Copy
syyskuu 2019
Uutiskirjeeseen on taas koottu ajankohtaisia asioita ja tapahtumia yhdistyksille.
Syyskuun teemana on järjestökartta, joka kuvaa yhdistyskenttää Kanta-Hämeen alueella kevään yhdistyskyselyn pohjalta.  Mukavia lukuhetkiä ja tervetuloa mukaan tapahtumiin!

 
Järjestöyhteistyön ajankohtaiset asiat
Lue tarkemmin yhdistysillan ohjelmasta
Mukaan opiskelijoille suunnattuun järjestöpäivään
Perinteinen järjestöpäivä Hämeen ammattikorkeakoululla järjestetään taas 31.1.2020.  Päivä on suunnattu HAMK:n ja Ammattiopisto Tavastian sosiaali- ja terveysalan ensimmäisen vuoden opiskelijoille. Tarkoituksena on esitellä, mitä järjestöt ja yhdistykset tarjoavat opiskelijoille opintojen aikana sekä valmistumisen jälkeen tuleville alan ammattilaisille. Päivän teemana on kestävää hyvinvointia. Yhdistyksiä kutsutaan mukaan niin järjestötorille kuin vetämään teematyöpajoja.
Lue tarkemmin infokirjeestä
Ilmoittaudu mukaan nettilomakkeella
Varaa pöytä Kumppanuustalon joulumyyjäisiin
Hämeenlinnan Kumppanuustalon perinteiset joulumyyjäiset järjestetään la 23.11. klo 10-14.  Ilmaisen myyntipöydän voi varata jo nyt  heli.laurikainen@hameensetlementti.fi. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Tervetuloa myös jouluostoksille! Kirjastokatu 1.
meidanhame.fi-palvelu esillä Digimessuilla 
Vanajaveden opisto järjestää Apua arjen digiasiointiin -digimessut pe 20.9. klo 11–15, Jaakonkatu 28, Hämeenlinna. Digimessut tuovat kansalaisille tärkeiden sähköisten palveluiden tarjoajat päiväksi samaan paikkaan. Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö on mukana messuilla esittelemässä meidanhame.fi-palvelua uutena yhdistystietopalveluna.
Lue lisää messuista
Kyläkahvilat ja HYTE-hetket jatkuvat - haluaisitko mukaan?
Tulevana syksynä on taas mahdollisuus järjestää HYTE-hetkiä ja kyläkahviloita Hämeenlinnan seudulla. Hämeen Kylät ry yhdessä Kanta-Hämeen järjestöyhteistyön kanssa kokoaa yhteiset lehti-ilmoitukset syksyn kyläkahviloista ja HYTE-hetkistä lokakuun alun seudullisiin lehtiin. Ilmoitattehan Kyläkahvilanne ja HYTE-hetkenne 24.9. mennessä hkylat@gmail.com. Hämeen Kylät ja Kanta-Hämeen järjestöyhteistyö / Hämeen Setlementti maksavat ilmoitukset. Teemme myös pari yhteistä mediatiedotetta ja some-päivityksiä.
Lue lisää ja tutustu järjestäjiin
Tuki- ja ohjauspisteiden ja terveystietotupien lokakuu 
Tuki- ja ohjauspisteet sekä terveystietotuvat ovat kaikille avoimia matalan kynnyksen pisteitä, joissa alueen järjestöt tarjoavat ajankohtaista tietoa, kertovat toiminnastaan ja tarjoamastaan vertaistuesta.
Pääterveysaseman lokakuu 1
Pääterveysaseman lokakuu 2
Terveystietotupien lokakuu
Elokuun teema: Järjestökartta
Järjestökartta rakentaa kuvaa yhdistyskentästä

Kanta-Hämeen yhdistyksistä, seuroista ja järjestöistä on aiemmin ollut vain vähän koottua tietoa. Tiedolla johtaminen ja infografiikka ovat tämän päivän trendejä, joten Järjestökarttaan olemme koonneet yhdistystoimintaa kuvaavia lukuja ja nostoja mm. Kanta-Hämeen yhdistyskyselyn pohjalta.  
 
Järjestökartan tarkoitus on antaa kattava kokonaiskuva Kanta-Hämeen yhdistyksistä, seuroista ja järjestöistä, sekä niiden toimialoista, toiminnan sisällöstä, toteuttajista ja rahoituksesta. Lisäksi tavoitteena on luoda käsitystä järjestötoiminnan vaikuttavuudesta ja tulevaisuudesta.
 
Kanta-Hämeen yhdistyskyselyyn saimme 246 vastausta hyvin eri toimialoilla toimivista yhdistyksistä. Suuri kiitos kaikille vastaajille, ilman tietojanne ei meillä olisi nyt järjestökarttaa!
Muutamia lukuja Järjestökartasta
  • Yhdistyksissä toimi 6 882 vapaaehtoista ja 395 työntekijää.
  • Toimintaan osallistumiskertoja kertyi yhteensä 481 418 kertaa.
  • Yhdistysten vuosibudjetit olivat yhteensä 14,6 milj.
  • Eniten yhdistykset järjestivät erilaisia tilaisuuksia ja tapahtumia
  • Parasta yhdistystoiminnassa on yhdessä tekeminen ja sen tuoma sosiaalisuus.
PRH:n mukaan Kanta-Hämeeseen on rekisteröity 3 263 yhdistystä. Niiden toiminnan olemme yhdistyskarttaan luokitelleet 13 eri toimialaan ja 71 tarkempaan alaluokkaan, koska on tärkeää nostaa esille koko yhdistyskentän monipuolisuus ja laajuus.
 
Toivomme kartan päätyvän hyödyksi niin yhdistystoimijoille itselleen, kuin asukkaille ja ammattilaisille.  Mukavaa tutkimusmatkaa maakuntamme järjestökentälle!
Järjestökarttaan pääset tästä
Kuntien ja sidosryhmien ajankohtaisia asioita
Hattulan järjestökoulutus 28.9.
Lämpimästi tervetuloa Hattulan kunnan Yhdistykset yhdessä -hankkeen järjestämään järjestökoulutuspäivään Lepaan Kartanolle lauantaina 28.9.2019. Päivä on avoin kaikille kiinnostuneille yhdistysaktiiveille ja järjestötoimijoille. 
Lue lisää järjestökoulutuksen ohjelmasta
Tilaisuus Hämeenlinnan järjestöavustuksista
Järjestöille ja yhdistyksille järjestetään avustuksiin liittyen tilaisuus ti 8.10. klo 18-20 Raatihuoneella, Raatihuoneenkatu 9-11, Hämeenlinna. Tilaisuudessa käydään läpi uutta toimintamallia ja neuvotaan tarvittaessa hakemuksen täyttämisessä.
Yleis- ja tila-avustusten hakuaika on 1.9.-31.10.2019.
Hyvinvoinnin ja terveyden työpaja 22.10. klo 14-17
Tervetuloa yhdistykset, järjestöt ja seurat mukaan Hämeenlinnan kaupungin HYTE-työpajaan. Työpajan ohjelma ja paikka tarkentuvat lokakuun uutiskirjeessä.
Seurasydän-kampanja liputtaa seuratoiminnan yhteisöllisyyttä
Seurasydän kampanjan tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan. Kampanjalla halutaan herättää näkemään seuratoiminnan yhteisöllisyyden tärkeyden niin yksilölle kuin laajemmin koko yhteiskunnalle.
Somessa kampanjan löytää #seurasydän-tunnisteella.
Seurapaitapäivää vietetään 24.9. - pue silloin päällesi oman seurasi paita tai verkkarit!
Lue tarkemmin kampanjasta Olympiakomitean sivuilta
Kaipaako yhdistyksesi kuvia tiedotukseen?
Koko Kanta-Hämeen yhteisestä kuvapankista on avattu. Voit valita vapaasti albumeista kuvia omaan käyttöösi tai luovuttaa kuviasi avoimella lisenssillä kaikkien käyttöön. Kuvapankkiin vastaanotetaan kuvia kaikista kunnista, kohteista, harrastuksista, toimialoista. Kuvapankki sai alkunsa DigiTrail -luontomatkailuhankkeesta. Mikäli teillä on kuvia, joita haluatte jakaa vapaasti kaikkien käyttöön, voi ottaa yhteyttä Minna Tarkkalaan, minna.tarkkala@hamk.fi.
Tutustu Kanta-Hämeen kuvapankkiin
Yhdistyksiin ja niiden toimintaan voit tutustua tarkemmin meidanhame.fi-yhdistystietopalvelusta.
Ajankohtaisia asioita yhdistyksille?
Seudullisen uutiskirjeen osana välitämme yhdistyskentälle suunnattuja tiedotteita ja ajankohtaisten tilaisuuksien mainoksia. Valmis aineisto tai linkki nettisivulla olevaan tietoon, tulee toimittaa kuun 9. päivään mennessä järjestökoordinaattorille heli.laurikainen@hameensetlementti.fi.
Katso lisää järjestöyhteistyön uutisia Kanta-Hämeen uutiskirjeestä.
Copyright © 2019 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.


Haluatko muuttaa uutiskirjeen tilaustasi?
Voit päivittää tilaustapasi tai lopettaa tilauksesi.

Email Marketing Powered by Mailchimp