Copy
BiB als studieruimte

Juni, traditioneel examentijd. Studenten zitten boven hun cursussen of computer te zwoegen op taalkundige problemen, sociale vraagstukken en wiskundige theorieën. 
Daarbij kunnen we helaas niet helpen, maar je kan in de BiB wel komen studeren. Er zijn twee mogelijkheden: in het publiek gedeelte of in de ontmoetingsruimte. Op beide plaatsen kan je met je bibpas van het WiFi-netwerk gebruikmaken.
Het publieke gedeelte is tijdens de gewone openingsuren toegankelijk. De beschikbaarheid van de ontmoetingsruimte kijk je op de website na.
Veel succes met de examens!

Lerarenkaart

Na het zwoegen en zweten, zowel bij leerlingen en studenten als bij leerkrachten, docenten en andere schoolmedewerkers is er ... vakantie. Als je in het onderwijs werkt en in Hoogstraten woont, kan je nog tot het einde van de maand je lerarenkaart in de hoofdbib afhalen. Daarmee krijg je tal van voordelen zodat je volop van je vakantie kan genieten.
Woon je niet in Hoogstraten? Kijk dan op de website van Klasse waar je voor jouw kaart terechtkan.

Al strijkend naar de zoo

De jongste strijkertjes (viool en cello) van de Academie voor Muziek en Woord nemen jullie mee op een muzikale reis naar de zoo.  Kom zeker luisteren naar de muziekstukjes afgewisseld met verhalen over kangoeroes, olifanten, zeehonden,… De moeite waard!

Zaterdag 2 juni om 10u in de hoofdbib - gratis - niet inschrijven

Boekenverkoop

De meest recente romans, nieuwe jeugdboeken, … je vindt ze allemaal in de BiB. Maar oudere, afgevoerde boeken verdienen zeker een nieuwe thuis.  
De boeken en multimedia kosten 1 euro per stuk, de tijdschriftpakketten 2 euro. De laatste zaterdag krijg je nog 50 % korting.
Het loont ook zeker de moeite om eens een kijkje te nemen in de uitleenposten.

Van zaterdag 16 tot en met 23 juni in de hoofdbibliotheek en de uitleenposten - tijdens de koffiekrant- en openingsuren

SISO is geschiedenis, geschiedenis is nu ZIZO

Alle boeken in de informatieve afdeling worden naar een nieuw plaatsingssysteem omgezet. De vroegere SISO, met nummers, wordt verlaten en vervangen door ZIZO. Daarom zag je de voorbije maanden allerlei nieuwe etiketten met pictogrammen en rubrieken opduiken. 
Momenteel leggen we de laatste hand aan de geschiedenisboeken. De appelblauwzeegroene pictogrammen geven de indeling in geschiedenis – oude culturen – westerse geschiedenis – 20ste-21ste eeuw weer. Elk van deze rubrieken wordt verder onderverdeeld. Zo vind je bij "geschiedenis" onder andere boeken over onze gemeente Hoogstraten, de streekgeschiedenis van de Kempen en alle landen van de hele wereld.

Geef je mening: laatste kans!

Heb jij de enquête over de BiB al ingevuld? Bedankt.
Als je dit nog niet gedaan hebt, krijg je deze maand nog een laatste kans. Surf onmiddellijk naar www.bib2018.be en geef je mening over de BiB van Hoogstraten.

Enige voorwaarde is dat je ouder bent dan 18 jaar. Invullen gaat vlot op pc en tablet, niet op smartphone.
Alvast bedankt voor je medewerking.

Blijf op de hoogte

Sinds 25 mei geldt een nieuwe wetgeving omtrent het gebruik van persoonsgegevens door bedrijven, overheidsorganisaties, verenigingen, ... Door deze regelgeving worden je gegevens beter beschermd en krijg je een beter zicht op de doeleinden waarvoor een bepaalde organisatie je gegevens vraagt.

Deze nieuwe regels hebben ook gevolgen voor de nieuwsbrief van BiB Hoogstraten. Je ontvangt deze enkel nog als je jezelf inschrijft. Dat doe je door te surfen naar de website en daar je naam en mailadres in te vullen.
Schrijf je dus snel in als je deze nieuwsbrief niet meer in je mailbox ontvangt.

Tickets gemeenschapscentrum

Sinds maandag 28 mei kan je tickets voor het nieuwe seizoen in het gemeenschapscentrum kopen. Voorstellingen van bekende toppers zoals Jens Dendoncker en Ruben Van Gucht hebben weinig toelichting nodig, maar het is ook de ideale gelegenheid om onbekende parels te ontdekken. Een aanrader is Word Wa(a)r, battle theater waarbij historische en hilarische figuren het woordgevecht aangaan. Poëzie met een humoristische inslag en kritische ondertoon.
Je kan de tickets online kopen of op verschillende plaatsen in Hoogstraten: de balie vrije tijd (kelder van het historisch stadhuis), de onthaalbalie van het woonzorgcentrum, de hoofdbib en alle uitleenposten. 

De BiB in juni
  • Elke zaterdag voorleesuurtje 10u-12u
  • Za. 2 juni Al strijkend naar de zoo 10u 
  • Vr. 8 juni BiB sluit (sportdag)
  • Za. 16 - za. 23 juni Boekenverkoop in hoofdbib en uitleenposten
  • Wo. 27 juni voorleesuurtje 14u-16u
Bibliotheek Hoogstraten
Lindendreef 1b
2320 Hoogstraten
bibliotheek@hoogstraten.be
03 314 32 61

Wil je deze e-mail niet meer ontvangen?  Meld je af


This email was sent to <<Email>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
BiB Hoogstraten · Lindendreef 1b · Hoogstraten 2320 · Belgium

Email Marketing Powered by Mailchimp