Copy
1 Juli 2017 - Nieuwsbrief Over de Muur
View this email in your browser

  Er was eens, lang geleden, een nieuwsbrief voor historische vernieuwers.... 


Daar is hij dan, de allereerste nieuwsbrief van Over de Muur! Na twee maanden onze artikelen verspreid te hebben via Facebook en Twitter en wij inmiddels meer dan 2000! individuele bezoekers hebben gehad op onze website, leek het ons tijd een ouderwetser medium uit te proberen. In deze maandelijke nieuwsbrief vind je informatie over de laatste ontwikkelingen van ons initiatief, aankondigingen voor evenementen waar wij aanwezig zullen zijn en natuurlijk een overzicht van onze meest recente publicaties.

Veel leesplezier!    

De redactie van Over de Muur                                       
V.l.n.r.: Redactieleden Sabine Waasdorp, Lisa Kattenberg, Klaas Stutje, Sara Polak, Suze Zijlstra, Darryl Barthé, Thomas Smits (niet op foto: Niels Mathijssen)

DE AMERIKAANSE POLITIEK ALS MIDDELEEUWS DRAMA

28 juni 2017 - Sanne Frequin (UvA)
De affaire Comey-Trump hield de gemoederen in politiek Amerika de afgelopen weken flink bezig. Het verhoor van James Comey in de Amerikaanse senaat bevatte een onverwachtse verwijzing naar een bekend middeleeuws drama.

MICHIEL DE RUYTER EN DE KUNST VAN HET VERGETEN

14 juni 2017 - Suze Zijlstra (UL)
Met De Ruyters Tocht naar Chatham herdenken we als Nederlanders wie we nu zouden willen zijn, niet wie we toen waren. Maar hoe we met ons verleden omgaan, zegt pas echt wat over wie we zijn.

DE HISTORISCHE SCHULD VAN SHELL

2 juni 2017 - Thomas Smits (RU)
De schuld van transnationale bedrijven zoals Shell voor klimaatverandering is een zwarte roetaanslag op ons historisch bewustzijn. Om de verandering van het klimaat beter te begrijpen en te bestrijden moeten historici de wortels van dit proces onderzoeken.

GAAT TRUMP NIXON ACHTERNA?

21 juni 2017 - Sara Polak (UL)
In het drama rondom het onderzoek naar Russische bemoeienis met de Trump-campagne komt de vergelijking met Richard Nixon steeds weer boven water. Is dat terecht? Komt er een impeachment aan?
 

WERKEN INTERNATIONALE MEGA-CONGRESSEN WEL?

8 juni 2017 - Klaas Stutje (IISG)

Historici bezoeken graag grote internationale congressen. Maar zijn die inhoudelijk wel zo interessant? Klaas Stutje breekt een lans voor kleinschalige workshops met meer diepgang, ‘zonder academische jetset en narcistische wetenschapsmastodonten.’

LUIHEID – EEN ACADEMISCHE ZONDE?

31 mei 2017 - Sabine Waasdorp (UvA)
De historicus lijdt aan de zonde van de luiheid. Hij weigert te valoriseren terwijl dat een van de kerntaken van de wetenschapper is.
Over de Muur Redactie
Darryl BarthéLisa Kattenberg
Niels MathijssenSara Polak
Thomas SmitsKlaas Stutje
Sabine WaasdorpSuze Zijlstra

Zelf een idee voor een artikel of heb je suggesties voor de nieuwsbrief? Zie onze auteursrichtlijnen en email naar info@overdemuur.org

Want to change how you receive these emails?
You can update your preferences or unsubscribe from this list.

 


This email was sent to <<Email Address>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Over de Muur · Kloveniersburgwal 48 · Amsterdam, Nh 1012 CX · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp