Copy
 – PERSBERICHT – 

Zaandam, 26 oktober 2022


Opening pop-upexpositie Museum of Humanity op 17 november

Pand op de Markt ondergaat metamorfose


Het voormalige horecapand op Markt 8 krijgt vanaf donderdag 17 november een metamorfose. Een maand lang schitteren er tientallen portretten van inwoners van Veenendaal op de voorgevel. Met de pop-upexpositie ‘Veerkacht’ laat Museum of Humanity de veerkracht zien van Veenendalers na de lockdownperiode.

Half september 2022 stond Museum of Humanity met een zwarte fototent op de markten van Veenendaal om mensen ná de coronapandemie te portretteren. In totaal lieten ruim honderdvijftig mensen zich fotograferen. Ook interviewde het team van Museum of Humanity diverse mensen om de expositie te verrijken met verhalen en korte video’s. Want wie zijn die mensen op de foto? Wat drijft hen? Wat zijn hun dromen? En hoe zijn ze uit de moeilijke lockdownperiode gekomen?
 
Visueel statement
Wie vanaf donderdag 17 november op de Markt loopt, kan de pop-upexpositie niet missen. In samenwerking met het Veense bedrijf D-sign Makers wrapt Museum of Humanity het voormalige horecapand met een duurzame folie waarop mensen ongetwijfeld bekenden uit Veenendaal zullen herkennen. “Het wordt een prachtig visueel statement waarin we samen een ode aan de mensheid brengen. Je kunt er niet omheen!”, vertelt fotograaf Ruben Timman van Museum of Humanity. “Ik ben echt geraakt door al die mooie mensen die we op de markt in Veenendaal hebben ontmoet. Zo veel diversiteit, zo veel levenslust en zo veel veerkracht!”

Pand open
Op donderdag 17 november opent wethouder Logtenberg de expositie om 16.00 uur . Ook nodigt fotograaf Timman alle deelnemers uit om vanaf die dag een gratis afdruk van hun portret op te halen. “Dit kan daarna ook nog, want we stellen de deuren van het pand vijf zaterdagen open om een kopje koffie of thee te drinken en met elkaar in gesprek te raken. Onze Veenendaalse vrijwilligers zijn op 19 en 26 november en op 3, 10 en 17 december van 10.00 uur tot 17.00 uur aanwezig om mensen te ontvangen. Mocht iemand een activiteit willen organiseren die aansluit bij de expositie dan horen we dat graag. Ook zijn scholen uit Veenendaal van harte welkom om een speciaal programma te volgen van School of Humanity om zo de onderlinge verbinding te versterken.”

 

*****************

Noot voor de redactie: voor informatie, beeldmateriaal of een interview over de pop-upexpositie ‘Veerkracht’ kunt u contact opnemen met Maarten Nota: info@museumofhumanity.nl of 06-51579709. Kijk ook op: Museumofhumanity.nl

Ruben Timman onthult de locatie van de pop-apexpositie op de Markt in Veenendaal.
Over Museum of Humanity
 
Museum of Humanity is een initiatief van documentair fotograaf Ruben Timman. Het is ontstaan na een droom in 2001. De afgelopen achttien jaar verzamelde hij zo’n achtduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt – of het nu een rijke zakenman, een kind of een vluchteling is. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam.

Museum of Humanity gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens en wil de wereld ervan overtuigen dat ieder mens een meesterwerk is. De stichting ziet zichzelf niet als een museum, maar als een beweging van mensen die de wereld mooier maken. Daarom vinden er ook pop-upexposities plaats in binnen- en buitenland en worden er – onder andere met School of Humanity – trainingen en educatieprogramma’s gegeven op scholen en bedrijven.
Naar de website
Facebook
Twitter
Instagram
LinkedIn
YouTube