Copy
Huhtikuu 2019
Alkukevään tervehdys!
Huhtikuu on jo ennättänyt niin pitkälle, että taas on aika koota yhdistyskentän ajankohtaiset asiat yhteen. Tärkeimpänä niistä on Kanta-Hämeen yhdistyskysely, joka on nyt levinnyt seudullisesta koko maakunnan alueelle. Sen avulla saamme kattavampaa kuvaa yhdistystoiminasta ja vaikuttavampaa tietoa viestintämme tueksi. Olemme myös lähettäneet kyselyn kaikkiin Kanta-Hämeen kuntiin kartoittaaksemme, miten kunnat kokonaisuudessaan yhdistyksiä tukevat. Uutiskirjeessä lisäksi tietoa seuraavista aiheista:
Seudullinen yhdistysilta 29.4.
Mahdollisuuksien tori 18.5.
Kumppanuustalon tilavaraukset
Taiteiden yö 30.8.
Terveystietotupien teemahetket
meidanhame.fi-palvelu
Huhtikuun teema: sote- ja maakuntauudistuksen jälkimainingeissa
Hattulan Yhdistykset yhdessä -hankkeen aloitustilaisuus 24.4.
Pääterveysaseman tuki- ja ohjauspisteen toukokuu


Mukavia lukuhetkiä,
Heli
Ajankohtaiset järjestöyhteistyöstä
Vielä ehtii ilmoittautua mukaan!
Mahdollisuukisen tori -tapahtumassa pääset esittelemään yhdistyksesi toimintaa yhdessä toisten yhdistysten kanssa Hämeenlinnan torilla. Toripaikka maksaa 15€/yhdistys Ilmoittauduthan heli.laurikainen@hameensetlementti.fi. mahdollisimman pian. Kerro myös tuletteko yhteiseen telttaan vai onko käytössänne oma.
Tervetuloa mukaan myös seuraavaan suunnittelutapaamiseen 25.4. klo 15.30, Diakoniakeskus, Birger Jaarlin katu 3, HML.
Tilavaraukset syksylle
Kumppanuustalon syksyn tilavarauskalenterin kokoaminen alkaa toukokuun 15. päivä, ja ennen tätä saapuneet varaustoiveet käsitellään samanaikaisesti. Myöhemmin jätetyt pyynnöt käsitellään saapumisjärjestyksessä, samoin kesän tilavaraukset. Tilavaraustoiveet lähetettään ensisijaisesti nettisivujen tilavarauslomakkeella. Lisätietoja Pirita Liukka: pirita.liukka@hameensetlementti.fi, puh. 050-411 647.
Tilavarauslomake
Kutsu mukaan Taiteiden yön - tapahtumaan?
Tuttuun tapaan Hämeenlinnan Kumppanuustalo toimii yhtenä Taiteiden yön tapahtumapaikkana pe 30.8.2019  ja järjestämme silloin mukavaa ohjelmaa ja tekemistä kaikenikäisille yhteistyössä eri yhdistysten ja toimijoiden kanssa.
Kiinnostaisiko tulla mukaan toteuttajaporukkaamme?  Tarjoamme mm. maksuttomat tilat ja huolehdimme ohjelman tiedottamisesta. Jos kiinnostui, ole yhteydessä niin jutellaan aiheesta lisää, heli.laurikainen@hameensetlementti.fi tai 050 4522412.
Haetaan teemahetken pitäjiä terveystietotuville? 
Terveystietotuvissa tarjotaan matalan kynnyksen terveyden edistämisen tietoa ja ohjausta yhdistysten ja järjestöjen esitteiden ja oppaiden kautta. Pisteet ovat kaikille avoimia ja sijaitsevat eri puolilla Hämeenlinnaa. Terveystietotuvilla järjestetään kerran kuussa järjestölähtöisiä teemahetkiä.
Olisiko teidän yhdistyksellä mahdollisuutta teemahetken pitämiseen? Teemahetki voi olla esim. yhdistyksen toiminnan esittelyä, keskustelua jonkin teeman ympärillä, luento tai toiminnallinen tapahtuma. Yhdistys päättää aiheesta ja toteutustavasta itse, omien vahvuuksiensa pohjalta. Terveystietotuvat löytyvät Setlementin verkkosivuilta.
Jos kiinnostuitte, varataan aika ja paikka teeman pitämiseen.
Lisätietoja suunnittelija Eija Lähde puh. 050 400 9092, eija.lahde@hameensetlementti.fi
meidanhame.fi-palvelun pop up neuvonta-aika
ti 28.4. klo 18-20, Hämeenlinnan Kumppanuustalolla,
Kirjastokatu 1, tila 109. Ota oma tietokone mukaan. Illan aikana saat opastusta ja voit kysyä mieltä askarruttavia kysymyksiä palvelun käytöstä.
Hämeenlinnan kaupunki on hyödyntänyt uusilla nettisivuillaan meidanhame.fi-palvelua ja nostanut palvelun kautta yhdistyksiä näkyville. Jos haluat, että oma yhdistyksesi näkyy kaupungin sivuilla, kannattaa rekisteröityä ja lisätä yhdistyksen perustiedot palveluun. Tiedot päivittyy automaattisesti myös kaupungin sivuille.  Rekisteröitymään pääset tästä.
Huhtikuun teema:
Sote- ja maakuntauudistuksen jälkimainingeissa
Tässä 5 avainkohtaa työstä, joka jatkuu kaikesta huolimatta  
 1.  Juristit alkavat purkaa lausuntoja
  Vaalien jälkeen Suomi saa uuden hallituksen ja hallitusohjelman. STM:N ylijohtajan Kirsi Varhilan mukaan yksinkään puolue ei enää voi lähteä rakentamaan sotea tyhjältä pöydältä. STM varautuu tarjoamaan vaihtoehtoja.
 2. Vapaaehtoisia, isoja kuntayhtymiä syntynee lisää
  Nyt on jo seitsemän kuntayhtymää, jotka harjoittavat sotea. Pohdintoja on lisäksi käynnissä neljässä, viidessä maakunnassa, mahdollisesta vapaaehtoisesta kuntayhtymästä, Varhila kertoo.
 3. Todennäköisesti kunnat jatkavat yhdenvertaisten palveluiden kehittämistä
  Parhaillaan sotessa eletään välivaihetta. On odotettavissa, että uusi hallitus ja hallitusohjelma linjaavat seuraavaa sote-valmistelua.
 4. Soteen liittyneet työtehtävät loppuvat viimeistään syyskuussa Kanta-Hämeen maakuntavalmistelun alasajo.
 5. Työt jatkuvat, sillä kysymys on välttämättömästä jättijärjestelystä
  Maakuntien muutosjohtajat peräänkuuluttavat puolueilta vaalikausien yli menevää valmistelua ja seurantaa. Sote- ja maakuntauudistuksen kaltaista välttämätöntä jättijärjestelyä kun ei pysty toteuttamaan kiirehtien neljässä vuodessa.
Kanta-Hämeessä mm.  
Järjestöjen tulevaisuus on järjestöjen käsissä - Järjestöfoorumin 4.4. anti
Soteuttamo valmistaa muutokseen ja kumppanuuteen 8.5.
LAPE-akatemia antaa eväitä vaikuttavampaan toimintaan, kokonaisuuksien ymmärtämiseen ja verkostojen johtamiseen. Maakuntien tilaisuudet löytyvt täältä.
Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunta aloittelee toimintaansa toukokuussa:
Neuvottelukunnan tehtävänä on mm. edistää järjestötoiminnan näkyvyyttä maakunnassa, kansalaisten ja järjestöjen osallisuutta, yhteistyötä järjestöjen ja muiden toimijoiden välillä.  Hämeen liitolle tehty esitys Kanta-Hämeen Järjestöasiain neuvottelukunnan liittämiseksi osaksi sen toimintaa maakuntauudistuksen kaaduttua. Tutustu järjestöasian neuvottelukuntaan.
Yhdistysten ja sidosryhmien ajankohtaisia asioita
Pääterveysaseman tuki- ja ohjauspisteellä toukokuussa
7.5. Maailman astmapäivän tietoisku
21.5.Tietoa kilpirauhassairauksista ja vertaistoiminnasta!

Katso tarkemmin toukokuun esitteestä.
Onko yhdistykselläsi tarvetta tiedottaa tulevasta toiminnastanne?
Seudullisen uutiskirjeeseen osana välitämme mielellään myös yhdistystoimijoiden tapahtumien tai tilaisuuksien mainoksia ja kutsuja. Valmis aineisto tai linkki nettisivulla olevaan tietoon tulee toimittaa kuun 9. päivään mennessä järjestökoordinaattorille heli.laurikainen@hameensetlementti.fi.
Katso lisää järjestöyhteistyön uutisia Kanta-Hämeen uutiskirjeestä.
Copyright © 2019 Hämeen Setlementti ry, All rights reserved.


Haluatko muuttaa uutiskirjeen tilaustasi?
Voit päivittää tilaustapasi tai lopettaa tilauksesi.

Email Marketing Powered by Mailchimp