Copy
Hämeenlinnan seudun uutiskirje 4 / 2020

Vuosikymmen vaihtui - uutiskirjeemme uudistui 

Tämä uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestöyhteistyön toiminnasta Hämeenlinnan seudun järjestö- ja yhdistyskentällä sekä järjestöjen maakunnallisesta ja valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Löydät kirjeestä myös tietoa yhteistyöverkostoista, tapahtumista ja koulutuksista, vinkkejä kehittämistoimintaan ja linkkejä hyödyllisiin julkaisuihin.

Uutiskirje on suunnattu järjestöissä, yhdistyksissä ja julkisella sektorilla järjestöyhteistyötä tekeville työntekijöille sekä vapaaehtoisille. Seudullinen uutiskirje julkaistaan kuun 15. päivä. Yhdistykset ja yhteistyötahot voivat lähettää omat sisältönsä kirjeeseen kuun 9. päivä mennessä. Lisätiedot kirjeen lopussa. 

Uutiskirjeen sisällön tuottaa Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö.

Silta-yhteistyöverkosto tiedottaa
Muistathan vastata Kanta-Hämeen yhdistyskyselyyn!
Yhdistyskyselyllä ja sen vastauksista koottavalla Kanta-Hämeen järjestökartalla halutaan tehdä näkyväksi alueen yhdistys- ja järjestötoimintaa sekä sen merkitystä ja laajuutta. Koottua tietoa yhdistys- ja järjestötoiminnasta kaipaavat mm. kunnat ja kuntayhtymät. Yhdistyskyselyssä kysytään vuoden 2019 toimintatietoja, mutta laadullisissa kysymyksissä kartoitetaan myös tämän hetkistä tilannetta ja tarpeita. Kysely on vastattavissa 26.4.2020 asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen S-ryhmän lahjakortti. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne ja panoksestanne yhteiseen vaikuttamistyöhön!
Vastaa yhdistyskyselyyn
Silta-yhteistyöryhmä on koonnut tilannekuvaa
Koronaviruksen tuomassa poikkeustilanteessa on Silta-yhteistyöryhmä kokoontunut verkossa säännöllisesti ja rakentanut tilannekuvaa niin järjestöjen toiminnasta kuin siitä mitä kuuluu yhdistyksen toimintaan osallistujille ja kohderyhmille. Samoin tilannetta on kartoitettu myös Forssan ja Riihimäen seudullisissa yhteistyörymissä.
 
Järjestöyhteistyön tiimissä on seudulliset tilannekuvatiedot koottu yhteen koko Kanta-Hämeen osalta ja niistä on tiedotettu eteenpäin Kanta-Hämeen turvallisuusfoorumille, alueen kansanedustajille sekä kuntiin kirjaamojen ja järjestöyhdyshenkilöiden kautta.

Tässä hyvin poikkeuksellisessa tilanteessa on tärkeää, että tunnistetaan myös järjestöjen toiminnassa ja palveluissa tapahtuvat muutokset ja mahdolliset hiljaiset signaalit ja haasteet.

Moni yhdistys on joutunut toimintaa perumaan hallituksen ohjeiden mukaisesti, mutta hienosti on myös toimintaa siirretty verkkoon ja otettu uusia toimintatapoja käyttöön.

Tuliko sinulle tätä lukiessa mieleen jokin ilmiö, huoli tai hienous, jonka haluaisit nostaa yleiseen tietoon? Toivomme, että jaat sen kanssamme tilannekuvan luomisen tueksi. Kaikkien huomiot ovat yhtä tärkeitä. 
 
Ajankohtaista
meidanhame.fi -sivuille kootaan tietoa toiminnasta poikkeustilanteessa
Tarjoaako sinun järjestösi, yhdistyksesi, seurasi tai yhteisösi etätukea ja apua poikkeustilan aikana Kanta-Hämeen alueella? meidanhame.fi -palveluun luodulle sivulle kootaan ja nostetaan tietoa etänä toteutettavasta tuesta, avusta ja toiminnasta. On todella tärkeää tiedottaa siitä, miten olette tavoitettavissa myös poikkeustilanteen ollessa voimassa. Kiitos, että tuette tiedonvälitystä osaltanne!
Lue lisää.

 
Vinkkejä yhdistysten toiminaan verkossa ja etänä
meidanhame.fi-sivulle on myös koottu verkkokoulutuksia ja muuta opasmateriaalia järjestöjen toimintaan etänä ja verkossa. Poikkeustila tarjoaa nyt hyvän mahdollisuuden osallistua koulutuksiin kätevästi kotoa käsin, kun toteutusta on siirretty verkkoon. Tässä muutama esimerkki - rohkeasti mukaan vain!
  • Kansalaisfoorumi järjestää maksuttoman webinaarin Voisimmeko järjestää kokouksen verkossa? torstaina 16.4.2020 klo 17-18.30. Ilmoittautuminen ke 15.4. mennessä. Lue lisää webinaarista.
  • Opintokeskus Visio järjestää Järjestöjen verkkotyökalut -webinaarin to 16.4. 17.30-19.30. Ilmoittautuminen ke 15.4. klo 15 mennessä. Lue lisää webinaarista.
  • Aiemmin mainostettu Järjestön varainhankinta – Miljoonia (vai) mokkapaloja? koulutus järjestetään nyt verkossa 21.4.2020. Lue lisää koulutuksesta
  • Järjestötoiminnan perusteet - webinaarisarja 4. - 18.5.2020. Ilmoittautuminen päättyy 30.4.2020. Lue tarkemmin webinaarisarjasta.
Kumppanuustalon syksyn tilavaraukset
Kumppanuustalon syksyn tilavarauskalenterin kokoaminen alkaa toukokuun 20. päivä, ja ennen tätä saapuneet varaustoiveet käsitellään samanaikaisesti. Myöhemmin jätetyt pyynnöt käsitellään saapumisjärjestyksessä, samoin kesän tilavaraukset. Huomioittehan toiminnan järjestämisessä jatkossakin mahdolliset hallituksen pandemiasuositukset. Tilavaraustoiveet lähetettään ensisijaisesti nettisivujen tilavarauslomakkeella. Lisätietoja Anu-Pauliina Viitala: anupauliina.viitala@hameensetlementti.fi, puh. 050 411 647.

 
Samassa veneessä -järjestöyhteistyön foorumi 1.10.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan yhdistystoiminnasta, yhteistyötä niin järjestöjen kesken kuin julkisen sektorin kanssa. Tilaisuuden järjestää Hämeen Setlementti ry:n koordinoima Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö ja tilaisuus on Meidän Häme -hankkeen päätöstilaisuus. Tilaisuudessa julkistetaan Järjestötietopaketti, joka sisältää: Kanta-Hämeen järjestökartta, Kanta-Hämeen Järjestöstrategia, Järjestöyhteistyön starttipaketti, Verkostokuvaus ja kuvaus järjestöjen hyvinvointia ja terveyttä edistävästä toiminnasta Kanta-Hämeessä. Tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislinkki julkaistaan touko-kesäkuussa. Päivitämme ohjelmaa myös tilaisuuden Facebook-tapahtumaan.

 
Uusi koordinaattori aloittanut
Tuki- ja ohjauspistetoiminnan koordinaattoriksi on valittu Jenni Iso-Pietilä ja hän on aloittanut työssä 14.4.2020. Poikkeustilanteen aikana Tuki- ja ohjauspiste on kiinni, päivystykset pääterveysasemalla ja teemahetket sekä terveystietotuvat ovat peruttu. Perehtymisen jälkeen Jenni aloittaa syksyn toiminnan suunnittelun ja hänen yhteystiedot ovat puh. 050 400 9092 tai jenni.iso-pietila@hameensetlementti.fi. 
 
Mahdollisuuksien tori järjestetään Kumppanuustalolla
Tapahtuma järjestetään Taiteiden yö -tapahtuman yhteydessä 28.8.2020. Tapahtumaan voi jo ilmoittautua: heli.laurikainen@hameensetlementti.fi. Voit varata yhdistyksellesi esittelypöydän (10€) ja/tai miettiä jotakin muuta ohjelmaa tai työpajaa tapahtumaan.

 
STEA avaa koronavirustilanteeseen liittyvän ylimääräisen avustusten haun
Hakuaika on 6.4.-22.4. ja avustuksia kohdennetaan kahteen uuteen hankekokonaisuuteen:
1. Psykososiaalisen tuen ja kansalaisneuvonnan digitaalisten palveluiden laajentaminen ja volyymin kasvattaminen
2. Haastavassa elämäntilanteessa ja syrjäytymisriskissä olevien henkilöiden ja perheiden arjen auttaminen ja psykososiaalinen tuki
Lue lisää.

 
Janakkalan kunnan avustukset yhdistyksille
Yhdistyksille jaettavat avustukset ovat parhaillaan haettavissa. Seuraavien avustuksien haku viimeistään 15.4.2020 klo 15 mennessä: kyläavustukset, järjestötaloavustukset, ympäristöavustukset, sosiaali- ja terveyspalveluiden avustukset, kulttuurin avustukset. Poikkeuksena tekee liikuntapalveluiden yleisavustukset, joiden hakuaika on 1.-30.4.2020. Avustushakemuksien liitteiden (eritoten tasekirjan) toimitusaikaa on jatkettu toukokuun loppuun koronaepidemian liittyvien kokoontumisrajoituksien vuoksi.
Lisätietoja kaikista kunnan myöntämistä tuista ja avustuksista sekä hakulomakkeet.

 
Taikusydän-verkoston webinaari
Taikusydän, taiteen, kulttuurin ja hyvinvoinnin valtakunnallinen yhteyspiste ja Kanta-Hämeen Taikusydän-alueverkosto järjestävät Zoom-webinaarin 22.4.2020 klo 10-11.30 liittyen taiteen ja kulttuurin hyvinvointivaikutuksiin. Tilaisuudessa Taikusydämen projektipäällikkö Anna-Mari Rosenlöf kertoo WHO:n viime marraskuussa julkaistusta kulttuurihyvinvointiraportista, jonka mukaan taidetoimintaan osallistuminen sekä taiteen kokijana että tekijänä voi ehkäistä lukuisia psyykkisiä ja fyysisiä sairauksia sekä hoitaa ja auttaa selviytymään useiden akuuttien ja kroonisten sairauksien kanssa. Liity webinaariin klo 9.50 alkaen ZOOM-osoitteessa.

 
Seudun yhdistysten tapahtumat löytyvät meidanhame.fi-sivun tapahtumakalenterista. Löytyyhän yhdistyksesi tiedot ja tapahtumat jo sivulta! Tilaisuuksien peruuntuessa tai siirtyessä on hyvä päivittää siitä tieto myös tapahtumaan.
Lue lisää.
 
Kuukauden nostot
Olemme koonneet Järjestöyhteistyön starttipaketin, josta löytyy vinkkejä mistä voi lähteä liikkeelle, jos yhteistyö eri järjestöjen kanssa kiinnostaa. Starttipaketti on osa Järjestötietopakettia, jota keräämme Hämeen Setlementti ry:n Meidän Häme -hankkeessa tuodaksemme yhdistystoimintaa monialaisesti esiin. Järjestötietopaketti valmistuu kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana ja se on esillä Samassa veneessä -järjestöyhteistyön foorumissa 1.10.2020.

Voit ladata starttipaketin käyttöösi meidanhame.fi-sivuilta. 
Seuraava uutiskirje ilmestyy 15.5.2020
 
Yhdistykset ja sidosryhmät voivat lähettää omat sisältönsä uutiskirjeeseen nostettavaksi kun 9. päivään mennessä.

Nostamme kirjeeseen:
  • yhdistyksille suunnatut tapahtumat ja koulutukset
  • sidosryhmien järjestöyhteistyötä koskevat tapahtumat
  • yhteistyökumppanin haku
  • vapaat toimitilat ja tilahaku
  • avustus- ja rahoitushaut
Muut tapahtuma- ja toimintatiedot voi lisätä meidänhäme.fi-sivustolle. 
Lisätiedot ja ohjeet täällä

 
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.
Saat tämän uutiskirjeen, koska olet rekisteröinyt osoitteesi sen vastaanottajaksi nettisivuillamme tai olet valinnut uutiskirjeen tilaamisen kyselyssämme.


Osoitteemme on:
Hämeen Setlementti ry
Kirjastokatu 1
13100 Hämeenlinna


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hämeen Setlementti ry · Kirjastokatu 1 · Hämeenlinna 13100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp