Copy
Hämeenlinnan seudun uutiskirje 6 / 2020

Vuosikymmen vaihtui - uutiskirjeemme uudistui 

Tämä uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestöyhteistyön toiminnasta Hämeenlinnan seudun järjestö- ja yhdistyskentällä sekä järjestöjen maakunnallisesta ja valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Löydät kirjeestä myös tietoa yhteistyöverkostoista, tapahtumista ja koulutuksista, vinkkejä kehittämistoimintaan ja linkkejä hyödyllisiin julkaisuihin.

Uutiskirje on suunnattu järjestöissä, yhdistyksissä ja julkisella sektorilla järjestöyhteistyötä tekeville työntekijöille sekä vapaaehtoisille. Seudullinen uutiskirje julkaistaan kuun 15. päivä. Yhdistykset ja yhteistyötahot voivat lähettää omat sisältönsä kirjeeseen kuun 9. päivä mennessä. Lisätiedot kirjeen lopussa. 

Uutiskirjeen sisällön tuottaa Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö.

Silta-yhteistyöverkosto tiedottaa
Kanta-Hämeen Järjestökartta 2020 on julkaistu
Järjestökartta julkaistaan nyt toista kertaa, vuoden 2019 järjestökartta sai hyvän vastaanoton. Järjestökartan tarkoitus on antaa kattava kokonaiskuva Kanta-Hämeen yhdistyksistä, seuroista ja järjestöistä, sekä niiden toimialoista, toiminnan sisällöstä, toteuttajista ja rahoituksesta. Järjestökartta on koottu pääasiassa vuoden 2020 Kanta-Hämeen yhdistyskyselyn 217 vastauksen pohjalta. Toivomme kartan päätyvän hyödyksi niin yhdistystoimijoille itselleen, kuin ammattilaisille ja asukkaille. Yhdistykset ja ammattilaiset voivat hyödyntää järjestökarttaa oman viestintänsä tukena, havainnollistamaan ja vahvistamaan käsitystä järjestötoiminnasta. Mukavaa tutkimusmatkaa maakuntamme järjestökentälle!
Järjestökarttaan pääset tutustumaan tästä.

 
Ajankohtaista
Vastaathan järjestöyhteistyön arviointikyselyyn
Kyselyyn toivotaan laajasti vastauksia yhdistystoimijoilta kaikilta Kanta-Hämeen seuduilta. Arviointikysely kartoittaa järjestöyhteistyön tavoitteiden toteutumista ja toiminnan tarpeita tulevaisuudessa. Vastaustuloksia hyödynnetään Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön toiminnan arvioinnissa ja kehittämisessä. Kysymykset ovat pitkälti monivalintoja ja vastaamisen kestävän arviolta n. 15 minuuttia. Kysely on vastattavissa koko kesän, 15.8.2020 asti. Iso kiitos jo etukäteen vastauksestasi, se on meille äärimmäisen tärkeä.
Vastaamaan pääset tästä.

 
Samassa Veneessä – järjestöyhteistyönfoorumi 1.10.
Lokakuussa on tulossa järjestöyhteistyönfoorumi, johon toivotetaan tervetulleeksi laajasti niin järjestötoimijat kuin julkisen sektorin hyte- ja sote-toimijat. Tilaisuuden tavoitteena on lisätä tietoisuutta sekä herättää keskustelua järjestöjen toiminnasta, järjestö-julkinen yhteistyöstä ja niiden tulevaisuudesta. Tilaisuus on samalla Meidän Häme -hankkeen päätöstilaisuus. Tarkennettu ohjelma on nyt julkaistu ja ilmoittautuminen avattu. Tervetuloa mukaan!
Lue lisää.

 
Tuki- ja ohjauspisteiden ja terveystietotupien syksy
Tuki- ja ohjauspisteet sekä terveystietotuvat ovat kaikille avoimia matalan kynnyksen pisteitä, joissa järjestöt voivat tarjota ajankohtaista tietoa, kertoa toiminnastaan ja tarjoamastaan vertaistuesta. Syksyn osalta tuki- ja ohjauspisteeltä sekä terveystietotuvista löytyy vielä vapaita aikoja. Lisätietoja voi kysyä  koordinaattorilta, jenni.iso-pietila@hameensetlementti.fi tai 050 400 909. Tuki- ja ohjauspisteen päivystykset pääterveysasemalla alkavat tiistaina 11.8. ja terveystietotuvat pyörähtävät käyntiin syyskuussa.

 
Kahvilan pitäjää haetaan Kumppanuustaloon
Kahvilalla on talolle yhteisöllinen merkitys ja sen palveluja käyttävät niin talon kävijät, osallistujat kuin talossa kokouksia ja muita tilaisuuksia järjestävät yhdistykset ja yhteisöt. Etusijalla on, että kahvilan pitäjäksi löytyisi jatkoonkin yhdistys tai muu yleishyödyllinen yhteisö, mutta yritykset ovat myös tervetulleita. Käytettävissä on 20,8 m2 keittiötila koneineen ja aulatila kahvilapöytiä varten. Kumppanuustalo sijaitsee ihan kaupungin keskustassa, osoitteessa Kirjastokatu 1. Aloittamisaika on sovittavissa 1.8.2020 alkaen.
Lue lisää.

 
Järjestöavustaja lisää yhdistyksiä meidanhame.fi-sivulle
Järjestöavustaja Anu-Pauliina Viitala lisää yhdistysten tietoja meidanhame.fi-sivulle yhdistyksien avuksi. Eli jos halua yhdistyksesi näkyviin sivuilla, ole yhteydessä Anu-Pauliinaan. Hän lisää yhdistyksenne tiedot ja tekee käyttäjätunnukset, joilla voi jatkossa tietoja päivittää. Lisätietoja Anu-Pauliina Viitala: anupauliina.viitala@hameensetlementti.fi, puh. 050 411 6476.

 
Mahdollisuuksien toria ei järjestetä elokuussa
Hämeenlinnan Mahdollisuuksien tori oli tänä vuonna tarkoitus järjestää Kumppanuustalolla 28.8. Taiteiden yö -tapahtuman yhteydessä. Hämeen Setlementti ry:n ja Kumppanuustalon osalta on seurattu poikkeustilanteen kehittymistä ja on lopulta päätetty, ettei tapahtumaa järjestetä. Kiitos kaikille suunnitteluun osallistuneille!  

 
Mukaan lapsen oikeuksien viikon toimintaan
Lapsen oikeuksien päivää vietetään pe 20.11. ja lapsen oikeuksien viikkoa samalla viikolla 16.-22.11.2020. Viikon teemana on tänä vuonna ”Lapsen oikeus tulevaisuuteen”. Hämeenlinnan kaupunki kutsuu mukaan yhdistyksiä yhteistyöhön ja toteuttamaan toimintaa viikolle. Tarkoituksena olisi koota viikon tapahtumia yhdeksi kokonaisuudeksi ja saada aikaan hieno koko kaupungin yhteinen teemaviikko. Jos yhteistyö kiinnostaa, kannattaa olla yhteydessä osallisuusohjaaja Veera Antikaiseen ja ilmoittautua mukaan: 040 8696 250 tai veera.antikainen@hameenlinna.fi. Yhteinen suunnittelupalaveriin pidetään to 6.8. klo 14-16. 

 
Oikeusministeriöllä kysely auki järjestöille
Oikeusministeriötä kiinnostaa, miten suomalaiset yhdistykset ja järjestöt toteuttivat ja toteuttavat kokouksiaan poikkeuskeväänä ja -kesänä 2020. Ministeriö on avannut kaikille yhdistyksille ja järjestöille avoimen kyselyn kokousjärjestelyistä.
Lue lisää.

 
Lukuvinkki:
Yhteisöllinen kansalaistoiminta 2020-luvulla: Yhdistyslain ja muun yhteisölainsäädännön kehittämistarpeet
Oikeusministeriön työryhmä selvitti yhdistys- ja muun yhteisölainsäädännön kehittämistarpeita vuonna 2019.
Lue tarkemmin yhteenvedosta.

 
Seudun yhdistysten tapahtumat löytyvät meidanhame.fi-sivun tapahtumakalenterista. Löytyyhän yhdistyksesi tiedot ja tapahtumat jo sivulta! Tilaisuuksien peruuntuessa tai siirtyessä on hyvä päivittää siitä tieto myös sivulle.
Lue lisää.
 
Kuukauden nostot
Seuraava uutiskirje ilmestyy 15.8.2020
 
Yhdistykset ja sidosryhmät voivat lähettää omat sisältönsä uutiskirjeeseen nostettavaksi kun 9. päivään mennessä.

Nostamme kirjeeseen:
  • yhdistyksille suunnatut tapahtumat ja koulutukset
  • sidosryhmien järjestöyhteistyötä koskevat tapahtumat
  • yhteistyökumppanin haku
  • vapaat toimitilat ja tilahaku
  • avustus- ja rahoitushaut
Muut tapahtuma- ja toimintatiedot voi lisätä meidänhäme.fi-sivustolle. 
Lisätiedot ja ohjeet täällä

 
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.
Saat tämän uutiskirjeen, koska olet rekisteröinyt osoitteesi sen vastaanottajaksi nettisivuillamme tai olet valinnut uutiskirjeen tilaamisen kyselyssämme.


Osoitteemme on:
Hämeen Setlementti ry
Kirjastokatu 1
13100 Hämeenlinna


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hämeen Setlementti ry · Kirjastokatu 1 · Hämeenlinna 13100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp