Copy

 – PERSBERICHT – 

Schotse singer-songwriter treedt op in Museum of Humanity

Museum of Humanity brengt mensen van over de hele wereld samen. Met foto's en verhalen, maar ook met muziek. Daarom openen we op zaterdag 7 mei 2022 onze deuren voor een intiem concert van de Schotse singer-songwriter en folk artiest, Sam Shackleton, met als support act de Nederlandse bluegrass singer songwriter S. Lois.

Sam, ook bekend onder zijn Gaelische pseudoniem Sorley the Bard, is een Schotse singer-songwriter en folk artiest. Zijn muziek is hevig geïnspireerd door de rijke muzikale verbinding tussen Schotland, Ierland en de Verenigde Staten. Met sterke invloed van de 60's folk revival is zijn geluid een mix van country, old time, traditionele folk en blues met een Schotse signatuur. De Nederlandse S. Lois is een bluegrass singer-songwriter die no-nonsense zang combineert met up-tempo gitaarspel geïnspireerd door de boom-chicka sound van Americana sterren Maybelle Carter, Johnny Cash en Jimmy Martin.
 

'Wij zijn Zaanstad'
Het concert met de Schot Shackleton is onderdeel van het fotoproject ‘Wij zijn Zaanstad’ om de wereld dichtbij te brengen. Momenteel portretteert fotograaf Ruben Timman van Museum of Humanity vertegenwoordigers van alle nationaliteiten in de Zaanstreek. Van Colombia tot Madagaskar en van Thailand tot Schotland. Op 25 juni 2022 wordt de expositie feestelijk geopend en worden alle geportretteerden uitgenodigd voor een 'wereldlunch' met gerechten uit alle windstreken.

Datum: Zaterdag 7 mei 2022
Tijd: 20.00-22.00 uur, inclusief pauze
Adres: Ketelhuis 10, Zaandam
Tickets: € 10,89 via Eventbrite

Sam Shackleton
S. Lois
Noot voor de redactie:
 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Maarten Nota van Museum of Humanity: 06-51579709 of info@museumofhumanity.nl
 
Meer informatie over 'Wij zijn Zaanstad'.

Adres Museum of Humanity: Ketelhuis 10, Zaandam
https://goo.gl/maps/sSRDG6Vu9NvpMc4H7
Over Museum of Humanity
Museum of Humanity is een initiatief van documentair-fotograaf Ruben Timman. Het is ontstaan na een droom in 2001. De afgelopen achttien jaar verzamelde hij zo’n zevenduizend portretten van mensen overal ter wereld. Altijd fotografeert hij mensen voor een zwart doek, zodat iedereen gelijkwaardig in beeld komt. Of het nu een rijke zakenman, een kind of een vluchteling is. Een deel van zijn collectie hangt in het museum op het Hembrugterrein in Zaandam. 

Museum of Humanity gelooft in de schoonheid en waarde van ieder mens en wil de wereld ervan overtuigen dat ieder mens een meesterwerk is. De stichting ziet zichzelf niet als een museum, maar als een beweging van mensen die de wereld mooier maken. Daarom vinden er ook pop-upexposities plaats in binnen- en buitenland en worden er – onder andere met School of Humanity – trainingen en educatieprogramma’s gegeven aan scholen en bedrijven. Het project Wij zijn Zaanstad is onderdeel van het nieuwe initiatief Color your city. De komende jaren gaat Museum of Humanity in meerdere steden alle nationaliteiten vastleggen.
Naar de website
Facebook
Twitter
Link
Website
Copyright © Ruben Timman | Museum of Humanity 2021 | Alle rechten voorbehouden.

Wilt u de voorkeuren voor deze persberichten wijzigen?
Dat kan hier: update mijn voorkeur adres of hier: uitschrijven van deze lijst.

Email Marketing Powered by Mailchimp
Facebook
Twitter
Link
Website