Copy
Jaargang 8  -  Editie 9 mei
Quote van de maand:
Geen enkel Europees land is zo ver verwijderd van de doelstellingen voor het opwekken
van duurzame energie als Nederland stelt Centraal Bureau voor de Statistiek.

Beste <<Voornaam>>,

Hier is hij weer: onze eigen nieuwsbrief De Lokale Courant der Duurzaamheid. Stuur hem gerust door naar collega’s, vrienden en bekenden. Zij kunnen zich ook aanmelden via https://www.greenspread.nl/nieuwsbrief.

We hebben teleurstellend nieuws: geen enkel Europees land is zo ver verwijderd van de doelstellingen voor het opwekken van duurzame energie als Nederland. Die conclusie trekt het Centraal Bureau voor de Statistiek in een vergelijkend onderzoek tussen Nederland en de andere EU-lidstaten. Als ‘experts’ weten mijn collega’s en ik dit allang, maar voor velen is het nog steeds nieuws dat Nederland er zo belabberd voor staat.

Gelukkig hebben we ook goed nieuws: het Verenigd Koninkrijk heeft een week zonder energie uit kolencentrales gedraaid. Dat laat netbeheerder Electricity Systems Operator (ESO) weten. Het is voor het eerst sinds de introductie van de kolencentrales in 1882 dat dit gebeurt. Het bewijst ook dat ‘we’ (in dit geval het Verenigd Koninkrijk) zonder kolen kunnen.

Kortom: Nederland heeft nog een (hele) lange weg te gaan. Gelukkig bewijzen de landen in onze nabije omgeving, zoals Duitsland, Finland, Zweden, Oostenrijk en Denemarken, dat het wel kan. We moeten gewoon beter ons best doen en eens aan de slag gaan in plaats van jarenlang praten over Energie- en Klimaatakkoorden.

Wij dragen graag een flinke steen bij. Daarom zijn we nu weer aan het werven voor trainees die na de zomer bij ons kunnen starten. Zie hiervoor https://www.greenspread.nl/vacatures/vacature-traineeprogramma-greenspread. Mocht je geïnteresseerd zijn of iemand weten die geïnteresseerd kan zijn en zit duurzaamheid ook in jouw of zijn/haar genen? Neem dan contact met ons op of reageer even op dit bericht.

Deze keer vertelt Sosha hoe duurzaamheid bij haar en haar vriend Daniël in de genen zit. Volgende keer vertelt onze collega Tijmen zijn verhaal.

Ik wens je weer veel leesplezier.

Met vriendelijke groet,

Jan Willem
 

DUURZAME ACTUALITEITEN
Nederland hekkensluiter EU in gebruik duurzame energie
 
Lees meer
Omzetgroei voor Signify: led-verlichting goed voor bijna driekwart van de omzet
Lees meer
Verenigd Koninkrijk draait voor het eerst een week zonder kolen
Lees meer
Laadpalen Amsterdam gaan sneller laden bij hoge stroomproductie van zonnepanelen
Lees meer
Goede communicatie over verduurzaming vraagt iets anders dan overtuigen
Lees meer
Gelderland geeft subsidie voor tachtig elektrische deelauto’s
Lees meer
GREENSPREAD-NIEUWS
Updates vanaf onze werkvloer
In deze blog het verhaal van onze nieuwste collega en trainee Sosha Abspoel. Een jaar geleden reisde zij samen met haar vriend Daniël een maand lang met de trein door Europa, op zoek naar verhalen over duurzaamheid voor hun scriptieonderzoek. In deze blog vertelt zij haar verhaal.
Lees meer
Copyright © 2019 Greenspread, All rights reserved.


Update nieuwsberichtgegevens of uitschrijven

Email Marketing Powered by Mailchimp