Copy
Hämeenlinnan seudun uutiskirje 3 / 2020

Vuosikymmen vaihtui - uutiskirjeemme uudistui 

Tämä uutiskirje sisältää ajankohtaista tietoa järjestöyhteistyön toiminnasta Hämeenlinnan seudun järjestö- ja yhdistyskentällä sekä järjestöjen maakunnallisesta ja valtakunnallisesta vaikuttamistyöstä. Löydät kirjeestä myös tietoa yhteistyöverkostoista, tapahtumista ja koulutuksista, vinkkejä kehittämistoimintaan ja linkkejä hyödyllisiin julkaisuihin.

Uutiskirje on suunnattu järjestöissä, yhdistyksissä ja julkisella sektorilla järjestöyhteistyötä tekeville työntekijöille sekä vapaaehtoisille. Seudullinen uutiskirje julkaistaan kuun 15. päivä. Yhdistykset ja yhteistyötahot voivat lähettää omat sisältönsä kirjeeseen kuun 9. päivä mennessä. Lisätiedot kirjeen lopussa. 

Uutiskirjeen sisällön tuottaa Hämeen Setlementin järjestöyhteistyö.

Silta-yhteistyöverkosto tiedottaa
Kanta-Hämeen yhdistyskysely tulee taas
Yhdistyskyselyllä ja sen vastauksista koottavalla Kanta-Hämeen järjestökartalla halutaan tehdä näkyväksi alueen yhdistys- ja järjestötoimintaa sekä sen merkitystä ja laajuutta. Koottua tietoa yhdistys- ja järjestötoiminnasta kaipaavat mm. kunnat ja kuntayhtymät. Yhdistyskyselyssä kysytään vuoden 2019 toimintatietoja, mutta laadullisissa kysymyksissä kartoitetaan myös tämän hetkistä tilannetta ja tarpeita. Kysely on vastattavissa 15.4.2020 asti. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan 100 euron arvoinen S-ryhmän lahjakortti. Kiitos jo etukäteen vastauksistanne ja panoksestanne yhteiseen vaikuttamistyöhön!
Vastaa yhdistyskyselyyn
Ajankohtaista
Tiedoksi tulevien tilaisuuksien osalta
Hämeen Setlementti ry haluaa omalta osaltaan ehkäistä covid-19-viruksen leviämistä ja minimoida tartuntariskejä.
Sen vuoksi järjestöyhteistyön tapaamiset ja tilaisuudet joko siirretään myöhemmäksi keväälle tai mahdollisuuksien mukaan järjestetään etäkokouksina. Tarkemmat tiedot löytyvät jokaisen tapahtuman kohdalta tästä uutiskirjeestä tai ilmoitetaan suoraan sähköpostilla ilmoittautuneille tai ryhmien jäsenille. Pahoittelut muutoksista aiheutuvasta vaivasta.

 
Tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hankkeen esittely
Kanta-Hämeessä valmistellaan kahta valtionapuhanketta liittyen sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamiseen. Hämeen liitto järjestää tiistaina 24.3. klo 10-11.30 verkko-esittelytilaisuuden hankkeista. Huomaathan, että osallistuminen on mahdollista vain Skype-yhteyden kautta. Ilmoittautuminen päättyy perjantaina 20.3. klo 16.
Linkki ilmoittautumiseen.


Aiemmin ilmoitettu tilaisuus: Kanta-Hämeen tulevaisuuden sosiaali- ja terveyskeskus -hanke ja järjestöt 17.3. klo 17-19 on peruttu.
 
Vahvempaa yhteistyötä - järjestöstrategiapaja
Hämeenlinnan seudun paja 24.3.2020 klo 16-18.30 Hämeenlinnan Kumppanuustalolla on peruttu. Mahdollisuudesta osallistua strategiatyöhön tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

 
Mahdollisuuksien tori siirtyy Kumppanuustalolle
Seuraava suunnittelutapaaminen on 25.3. klo 15-16 Kumppanuustalolla on peruttu.
Tapahtuma järjestetään tänä vuonna Taiteiden yö -tapahtuman yhteydessä 28.8.2020. Tapahtumaan voi kuitenkin jo ilmoittautua: heli.laurikainen@hameensetlementti.fi. Voit varata yhdistyksellesi esittelypöydän (10€) ja/tai miettiä jotakin muuta ohjelmaa tai työpajaa tapahtumaan.

 
Paikka auki -infotilaisuus Hämeenlinnassa 24.3. 
Tilaisuus Kumppanuustalolla on peruttu. Nuorten ystävät ry tiedottaa ilmoittautuneille, onnistuuko tilaisuus etäyhteydellä.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset 18.3. mennessä:

Lue lisää.
 
Tuki- ja ohjauspistetoiminta
Tuki- ja ohjauspistetoiminta, päivystykset pääterveysasemalla ja teemahetket sekä terveystietotuvat maalis-huhtikuun osalta on peruttu ja pisteet ovat kiinni. Haemme parhaillaan uutta koordinaattoria tuki- ja ohjauspistetoimintaan Eija Lähteen siirryttyä uusiin tehtäviin. Haku päättyy 20.3.2020. Jos tehtävä kiinnostaa kannattaa hakea heti, sillä paikka täytetään heti sopivan henkilön löydyttyä.
Lue lisää avoimesta työpaikasta.

 
Maakuntamallille selkeä kannatus Sotunetin ja maakuntien verkostojärjestöjen kyselyssä
Sosiaaliturvayhdistysten neuvottelukunta SOTUNET ja maakuntien verkostojärjestöt toteuttivat helmi – maaliskuussa 2020 kyselyn maakunnissa toimiville järjestöille. Kyselyllä kartoitettiin sitä, millaisella rakenteella maakunnissa toimivia sosiaali- ja terveysjärjestöjä parhaiten tuettaisiin järjestöjen ja nyt valmisteltavien sote-maakuntien yhteistyön rakentamisessa. Vastaajista kolme neljästä (73 %) kannatti maakuntapohjaista tukirakennetta, 12 % ei kannattanut ja 15 % ei osannut sanoa. 
Lue tarkemmin kyselystä ja tuloksista.

 
Järjestöjen rooli ja osallisuus valmistelussa ja päätöksenteossa -kysely
Oikeusministeriön yhteydessä toimivan kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunnan (KANE) tavoitteena on vahvistaa kansalaistoiminnan autonomiaa ja elinvoimaisuutta. Työnsä tueksi KANE selvittää järjestötoimijoille suunnatulla kyselyllä, miten he kokevat nykyisen roolinsa ja osallisuutensa julkisen hallinnon valmistelu- ja päätöksentekoprosesseissa. Kysely avoinna ma 23.3.2020 saakka.
Lue lisää.

 
Seudun yhdistysten tapahtumat löytyvät meidanhame.fi-sivun tapahtumakalenterista. Löytyyhän yhdistyksesi tiedot ja tapahtumat jo sivulta! Tilaisuuksien peruuntuessa tai siirtyessä on hyvä päivittää siitä tieto myös tapahtumaan.
Lue lisää.
 
Kuukauden nostot
Kartoitamme olemassa olevia yhteisverkostoja seudullisesti ja koko Kanta-Hämeen alueella ja nostamme niitä esille yhteistyön vahvistamiseksi. Tarvitsemme siihen apuanne, jotta saamme koottua verkostoja yhteen mahdollisimman kattavasti. Mitä siis yllä olevassa kuvassa pitäisi kysymysmerkkien kohdalla lukea?
Ilmianna verkosto sähköisellä lomakkeella.

Verkostokuvaus on osa Järjestötietopakettia, jota keräämme Hämeen Setlementti ry:n Meidän Häme -hankkeessa tuodaksemme yhdistysten tekemistä ja osaamista monialaisesti esiin. Muita paketin osia ovat Kanta-Hämeen järjestökartta, Kanta-Hämeen Järjestöstrategia, Järjestöyhteistyön starttipaketti ja kuvaus järjestöjen hyvinvointia ja terveyttä edistävästä toiminnasta Kanta-Hämeessä. Järjestötietopaketti valmistuu tämän vuoden aikana.
Kiitos hedelmällisestä yhteistyöstä tähän asti!

 
Uusi arviointityökalu järjestöjen käyttöön!
Uusi digitaalinen arviointityökalu Pokka mullistaa järjestökentän tiedonkeruun ja tukee tiedolla johtamista ja kehittämistyötä täysin uudella tavalla. Pokka on järjestöjen työntekijöille ilmainen.
Mikä on Pokka?
Valitse valmiista kyselypohjista sopivin ja muokkaa itsellesi sopivaksi.
Kerää tietoa oikeilta tyypeiltä: kohderyhmiltä, yhteistyökumppaneilta, vapaaehtoisilta, henkilöstöltä.
Hyödynnä tietoa: tarkastele, vertaile, raportoi, kehitä!

Propellipäiden Aamukahvit 25.3. klo 9-10: Arviointi ja tiedolla johtaminen. Esittelyssä Pokka! Liity mukaan oman tietokoneen ääreltä Facebook-tapahtuman linkistä.
Lue lisää.

Luo käyttäjätunnukset.
Seuraava uutiskirje ilmestyy 15.4.2020
 
Yhdistykset ja sidosryhmät voivat lähettää omat sisältönsä uutiskirjeeseen nostettavaksi kun 9. päivään mennessä.

Nostamme kirjeeseen:
  • yhdistyksille suunnatut tapahtumat ja koulutukset
  • sidosryhmien järjestöyhteistyötä koskevat tapahtumat
  • yhteistyökumppanin haku
  • vapaat toimitilat ja tilahaku
  • avustus- ja rahoitushaut
Muut tapahtuma- ja toimintatiedot voi lisätä meidänhäme.fi-sivustolle. 
Lisätiedot ja ohjeet täällä

 
Instagram
Facebook
Website
Copyright © 2020 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.
Saat tämän uutiskirjeen, koska olet rekisteröinyt osoitteesi sen vastaanottajaksi nettisivuillamme tai olet valinnut uutiskirjeen tilaamisen kyselyssämme.


Osoitteemme on:
Hämeen Setlementti ry
Kirjastokatu 1
13100 Hämeenlinna


This email was sent to <<Sähköposti>>
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Hämeen Setlementti ry · Kirjastokatu 1 · Hämeenlinna 13100 · Finland

Email Marketing Powered by Mailchimp