Copy
Hämeenlinnan seudun uutiskirje 8 / 2020

Järjestöyhteistyön seudullinen uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestöyhteistyön toiminnasta Hämeenlinnan seudun järjestö- ja yhdistyskentällä sekä järjestöjen maakunnallisesta ja valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Löydät kirjeestä myös tietoa yhteistyöverkostoista, tapahtumista ja koulutuksista, vinkkejä kehittämistoimintaan ja linkkejä hyödyllisiin julkaisuihin.

Uutiskirje on suunnattu järjestöissä, yhdistyksissä ja julkisella sektorilla järjestöyhteistyötä tekeville työntekijöille sekä vapaaehtoisille. Seudullinen uutiskirje julkaistaan kuun 15. päivä. Yhdistykset ja yhteistyötahot voivat lähettää omat sisältönsä kirjeeseen kuun 9. päivä mennessä. Lisätiedot kirjeen lopussa. 

Uutiskirjeen sisällön tuottaa Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö.

Syksyn toiminnassa huomioimme koronaan liittyvät linjaukset ja suositukset. Mahdollisista muutoksista viestimme some-kanavillamme ja meidanhame.fi-sivustolla.

Silta-yhteistyöverkosto tiedottaa
Kanta-Hämeen Järjestökartta 2020 on julkaistu
Olethan jo muistanut käydä tutustumassa Kanta-Hämeen Järjestökarttaan? Tarkemmin järjestökartasta voit lukea tiedotteesta.
Vielä ehtii vastaamaan Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön arviointikyselyyn. Kiitos kaikille vastanneille. Näkemyksenne ovat tärkeitä toiminnan jatkuvuuden ja kehittämisen kannalta.
Ajankohtaista
Samassa Veneessä – järjestöyhteistyönfoorumi 1.10.
Tervetuloa kuulemaan ja keskustelemaan yhdistystoiminnasta, yhteistyötä niin järjestöjen kesken kuin julkisen sektorin kanssa. Tilaisuuden järjestää Hämeen Setlementti ry:n koordinoima Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö ja tilaisuus on Meidän Häme -hankkeen päätöstilaisuus. Tilaisuudessa julkistetaan myös Järjestötietopaketti.
Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan.

 

Kaipaatko apua meidanhame.fi-sivun käytössä?
Järjestöavustaja Anu-Pauliina Viitala lisää yhdistysten tietoja meidanhame.fi-sivulle yhdistyksien avuksi. Hän lisää yhdistyksenne perustiedot ja tekee käyttäjätunnukset, joilla voi jatkossa tietoja päivittää. Lisätietoja: anupauliina.viitala@hameensetlementti.fi, puh. 050 411 6476.
Opastusta sivun käyttöön saa myös järjestökoordinaattori Heli Laurikaiselta. Olethan siis rohkeasti yhteydessä: heli.laurikainen@hameensetlementti.fi, puh. 050 452 2412.
Sivuston käyttöohjeet löytyvät täältä.

 
Tuki- ja ohjauspisteiden ja terveystietotupien syksy
Tuki- ja ohjauspisteet sekä terveystietotuvat ovat kaikille avoimia matalan kynnyksen pisteitä, joissa järjestöt voivat tarjota ajankohtaista tietoa, kertoa toiminnastaan ja tarjoamastaan vertaistuesta. Syksyltä löytyy vielä vapaita aikoja ja niistä voi kysyä tarkemmin koordinaattorilta jenni.iso-pietila@hameensetlementti.fi tai 050 400 909.

Kannattaa ottaa myös seurantaan tuki- ja ohjauspistetoiminnan Facebook-sivu niin saa kätevästi tuoreimmat tiedot missä mennään pisteillä tai pop up -vierailuissa.
Lue lisää tuki- ja ohjauspisteen syksy
Lue lisää terveystietotupien syksy
 
Kiinnostaisiko kahvilan pitäminen?
Hämeenlinnan Kumppanuustalolle haetaan edelleen uutta kahvilanpitäjää. Käytettävissä on 20,8 m2 keittiötila koneineen ja aulatila kahvilapöytiä varten. Kumppanuustalo sijaitsee ihan kaupungin keskustassa, osoitteessa Kirjastokatu 1.
Lue lisää.

 
Kuukauden nostot
Työstämme ’Järjestöjen hyvinvointia ja terveyttä edistävä toiminta Kanta-Hämeessä’- kuvausta. Kuvauksessa avataan järjestötoiminnan muotoja ja sen kiinnittymistä julkisen sektorin hyvinvoinnin ja terveydenedistämistyöhön. Kuvaus vastaa tarpeeseen hahmottaa järjestökentän moninaiset toimintamuodot ja -tasot ja sen merkitys ihmisten arjessa. Hyte-kuvaus on kohdennettu erityisesti hyvinvoinnin ja terveyden edistämisestä vastuullisille ammattilaisille ja päättäjille. Järjestöille ja yhdistyksille se tarjoaa mahdollisuuden tutustua kanssatoimijoiden tekemiseen.  

Järjestöjen hyte-kuvaus on osa Järjestötietopakettia, jota keräämme Hämeen Setlementti ry:n Meidän Häme -hankkeessa tuodaksemme yhdistystoimintaa monialaisesti esiin. Järjestötietopaketti valmistuu kokonaisuudessaan tämän vuoden aikana ja se on esillä Samassa veneessä -järjestöyhteistyön foorumissa 1.10.2020.


Valmis hyte-kuvaus julkaistaan myös meidanhame.fi-palvelussa.
 
Hämeenlinnan kaupungin ennakointikysely
Mistä tulisi nyt säästää? Entä mihin investoida? Vaikuta ja vastaa kyselyyn, jossa kartoitetaan kuntalaisten, sidosryhmien ja yritysten näkemystä siitä, minkä suuntaisia päätöksiä he toivovat kaupungilta. Kysely on avoinna 17.8.2020 asti.
Vastaamaan pääset tästä.

 
Järjestöt sote-uudistuksen alueellisessa valmistelussa -webinaari
STM, STEA ja THL järjestävät perjantaina 28.8.2020 klo 13-15 verkossa järjestöjen ja alueiden yhteistyötä käsittelevän seminaarin. Tilaisuus on avoin kaikille sosiaali- ja terveysjärjestöille, sote-uudistuksen alueellisessa valmistelussa mukana oleville toimijoille ja kuntien, alueiden sekä maakuntien liittojen järjestöyhteistyöstä vastaaville.
Lue tarkemmin STEAn sivuilta.

 
Sosiaalibarometri 2020 on julkaistu 
"Julkiset palvelut tavoittivat ja kykenivät vastaamaan koronaepidemian seurauksiin vain osittain. Erityisesti ikääntyneiden tilanne oli hankala poikkeustilanteessa: samalla kun läheisten epävirallinen apu ja tuki olivat katkolla tai vähentyneet, myös kunnan järjestämää apua supistettiin. 
Vastuuta viimesijaisen turvaverkon pettämisestä joutuivat kantamaan niin järjestöt kuin seurakunnan diakoniatyökin. Vaikeassa tilanteessa oleville tilanne aktivoi myös epävirallista apua ja tukea. 
– Kolmannella sektorilla on edelleen ratkaisevan tärkeä rooli heikoimmassa asemassa olevien ihmisten toimeentulon ja ihmisarvoisen elämän edellytysten turvaamisessa, tutkimusprofessori Heikki Hiilamo pohtii. "
Löydät Sosiaalibarometrin kokonaisuudessaan täältä.

 
Tilaisuuksia liittyen STEA:n avustuksiin

STEAn haku uudistuu -webinaari järjestetään to 27.8.2020. Webinaari tarjoaa tuoretta ja ajankohtaista tietoa STEAn avustusten hakemisesta. Tilaisuus on täynnä, mutta webinaari taltioidaan, ja tekstitetty tallenne on katsottavissa muutaman työpäivän kuluttua SOSTEn youtube-kanavalla.

Toiminnan tulosten raportointi uudistuu –verkkotilaisuus STEA-avustusta saaville toimijoille ti 8.9.2020 klo 13. Tilaisuudessa kerrotaan tuloksellisuusraportoinnin keskeisistä muutoksista, raportointiuudistuksen aikataulusta ja tulossa olevista koulutuksista.
Tilaisuuden taltiointi julkaistaan suomeksi ja ruotsiksi tekstitettynä STEAn verkkosivuilla myöhemmin syyskuussa.
Lue lisää.

 
Kysely valtionavustuksia rahapelituotoista saaville järjestöille Kysely on tarkoitettu maa- ja metsätalousministeriöstä, opetus- ja kulttuuriministeriöstä tai sosiaali- ja terveysministeriöstä valtionavustusta saaville yhdistyksille, säätiöille ja yhtiöille.  Vastaamalla tuet hallitusohjelman kirjausten toimeenpanoa ja autat kehittämään yhtenäisempää ja sujuvampaa valtionavustustoimintaa. Kysely on avoinna 21.8. saakka ja sen tuloksista raportoidaan syksyllä 2020.
Vastaamaan pääset tästä.
 
Seudun yhdistysten tapahtumat löytyvät meidanhame.fi-sivun tapahtumakalenterista. Muistathan tilaisuuksien peruuntuessa tai siirtyessä päivittää siitä tieto myös sivulle.
Lue lisää.
 
Seuraava uutiskirje ilmestyy 15.9.2020
 
Yhdistykset ja sidosryhmät voivat lähettää omat sisältönsä uutiskirjeeseen nostettavaksi kun 9. päivään mennessä.

Nostamme kirjeeseen:
  • yhdistyksille suunnatut tapahtumat ja koulutukset
  • sidosryhmien järjestöyhteistyötä koskevat tapahtumat
  • yhteistyökumppanin haku
  • vapaat toimitilat ja tilahaku
  • avustus- ja rahoitushaut
Muut tapahtuma- ja toimintatiedot voi lisätä meidänhäme.fi-sivustolle. 
Lisätiedot ja ohjeet täällä

 
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.
Saat tämän uutiskirjeen, koska olet rekisteröinyt osoitteesi sen vastaanottajaksi nettisivuillamme tai olet valinnut uutiskirjeen tilaamisen kyselyssämme.


Osoitteemme on:
Hämeen Setlementti ry
Kirjastokatu 1
13100 Hämeenlinna


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hämeen Setlementti ry · Kirjastokatu 1 · Hämeenlinna 13100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp