richting het museum liep. Opeens stond ik met ogen vol tranen. Geraakt door de portretten op de gevel. Geraakt door de energie van ‘durven dromen’ en de sfeer van gelijkwaardigheid.” Een mooiere ‘opbrengst’ van dit megafotoproject had de organisatie niet kunnen wensen.

(tekst loopt door onder de foto's)
Posterplakkers
Verbondenheid. Je zag het overal. Oude bekenden kwamen elkaar weer tegen, nieuwe bekenden sloten vriendschappen. Spontane aanwaaiers werden gefotografeerd en bleven plakken. Er werd gelachen en soms ook gehuild. Ogen zagen de ander, oren luisterden en harten gingen open. Daarbij stuwde de energie van de tientallen vrijwilligers dit project ook letterlijk tot grote hoogte. Want hoog wás het voor onze dappere posterplakkers die zich, gewapend met kwasten en emmers, tot aan de dakranden van het gebouw lieten liften.


(tekst loopt door onder de foto's)
Een van de fotografen aan het werk tijdens Let's face it!
Tientallen vrijwilligers droegen hun steentje bij aan het project.
Ontmoetingen
“Dit was Museum of Humanity zoals het moet zijn,” blikt Ruben, de bedenker van het project, terug. “Ik zie een beweging voor me, een leger van mensen met wie we samen een positief virus van verbondenheid verspreiden. Tijdens het weekend gebeurde dit voor mijn ogen, want naast de artistieke kant van dit project zag ik overal kostbare ontmoetingen. Zelf had ik ook ruimte voor mooie gesprekjes, terwijl het grote doel was om honderden mensen te fotograferen.”


Nederland en ver daarbuiten
Als het aan Timman ligt, smaakt het inpakken van gebouwen naar meer. “Wat mij betreft was dit een prachtig experiment om met ons leger aan medewerkers en fotografen nieuwe gebouwen in te pakken. Dat kan in Nederland, maar ook ver daarbuiten. Op gevels van scholen, flats of vervallen panden. Dit weekend heeft bewezen dat we een enorm krachtig instrument hebben om daadwerkelijk bij te dragen aan meer verbondenheid tussen mensen.”
Over Het Museum of Humanity
Museum of Humanity is een fotoproject van documentair-fotograaf Ruben Timman. De afgelopen vijftien jaar verzamelde hij bijna zesduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt. Of het nu gaat om een rijke zakenman, een kind of een vluchteling. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam. Verder vinden er op diverse plaatsen pop-up exposities plaats in binnen- en buitenland en biedt de stichting via School of Humanity trainingen en educatieprogramma’s aan. Ook is een start gemaakt met project A Million Dreams om dromen te verzamelen van mensen die de wereld mooier willen maken.
Noot voor de redactie:
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ruben Timman: 06-12408226 of ruben@museumofhumanity.nl
 

Persbeelden zijn hier te vinden: 

https://we.tl/t-ZcqnKMQetn

Bij gebruik altijd de naamsvermelding in de fotonaam gebruiken!
 
Adres Museum of Humanity: Ketelhuis 10, Zaandam
https://goo.gl/maps/sSRDG6Vu9NvpMc4H7
Naar de website
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © Ruben Timman | Museum of Humanity 2021 | Alle rechten voorbehouden.

Wilt u de voorkeuren voor deze persberichten wijzigen?
Dat kan hier: update mijn voorkeur adres of hier: uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Link
Website